O dulcegarie cremoasa, aromata si... dulce. Amatorii de caramel, stiu sa aprecieze. Eu am avut vreo doi care vroiau sa se înece în tarta asta
Acest desert este departe de a arata spectaculos, dar cine doreste, sigur îl poate transforma într-o opera de arta. Eu l-am decorat dupa preferinte direct înainte de a fi servit.
Dulce de leche, se poate cumpara în general cam din orice supermarket bine aprovizionat. Însa în cazul în care nu îl gasiti pe rafturile magazinului, îl puteti obtine foarte usor prin caramelizarea laptelui condensat îndulcit. În cazul cazului, ca nu gasiti nici lapte condensat îndulcit, Piscotel care ne încînta papilele atît cît si pupilele, a explicat aici foarte frumos cum face laptele condensat- home made. Acest lapte poate fi caramelizat, obtînînd dulce de leche. Sa ma asigur ca dulcele de leche nu va lipsi pe masa voastra în cazul în care nu gasiti una sau cealalta, tot Pisco, ne explica aici cum se mai poate obtine aceasta dulcegarie si pe alte cai. Trebuie doar sa va înarmati cu ceva timp. Multumim fetelor, pentru explicatii!

Ingredientele pentru coaja de tarta:
Se pune faina, untul, galbenusul, sarea si apa într-un castron. Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor, pîna se obtine o masa farîmicioasa. Se framînta 2-3 minute cu podul palmei, apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta si se lasa în frigider 1-2 ore la odihna. Între doua foi de hîrtie de copt, se întinde din aluat o foaie rotunda cu grosime de 4-5 mm. Se unge forma cu unt si se îmbraca interiorul cu foaia de aluat. Se înteapa cu furculita si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C pîna se rumeneste. Se lasa la racit.


Ingredientele pentru umplutura:
Bananele se feliaza, se stropesc rapid si amesteca usor, dar bine, cu zeama unei lamîi.
Se presara în coaja de tarta coapta.

Deasupra se niveleaza dulce de leche, se acopera cu folie transparenta
si se da la rece pentru cîteva ore, pentru a se putea felia frumos.


La noi, asteptarile sînt grele... pentru unii
Asa ca am taiat tarta, aproape pe loc!


Notite:
-dulce de leche este suficient de dulce
-nu adaugati zahar în aluat
-nu adaugati zahar în frisca de ornat
-amestecati bananele cu zeama de la o lamîie, nu doar cu 2-3 picaturi
Va doresc un sfîrsit de saptamîna... dulce!

Dulce de leche, se poate cumpara în general cam din orice supermarket bine aprovizionat. Însa în cazul în care nu îl gasiti pe rafturile magazinului, îl puteti obtine foarte usor prin caramelizarea laptelui condensat îndulcit. În cazul cazului, ca nu gasiti nici lapte condensat îndulcit, Piscotel care ne încînta papilele atît cît si pupilele, a explicat aici foarte frumos cum face laptele condensat- home made. Acest lapte poate fi caramelizat, obtînînd dulce de leche. Sa ma asigur ca dulcele de leche nu va lipsi pe masa voastra în cazul în care nu gasiti una sau cealalta, tot Pisco, ne explica aici cum se mai poate obtine aceasta dulcegarie si pe alte cai. Trebuie doar sa va înarmati cu ceva timp. Multumim fetelor, pentru explicatii!

Ingredientele pentru coaja de tarta:
- 250 g faina de spelta de tip 812*
- 125 unt rece
- 1 galbenus mic
- o priza sare
- 30-40 g apa rece*
- * Daca folositi faina de grîu, adaugati 70 g apa.
Se pune faina, untul, galbenusul, sarea si apa într-un castron. Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor, pîna se obtine o masa farîmicioasa. Se framînta 2-3 minute cu podul palmei, apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta si se lasa în frigider 1-2 ore la odihna. Între doua foi de hîrtie de copt, se întinde din aluat o foaie rotunda cu grosime de 4-5 mm. Se unge forma cu unt si se îmbraca interiorul cu foaia de aluat. Se înteapa cu furculita si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C pîna se rumeneste. Se lasa la racit.


Ingredientele pentru umplutura:
- 5 banane coapte, dar tari
- 1 lamîie, zeama
- dulce de leche
- ciocolata amaruie, optional
- frisca pentru ornat, optional
Bananele se feliaza, se stropesc rapid si amesteca usor, dar bine, cu zeama unei lamîi.
Se presara în coaja de tarta coapta.

Deasupra se niveleaza dulce de leche, se acopera cu folie transparenta
si se da la rece pentru cîteva ore, pentru a se putea felia frumos.


La noi, asteptarile sînt grele... pentru unii

Asa ca am taiat tarta, aproape pe loc!


Notite:
-dulce de leche este suficient de dulce
-nu adaugati zahar în aluat
-nu adaugati zahar în frisca de ornat
-amestecati bananele cu zeama de la o lamîie, nu doar cu 2-3 picaturi
Va doresc un sfîrsit de saptamîna... dulce!
