Caramel Cheese-cake
#1
Postat 07 January 2012 - 12:41 PM
Pentru iubitorii de caramel si cheese-cake este perfect.Pentru cei care inca n-au facut inca cheese-cake: nu stiti ce pierdeti.
Aveam poze pas cu pas dar le-am pierdut.
Pentru baza:
125 gr biscuiti cacao
60 gr unt topit
Amestecam biscuitii sfaramitati cu untul topit.Mestecam bine si tapetam baza unei forme de tort(24 cm ) cu compozitia de biscuiti.Dam la frigider.
500 gr branza cremoasa
75 gr zahar
3 oua
80 ml frisca lichida
1 lingura faina
Pentru sos de caramel:
30 gr unt
50 gr zahar brun
2 linguri lapte condensat
1 lingura sirop de artar(sau miere)
2 linguri apa
Pentru sosul de caramel se pun toate ingredientele intr-o oala si se pun la topit la foc mic.Se masteca mereu pana obtinem un sos gros.
Amestecam branza cu zaharul, adaugam cate un ou pe rand.Dupa ce am adaugat toate ouale, adaugam frisca, faina si sosul de caramel.
Turnam peste baza de biscuiti si coacem la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
Lasam la racit, chiar si peste noapte si servim.
Eu pentru un efect "crunchy" am presarat deasupra honeycomb.
Cui nu-i place cheese cake-ul sa ridice mana!
#2
Postat 07 January 2012 - 05:31 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 07 January 2012 - 05:37 PM
#4
Postat 07 January 2012 - 05:42 PM
#5
Postat 07 January 2012 - 05:54 PM
Piscotel, la 07 January 2012 - 05:31 PM, a spus:
O felie??
Fara numar!
any_annette, la 07 January 2012 - 05:37 PM, a spus:
Any, te indragostesti de cheese-cake daca-l faci.Mai am o reteta cu ciocolata alba.L-am facut de atatea ori.
Musai sa fac si poze.
stella, la 07 January 2012 - 05:42 PM, a spus:
Da, parca la tine am vazut New York Cheesecake, nu?
Eu le ador, am o gramada de variante, gusturi si culori si n-am intalnit inca pe nimeni sa spuna ca nu-i place cheese cake.Dar mai stii?
#6
Postat 07 January 2012 - 07:10 PM
#7
Postat 08 January 2012 - 02:12 PM
#8
Postat 08 January 2012 - 02:42 PM
Dar am sa il fac, chiar de nu azi si vin cu dovezi.
si
#9
Postat 09 January 2012 - 11:41 AM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#10
Postat 09 January 2012 - 12:19 PM
gloxinia, la 08 January 2012 - 02:42 PM, a spus:
Dar am sa il fac, chiar de nu azi si vin cu dovezi.
Te astept si ma bucur!
Cosmina N, la 09 January 2012 - 11:41 AM, a spus:
Aaaaaa si eu big fan cheesecake, mai vin cu altele stai sa vezi.
#11
Postat 09 January 2012 - 02:50 PM
#12
Postat 09 January 2012 - 04:15 PM
#13
Postat 09 January 2012 - 06:42 PM
#14
Postat 09 January 2012 - 09:57 PM
Eataly, la 09 January 2012 - 04:15 PM, a spus:
As ridica eu mana,dar mai bine.... Cred c-o sa devin ciudata forumului,prin asta,dar cum la mine mai nimic nu se-ntampla fara sa fie bazat pe ceva...
Eu am putina experienta la facut,dar am facut de vreo doua ori una postata de Adriana,tot pe baza de branza si aia mi-a placut foarte mult.Dar a fost facuta la cuptor,cauza din care imi face si a ta cu ochiul mult de tot!Mai ales cu amprenta de caramel,mai ales la cum arata in poze...Mmmmmmmmmmm
Si cum ziceam eu,baza faptului ca nu prietenesc cu cele raw sunt 3 cheese-cakeuri incercate pana acum la altii.
Prima a fost cu gelatina,fara cuptor,ma rog,am zis ca nu pricep eu daca tot n-am experienta si poate ca asa trebuie sa fie.
A doua a fost de-a dreptul traumatizanta.Facuta cu un fel de gheata de capsuni.Eu daca nu-s din domeniu,zic na,poate asa trebuie sa fie.Dar cand am luat o bucatica,credeam ca raman cu dintii in ea.Era uitata de bucatareasa in congelator o noapte intreaga si calup de gheata efectiv cand o puneai in gura.Bine ca luasem doar o bucatica
A treia am mancat-o doar din curtoazie ca era deja in farfurie si-mi era incomod s-o las.Dar pana si sotul,care se-mpaca mai bine cu cheese-cakeurile,a zis ca atat de,scuzati gretoasa,n-a mai mancat in viata lui,altceva in afara de unt din abundenta nu mai simteai nimic in ea. Partea interesanta ca pe toate le-am 'savurat' la una si aceeasi bucatareasa,care nu mai face alte torturi,pentru ca celelalte nu-i ies atat de bine ca cheese-cakeurile.
De atunci,eu oriunde vad un tort din asta,nu ma ating si aleg altceva,sau pur si simplu nu mananc deloc.
Pana la urma,cum trebuie sa fie un cheese-cake?Din cele enumerate mai sus,care vi se pare mai...ca sa pot sa-mi fac si eu o idee?
P.S Scuza,Eataly,te rog, of-ul si off-ul,iar daca se considera ca nu-si are locul aici,poate fi dat disparitiei.
#15
Postat 09 January 2012 - 10:31 PM
astept sa puneti si una cu fructe de padure sau similar, dupa care nu voi mai avea scuza
oare se gasesc si la noi speculoos? care stie? unde ?
si mie tot pe baza de branza imi place!
Ellani, eu pe toate pe care le-am gustat (doar la restaurant) le-am nimerit absolut senzationale (mie nu imi plac deserturile dulci) si dupa cate am priceput eu doar din degustat trebuie sa fie in primul rand un desert delicios, pe baza de branza vaci/ricotta + mascarpone (Sau alt amestec similar de branzeturi proaspata + cremoasa, sau anyway branza cremoasa) la cuptor pe un blat din biscuiti digestivi+unt. Deasupra se folosesste un toping din fructe/caramel/vanilie sau alte arome care mai de care mai diverse.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#16
Postat 09 January 2012 - 10:55 PM
Ellani, la 09 January 2012 - 09:57 PM, a spus:
am facut de vreo doua ori una postata de Adriana,tot pe baza de branza si aia mi-a placut foarte mult.
Pai asta care iti place conteaza, nu?
Dupa mine restul sunt duar experiente negative, nu au fost facute bine si gata.
Cred ca si ala cu gelatina si fara foc tot cheesecake se cheama, dar are alta consistenta.E fara oua si textura e budinoasa, gen charlotte.
Aici cu ou, branza la cuptor ....alta viata.
Ala inghetat, era un experiment nereusit si e normal ca a doua zi dupa ce s-a decongelat era gretos.
Nu vreau sa fac avocata cheesecakeurilor, dar daca ti-a placut cel facut de tine e ceva, nu?
Alexandru, am vazut si eu pe undeva cu speculosi, dar uit mereu sa-i pun la treaba.Imi fac un nod la batista.
Deny, eu am multe cheesecakuri in program "stay tuned".
#17
Postat 09 January 2012 - 11:00 PM
Eataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:
sunt ochi si arta culinara , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ...
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 09 January 2012 - 11:05 PM
Daniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ...
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo?
Pai poti sa-l arunci, ca jur ca nu-ti propun nici un cheesecake unde trebuie sa separi ouale.
Atunci vino cu Fox, ca eu promit sa va fac cate unul la fiecare.Si tie iti dau si o capsuna.
#19
Postat 09 January 2012 - 11:05 PM
Daniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:
Eataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:
sunt ochi si arta culinara , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ...
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo?
De un' plecam? De la mine, sau de la tine?
#20
Postat 09 January 2012 - 11:08 PM
Foxyy, la 09 January 2012 - 11:05 PM, a spus:
Daniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:
Eataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:
sunt ochi si arta culinara , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ...
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo?
De un' plecam? De la mine, sau de la tine?
Treaba voastra, important e ca stiti unde sa ajungeti.
Eu stau la etajul doi, sunati de trei ori lung si de trei ori scurt.