Forum Culinar: Biscuiti din branza Cheddar cu chimen - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

#41 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 December 2011 - 08:51 PM

Cascaval RUCAR de Napolact si 65 g branza telemea de oaie din comert, la kil!
N-au fost ff tari, nici branza, nici cascavalul.
Scria reteta cu chimen, am dat o avere pe 50 gr chimen, dar, sincer, nu ma entuziasmeaza gustul.Data viitoare le voi face cu mac sau cu piper.
Acum merg grozav cu smantana, la micul dejun. Lui Stefan i-au placut mult!Imagine postata Imagine postata

Dar, ca sa marturisecs sincer, am modificat putin cantitatile:
310 gr cascaval
175 gr faina
100 gr unt, mairomaneste, asa.Au iesit 26 de bucati!
Mai fac, si stii ca ma tin de cuvant!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#42 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 12 December 2011 - 09:29 PM

Vezi postareazoazorel, la 12 December 2011 - 08:51 PM, a spus:

Cascaval RUCAR de Napolact si 65 g branza telemea de oaie din comert, la kil!
N-au fost ff tari, nici branza, nici cascavalul.
Scria reteta cu chimen, am dat o avere pe 50 gr chimen, dar, sincer, nu ma entuziasmeaza gustul.Data viitoare le voi face cu mac sau cu piper.
Acum merg grozav cu smantana, la micul dejun. Lui Stefan i-au placut mult!Imagine postata Imagine postata

Dar, ca sa marturisecs sincer, am modificat putin cantitatile:
310 gr cascaval
175 gr faina
100 gr unt, mairomaneste, asa.Au iesit 26 de bucati!
Mai fac, si stii ca ma tin de cuvant!Imagine postata


Nu-i bai cu modificarea la ingrediente, important este gustul si textura.

Am intrebat ce fel de cascaval/ branza ai folosit ca vreau si eu sa-i incerc si cu altfel de branzeturi.

Te pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#43 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 15 December 2011 - 01:41 AM

AM facut > reteta asta cu Feta. fix la fel doar am folosit feta.
AU iesit ffffffffffffff buni. Deci i-am lasat un piculet mai mult in cuptor.....tot super buni.
S-au dus deja. :floare:

#44 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 December 2011 - 08:39 AM

Oana, un cascaval ordinar, cel mai comun pe piata.Merge cu orice fel, ca am amestecat si branza.Si cascavalul nu era ff uscat, mai degraba moale,si, cum a zis si Nasha, un pic mai mult la cuptor.Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#45 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 December 2011 - 03:08 PM

Nu am unt , nici nu mai cumpar acum , dar tare ma intrigati cu reteta asta . O sa-i fac cand ajung la mama , sper doar sa tina cuptorul ei cu mine , ca arde de trazneste . Si o sa folosesc chimion , chimen nu stiu daca voi gasi in "sat" .

#46 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 December 2011 - 03:46 PM

Vezi postareazoazorel, la 12 December 2011 - 08:51 PM, a spus:

Scria reteta cu chimen, am dat o avere pe 50 gr chimen, dar, sincer, nu ma entuziasmeaza gustul.

Vezi postareaizuk, la 15 December 2011 - 03:08 PM, a spus:

Nu am unt , nici nu mai cumpar acum , dar tare ma intrigati cu reteta asta . O sa-i fac cand ajung la mama , sper doar sa tina cuptorul ei cu mine , ca arde de trazneste . Si o sa folosesc chimion , chimen nu stiu daca voi gasi in "sat" .


omul cat traieste invata Imagine postata
noroc cu voi. pentru mine chimen si chimion erau acelasi lucru. am fugit si am citit si am aflat ca nu-i asa.

dar insemn ca astia din comert nu stiu nici ei. eu de obicei din asta cumpar si nu e scump deloc.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-84-13239566539986.jpg



in alta ordine de idei, izuk, eu mai inlocuiesc cateodata untul cu smantana groasa. cred ca se preteaza la reteta asta, mai ales ca mai are grasime si din cascaval.

#47 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 18 December 2011 - 10:27 PM

I-am facut si eu, am avut pofta de rontait si mi-am adus aminte de ei. Am pus o tona de chimen romanesc si in plus am presarat piper in faina de la coca.

Foarte foarte buni, mersi de reteta. Dovada:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-97-13242399596282.jpg

#48 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 19 December 2011 - 12:53 AM

Ce bine arata!! Suna bine si cu piper.

Ma bucur ca ti-au placut.

Te pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#49 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 19 December 2011 - 07:56 PM

Mai, eu am luat de la Halal, un magazin arabesc, turcesc, ce-o fi el.Oriental, na! Si e "strainez" si are-un gust...Imagine postata
Voi cauta si eu de-asta, doar ca n-am gasita cum! Si de piper am uitat, ca voiam sa pun si piper.Data viitoare!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#50 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 19 December 2011 - 09:30 PM

Vezi postareaNasha, la 15 December 2011 - 01:41 AM, a spus:

AM facut > reteta asta cu Feta. fix la fel doar am folosit feta.
AU iesit ffffffffffffff buni. Deci i-am lasat un piculet mai mult in cuptor.....tot super buni.
S-au dus deja. :tongue3:


Am sa-i fac si eu data viitoare cu Feta.
Multumesc de idee.

Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#51 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 19 December 2011 - 09:32 PM

Izuk, eu mai inlocuiesc untul cu mascarpone sau cu smantana si pun mai multa faina.
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi