Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020 si 2022 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020 si 2022

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2011 - 06:12 PM

Ajunul de Craciun
Masa, alb cu rosu, noutate fata de masa si traversa primita cadou de la sorella mea :) care s-a potrivit foarte bine cu fata de masa noua. Totul pe baza de peste.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250016223325.jpg
Meniul, le-am facut pe toate pe siteul recomandat de Maya
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250016741264.jpg
Aperitive:
Creveti in pastela, cumparati congelati de la Bofrost, trebuie doar copti in cuptor
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250018052572.jpg
Salata de fructe de mare cu parfum de portocale, cumparata gata facuta, i-am scos uleiul si l-am inlocuit cu altul bun si sucul de la o portocala
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250018738209.jpg
Salata de macrou, rosioare si masline pe pat de salata, am aranjat salata pe farfurie, apoi rosioarele, apoi bucatelele de macrou afumat si in cele din urma maslinele, sare, piper si ulei
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250019595979.jpg
Tartine din piine neagra cu somon afumat, am uns piinea neagra cu putina philadelphia si pus bucatile de somon deasupra
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250020422024.jpg
Felul I:
Spaghetti cu fructe de mare, sosul l-am facut cu o punga de amestec de fructe de mare si una de vongole congelate, coapte toate in putin ulei, adaugat spaghetti-le fierte si la sfirsit amestecat cu un cubulet de unt cu aroma de usturoi si verdeata
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250021631891.jpg
Felul II:
Somon cu cartofi natur si unt aromat, bucatile de somon le-am stropit cu ulei si suc de portocale, sare si piper roz si le-am copt in cuptor, cartofii bucatele i-am copt in microunde si cind erau gata amestecati cu un cubulet de unt cu aroma de usturoi si verdeata
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250022669555.jpg
Desert:
Semifreddo de lamiie, revin cu reteta
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250023159115.jpg
Totul stropit cu sampanie Hoffmann
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-1325002444125.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2011 - 06:40 PM

Craciun
Masa, rosu si auriu
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250026916983.jpg
Meniul
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250027162696.jpg
Aperitive:
Flan de praz si gulie cu fonduta si seminte de floarea soarelui, am copt in tigaie prazul si gulia taiate marunt, le-am amestecat in robot cu smintina si ou (la 200 de gr de legume coapte am pus 200 de ml de smintina si 2 oua) si copt la 200°C in cuptor in tava plina cu apa, le-am facut acu citva timp, congelate in forme si acum decongelate, incalzite si pus fonduta deasupra. Fonduta care e o crema de brinza traditional facuta cu una numita fontina se poate face pe acelasi principiu si cu altele. Eu o fac in Thermomix acum dar aici e reteta explicata bine http://artaculinara....__1
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250030423658.jpg
Salata de pui, telina si nuci, am fiert pieptul de pui cu cartofii si morcovii pentru salata boeuf, am taiat marunt de tot pieptul, tija de telina si nucile, amestecat cu ulei, sare si piper
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250031573189.jpg
Tartine cu crema de ciuperci champignon, piine prajita sau nu peste care am pus crema de ciuperci a Mayei http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250032459413.jpg
Salata boeuf
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250033675805.jpg
Felul I
Agnolotti umpluti cu carne cu sos de varza, sosul de varza l-am facut pur si simplu prajind rapid un pic de varza taiata fideluta intr-un strop de ulei, mai intii fara capac apoi cu, citeva minute cit sa se inmoaie, am amestecat apoi cu agnoloti-i fierti si parmigiano ras. Sosul de varza trebuia sa fie si cu praz dar n-am mai gasit vineri asa ca l-am redus.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250035228303.jpg
Felul II:
Rulada de iepure cu sformato de cartofi si ciuperci, rulada de iepure e umpluta cu un pic de prosciutto crudo, eu o prajesc rapid in putin ulei pe toate partile, apoi deglasez cu putin vin alb sec dupa care adaug supa si o las sa fiarba mult si bine, o las sa se raceasca si o tai felii punind sosuletul deasupra, cind trebuie sa o servesc o incalzesc in cuptor. Sformato nu stiu cum sa-l traduc, am fiert cartofii intregi cu coaja, curatat, pisat si amestecat cu oua si ciuperci (le aveam congelate, le-am gatit in tigaie in putin ulei si apoi pina ce si-au consumat apa lasata), sare piper, pus in forma si copt in cuptor la 200°C vreo ora in forma dreptunghiulara.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250039587704.jpg
Desert: Panbriacone, e un panettone siringat cu vin santo
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-1325004053071.jpg
Totul stropit cu vin d'orange amestecat cu sampanie Morlet si pentru panbriacone un Moscato.
Vin d'orange e tipic sudului Frantei si se serveste cu aperitive, la cantitatea pe care o aveam si la persoanele care eram l-am servit pe tot timpul mesei :) Pregatirea lui incepe cu 2 luni inainte cind se amesteca o sticla de vin rosè cu 100 gr de zahar si un lichior, eu am pus Gran Marnier, 250 ml. In acest amestec se pune o pastaie de vanilie, 4 portocale si o lamiie taiate in sferturi, se inchide si se pastreaza la loc rece si intuneric amestecind din cind in cind. La Craciun se filtreaza si se amesteca cu sampanie, noi am folosit o sticla de Pierre Morlet.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250046215438.jpg

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2011 - 07:08 PM

Sfintul Stefan
Masa

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250049572854.jpg
Meniu
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250049759284.jpg
Aperitive:
Vitello tonnato bucata de carne am fiert-o cu pieptul si legumele de la salata boeuf, cind era rece am taiat-o felii foarte subtiri si deasupra am pus sosul facut din maioneza, ton din conserva si citeva capere
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250051314036.jpg
Cuburi de mamaliga cu crema de ciuperci champignon, am facut mamaliga si am pus-o in formele de silicon, inainte de a servi am incalzit-o si pus crema deasupra, crema e aceeasi de mai sus, initial vroiam sa fac un sos de ciuperci congelate care e foarte bun, dar cum ramasese din crema cu champignon am decis sa o folosesc pe ea ca sa nu mai creez alte resturi apoi, a fost foarte bine si asa.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250052607121.jpg
Tartine cu foie gras si marmelada de smochine, piine prajita, foie gras cumparat in Franta si marmelada de smochine cumparata de la producatorul de sampanie Hoffmann.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250053693821.jpg
Felul I:
Clatite cu ragu din cirnat si varza, mama a facut clatite, ragù-ul l-am facut prajind in sos propriu cirnatii, adaugind varza si apoi supa pina cind totul a fost bine copt, am umplut clatitele, le-am pliat in patru, asezat in forma, pus sos bechamel deasupra si incalzit la cuptor
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250054891328.jpg
Felul II:
File cu sos de gorgonzola, file-ul din carne de vitel l-am prajit citeva minute pe parte in putin ulei si deasupra am pus sosul facut topind pe foc mic gorgonzola amestecata cu putina smintina. Trebuia sa fie cu Roquefort dar nu l-am gasit in ultimele zile asa ca am schimbat cu gorgonzola
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250055583507.jpg
Trebuia sa fac ca desert Padurea Neagra dar mi-am dat seama duminica cind trebuia sa-l fac ca n-aveam smintina pentru frisca asa ca am renuntat, inlocuindu-l cu panbriancone-ul din ziua precedenta.
Totul stropit cu un Barbaresco
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250056667694.jpg
si un Sauvignon Blanc
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250056830211.jpg

#4 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 December 2011 - 08:03 PM

Asta am aşteptat eu... Mulţumim pentru demonstraţie, Adriana, sărbători fericite ţie şi familiei tale.... desigur că nu am cuvinte, dar ar trebui să fii obişnuită deja. O să-ţi fur câteva idei pentru masa de Revelion. :floare:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 December 2011 - 08:18 PM

Suberb totul. Pregatirile atît cît si imaginile :floare:
Si ce frumos ca ati avut soare! La noi a fost întunecat de dimineata pîna seara, iar deja de la 15.00 se crapa de noapte!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2011 - 08:25 PM

Exemplar, ca de-obicei! 3 zile la rand, 3 meniuri, 3 mise-en-place-uri diferite...munca, nu gluma!
Felicitari si inspiratie pentru meniurile viitoare!

#7 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 December 2011 - 08:26 PM

Foarte frumoasa prezentatia si bucatele nu mai zic ce bine arata :floare:
Ai avut mare rabdare la cel mai mic detaliu, eu una nu cred ca o am. Felicitari!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 December 2011 - 08:49 PM

Foarte frumos...raman asa, pe ganduri cand vad pregatirile adrianei. Superb!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2011 - 09:03 PM

Scriu aici reteta de semifreddo, nu stiu cum ii zice pe romaneste, mi se pare ca parfait nu merge.
Pun reteta micsorata de mine pentru ca aveam doar o cutie de smintina, in felul asta mi-au iesit 6 forme ca cele din poza plus mi-a mai ramas compozitie sa zic de vreo inca 2-3 pe care le-am pus intr-alta forma. Reteta circula pe forumul italian de foarte multi ani si a avut mereu succes, toti cei care o incearca ramin cuceriti. E cunoscuta cu numele de Matonella al limone di Babette.

200 ml smintina de frisca
2 galbenusuri
1 albus
100 gr zahar pudra
sucul de la o lamiie
coaja rasa de la o lamiie

Am facut frisca din smintina si o lingura de zahar praf, am batut albusul spuma cu o lingura de zahar si apoi galbenusurile cu restul de zahar. Peste galbenus am adaugat mai intii sucul de lamiie si coaja apoi amestecind incet si in acelasi sens frisca si albusurile.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250125433116.jpg
Am pus compozitia in forme
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13250126142282.jpg
si am pus-o la congelator, cind a trebuit sa o servesc am scos-o direct din congelator, am scos-o din forma si asezat-o in farfurie si am decorat-o si servit-o.

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 09:05 PM

Adriana , as usual , "grande classe". Felicitari. totul , cel mai mic detaliu este gandit, aranjat, ton sur ton...toata admiratia.Brava.

Ps ...cred ca semifreddo e international...sau daca vrei sa-i spui inghetata din "spuma de lamaie"

#11 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 December 2011 - 10:56 PM

 moatza, la 27 December 2011 - 08:25 PM, a spus:

Exemplar, ca de-obicei! 3 zile la rand, 3 meniuri, 3 mise-en-place-uri diferite...munca, nu gluma!
Felicitari si inspiratie pentru meniurile viitoare!


Fix la asta m-am gandit si eu,doar ca tu ai formulat mai bine!

Dar cred ca deja merge totul pe regim automat,la cate mese festive ai facut Adriana.Nu am in vedere ca nu-i munca,ba dimpotriva,ci faptul ca ai o experienta vasta la amenajat,combinat,alcatuit,etc.Foarte fain :hug:

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 December 2011 - 11:02 PM

Cand vad meniurile voastre si sarbatoare ca-n povesti "trei zile si trei nopti", mi-e rusine de mine si cu mine.
:hug:

Meniu si traditional si inovativ, irezistibil betivul ala dulce si vinurile.
Gran classe! :hug:

#13 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 December 2011 - 11:07 PM

Adriana ,

Ca de obicei ne umilesti pe toate la modul cum aranjezi masa ,cum decorezi,scrii menurile si ai grija de detalii pana la amanunt .
Esti perfectionista .Imagine postata
Iti doresc multa sanatate si fericire alaturi de baietii din viata ta si un An Nou plin de impliniri .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 December 2011 - 11:13 PM

Ps:
Auguri Stefano! :hug:

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 December 2011 - 12:58 AM

Si eu, ca si Koral, abia asteptam meniurile si imaginile! Frumos!
Mesele decorate si asortate super! Cel mai tare ma atrage ovcourse meniul din Ajun, cel de Peste! In schimb declar ca preferat decorul mesei de Craciun. Iau si un pahar de Sauvignon Blanc :hug:
Faine pregatiri, multa munca si daruire! Felicitari!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 08:33 PM

 Daniella, la 28 December 2011 - 12:58 AM, a spus:

Si eu, ca si Koral, abia asteptam meniurile si imaginile! Frumos!
Mesele decorate si asortate super! Cel mai tare ma atrage ovcourse meniul din Ajun, cel de Peste! In schimb declar ca preferat decorul mesei de Craciun. Iau si un pahar de Sauvignon Blanc :wub:
Faine pregatiri, multa munca si daruire! Felicitari!

Multumesc frumos, Sauvignonul s-o terminat dar gasim noi altceva =))

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 08:35 PM

 Eataly, la 27 December 2011 - 11:02 PM, a spus:

Cand vad meniurile voastre si sarbatoare ca-n povesti "trei zile si trei nopti", mi-e rusine de mine si cu mine.
:wub:

Meniu si traditional si inovativ, irezistibil betivul ala dulce si vinurile.
Gran classe! :)

 Eataly, la 27 December 2011 - 11:13 PM, a spus:

Ps:
Auguri Stefano! =))

Grazie :)
Am incercat sa fac chestii cit mai simple, dat fiind comesenii :-* dar cite un strop de inovatie trebuia sa pun ca daca nu ma plictiseam si nu mai aveam chef de munca :)

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 08:41 PM

 Piscotel, la 27 December 2011 - 11:07 PM, a spus:

Adriana ,

Ca de obicei ne umilesti pe toate la modul cum aranjezi masa ,cum decorezi,scrii menurile si ai grija de detalii pana la amanunt .
Esti perfectionista .Imagine postata
Iti doresc multa sanatate si fericire alaturi de baietii din viata ta si un An Nou plin de impliniri .Imagine postata

Multumesc din suflet :wub: da' nu vreau sa umilesc pe nimenea, fac totul cu placere si povestesc, daca asta poate da idei si chef si altora =))
Incerc sa fac totul cit mai bine, mai ales ca anul asta totul a fost mai trist din cauza socrului meu care e in spital. Asa ca am incercat sa ma organizez cit mai bine si intre 2 drumuri pe zi la spital am reusit desi au aparut si citeva chestii neprevazute in ultimul moment.
Binenteles ca totul a fost facut cu ajutorul esential si de nepretuit al mamei care nu numai ca a executat toate ordinele dar mi-a si suportat nervii :-*

#19 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 December 2011 - 08:50 PM

Păi atunci să o felicităm şi pe mama ta- deşi treaba aia cu suportatul nervilor face parte din lista postului :wub: , că tot era deschisă o discuţie la han... şi sunt sigură că şi noi , ca mame, le iertăm multe copiilor, că, deh, se-ntoarce roata... =))
Mie mi-au tare făcut cu ochiul clătitele şi îngheţata, le-am şi pus pe lista de revelion.


Multă sănătate socrului tău, îmi dau seama că tot ce ai făcut a fost sub stresul de a avea un membru al familiei în spital, dar asta arată cu atât mai mult priceperea ta şi efortul de a asigura familiei tale câteva zile de sărbătoare în care să vă bucuraţi împreună de familie...atât cât se poate în asemenea circumstanţe... aşteptăm veşti bune despre socrul tău.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 28 December 2011 - 10:20 PM

Totul e de mare clasa! Uau, mie imi ia o gramada numai sa gandesc si pregatesc un meniu mai special pentru o zi, iar tu ai facut trei super meniuri! Ca sa nu mai spun despre decor, si imi place tare mult ca printezi meniurile la fiecare masa speciala! Multumim pentru idei si pentru delectarea ochilor! Trebuie ca esti super apreciata de ai tai pentru tot ce le pregatesti, si nu numai!

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi