Forum Culinar: Caramel Cheese-cake - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caramel Cheese-cake

#21 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 11:38 PM

impart cheesecakeul meu cu capsuna ta :rolleyes:
foxyy ... adresa o ai tu, ca de sonerie ma ocup eu?!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#22 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 January 2012 - 11:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 11:38 PM, a spus:

impart cheesecakeul meu cu capsuna ta :rolleyes:
foxyy ... adresa o ai tu, ca de sonerie ma ocup eu?!

Facem cum o fi, important e sa ajungem la prajitura! :rolleyes:

#23 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 January 2012 - 11:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 10:31 PM, a spus:

Ellani, eu pe toate pe care le-am gustat (doar la restaurant) le-am nimerit absolut senzationale (mie nu imi plac deserturile dulci) si dupa cate am priceput eu doar din degustat trebuie sa fie in primul rand un desert delicios, pe baza de branza vaci/ricotta + mascarpone (Sau alt amestec similar de branzeturi proaspata + cremoasa, sau anyway branza cremoasa) la cuptor pe un blat din biscuiti digestivi+unt. Deasupra se folosesste un toping din fructe/caramel/vanilie sau alte arome care mai de care mai diverse.


Si eu ,de obicei mai reduc din portia de zahar,atunci cand fac vreo reteta,ca sa fie dulci dar nu din cale afara.Amu' din ce zici tu,vad ca nici una din amintirile mele 'senzationale' nu se 'pupa' cu descrierile,deci mda. :rolleyes:

#24 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 January 2012 - 12:26 AM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:


Pai asta care iti place conteaza, nu?
Dupa mine restul sunt duar experiente negative, nu au fost facute bine si gata.

Cred ca si ala cu gelatina si fara foc tot cheesecake se cheama, dar are alta consistenta.E fara oua si textura e budinoasa, gen charlotte.
Aici cu ou, branza la cuptor ....alta viata.

Ala inghetat, era un experiment nereusit si e normal ca a doua zi dupa ce s-a decongelat era gretos.

Nu vreau sa fac avocata cheesecakeurilor, dar daca ti-a placut cel facut de tine e ceva, nu?



Pai eu ma gandeam ca ala care-mi place e un fel de prajitura,dar nu din familia asta si cum am recunoscut ca nu sunt experta,mai bine intreb,sa nu mor in nestire. :rolleyes: Asta,cum zici si tu,ou,cuptor,mai consistenta, e alt trai. :rolleyes:


Noa,ala gretos era cel cu crema de unt,de zici ca au primit unt gratis de undeva si i-au trintit s-un pic de zahar,ca sa nu bata la ochi contrabanda,ca altfel nu-mi explic.Ala inghetat era sa-mi paralizeze dintii de inghetat ce era.Brrrrr si acum imi sta pe memoria papilelor gustative :D

Experiente, experiente,dar chiar atatea si toate negative si nereusite(asta in conditiile in care femeia le-a prezentat drept cele mai cele? ) :drunken:

#25 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 13 January 2012 - 09:34 AM

Am facut ieri prajitura,iar acum dimineata abia am asteptat sa o tai sa o probez Imagine postata .

In loc de biscuitii de ciocolata am folosit de caramel ca nu am gasit cu ciocolata,numai umpluti.Am pus cam 200 g ca tava mea a fost putin mai mare,unt cat scria in reteta plus mai o lingurita mica,cat sa pot "framanta" putin.
Branza am avut 500 g quark si 200 g smantana fina(Schmand).Am uitat sa maresc cantitatile la sosul caramel,dar au compensat biscuitii.
In loc de faina am pus gris fin(nu am mai avut faina Imagine postata )

Am lasat-o mai mult in cuptor,ca imi parea cam moale,iar in ultimile minute am pornit si ventilatia sa se coloreze frumos ca asa imi place.

In alta ordine de idei,este prima mea Cheese-Cake,a iesit excelenta si o sa o mai fac cu siguranta .Si data viitoare pun si fructe.

A mea nu arata asa fina din cauza quark-ului si a grisului.,dar gustul e important.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-59-13264400060494.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-59-13264400285808.jpg

Eataly un mare Imagine postata !!!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2012 - 03:18 PM

Vezi postareapetunie, la 13 January 2012 - 09:34 AM, a spus:



Eataly un mare Imagine postata !!!


Ce bine arata....Si-mi inchipui cu biscuitii caramelosi. :-*
Ma bucur ca va placut.Mai ales ca era prima oara cand faci cheesecake. :hug:

#27 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 January 2012 - 03:59 PM

vai, eu sunt topita dupa orice e cu "chees". da' ai mei nu se omoara (Maia nu agreaza chiar deloc branza dulce) asa ca nu prea fac. pentru mine fac chestii mai simple si monti...
da' cred ca n-as refuza o felie daca as veni la tine in vizita Imagine postata

#28 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 February 2012 - 05:26 PM

L-am facut si e super bun:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-120-13299243513918.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-120-13299243607897.jpg

#29 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 18 March 2012 - 11:21 AM

Wow Eataly ,arata superb!!Ce branza ai folosit?Philadelphia merge?

Ralesu ,cate eleganta !Minunat!!

#30 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 March 2012 - 12:04 PM

Elena, de mult nu te-am mai vazut! :lol:

Merge, merge Philadelphia e perfecta!

Ralesu, al tau e "elegantos" rau!

#31 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 10 March 2014 - 08:23 AM

Lily, iti multumesc mult pentru reteta asta, e grozava, mi-a placut la nebunie. E fix pe gustul meu, contrastul dintre crema de branza cu usoara tenta de caramel si gustul biscuitilor cacao, tare mi-a placut.
Imi pare rau ca n-am putut face poza, ca am dus-o unor prieteni la care eram invitati de 8 martie; impreuna cu crinklesii Anutei a facut senzatie.
:tongue3:

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2014 - 12:39 PM

Vai ce ma bucur! :wacko:

#33 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 12 March 2014 - 12:51 PM

Vezi postareaEataly, la 12 March 2014 - 12:39 PM, a spus:

Vai ce ma bucur! :wacko:


E buna, buna, de-abia astept sa o refac.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi