Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020 si 2022 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020 si 2022

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 11:18 PM

Multumesc :wub:
Sa stii ca ideea clatitelor mi-a venit asa din senin dar au iesit foarte bine, e drept ca mie imi plac mult in orice forma, poate ca de asta =))

 koral, la 28 December 2011 - 08:50 PM, a spus:

aşteptăm veşti bune despre socrul tău.

pericolul a trecut, acum e ca nou :-*
10 zile de reabilitare dupa care ar trebui sa vina acasa

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 11:23 PM

 koral, la 27 December 2011 - 08:03 PM, a spus:

O să-ţi fur câteva idei pentru masa de Revelion. =))

fură :)

 Maya, la 27 December 2011 - 08:18 PM, a spus:

Suberb totul. Pregatirile atît cît si imaginile :-*
Si ce frumos ca ati avut soare! La noi a fost întunecat de dimineata pîna seara, iar deja de la 15.00 se crapa de noapte!

Multumesc sorella mea, in seara de Ajun tu erai cu noi virtual :)
Da, e soare in fiecare zi, deloc atmosfera de Craciun.

 moatza, la 27 December 2011 - 08:25 PM, a spus:

Exemplar, ca de-obicei! 3 zile la rand, 3 meniuri, 3 mise-en-place-uri diferite...munca, nu gluma!
Felicitari si inspiratie pentru meniurile viitoare!

Multumesc frumos.

 Oana S, la 27 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

Foarte frumoasa prezentatia si bucatele nu mai zic ce bine arata :wub:
Ai avut mare rabdare la cel mai mic detaliu, eu una nu cred ca o am. Felicitari!!

Multumesc.

 aura, la 27 December 2011 - 08:49 PM, a spus:

Foarte frumos...raman asa, pe ganduri cand vad pregatirile adrianei. Superb!

Multumesc aura.

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2011 - 12:14 AM

 stella, la 27 December 2011 - 09:05 PM, a spus:

Adriana , as usual , "grande classe". Felicitari. totul , cel mai mic detaliu este gandit, aranjat, ton sur ton...toata admiratia.Brava.

Ps ...cred ca semifreddo e international...sau daca vrei sa-i spui inghetata din "spuma de lamaie"

grazie stellina =))

 Ellani, la 27 December 2011 - 10:56 PM, a spus:

Dar cred ca deja merge totul pe regim automat,la cate mese festive ai facut Adriana.Nu am in vedere ca nu-i munca,ba dimpotriva,ci faptul ca ai o experienta vasta la amenajat,combinat,alcatuit,etc.Foarte fain :wub:

cu o buna organizare vine totul mai usor ca nu te pierzi :)
mersi

 Carpatica, la 28 December 2011 - 10:20 PM, a spus:

Totul e de mare clasa! Uau, mie imi ia o gramada numai sa gandesc si pregatesc un meniu mai special pentru o zi, iar tu ai facut trei super meniuri! Ca sa nu mai spun despre decor, si imi place tare mult ca printezi meniurile la fiecare masa speciala! Multumim pentru idei si pentru delectarea ochilor! Trebuie ca esti super apreciata de ai tai pentru tot ce le pregatesti, si nu numai!

multumesc, da, ma lauda soacra la toata lumea pentru mesele astea :-*

#24 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 29 December 2011 - 12:45 AM

F fain ai aranjat totul ca de obicei.Te-ai muncit zilnic pt meniuri diferite dar vad ca-ti da satisfactie si-ti place.
Sarbatori fericite va doresc .

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2011 - 01:04 AM

 boariu iuliana, la 29 December 2011 - 12:45 AM, a spus:

F fain ai aranjat totul ca de obicei.Te-ai muncit zilnic pt meniuri diferite dar vad ca-ti da satisfactie si-ti place.
Sarbatori fericite va doresc .

Multumesc.

#26 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 01:16 AM

Felicitari carissima! Ca de obicei, super :-* !
Sper ca socrul tau se simte mai bine!

Edit mi-ai dat o idee geniala cu mamaliga in formele de silicon :) !

#27 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 December 2011 - 12:45 PM

Voi ma omorati pe mine... Felicitari!
Cred ca trebuie sa-mi dau cateva palme, cine stie poate reusesc sa ma pun pe picioare macar de sfarsit de ani.

Multa sanatate socrului!
Sorina

#28 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 01:03 PM

 Adriana, la 28 December 2011 - 11:18 PM, a spus:

pericolul a trecut, acum e ca nou :P
10 zile de reabilitare dupa care ar trebui sa vina acasa


Ma bucur sa aud ca e stabilizat si a scapat cu bine. Multa sanatate si recuperare grabnica! te poti apuca linistita de meniul ed Revelion? e conturat :) ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 December 2011 - 06:01 PM

 Adriana, la 28 December 2011 - 11:23 PM, a spus:


Multumesc sorella mea, in seara de Ajun tu erai cu noi virtual :lol:
Da, e soare in fiecare zi, deloc atmosfera de Craciun.



Ma bucur ca ai decorat cu traversa de la mine, ca am avut si eu parte la masa voastra! :lol:
Sanatate multa, socrului si refacere rapida! :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2011 - 12:12 AM

 any_annette, la 29 December 2011 - 01:16 AM, a spus:

Felicitari carissima! Ca de obicei, super !
Sper ca socrul tau se simte mai bine!

Edit mi-ai dat o idee geniala cu mamaliga in formele de silicon !

Mersi, da e bine acum.
Mamaliga in silicon se comporta excelent :P

 sorinadaniela, la 29 December 2011 - 12:45 PM, a spus:

Voi ma omorati pe mine... Felicitari!
Cred ca trebuie sa-mi dau cateva palme, cine stie poate reusesc sa ma pun pe picioare macar de sfarsit de ani.

Multa sanatate socrului!

Multumesc, tu esti justificata ca ai de lucru la casa noua, las' ca le faci asa la anu :)

 Daniella, la 29 December 2011 - 01:03 PM, a spus:

 Adriana, la 28 December 2011 - 11:18 PM, a spus:

pericolul a trecut, acum e ca nou :D
10 zile de reabilitare dupa care ar trebui sa vina acasa


Ma bucur sa aud ca e stabilizat si a scapat cu bine. Multa sanatate si recuperare grabnica! te poti apuca linistita de meniul ed Revelion? e conturat :-* ?

Din pacate nu ma pot desfasura deloc :)
Ca am doar adolescenti care mi-au comandat deja chestii simple, am luat citeva salamuri, cred ca o sa le fac citiva tramezzini si la sfirsit cotechino con lenticchie pe care sigur o sa le mincam doar noi :D

 Maya, la 29 December 2011 - 06:01 PM, a spus:

 Adriana, la 28 December 2011 - 11:23 PM, a spus:


Multumesc sorella mea, in seara de Ajun tu erai cu noi virtual :-*
Da, e soare in fiecare zi, deloc atmosfera de Craciun.



Ma bucur ca ai decorat cu traversa de la mine, ca am avut si eu parte la masa voastra! :)
Sanatate multa, socrului si refacere rapida! :wub:

Multumesc si multumesc :)

#31 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 December 2011 - 08:41 AM

Daca tu crezi ca eu mai am cuvinte pentru a exprima ceea ce simt dupa vizionarea topicului, te inseli amarnic. O data ca vocabularul e sarac, a doua ca gura e plina de apa.

#32 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 January 2012 - 05:36 PM

Frumos!

Select ca`ntodeauna :71:


#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 12:17 AM

Mersi :floare:

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 04:47 PM

Cina Ajunului de Craciun 2012
Masa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576556343427.jpg
Un loc la masa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576556758453.jpg
Meniul
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-1357655722033.jpg
Aperitive
Spirale cu somon afumat
Am luat tortilla de griu, pe fiecare am incalzit-o 10 secunde in microunde, am intins un strat foarte fin de smintina, pus feliile de somon afumat, facut sul, invelit in aluminiu, pus la frigider citeva ore, taiat si servit
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576558085383.jpg
Zdrente de sepie cu salmoriglio
Am prajit citeva minute sepiile in tigaie, le-am taiat si amestecat cu salmoriglio (ulei, usturoi, sucul si coaja unei lamii si patrunjel)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576558604806.jpg
Salata de ton, rosii micute si masline pe pat de salata valeriana
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576558926495.jpg
Salata de caracatita cu cartofi
Am fiert caracatita, lasat-o sa se raceasca in apa ei putin, scos pielea si amestecat cu cartofii taiati bucati pe care ii fiersesem in prealabil intregi, amestecat totul cu masline fara simburi si salmoriglio
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-1357655934568.jpg
Carpaccio de caracatita cu salmoriglio
Am fiert caracatita si am pus-o fierbinte intr-o sticla de plastic cu o greutate deasupra ca sa stea presata si am tinut-o in frigider, a doua zi am taiat-o si condimentat-o cu salmoriglio
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576559767818.jpg
Ardei copti cu ansoa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576560049597.jpg
Gravad lax cu sos de mustar
Eu ilfac asa:
http://adriananicole..._somon-marinat/
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576560872033.jpg

Felul I
Tagliolini cu ou cu sos de somon afumat
Am prajit un praz in foarte putin ulei, adaugat somonul afumat bucatele si resturile de la caracatita facuta salam si am lasat sa fiarba adaugind cite un pic de apa in timp ce fierbea apa pastelor, adaugat pastele, amestecat si servit
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576561383428.jpg

Felul II
Chiftele din peste persico cu conopida la aburi
Am pus un file mare de persico, pesmet, 2 oua, 2 catei mici de usturoi si patrunjel, am amestecat tot in Thermomix, le-am format si le-am prajit in tigaie cu foarte putin ulei
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576562452712.jpg

Desert
Cozonac
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576566161442.jpg

S-a baut un Barolo
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576566397234.jpg
si acelasi vin d'oranje cu champagne Morlet rosè ca anul trecut
Imagine postata

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 05:00 PM

Prânz De Craciun 2012
Masa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576567623116.jpg
Un loc la masa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576567813649.jpg
Servetel
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576568094389.jpg
Meniul
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576568268025.jpg

Aperitive
Trei feluri de tartine (zacusca, pateu de masline si pateu de ficat)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576568627887.jpg
Salata de fenel, portocale si masline condimentata cu salmoriglio
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576568839801.jpg
Brinza de vaca cu diferite condimente
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576568999878.jpg
Masline picante
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576569173608.jpg

Felul I
Agnolotti piemontezi cu sos de rosii facut in casa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576569833498.jpg

Felul II
Picior de porc la cuptor cu cartofi noi
Atit piciorul de porc cit si cartofii erau congelati, am pus picioarele in tava stropindu-l des cu bere si intorcindu-i mereu, cartofii i-am amestecat cu ulei si ierburi aromate uscate si copt tot la cuptor
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576570301313.jpg

Desert
Stele de ciocolata cu crema de vanilie
Stelele sunt facute din mousse de ciocolata cumparata congelata, nu prea mi-a placut pentru ca mi s-a parut prea grasa, e de retinut ideea daca se dispune de forme in felul asta si facut ori o panna cotta cu ciocolata ori o budinca, crema de vanilie facuta in thermomix cum am mai zis pe aici doar cu jumatate din cantitatea de faina
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576571639638.jpg

S-a baut
un Ruché
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576572058572.jpg
si un Chablis
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576572208978.jpg

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 05:07 PM

Prânz De Sfântul Ştefan 2012
Masa
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576573294436.jpg
Meniul
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576573439061.jpg

Aperitive
Roquefort miere si nuci
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576573876121.jpg
Bucatele de speck si castane
Am infasurat castanele fierte in speck si le-am copt in cuptor
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576574150522.jpg
Cornulete cu cirnat afumat
Am taiat felii cirnatii afumati si i-am copt 1 minut in microunde ca sa lase un pic de grasime, i-am racit, am taiat aluatul frantuzesc in triunghiuri, pe baza lor am pus felia de cirnat afumat, am infasurat si copt la 200°C pina cind se coloreaza bine, se servesc calde sau caldute
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576574823886.jpg

Felul I
Crema de dovleac si castane parfumata cu gorgonzola
Am inmuiat intr-un strop de ulei 2 bucati de praz, adaugat dovleac cuburi pe care il copsesem in cuptor si un cartof taiat cuburi, acoperit cu apa si lasatsa fiarba, spre sfirsit adaugat castanele fierte si apoi mixat, dupa ce am pus in farfurie am presarat castane bucatele si galuste de gorgonzola
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576575535718.jpg

Felul II
Zampone
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576575932223.jpg

Desert
Panettone Exquisita al Vino San Martim
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13576576391772.jpg

#37 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 05:56 PM

Mereu ma impresioneaza modul in care alcatuiesti si printezi meniul, foarte frumoasa prezentare.
Preparatele imi plac toate. Felicitari.
Imagine postata

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 07:10 PM

Multumesc :(

#39 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 08 January 2013 - 07:24 PM

In afara ca totul arata de revista si apetisant,nu pot decat sa mai adaug ca si eu admir mereu cum reuseste Adriana(dar si celelalte fete) sa faca meniu tiparit pentru mese.Eu daca fac pentru 2,parca nu ma trage ata,daca-s mai multi oaspeti-nu reusesc din cauza de timp.Plus ca, de multe ori se schimba meniul in timpul pregatirii si pot sa ma trezesc ca ce-am pe meniu nu mai e actual,sau invers.
Asta,pe langa faptul ca 3 seri, practi una dupa alta,dar bucatele nu se repeta,ba chiar si se combina armonios.

Nu-mi ramane decat sa-nvat si sa-ncerc,poate mi-o reusi vreodata :(

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 07:33 PM

Pai de ce sa nu te traga ata si pentru 2? Dupa ce ai primit cadoul pe care l-ai primit :(
De Sf. Stefan de exemplu am fost doar noi 3 cu mama dar tot l-am facut. Incerc mereu sa decid totul bine ca sa nu trebuiasca sa modific ce am tiparit, dar neprevazuturi se mai intimpla, ca de exemplu cartofii de Sf stefan nu i-am mai facut pentru ca era deja suficienta mincare si resturi desi am incercat sa fac cantitatea potrivita, iar maslinele am decis sa le pun in ultimul moment si nu erau prevazute in meniu :( Oricum fiind noi intre noi nu se supara nimeni de neprevazuturi :(

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi