Forum Culinar: Cotlet de porc la tigaie, cu vin si salvie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cotlet de porc la tigaie, cu vin si salvie

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 11:06 PM

Din seria retetelor simple in seara asata cotlete de porc cu vin si salvie.
Putem folosi vin alb sau vin rosu, eu in seara asta am avut rosu.

E un mod simplu de a face cotletul de porc, iar daca va place salvia o sa va placa cu siguranta.
Sosuletul care se formeaza e delicios.

Intr-o tigaie punem cotletele de porc cu o lingura de unt si vreo 2-3 de ulei, la rumenit pe ambele parti, pana prind culoare

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261428342339.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261428540552.jpg

Stingem cu un pahar de vin (rosu in cazul meu) si adaugam salvia. Piparam. Sare adaugam la sfarsit.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261429452647.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261429938491.jpg

Observati ca ma si tratam intre timp cu un paharel :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261430402914.jpg

Pe farfurie, cu o salata cu ce-am gasit prin frigider: salata verde, morcov, tije de telina, kiwi si boabe de rodie.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261430569626.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13261431002452.jpg

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 12:43 AM

buna sugestie, Any! poze si prezentare foarte faine :) simt gustul sucurilor caramelizate ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 12:53 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 12:43 AM, a spus:

buna sugestie, Any! poze si prezentare foarte faine :) simt gustul sucurilor caramelizate ... :)


Merci :) .
Toata casa se umple de miros de salvie. Nu glumesc :) .

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 01:31 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

Merci :P .
Toata casa se umple de miros de salvie. Nu glumesc :P .

Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. :angryfire: Deci divortez de bucatarie (asta :P ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 01:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

Merci :P .
Toata casa se umple de miros de salvie. Nu glumesc :P .

Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. :angryfire: Deci divortez de bucatarie (asta :P ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)


Stai ca n-am inteles. Ai facut cotletele sau zici de ceva din trecut?

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 01:49 PM

nu scumpa, iarta-ma :angryfire: ca am raspuns bulversant! nu am apucat sa fac cotletele, dar pornind de la ideea de salvie ... si amintirea mea de "parfum"... sunt putin descumpanita si trebuie sa prestez prudenta acum ... :P si iar si mereu!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 01:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 01:49 PM, a spus:

nu scumpa, iarta-ma :angryfire: ca am raspuns bulversant! nu am apucat sa fac cotletele, dar pornind de la ideea de salvie ... si amintirea mea de "parfum"... sunt putin descumpanita si trebuie sa prestez prudenta acum ... :P si iar si mereu!


Oregano mie imi place foarte mult, eu am pus si la marinata pentru curcanul tau :P .

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 02:03 PM

Si eu ador toate verziturile (mai ales dintre condimente: oregano, busuioc si rozmarin), daca ar fi dupa mine as paste si iarba! ... asta e ... nu suntem toti la fel...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 January 2012 - 03:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:


Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. :floare: Deci divortez de bucatarie (asta :hug: ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)

Oregano uscat de calitate buna si pastrat cum trebuie, are putere. Cel pastrat cum nu trebuie are gust de ceai... mai floral asa :D

Any, sprebe cotletele cu vinut si salvie!
Am facut eu demult spaghetti cu sos de ceapa si salvie. Mmmm, lecker. Adica vroiam sa spun ca eu ador salvia. Majoritatea pe care-i stiu însa, o detesta! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 03:18 PM

Vezi postareaMaya, la 10 January 2012 - 03:10 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 01:31 PM, a spus:


Am pus oleak de oregano verde (ala uscat stiti ca nu are mare putere) la friptura de porc. Am primit reclamatii ca are gust de parfum in loc sa aiba de carne. :hug: Deci divortez de bucatarie (asta =)) ca sa ma opresc doar la atat) ... si predau stafeta noii bucatarese care a venit back in garnizoana (la mine acasa)

Oregano uscat de calitate buna si pastrat cum trebuie, are putere. Cel pastrat cum nu trebuie are gust de ceai... mai floral asa :D

Any, sprebe cotletele cu vinut si salvie!
Am facut eu demult spaghetti cu sos de ceapa si salvie. Mmmm, lecker. Adica vroiam sa spun ca eu ador salvia. Majoritatea pe care-i stiu însa, o detesta! :D



Merci Maya :floare: .
Eu am mancat si frunzele de salvie :D

#11 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 January 2012 - 05:45 PM

Foarte faina fripturica Any. Este delicoasa iar pozele spun totul. Mie imi place salvia mai ales asa cu porc si niscaiva vin. Imi aduc aminte ca am facut si eu candva o friptura cu salvie si cu mar si a fost buna de numa. Lecker cum zice Maya. :71:

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 06:00 PM

Intr-adevar toate verdeturile gen oregano, busuioc, maghiran, tarhon neconservate bine (din raft deja) au gust floral, de ceai.

Si eu vreau sa incerc cotletele astea, cum pun mana pe salvie (Sper sa gasesc la ghiveci, ultimamente prefer sa iau asa verdeturile condiment. Ghivecelul are pretul unei caserole mici, cantitatea e la fel, dar parca sunt mai vii. Doar ca nu tine decat vreo 2 saptamani.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 07:36 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 10 January 2012 - 05:45 PM, a spus:

Foarte faina fripturica Any. Este delicoasa iar pozele spun totul. Mie imi place salvia mai ales asa cu porc si niscaiva vin. Imi aduc aminte ca am facut si eu candva o friptura cu salvie si cu mar si a fost buna de numa. Lecker cum zice Maya. :tongue3:


E aromata, iar pozele....ei...de la locul faptei!
Ma duc sa ma uit pe fripturica ta :scratch: .

#14 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 May 2012 - 10:15 AM

Any, am facut si eu reteta. A iesit foarte frageda si gustoasa carnita, numai ca salvia mi se pare ca n-are nici un gust (e prima data cand o incerc). Si-am gustat si frunzele.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13365512550587.jpg

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 May 2012 - 12:28 PM

Ela :rolleyes: ! Acum trebuie sa incerci cu vin alb!
Salvia pe care-ai avut-o e de vina. In general salvia e foarte aromata si miroase toata casa cand gatesti.
Cel putin salvia pe care o am eu din gradina asa e.

#16 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 May 2012 - 10:01 PM

Ieri am luat si vin alb, ca nu mai aveam in casa decat rosu si rosé. Despre salvie nu stiu ce sa spun, ca n-am cu ce face comparatie. Am cumparat un ghicevi de la florarie, ca-n alta parte n-am mai gasit. Am sa intreb si la piata totusi pe cel care aduce tot felul de plante daca nu poate aduce si salvie.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 May 2012 - 10:27 PM

Vezi postareaela, la 09 May 2012 - 10:01 PM, a spus:

Ieri am luat si vin alb, ca nu mai aveam in casa decat rosu si rosé. Despre salvie nu stiu ce sa spun, ca n-am cu ce face comparatie. Am cumparat un ghicevi de la florarie, ca-n alta parte n-am mai gasit. Am sa intreb si la piata totusi pe cel care aduce tot felul de plante daca nu poate aduce si salvie.


Vin alb? Te pregatesti de runda a doua :occasion14: ?
Poate gasesti la piata, ma gandesc ca o fi mai aromata :rolleyes: !

#18 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 13 May 2012 - 02:32 PM

S-a repetat reteta, de data aceasta de catre dl. Ela si cu vin alb.
Am sa intreb marti la piata daca nu aduc si salvie.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13369123000319.jpg

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 03:17 PM

Ela, diseara am in plan sa-l fac si eu cu vin alb :lol: !
Sa va fie de bine!

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 May 2012 - 11:51 AM

Cu vin alb

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13370754738246.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi