Forum Culinar: Cum salvez prajitura? - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum salvez prajitura? ne-coapta bine

#1 Useril este offline   bucsie 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 December 2011 - 06:34 PM

Am facut o prajitura - zebra.
E facuta dintr-un aluat untos (mult unt + faina + zahar + ou), jumate din aluat colorat cu cacao, si intins si pus in straturi.
Eu l-am pus la cuptor, si dupa timpul zis in reteta, l-am scos afara. Fiindca stratul de deasupra e cacao, nu mi-am dat seama daca e gata sau nu, si am facut proba scobitorii :tongue3: - care de fapt e irelevanta la tipul asta de aluat.
In fine, ca sa scurtez, am pus glazura de ciocolata deasupra, si dupa ce s-a racit am vazut ca de fapt nu e coapta bine.
Ce pot sa fac, ca mi-e jele sa o arunc la gunoi? Daca nu puneam glazura o dadeam la cuptor, dar asa, ce pot sa fac?

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 December 2011 - 08:03 PM

pai decat s-o arunci, ca alta alternativa n-ai, bag-o iar la cuptor, poate se topeste glazura si faci vreo inventie de ne batem toate pe reteta, mai stii? sa ne spui ce-ai hotarat.

#3 Useril este offline   bucsie 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 December 2011 - 03:58 PM

 moatza, la 19 December 2011 - 08:03 PM, a spus:

... sa ne spui ce-ai hotarat.


Am copt-o, dar glazura de cioco de deasupra s-a facut super-moale. Acum e pe balcon, sa vad daca s-a intari cat de cat.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi