Ghoriba biscuiti marocani
#1
Postat 08 December 2011 - 03:25 AM
Sper sa nu te superi Maneko !
Am gasir reteta aici http://www.lospaziod...06/ghiriba.html
400 de gr de faina de grau dur
215 zahar pudra
40 gr unt
45 gr ulei de arahide
2 oua
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
zahar pudra pentru acoperit inainte de cuptor
Intr-un ibric am incalzit uleiul cu untul, pana ce untul s-a topit. Nu lasati sa fiarba uleiul - cand incepe a se topi untul, dati deoparte si se topeste si fara foc. Lasam la racit.
Intre timp punem ouale cu zaharul pudra la robot si mixam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.
Adaugam uleiul si untul topit, mixam cateva secunde si apoi adaugam faina amestecata cu varful de sare si praful de copt.
Amestecam si vom obtine un aluat moale.
Asta e faina folosita de mine
Punem aluatul intr-un castron la frigider pentru cel putin o ora, acoperit cu pelicola.
Eu l-am lasat 1 ora si 45 minute.
Am scos aluatul de la frigider am facut bilute de 30 de gr fiecare (data viitoare le fac mai mici, de 20-25 de gr fiecare) pe care le-am dat prin zahar pudra, le-am scuturat foarte putin de zahar in timp ce le-am modelat si intre dosul palmelor i-am turtit.
I-am pus pe tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt, i-am dat la cuptor la 170 de grade (cuptorul preincalzit) pentru circa 15-20 de minute.
Sunt gata in momentul in care crapa, ai mei au fost gata in 16 minute. Deci depinde de cuptor.
#3
Postat 08 December 2011 - 10:40 AM
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?
#4
Postat 08 December 2011 - 12:12 PM
Olguta, la 08 December 2011 - 10:40 AM, a spus:
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?
Merci Olguta, eu cred ca se pot face si cu faina alba normala.
Dar fiind din grau dur consistenta lor nu e ca la un biscuit normal, eu zic ca astia merg foarte bine inmuiati in lapte.
Deci cred ca-si modifica consistenta cu faina normala.
#5
Postat 19 December 2011 - 01:58 PM
#6
Postat 19 December 2011 - 02:07 PM
Maneki Neko, la 19 December 2011 - 01:58 PM, a spus:
Da, asa vreau sa fac, mi-a placut mult cum ai facut tu, i-ai pus alaturi si aratau foarte bine. Trebuie doar sa-i fac mai mici de data asta.
In Toscana au "cantucci" (biscuiti cu migdale, mai tari) care se inmoaie in "vin santo", un vin licoros. Adica pui vin santo in pahar , iei un biscuite si tot inmoi si mananci, pana te imbeti.
Noi am incercat cu ghoriba procedeul asta si merge de minune! Buni tare.
#7
Postat 23 December 2011 - 01:31 AM
De data asta le-am facut o idee mai mici, de 20 de gr fiecare.
Au iesit in total 39 de bucati.
Jumatate rotunzi, jumatate bastonase in ideea de a-i putea inmuia in vin licoros .
#8
Postat 13 February 2012 - 02:05 PM
#9
Postat 13 February 2012 - 04:19 PM
izuk, la 13 February 2012 - 02:05 PM, a spus:
Ai facut pe "pitzi" ai tai in forma de inimioara !
Eu ii ador inmuiati in lapte.
#12
Postat 28 December 2012 - 12:20 PM
Foarte frumosi !
#13
Postat 28 December 2012 - 04:56 PM
uleiul de arahide cu ce poate fi inlocuit (suntem alergici la nuci)? arata tare bine si as vrea sa ii fac si eu
multumesc
#14
Postat 28 December 2012 - 08:09 PM
Scuze, am uitat sa spun ca arata foarte frumos!
#16
Postat 28 December 2012 - 09:20 PM
#17
Postat 12 August 2014 - 12:56 PM
#18
Postat 19 October 2014 - 05:07 PM
Georgeta Violeta, la 12 August 2014 - 12:56 PM, a spus:
Draga Georgeta, imi pare rau ca ai ars biscuitii si ca a trebuit sa-i arunci la gunoi. Pacat de banii cheltuiti pe ingrediente.
Sigur ca trebuie tavaliti prin zahar, asa e reteta! Timpul de coacere e relativ, in functie de cuptorul fiecaruia. Eu am scris la reteta cand am postat ca i-am copt 16 minute, atat a trebuit, in baza cuptorului meu. Fiecare isi cunoaste propriul cuptor si daca i-ai lasat 20 de minute inseamna ca atat ai considerat tu ca e nevoie. Probabil ca trebuia sa-i lasi mai putin, ca sa nu se arda. Poate mai incerci, eu asa sper!