Forum Culinar: Ghoriba - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghoriba biscuiti marocani

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2011 - 03:25 AM

Maneki Neko i-a facut si ni i-a aratat la "ce dulciuri gatim azi", am cautat reteta si i-am facut si eu in seara asta. Tarziu, de fapt.Mai mult noapte decat seara :D .
Sper sa nu te superi Maneko :toothy9; !
Am gasir reteta aici http://www.lospaziod...06/ghiriba.html


400 de gr de faina de grau dur
215 zahar pudra
40 gr unt
45 gr ulei de arahide
2 oua
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
zahar pudra pentru acoperit inainte de cuptor

Intr-un ibric am incalzit uleiul cu untul, pana ce untul s-a topit. Nu lasati sa fiarba uleiul - cand incepe a se topi untul, dati deoparte si se topeste si fara foc. Lasam la racit.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233071828185.jpg

Intre timp punem ouale cu zaharul pudra la robot si mixam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233072081447.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233072197265.jpg

Adaugam uleiul si untul topit, mixam cateva secunde si apoi adaugam faina amestecata cu varful de sare si praful de copt.
Amestecam si vom obtine un aluat moale.

Asta e faina folosita de mine

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1323307266903.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233072916121.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233073047505.jpg

Punem aluatul intr-un castron la frigider pentru cel putin o ora, acoperit cu pelicola.
Eu l-am lasat 1 ora si 45 minute.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233073528189.jpg

Am scos aluatul de la frigider am facut bilute de 30 de gr fiecare (data viitoare le fac mai mici, de 20-25 de gr fiecare) pe care le-am dat prin zahar pudra, le-am scuturat foarte putin de zahar in timp ce le-am modelat si intre dosul palmelor i-am turtit.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233074440047.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233073765165.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233073937927.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233074933964.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233075056885.jpg

I-am pus pe tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt, i-am dat la cuptor la 170 de grade (cuptorul preincalzit) pentru circa 15-20 de minute.
Sunt gata in momentul in care crapa, ai mei au fost gata in 16 minute. Deci depinde de cuptor.

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2011 - 03:28 AM

Poze finale

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233075737722.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233075897209.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233076042722.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233076223617.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13233076531425.jpg

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 December 2011 - 10:40 AM

Ce bine arata :floare: Felicitari!! :floare:
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?
Imagine postata

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2011 - 12:12 PM

 Olguta, la 08 December 2011 - 10:40 AM, a spus:

Ce bine arata :) Felicitari!! :happy4:
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?



Merci Olguta, eu cred ca se pot face si cu faina alba normala.
Dar fiind din grau dur consistenta lor nu e ca la un biscuit normal, eu zic ca astia merg foarte bine inmuiati in lapte.
Deci cred ca-si modifica consistenta cu faina normala.

#5 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 December 2011 - 01:58 PM

Vaai, Any acum i-am vazut! Cum sa ma supar? :thumleft: Frumosi sunt! Si zi tu ca nu merg pe un platouas alaturi de crinckels-i!

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 02:07 PM

 Maneki Neko, la 19 December 2011 - 01:58 PM, a spus:

Vaai, Any acum i-am vazut! Cum sa ma supar? :rolleyes: Frumosi sunt! Si zi tu ca nu merg pe un platouas alaturi de crinckels-i!


:thumleft: Da, asa vreau sa fac, mi-a placut mult cum ai facut tu, i-ai pus alaturi si aratau foarte bine. Trebuie doar sa-i fac mai mici de data asta.

In Toscana au "cantucci" (biscuiti cu migdale, mai tari) care se inmoaie in "vin santo", un vin licoros. Adica pui vin santo in pahar , iei un biscuite si tot inmoi si mananci, pana te imbeti.
Noi am incercat cu ghoriba procedeul asta si merge de minune! Buni tare.

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 01:31 AM

Gata si Ghoriba, racite si puse in cutie
De data asta le-am facut o idee mai mici, de 20 de gr fiecare.
Au iesit in total 39 de bucati.
Jumatate rotunzi, jumatate bastonase in ideea de a-i putea inmuia in vin licoros :scratch: .

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245965214259.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324596549428.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324596537279.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245966572908.jpg

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 February 2012 - 02:05 PM

I-am facut ,doar jumatate de portie , cu mici modificari : vreo 25 g faina in plus si niste piure de zmeura pentru o fatza "pitzi" :lol:, am intins foaie si am taiat cu forma de fursecuri

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-780-13291347057854.jpg

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2012 - 04:19 PM

 izuk, la 13 February 2012 - 02:05 PM, a spus:

I-am facut ,doar jumatate de portie , cu mici modificari : vreo 25 g faina in plus si niste piure de zmeura pentru o fatza "pitzi" :), am intins foaie si am taiat cu forma de fursecuri




Ai facut pe "pitzi" ai tai in forma de inimioara :) !
Eu ii ador inmuiati in lapte.

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 February 2012 - 04:21 PM

Daca tot e Valentine ' s day maine :)

#11 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 28 December 2012 - 11:21 AM

Multumesc tare mult pt reteta... sunt minunati !

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-151-13566864556027.jpg

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2012 - 12:20 PM

Cu placere Cristina, eu anul asta n-am mai apucat sa-i fac, dar le vine randul!
Foarte frumosi :notworthy:!

#13 Useril este offline   alioana 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 13-September 12

Postat 28 December 2012 - 04:56 PM

Buna

uleiul de arahide cu ce poate fi inlocuit (suntem alergici la nuci)? arata tare bine si as vrea sa ii fac si eu

multumesc

#14 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 28 December 2012 - 08:09 PM

Cristina, ai folosit faina de grau dur si ulei de arahide? Daca da, de unde ai cumparat?
Scuze, am uitat sa spun ca arata foarte frumos!

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2012 - 08:43 PM

 alioana, la 28 December 2012 - 04:56 PM, a spus:

Buna

uleiul de arahide cu ce poate fi inlocuit (suntem alergici la nuci)? arata tare bine si as vrea sa ii fac si eu

multumesc


Cu ulei de floarea soarelui cred ca e ok, mai mult ca sigur.

#16 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 28 December 2012 - 09:20 PM

 cris31, la 28 December 2012 - 08:09 PM, a spus:

Cristina, ai folosit faina de grau dur si ulei de arahide? Daca da, de unde ai cumparat?
Scuze, am uitat sa spun ca arata foarte frumos!


Cris eu am folosit faina alba 000 ,de la Lidl . Uleiul de arahide tot la Lidl l-am gasit .

#17 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 12 August 2014 - 12:56 PM

Am facut si eu fursecurile marocane dar le-am aruncat urgent la gunoi. Nu stiu unde am gresit dar compozitia cruda era ca a voastra, frumoasa si gustoasa. Dupa copt 20 min. la 160 grade le-am scos arse pe fund :) . Sa fie din cauza zaharului pudra? Cred ca nu trebuiau tavalite prin zahar:(( . Pot sa le consider o experienta traumatizanta. NU AM ALES NICIUNA. Unde am gresit?

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2014 - 05:07 PM

 Georgeta Violeta, la 12 August 2014 - 12:56 PM, a spus:

Am facut si eu fursecurile marocane dar le-am aruncat urgent la gunoi. Nu stiu unde am gresit dar compozitia cruda era ca a voastra, frumoasa si gustoasa. Dupa copt 20 min. la 160 grade le-am scos arse pe fund :rolleyes: . Sa fie din cauza zaharului pudra? Cred ca nu trebuiau tavalite prin zahar:(( . Pot sa le consider o experienta traumatizanta. NU AM ALES NICIUNA. Unde am gresit?


Draga Georgeta, imi pare rau ca ai ars biscuitii si ca a trebuit sa-i arunci la gunoi. Pacat de banii cheltuiti pe ingrediente.
Sigur ca trebuie tavaliti prin zahar, asa e reteta! Timpul de coacere e relativ, in functie de cuptorul fiecaruia. Eu am scris la reteta cand am postat ca i-am copt 16 minute, atat a trebuit, in baza cuptorului meu. Fiecare isi cunoaste propriul cuptor si daca i-ai lasat 20 de minute inseamna ca atat ai considerat tu ca e nevoie. Probabil ca trebuia sa-i lasi mai putin, ca sa nu se arda. Poate mai incerci, eu asa sper!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi