Forum Culinar: Caramel Cheese-cake - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caramel Cheese-cake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2012 - 12:41 PM

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13259320191287.jpg

Pentru iubitorii de caramel si cheese-cake este perfect.Pentru cei care inca n-au facut inca cheese-cake: nu stiti ce pierdeti.
Aveam poze pas cu pas dar le-am pierdut. :occasion14:

Pentru baza:

125 gr biscuiti cacao
60 gr unt topit

Amestecam biscuitii sfaramitati cu untul topit.Mestecam bine si tapetam baza unei forme de tort(24 cm ) cu compozitia de biscuiti.Dam la frigider.

500 gr branza cremoasa
75 gr zahar
3 oua
80 ml frisca lichida
1 lingura faina

Pentru sos de caramel:

30 gr unt
50 gr zahar brun
2 linguri lapte condensat
1 lingura sirop de artar(sau miere)
2 linguri apa

Pentru sosul de caramel se pun toate ingredientele intr-o oala si se pun la topit la foc mic.Se masteca mereu pana obtinem un sos gros.

Amestecam branza cu zaharul, adaugam cate un ou pe rand.Dupa ce am adaugat toate ouale, adaugam frisca, faina si sosul de caramel.

Turnam peste baza de biscuiti si coacem la 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Lasam la racit, chiar si peste noapte si servim.
Eu pentru un efect "crunchy" am presarat deasupra honeycomb.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13259327378204.jpg

Cui nu-i place cheese cake-ul sa ridice mana!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13259327988116.jpg

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 January 2012 - 05:31 PM

Sa pui de -o parte o felie pentru mine .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2012 - 05:37 PM

N-am facut niciodata cheese cake, dar cand o sa fac stiu pe care reteta sa ma uit :occasion14: !

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2012 - 05:42 PM

Eu am mai facut , reteta clasica. promit ca odata o voi incerca pe a ta, caci tare imi place caramelul :occasion14:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2012 - 05:54 PM

Vezi postareaPiscotel, la 07 January 2012 - 05:31 PM, a spus:

Sa pui de -o parte o felie pentru mine .Imagine postata


O felie??
Fara numar! :hug:

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2012 - 05:37 PM, a spus:

N-am facut niciodata cheese cake, dar cand o sa fac stiu pe care reteta sa ma uit :occasion14: !


Any, te indragostesti de cheese-cake daca-l faci.Mai am o reteta cu ciocolata alba.L-am facut de atatea ori.
Musai sa fac si poze.

Vezi postareastella, la 07 January 2012 - 05:42 PM, a spus:

Eu am mai facut , reteta clasica. promit ca odata o voi incerca pe a ta, caci tare imi place caramelul ;)


Da, parca la tine am vazut New York Cheesecake, nu?
Eu le ador, am o gramada de variante, gusturi si culori si n-am intalnit inca pe nimeni sa spuna ca nu-i place cheese cake.Dar mai stii? ;)

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 January 2012 - 07:10 PM

Acu' m-as porni spre Torino, da' mi-e ca vine degeaba, precis n-a mai ramas nimic si pentru calatori... :hug:

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2012 - 02:12 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 January 2012 - 07:10 PM, a spus:

Acu' m-as porni spre Torino, da' mi-e ca vine degeaba, precis n-a mai ramas nimic si pentru calatori... :)


Nu te preocupa tu de asta, ca eu imediat fac altul. :hungry:

#8 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 January 2012 - 02:42 PM

Ce-mi faci tu mieeeeeeeeeeeeeeeee. Am toate ingredientele :) Si desi am zis ca nu mai fac nimic dulce tu ma ispitesti. :hungry:
Dar am sa il fac, chiar de nu azi si vin cu dovezi. :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#9 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 09 January 2012 - 11:41 AM

Arata extraordinar! :hug: :hug: Eu sunt un maaare fan cheesecake, incerc orice combinatie. Mersi de reteta! :hug:
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 12:19 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 January 2012 - 02:42 PM, a spus:

Ce-mi faci tu mieeeeeeeeeeeeeeeee. Am toate ingredientele :D Si desi am zis ca nu mai fac nimic dulce tu ma ispitesti. :71:
Dar am sa il fac, chiar de nu azi si vin cu dovezi. :D


Te astept si ma bucur!

Vezi postareaCosmina N, la 09 January 2012 - 11:41 AM, a spus:

Arata extraordinar! :hug: :hug: Eu sunt un maaare fan cheesecake, incerc orice combinatie. Mersi de reteta! :hug:


Aaaaaa si eu big fan cheesecake, mai vin cu altele stai sa vezi. :71:

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 January 2012 - 02:50 PM

Ahhhh,daca reusesc cu timpul o fac vineri dimineata pentru seara.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 04:15 PM

Pfuai, ce-mi place ca nimeni inca nu a ridicat mana ca nu-i place cheese-cake. :)

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 January 2012 - 06:42 PM

Lili, sa încerci o data sa folosesti speculoos în loc de biscuiti cu cacao :) Merita!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 January 2012 - 09:57 PM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 04:15 PM, a spus:

Pfuai, ce-mi place ca nimeni inca nu a ridicat mana ca nu-i place cheese-cake. :)


As ridica eu mana,dar mai bine....:) Cred c-o sa devin ciudata forumului,prin asta,dar cum la mine mai nimic nu se-ntampla fara sa fie bazat pe ceva...

Eu am putina experienta la facut,dar am facut de vreo doua ori una postata de Adriana,tot pe baza de branza si aia mi-a placut foarte mult.Dar a fost facuta la cuptor,cauza din care imi face si a ta cu ochiul mult de tot!Mai ales cu amprenta de caramel,mai ales la cum arata in poze...Mmmmmmmmmmm

Si cum ziceam eu,baza faptului ca nu prietenesc cu cele raw sunt 3 cheese-cakeuri incercate pana acum la altii.
Prima a fost cu gelatina,fara cuptor,ma rog,am zis ca nu pricep eu daca tot n-am experienta si poate ca asa trebuie sa fie. :)
A doua a fost de-a dreptul traumatizanta.Facuta cu un fel de gheata de capsuni.Eu daca nu-s din domeniu,zic na,poate asa trebuie sa fie.Dar cand am luat o bucatica,credeam ca raman cu dintii in ea.Era uitata de bucatareasa in congelator o noapte intreaga si calup de gheata efectiv cand o puneai in gura.Bine ca luasem doar o bucatica :)

A treia am mancat-o doar din curtoazie ca era deja in farfurie si-mi era incomod s-o las.Dar pana si sotul,care se-mpaca mai bine cu cheese-cakeurile,a zis ca atat de,scuzati gretoasa,n-a mai mancat in viata lui,altceva in afara de unt din abundenta nu mai simteai nimic in ea. ;) Partea interesanta ca pe toate le-am 'savurat' la una si aceeasi bucatareasa,care nu mai face alte torturi,pentru ca celelalte nu-i ies atat de bine ca cheese-cakeurile.
De atunci,eu oriunde vad un tort din asta,nu ma ating si aleg altceva,sau pur si simplu nu mananc deloc.

Pana la urma,cum trebuie sa fie un cheese-cake?Din cele enumerate mai sus,care vi se pare mai...ca sa pot sa-mi fac si eu o idee?


P.S Scuza,Eataly,te rog, of-ul si off-ul,iar daca se considera ca nu-si are locul aici,poate fi dat disparitiei.

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 10:31 PM

eu, eu, eu :rolleyes: ador cheesecake-ul! reteta mea preferata, ca-i cu fructe sau caramel whatever... e desertul meu favorit!!! nu am reusit pana in zi de azi sa prestez vreo reteta ... ba ca nu am toate ingredienele, ba ca nu am tava de tort cu pereti detasabili ... La un moment dat mi.am facut si listuta cu ingrediente si am purtat.o in geanta o perioada ... pana am aruncat.o ca la magazin tot uitam de ea ... oare de ce? da dependenta cumva ? :rolleyes:
astept sa puneti si una cu fructe de padure sau similar, dupa care nu voi mai avea scuza

oare se gasesc si la noi speculoos? care stie? unde ?

si mie tot pe baza de branza imi place!
Ellani, eu pe toate pe care le-am gustat (doar la restaurant) le-am nimerit absolut senzationale (mie nu imi plac deserturile dulci) si dupa cate am priceput eu doar din degustat trebuie sa fie in primul rand un desert delicios, pe baza de branza vaci/ricotta + mascarpone (Sau alt amestec similar de branzeturi proaspata + cremoasa, sau anyway branza cremoasa) la cuptor pe un blat din biscuiti digestivi+unt. Deasupra se folosesste un toping din fructe/caramel/vanilie sau alte arome care mai de care mai diverse.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 10:55 PM

Vezi postareaEllani, la 09 January 2012 - 09:57 PM, a spus:


am facut de vreo doua ori una postata de Adriana,tot pe baza de branza si aia mi-a placut foarte mult.



Pai asta care iti place conteaza, nu?
Dupa mine restul sunt duar experiente negative, nu au fost facute bine si gata.

Cred ca si ala cu gelatina si fara foc tot cheesecake se cheama, dar are alta consistenta.E fara oua si textura e budinoasa, gen charlotte.
Aici cu ou, branza la cuptor ....alta viata.

Ala inghetat, era un experiment nereusit si e normal ca a doua zi dupa ce s-a decongelat era gretos.

Nu vreau sa fac avocata cheesecakeurilor, dar daca ti-a placut cel facut de tine e ceva, nu?

Alexandru, am vazut si eu pe undeva cu speculosi, dar uit mereu sa-i pun la treaba.Imi fac un nod la batista.

:rolleyes:

Deny, eu am multe cheesecakuri in program "stay tuned". :rolleyes:

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 11:00 PM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:

Deny, eu am multe cheesecakuri in program "stay tuned". :rolleyes:

sunt ochi si arta culinara :D , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar :rolleyes:
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ... :drunken:

dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo? =((

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 11:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:



Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ... :rolleyes:

dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo? :drunken:


Pai poti sa-l arunci, ca jur ca nu-ti propun nici un cheesecake unde trebuie sa separi ouale.

Atunci vino cu Fox, ca eu promit sa va fac cate unul la fiecare.Si tie iti dau si o capsuna. :rolleyes:

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 January 2012 - 11:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:

Deny, eu am multe cheesecakuri in program "stay tuned". :rolleyes:

sunt ochi si arta culinara :D , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar :rolleyes:
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ... =((
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo? :D

De un' plecam? De la mine, sau de la tine? :drunken:

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 11:08 PM

Vezi postareaFoxyy, la 09 January 2012 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:

Deny, eu am multe cheesecakuri in program "stay tuned". :drunken:

sunt ochi si arta culinara :D , baga de alea cu fructe de sortimente de padure, ori capsuni sau similar :rolleyes:
Singura treaba sa reusesc sa bat albusul spuma la telul meu de la blender ce nu a facut fata acestei cerine pana acum ... dar nu ma las ... :D
dar nu mai bine vin si eu cu Foxyy incolo? =((

De un' plecam? De la mine, sau de la tine? :D


Treaba voastra, important e ca stiti unde sa ajungeti.
Eu stau la etajul doi, sunati de trei ori lung si de trei ori scurt. :rolleyes:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi