Forum Culinar: Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:26 PM

Sarbatori fericite la toata lumea :) !

Incep prin a va povesti cum a decurs seara de Ajun la noi acasa.
Am fost 9 la masa, noi, socrii, cumnata si logodnicul, fratele socrului cu sotia si fiica lor.

Meniul de peste, fara carne absolut deloc.
Poze am , dar din pacate nu la toate farfuriile, felurile de mancare, m-am bucurat ca le am si pe astea asa putine cum sunt. Aveam prea multe de facut ca sa am timp de poze. Asa e la mine, de fiecare data.

Am inceput evident cu gustarile, dar inainte de ele sotul meu a facut un aperitiv din Aperol, spumant si felie de portocala in fiecare pahar.

Curmale umplute cu crema de gorgonzola si mascarpone
Am taiat curmalele pe lung si am scos samburii (curmale din alea bune mare carnoase, cumparate la kg) si le-am umplut cu o crema facuta din jumatate gorgonzola dulce si jumatate mascarpone. Deasupra am pus boabe de rodie.

Smochine uscate umplute cu crema philadelphia (dupa ideea Bonicellei, merci :) )
Am luat smochine bune, locale, le-am taiat codita, am facut o taietura in varf ca sa pot face loc inauntru si am umplut cu branza philadelphia pe care am frecat-o inainte sa devina mai cremosa si am amestecat-o cu miez de nuca taiat bucatele. Deasupra am pus jumatate de miez de nuca.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324979317479.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249793317058.jpg

Am cumparat paharele finger food. Pentru fiecare mesean am pus in dreptul farfuriei cate 2 paharele.
Unul l-am umplut cu cocktail de creveti (crevetii fierti si amestecati cu sos facut din : maioneza, ketchup si o lingura de coniac).
Pe celalalt l-am umplut cu salata de creveti a Danei de aici http://artaculinara....ti/page__st__20
Merci Dana :) , cel cu maioneza, smantana, castraveti, cappere, patrunjel si marar.
Ambele cocktail-uri de creveti facute dimineata, puse la rece si apoi puse in pahar in ultimul moment.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249798146445.jpg

Felii de lamaie umplute cu ton de aici http://artaculinara...._1

Lamaile le-am facut vineri si tinute la frigider pana sambata seara cand le-am scos, taiat si dus la masa.
Multe din poze le-am facut in bucatarie inainte de a le duce pe masa din salon, ca si asta (o sa se intrevada pe masa)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249799369384.jpg


Vol au vent umpluti cu crema de somon
Am taiat cu forma cate 3 bucati de foietaj pentru fiecare vol au vent. Primul l-am lasat intreg, am uns marginile cu ou, celelalte 2 le-am mai taiat o data pe mijloc cu o forma mai mica si le-am lipit pe rand ungandu-le cu ou .
Vol au vent-urile facute dimineata, la fel si crema, seara inainte de a le duce la masa am pus crema in sac a poche, le-am umplut si dus la masa.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249801405954.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249801622946.jpg

Le-am umplut cu crema de somon a Mayei (merci Maya :) ) : somon afumat, branza philadelphia, zeama de lamaie si marar.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249801943594.jpg

Salata boeuf cu :cartofi fierti, morcovi fierti, mazare si castraveti murati.
Legumele le-am fiert cu o zi inainte, maioneza la fel facuta vineri, tinute la rece pana sambata cand le-am taiat cubulete si amestecat cu maioneza. Fara ornat, am mai pus o lingura de maioneza deasupra si gata.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249805824593.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249805954233.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249811091713.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249806418184.jpg

Baccalà fript
Am cumparat baccalà file in sare , 4 bucati.
Le-am spalat de sare, le-am taiat si le-am pus in apa rece pentru 3 zile la desarat. Am schimbat apa de 3 ori pe zi.
Sambata dupa amiaza le-am scos din apa, le-am pus pe harte absorbanta de bucatarie si le-am fript la friteosa in ulei de arahide.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249810648369.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249810385889.jpg

Tarta sarata cu morcovi si zucchine de aici http://artaculinara...._1
Am facut-o de vineri pentru ca e minunata a doua zi

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249812333478.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249812467881.jpg

Drobul Danei cu ciuperci de aici http://artaculinara....ob-de-ciuperci/

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249814520742.jpg

Platou de branzeturi pe care le-am servit cu dulceata de pere si de smochine (facute de mama) si de dude (primita cadou, insa se simtea numai zaharul gustul dudelor nu) pe care le-am pus in castronase mici

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249815365059.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249815556955.jpg

Revin cu alte poze.

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:41 PM

Nu se vede pe masa ca le-am dus dupa aia, salam de caracatita a lul Eataly http://artaculinara....-de-caracatita/
Am numa' poza la caracatita fiarta.
Salamul l-am taiat felii dupa ce l-am pus la congelator ca sa pot taia felii subtiri si in modul asta nu se desprind bucatile, am pus sare , piper macinat proaspat, ulei ev si lamaie.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249817739207.jpg

Patratele de foietaj cu crema de gorgonzola, nuci si miere, dupa o ideea de pe site-ul cookaround
Am taiat aluat de foietaj patratele, le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptor, apoi am desprin fiecare patratel in doua .
Am pus pe fiecare crema de gorgonzola si ricotta in cantitati egale (cu sac a poche), deasupra am pus bucatele de alune si apoi miere.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249821451162.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249818526339.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249821107907.jpg

Rulouri cu unt, somon afumat si kiwi reteta vazuta in tv .

O felie de paine subtire, moale (de tramezzini) se intinde putin de tot cu facaletul, se unge cu unt moale, se pun deasupra felii de somon afumat, si felii subtiri de tot de kiwi.
Se ruleaza usor sa nu se rupa painea si pe inveleste in pelicola. Se da la frigider . Eu am facut 2 rulouri dimineata si le-am scos seara, taiat si dus la masa.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249823434001.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249823545099.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249823655099.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249823918567.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:44 PM

Am mai avut si nu se vad in poze

ghebe cu maioneza
salata de vinete cu maioneza
tartine cu zacusca de vinete

Inca niste poze cu masa

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249826245976.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249826409634.jpg

Revin

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:53 PM

Dupa gustari, am avut o supa de peste din creveti, calamar, scorfano (nu stiu cum ii zice in romaneste) si midii.
Cu capul de la pestele asta, plu o ceapa, o tija de telina si boabe de piper, am facut o zeama de peste care mi-a servit mai apoi.
Am facut asa:
Am pus ulei ev in oala, 2 catei de usturoi intrejgi, am bagat pestele in afara de creveti, am stins cu vin alb sec, am adaugat putin suc de rosii, apoi putina supa pe care am facut-o din capul de peste, filtrata.
Cand a inceput sa fiarba am adaugat crevetii si midiile deja desfacute separat in alta tigaie.Sare, piper, peperoncino, patrunjel.
Felii de paine prajita (de fapt incalzita in cuptor) alaturi.

Poze am numa la peste, a fost putin numai asa de o gustarica inainte de paste.

Midiile pe care apoi le-am curatat bine de tot si le-am ras cu cutitul carapacea sa se curete bine.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249830317048.jpg

Crevetii si pestele

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249830830074.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249830944077.jpg

Am facut apoi calamarata ca aici http://artaculinara...._1

Si ca felul 2 peste spada ca aici http://artaculinara...._1

Poze numai cu prdusul crud

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249831953622.jpg

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:58 PM

Apoi am facut creveti din astia mari rosii, la cuptor.

Crevetii i-am pus intr-o tava de cuptor, deasupra am pus ulei ev si putina sare, dat la cuptor la 200 de grade pana cand sunt gata.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249833592166.jpg

Am facut o salata din fenicul taiat subtire, portocale curatate de coaja si pielea alba si apoi taiate felii, masline negre si boabe de rodie, ulei ev, sare , piper.

Apoi anghinare la cuptor

Am curatat anghinarea, am pus-o in apa cu lamaie sa nu se innegreasca, apoi intr-o tava de cuptor cu sare, piper mult si ulei ev deasupra si printre frunze. Bagat la 200 de grade la cuptor pana cand se inmoaie inima.


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249834088156.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249834221674.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249835342552.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:01 PM

Prajiturile facute de mine: chocolate crinkles, raffaello lui Izuk :) , fursecurile cu visine si alune si nuci a lui Eataly :) , trufele lui Stella :) , ghoriba. Cele cu migdale care le-am facut erau separat, nu se vad.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249835790594.jpg

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:02 PM

Panettone cu inghetata de ciocolata si inghetata de alune (cumparat)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324983730166.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249837428702.jpg

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:04 PM

Vinul Colomba Platino de Duca de Salaparuta ( sunt indragostita de el de ceva vreme, e un vin minunat)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249838068088.jpg

Spumant

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249838218817.jpg

Whisky

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249838787479.jpg

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:09 PM

De Craciun am fost mai putini, asta e masa

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249840239367.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249840373529.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249841388934.jpg

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:18 PM

Am luat organe de miel si am facut un drob de miel extraordinar.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249844085288.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249844174796.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249844536977.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249846468124.jpg

Apoi prunele invelite in pancetta (Adriana :) , cu scobitorile de finger food de la Lili :) )

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249845500812.jpg

Salata de vinete ce ramasese de seara

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249846372942.jpg

Apoi salata boeuf si tartine cu ghebe cu maioneza tot de seara ramase

Am facut o supa de clapon, absolut superb, a facut toti banii
Curatat de grasime, grasimea topita intr-o olicica, apoi pusa intr-un borcanel pentru alte supe.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249842163261.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249842314306.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249842482331.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249842011976.jpg

In supa am fiert tortellini

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249843287065.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324984339749.jpg

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:21 PM

Felul 2 am avut iepure umplut cu pancetta, smochine uscate si pere de aici http://artaculinara....ut/page__st__40

Eu am facut 2 iepuri

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249848105433.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249848198789.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249848341218.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249848569888.jpg

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:23 PM

Dulciuri
Lili astea ti le dedic toate tie :)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249849552103.jpg

Panettone cu inghetata de fistic si ricotta cu ciocolata

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249849910175.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324985018745.jpg

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:24 PM

Vinul, de data asta rosu

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249850696464.jpg

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:30 PM

Seara iar am mancat :)

In supa care a ramas am incalzit toata carnea de clapon din care-am facut supa. Am scos carnea pe un platou am dus-o la masa si am mancat-o cu un sos verde facut din patrunje, cappere, 3 fileuri de ansoa, ulei ev

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324985166123.jpg


Sarmale facute de mama si congelate pe care eu numai le-am fiert (oala are 90 de sarmale)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249852257883.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249852782487.jpg

Vin tot rosu

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249853054337.jpg

Torroncini moi (un dulce din albus de ou, migdale , miere)

Trufele Stellei minunate, reteta scrisa in caiet. Stella am pus asa cum ai zis tu o cescuta de cafea.
MINUNATE

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249886262924.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324985445846.jpg

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 02:08 PM

Sambata a ajuns si craciunita pe care socrul meu ne-o trimite in fiecare an.
Anul asta e enorma, e cat usa, nu exagerez, ca un copac.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249876701542.jpg

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 December 2011 - 02:28 PM

Anuto' m-ai zbart fattaa!! :) Am ramas cu ocheanele lipite de monitor :) ...continuare... :) .... :)

Daca se mai serveste ceneva ''virtual vb.'' va las tot ce-i mareic'',(ca eu nu bat) si servesc eu restul :) Bine.bine va mai las voua cate ceva! :)

La multi ani! Anuta harnicuta,multa sanatate si tot ce va doriti :)

Ia sa mai studiez...Phii ce asi hali un pateu ceva cu foietaj... :) zau ca mi-i pofta :)

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 02:43 PM

Anutza draga, da muncisi, nu gluma. arata totul ca de mare restaurant...gultiero marchesi , tre sa se tina bine, ( vazui ca cere 500 de iuroi pe cina de revelion :) )

http://www.gualtiero...it/it/news.html

#18 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2011 - 02:53 PM

F frumos, Any! Se vede ca-ti iubesti si pretuiesti familia. Dupa cat ai muncit, s-au vazut si roadele: mese imbelsugate pentru cei dragi. Cred ca te iubesc socrii tai. Sa va fie de bine si sa fiti sanatosi!

#19 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 December 2011 - 02:54 PM

Any, de mare clasă prezentarea, de fapt, cum era de aşteptat...
Socrul tău îţi dăruieşte o Crăciuniţă imensă pentru că meriţi... eu sunt curioasă ce ţi-a adus Moş Crăciun... :)
Felicitări şi aşteptăm invitaţia pentru reveillon- îţi trimit adresa pe privat... :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 27 December 2011 - 03:36 PM

Vezi postareakoral, la 27 December 2011 - 02:54 PM, a spus:

Any, de mare clasă prezentarea, de fapt, cum era de aşteptat...
Socrul tău îţi dăruieşte o Crăciuniţă imensă pentru că meriţi... eu sunt curioasă ce ţi-a adus Moş Crăciun... :)
Felicitări şi aşteptăm invitaţia pentru reveillon- îţi trimit adresa pe privat... :)


Felicitari Any pentru toata munca prestata, se vede ca apreciezi familia si ai muncit cu drag si ai mai avut timp si de poze. Felicitari si sarbatori fericite in continuare.
PS> Am facut si eu choclate crinkles au fost super super am sa va pun si eu poze. Va pup pe toate.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi