Forum Culinar: Paste cu sarde si fenicul salbatic - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu sarde si fenicul salbatic

#21 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 12:43 PM

 moatza, la 03 February 2012 - 11:58 AM, a spus:



feniculul are cu totul si cu totul alta aroma decat mararul. nu stiu daca s-ar potrivi.
iar feniculul, ci gustul lui mentolat, mi se pare ca se potriveste f bine cu pestele, mai ales cu asta cu gust puternic.
cu pastele nu ma prea impac eu...

Any, esti f harnica, mereu faci ceva surprinzator (ptr mine). nu vazusem reteta asta pana acum, ma uit mai rar pe la paste.



stiu ce gust are feniculul, si sincer nu-mi place :blush: , l-am mancat doar in varianta gratinat a la Maya.

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:02 PM, a spus:


Eu as zice sa nu pui marar, seamana ca aspect, dar ca gust e diferit.
Incearca fara. Varianta nr 2.

"Alla puttanesca"? Pai inseamna ca la borcan ai ansoa.
Astea de mai jos sunt ansoa si nu sunt bune de folosit la pastele astea, se topesc imediat in tigaie.

images.jpg



Nu, nu, am sardine la borcan.e neinceput, l-am cumparat special sa fac antipasto calabrese. =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#22 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 February 2012 - 12:46 PM

 moatza, la 03 February 2012 - 11:58 AM, a spus:

 laura_lala, la 02 February 2012 - 11:58 PM, a spus:

E plin pe aici pe la noi, cresc ca o praga pe marginea drumurilor.


cum adica?

feniculul are cu totul si cu totul alta aroma decat mararul. nu stiu daca s-ar potrivi.



Hihihihi, fara sa vreau am folosit un "furculição". Praga in portugheza inseamna ciuma, o invazie de ceva rau.

Stiu ca au alta aroma, am mestecat de multe ori prin preumblarile mele.
Pe la petrecerile populare/campenesti cand se mananca sardine/sardele/sardinela (asta-i peste mirositor cam ca si scrumbia) se da si un ram de fenicul. Ca sa te freci pe maini dupa ce ai mancat pestele. Mirosul neplacut dispare imediat. :blush:

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 12:48 PM

 Ioana, la 03 February 2012 - 12:43 PM, a spus:

 moatza, la 03 February 2012 - 11:58 AM, a spus:



feniculul are cu totul si cu totul alta aroma decat mararul. nu stiu daca s-ar potrivi.
iar feniculul, ci gustul lui mentolat, mi se pare ca se potriveste f bine cu pestele, mai ales cu asta cu gust puternic.
cu pastele nu ma prea impac eu...

Any, esti f harnica, mereu faci ceva surprinzator (ptr mine). nu vazusem reteta asta pana acum, ma uit mai rar pe la paste.



stiu ce gust are feniculul, si sincer nu-mi place :blush: , l-am mancat doar in varianta gratinat a la Maya.

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:02 PM, a spus:


Eu as zice sa nu pui marar, seamana ca aspect, dar ca gust e diferit.
Incearca fara. Varianta nr 2.

"Alla puttanesca"? Pai inseamna ca la borcan ai ansoa.
Astea de mai jos sunt ansoa si nu sunt bune de folosit la pastele astea, se topesc imediat in tigaie.

images.jpg



Nu, nu, am sardine la borcan.e neinceput, l-am cumparat special sa fac antipasto calabrese. =))


Iarba asta de fenicul salbatic e mai buna decat bulbul de fenicul =)) .

Eu antipasto calabrese l-am facut cu ansoa =)) .
Fa-l neaparat ca e foarte bun. Si eu trebuie sa-l refac.

#24 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 12:53 PM

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:48 PM, a spus:



Iarba asta de fenicul salbatic e mai buna decat bulbul de fenicul =)) .

Eu antipasto calabrese l-am facut cu ansoa =)) .
Fa-l neaparat ca e foarte bun. Si eu trebuie sa-l refac.



ei vezi, eu din asta salbatic nu gasesc.Si sunt atatea chestii care nu le gasesc aici.Ia sa vad eu de unde fac rost sa-mi pun in gradina:)

Da, de cand ma tin sa fac antipasto,desi acum mi-am dat seama ca era ansoa in reteta,da n-am gasit si am luat sardinele.Asta e,fac si eu cu ce gasesc :blush:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 01:03 PM

 Ioana, la 03 February 2012 - 12:53 PM, a spus:

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:48 PM, a spus:



Iarba asta de fenicul salbatic e mai buna decat bulbul de fenicul =)) .

Eu antipasto calabrese l-am facut cu ansoa =)) .
Fa-l neaparat ca e foarte bun. Si eu trebuie sa-l refac.



ei vezi, eu din asta salbatic nu gasesc.Si sunt atatea chestii care nu le gasesc aici.Ia sa vad eu de unde fac rost sa-mi pun in gradina:)



Aaa pai asta-i floare la ureche. Ma pot interesa daca se gasesc de cumparat si le zbor catre tine :blush: .

#26 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 01:06 PM

 any_annette, la 03 February 2012 - 01:03 PM, a spus:

 Ioana, la 03 February 2012 - 12:53 PM, a spus:

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:48 PM, a spus:



Iarba asta de fenicul salbatic e mai buna decat bulbul de fenicul =)) .

Eu antipasto calabrese l-am facut cu ansoa =)) .
Fa-l neaparat ca e foarte bun. Si eu trebuie sa-l refac.



ei vezi, eu din asta salbatic nu gasesc.Si sunt atatea chestii care nu le gasesc aici.Ia sa vad eu de unde fac rost sa-mi pun in gradina:)



Aaa pai asta-i floare la ureche. Ma pot interesa daca se gasesc de cumparat si le zbor catre tine :blush: .


=))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 01:10 PM

 Ioana, la 03 February 2012 - 01:06 PM, a spus:

 any_annette, la 03 February 2012 - 01:03 PM, a spus:

 Ioana, la 03 February 2012 - 12:53 PM, a spus:

 any_annette, la 03 February 2012 - 12:48 PM, a spus:



Iarba asta de fenicul salbatic e mai buna decat bulbul de fenicul =)) .

Eu antipasto calabrese l-am facut cu ansoa =)) .
Fa-l neaparat ca e foarte bun. Si eu trebuie sa-l refac.



ei vezi, eu din asta salbatic nu gasesc.Si sunt atatea chestii care nu le gasesc aici.Ia sa vad eu de unde fac rost sa-mi pun in gradina:)



Aaa pai asta-i floare la ureche. Ma pot interesa daca se gasesc de cumparat si le zbor catre tine =)) .


=))


Cu ocazia asta iau si pentru mine, nu m-am gandit niciodata sa-l plantez :blush: .

#28 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 February 2012 - 05:02 PM

ioana, pasta con le sarde e una dintre cele mai renumite reţete ale bucătăriei siciliene şi merită făcută exact aşa cum e descrisă

PS nici eu nu găsesc fenicul sălbatic, am făcut cu bulb şi ciuful de la bulb, dar nu ştiu cît de aproape de adevăr a fost.

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 05:13 PM

 Dexter, la 03 February 2012 - 05:02 PM, a spus:

ioana, pasta con le sarde e una dintre cele mai renumite reţete ale bucătăriei siciliene şi merită făcută exact aşa cum e descrisă

PS nici eu nu găsesc fenicul sălbatic, am făcut cu bulb şi ciuful de la bulb, dar nu ştiu cît de aproape de adevăr a fost.


De ce cu bulb?
Ciuful de la bulb seamana ca aspect, insa feniculul salbatic e mult mai parfumat si gustul mult mai decis. E divers.

Asta salbatic creste spontan, de aia nici nu sunt sigura ca se gasesc seminte de plantat.

#30 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 February 2012 - 05:31 PM

 any_annette, la 03 February 2012 - 05:13 PM, a spus:

De ce cu bulb?

păi ciuful era cam anemic şi am zis să suplimentez cu cîteva bucăţi de bulb

#31 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 10:16 PM

 Dexter, la 03 February 2012 - 05:02 PM, a spus:

ioana, pasta con le sarde e una dintre cele mai renumite reţete ale bucătăriei siciliene şi merită făcută exact aşa cum e descrisă

PS nici eu nu găsesc fenicul sălbatic, am făcut cu bulb şi ciuful de la bulb, dar nu ştiu cît de aproape de adevăr a fost.


ori improvizez si fac pasta chî sardi alla ioana :boohoo: , ori astept vara.

 any_annette, la 03 February 2012 - 05:13 PM, a spus:

 Dexter, la 03 February 2012 - 05:02 PM, a spus:

ioana, pasta con le sarde e una dintre cele mai renumite reţete ale bucătăriei siciliene şi merită făcută exact aşa cum e descrisă

PS nici eu nu găsesc fenicul sălbatic, am făcut cu bulb şi ciuful de la bulb, dar nu ştiu cît de aproape de adevăr a fost.


De ce cu bulb?
Ciuful de la bulb seamana ca aspect, insa feniculul salbatic e mult mai parfumat si gustul mult mai decis. E divers.

Asta salbatic creste spontan, de aia nici nu sunt sigura ca se gasesc seminte de plantat.


Any, smulge si tu de pe margine drumului si trimite si mie :boohoo:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi