Cotlet de porc la tigaie, cu vin si salvie
#1
Postat 09 January 2012 - 11:06 PM
Putem folosi vin alb sau vin rosu, eu in seara asta am avut rosu.
E un mod simplu de a face cotletul de porc, iar daca va place salvia o sa va placa cu siguranta.
Sosuletul care se formeaza e delicios.
Intr-o tigaie punem cotletele de porc cu o lingura de unt si vreo 2-3 de ulei, la rumenit pe ambele parti, pana prind culoare
Stingem cu un pahar de vin (rosu in cazul meu) si adaugam salvia. Piparam. Sare adaugam la sfarsit.
Observati ca ma si tratam intre timp cu un paharel
Pe farfurie, cu o salata cu ce-am gasit prin frigider: salata verde, morcov, tije de telina, kiwi si boabe de rodie.
#2
Postat 10 January 2012 - 12:43 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 10 January 2012 - 01:31 PM
any_annette, la 10 January 2012 - 12:53 AM, a spus:
Toata casa se umple de miros de salvie. Nu glumesc .
Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. Deci divortez de bucatarie (asta ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 10 January 2012 - 01:46 PM
Daniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:
any_annette, la 10 January 2012 - 12:53 AM, a spus:
Toata casa se umple de miros de salvie. Nu glumesc .
Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. Deci divortez de bucatarie (asta ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)
Stai ca n-am inteles. Ai facut cotletele sau zici de ceva din trecut?
#6
Postat 10 January 2012 - 01:49 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 10 January 2012 - 01:50 PM
Daniella, la 10 January 2012 - 01:49 PM, a spus:
Oregano mie imi place foarte mult, eu am pus si la marinata pentru curcanul tau .
#8
Postat 10 January 2012 - 02:03 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 10 January 2012 - 03:10 PM
Daniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:
Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. Deci divortez de bucatarie (asta ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)
Oregano uscat de calitate buna si pastrat cum trebuie, are putere. Cel pastrat cum nu trebuie are gust de ceai... mai floral asa
Any, sprebe cotletele cu vinut si salvie!
Am facut eu demult spaghetti cu sos de ceapa si salvie. Mmmm, lecker. Adica vroiam sa spun ca eu ador salvia. Majoritatea pe care-i stiu însa, o detesta!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 10 January 2012 - 03:18 PM
Maya, la 10 January 2012 - 03:10 PM, a spus:
Daniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:
Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. Deci divortez de bucatarie (asta ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)
Oregano uscat de calitate buna si pastrat cum trebuie, are putere. Cel pastrat cum nu trebuie are gust de ceai... mai floral asa
Any, sprebe cotletele cu vinut si salvie!
Am facut eu demult spaghetti cu sos de ceapa si salvie. Mmmm, lecker. Adica vroiam sa spun ca eu ador salvia. Majoritatea pe care-i stiu însa, o detesta!
Merci Maya .
Eu am mancat si frunzele de salvie
#11
Postat 10 January 2012 - 05:45 PM
#12
Postat 10 January 2012 - 06:00 PM
Si eu vreau sa incerc cotletele astea, cum pun mana pe salvie (Sper sa gasesc la ghiveci, ultimamente prefer sa iau asa verdeturile condiment. Ghivecelul are pretul unei caserole mici, cantitatea e la fel, dar parca sunt mai vii. Doar ca nu tine decat vreo 2 saptamani.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 10 January 2012 - 07:36 PM
La-Chef-A, la 10 January 2012 - 05:45 PM, a spus:
E aromata, iar pozele....ei...de la locul faptei!
Ma duc sa ma uit pe fripturica ta .
#14
Postat 09 May 2012 - 10:15 AM
#15
Postat 09 May 2012 - 12:28 PM
Salvia pe care-ai avut-o e de vina. In general salvia e foarte aromata si miroase toata casa cand gatesti.
Cel putin salvia pe care o am eu din gradina asa e.
#16
Postat 09 May 2012 - 10:01 PM
#17
Postat 09 May 2012 - 10:27 PM
ela, la 09 May 2012 - 10:01 PM, a spus:
Vin alb? Te pregatesti de runda a doua ?
Poate gasesti la piata, ma gandesc ca o fi mai aromata !
#18
Postat 13 May 2012 - 02:32 PM
Am sa intreb marti la piata daca nu aduc si salvie.
#19
Postat 13 May 2012 - 03:17 PM
Sa va fie de bine!