Forum Culinar: Gateau royal - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gateau royal

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 January 2012 - 12:53 PM

A facut cineva gateau royal? Sau stie vreo reteta? :)
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele. :)
Multumiri anticipate! :crying:

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 January 2012 - 12:12 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 January 2012 - 12:53 PM, a spus:

A facut cineva gateau royal? Sau stie vreo reteta? -_-
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele. :(
Multumiri anticipate! :hello:


Este o prajitura destul de raspîndita (se gaseste pîna si la Carrefour) si este cunoscuta mai mult ca "Trianon"
Este compusa dintr-o foaie de biscuit cu praf de migdale pe fund, un strat subtire de pralina (gen nutella) amestecata cu "crepes dentelle" (nu stiu daca se gasesc pe la voi) peste care se toarna o "mousse au chocolat" stil mascota sau joffre. Am sa caut reteta daca vrei, nu cred ca e greu de facut. :(
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 January 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 January 2012 - 12:12 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 11 January 2012 - 12:53 PM, a spus:

A facut cineva gateau royal? Sau stie vreo reteta? :scratch:
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele. :wacko:
Multumiri anticipate! :notworthy:

Este o prajitura destul de raspîndita (se gaseste pîna si la Carrefour) si este cunoscuta mai mult ca "Trianon"
Este compusa dintr-o foaie de biscuit cu praf de migdale pe fund, un strat subtire de pralina (gen nutella) amestecata cu "crepes dentelle" (nu stiu daca se gasesc pe la voi) peste care se toarna o "mousse au chocolat" stil mascota sau joffre. Am sa caut reteta daca vrei, nu cred ca e greu de facut. :)

Cand ai timp, te-as ruga sa vii si cu ceva cantitati, saru' mana! :notworthy:
"Crepes dentelle" nu pot fi facute acas'? :scratch:

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 January 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

"Crepes dentelle" nu pot fi facute acas'? :notworthy:


Din pacate, doar daca ai degete de zîna si rabdarea unui ascet indian.

Imagine postata

Aici se gasesc si la supermarket, la raionul de biscuiti.

P.S. : Daca le cauti, vezi ca le mai zice si "Gavottes"

Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 January 2012 - 12:52 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

"Crepes dantelle" nu pot fi facute acas'? :notworthy:

Din pacate, doar daca ai degete de zîna si rabdarea unui ascet indian.
Aici se gasesc si la supermarket, la raionul de biscuiti.

Cu prima parte poate fi cam greu. Pe-a doua sa zicem ca as avea-o.... :notworthy:

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2012 - 01:24 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 12 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

"Crepes dantelle" nu pot fi facute acas'? :notworthy:

Din pacate, doar daca ai degete de zîna si rabdarea unui ascet indian.
.

Cu prima parte poate fi cam greu. Pe-a doua sa zicem ca as avea-o.... :notworthy:


vezi c-ai incurcat, invers! :scratch:

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 January 2012 - 02:29 PM

Vezi postareamoatza, la 12 January 2012 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 12 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 12 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

"Crepes dantelle" nu pot fi facute acas'? :scratch:

Din pacate, doar daca ai degete de zîna si rabdarea unui ascet indian..

Cu prima parte poate fi cam greu. Pe-a doua sa zicem ca as avea-o.... :biggrin:

vezi c-ai incurcat, invers! <_<

=)) De-ar fi asa.... :rolleyes:

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 January 2012 - 02:33 PM

Dac-o faci sa pui si tu reteta la imagini, te rog mult :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 January 2012 - 02:34 AM

Gavottes - reteta copiata dintr-un post a lui Daneza13

(pentru 25 de gavottes cu experienta)

250ml lapte (sau lapte de soia vegetal)
60gr unt (sau margarina vegetala)
1 lingurita cc(lingurita de cafea) vanilie (lichida sau pudra)
Sare un varf de cutit
60gr faina
60gr zahar cristalizat
2 oua

Intr-un castron incalziti laptele cu untul, sarea, vanilia, o data ce untul sa topit inchideti aragazul si lasati sa se raceasca.

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul, apoi puneti ouale si bateti pina totul devina o pasta .
In timp ce continuati sa bateti faina+zaharul si ouale, turnati laptele/untul caldut, incet ca sa nu formati cocoloase.
Aceasta pasta se da la frigider pentru 30 minute.

Incalziti cuptorul Th5 (150C)

Ungeti o tava de biscuti, luati un polonic mai mic (nu mare) si turnati in tava , intindetil cat mai fin (daca este posibil sa fie dreptunghi dar forma conteaza mai putin) facand in asa fel incat sa pastrati grosimea aluatului (cred ca se procedeaza la fel ca si cu foile de dobos)

Tipu spune ca el a incercat sa foloseasca hartie de copt, folie de aluminiu uns cu ulei si a esuat, singurul bun truc a fost hartie multicuisson (asta pentru cine vrea sa se apuce sa faca pe hartie de copt)
hartie multicuisson http://www.meilleurd...le_cuisson.html
http://www.nonstickk...list.asp?pgid=6
http://www.forumfr.c...ti-cuisson.html

Introduceti tava in cuptor pentru 10 minute pina cind � clatita � prinde o culoare lejera.

Scoateti tava din cuptor, decupati un patrat din aluat/blat, rulatil rapid, fiecare patratel de aluat/blat pe manerul unui cutit sau rulatil pur si simplu, aplatizindu-le usor la fiecare tur pentru a forma un paralelipiped si nu un tub.

Asezati gavottele (dupa rulare/aplatizare) pe o tava si mai dati-le la cuptor citeva minute pentru a le uscat si a primi o culoare mai intensa.

Gavottele se pastreaza intr-o cutie inchisa ,ermetic ferindu-le de umiditate ,pentru a le pastra crocante.

Aici este reteta de Gavottes "originala"
http://sandrakavital...-pour-tous.html

Daca ai prin zona supermarchetul C.....R cauta si poate le gasesti.

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2012 - 09:53 PM

Vezi postareayoyo, la 16 January 2012 - 02:34 AM, a spus:

Gavottes - reteta copiata dintr-un post a lui Daneza13
Aici este reteta de Gavottes "originala"
Daca ai prin zona supermarchetul C.....R cauta si poate le gasesti.

O sa ma uit prin supermarket, da' nu-s foarte sigura ca astia or sa stie ce caut io. Si-asa, zilele trecute, cand am intrebat unde gasesc antipasti, se uitau femeile alea la mine si cred ca se intrebau daca e o injuratura sau o intrebare.....
Linku' pus de tine nu functioneste.

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 11:15 PM

Foxulina...


http://cuisine.journ...308725-gavottes


http://sandrakavital...-pour-tous.html


http://chefsimon.com...ttes-t1305.html

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2012 - 11:17 PM

Vezi postareastella, la 16 January 2012 - 11:15 PM, a spus:


Saru'mana! =)) Draguta, ca intotdeauna! :( :D

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 January 2012 - 11:46 PM

Nu zic ca nu se pot face cu mijloacele disponibile. Zic doar ca mai bine iei de la bacanie :biggrin:
Ca pentru foietaj / pasta sfoglia / pâte feuiletée. Macar esti sigur/a de rezultat.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaAlexandru, la 16 January 2012 - 11:46 PM, a spus:

Nu zic ca nu se pot face cu mijloacele disponibile. Zic doar ca mai bine iei de la bacanie :biggrin:
Ca pentru foietaj / pasta sfoglia / pâte feuiletée. Macar esti sigur/a de rezultat.

Normal ca intai o sa caut. Dar...... daca oi avea vreun moment de plictiseala maxima, poate-o sa le-ncerc sa le bibilesc io. :)

#15 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2012 - 12:12 AM

Fox, sunt aproape sigura ca am vazut Gavottes din astea in Carrefour, la raionul cu biscuiti si alte cele de genul asta daca imi amintesc bine..Spor la prajiturit :biggrin:
Imagine postata

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 January 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaOlguta, la 17 January 2012 - 12:12 AM, a spus:

Fox, sunt aproape sigura ca am vazut Gavottes din astea in Carrefour, la raionul cu biscuiti si alte cele de genul asta daca imi amintesc bine..Spor la prajiturit ;)

Acu' nu mai ies din casa, dar ma duc maine acolo! Saru'mana! :)

#17 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 January 2012 - 12:35 PM

Primul strat :

60 g praf de migdale
130 g zahar
15 g faina
2 albusuri (50 g)

Al doilea strat :

200 g praliné (sau nutella)
70 g ciocolata alba
120 g crêpes dentelles farîmitate

Al treilea strat :

6 oua
120 g zahar
130 g smîntîna lichida
350 g ciocolata cu 70% de cacao
100 g unt (la temperatura camerei)

1) Cerni faina, amesteci cu praful de migdale si 60g zahar. Bati albusurile spuma, cînd încep sa se întepeneasca adaugi progresiv restul de zahar. Incorporezi delicat celelalte ingrediente. Pe o tava acoperita cu pergament pui un cerc de patiserie (sau alta forma) Blatul trebuie sa iasa destul de subtire, cam cît un biscuit. Dai la cuptor 220°C pret de 10 minute. Lasi sa se raceasca în forma.
2) Topesti ciocolata la bain-marie, incorporezi nutella, dai deoparte, lasi sa se racoreasca un pic si incorporezi delicat crêpes dentelle. Torni peste blat si egalizezi
3) Topesti ciocolata la bain marie, pui smîntîna într-o craticioara sa dea un clocot, dai deoparte. Torni ciocolata în smîntîna, omogenizezi. Bati galbenusurile cu zaharul pîna încep sa se albeasca, incorporezi untul, apoi amestecul ciocolata-smîntîna. Bati albusurile spuma, cu un praf de sare, le amesteci delicat cu crema de ciocolata, torni în forma, egalizezi si dai la rece minim 10h.

Scoti cercul de patiserie si cerni deasupra cacao în pudra înainte de a servi.

Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2012 - 02:07 PM

Vezi postareaAlexandru, la 18 January 2012 - 12:35 PM, a spus:

Primul strat :

60 g praf de migdale
130 g zahar
15 g faina
2 albusuri (50 g)

Al doilea strat :

200 g praliné (sau nutella)
70 g ciocolata alba
120 g crêpes dentelles farîmitate

Al treilea strat :

6 oua
120 g zahar
130 g smîntîna lichida
350 g ciocolata cu 70% de cacao
100 g unt (la temperatura camerei)

1) Cerni faina, amesteci cu praful de migdale si 60g zahar. Bati albusurile spuma, cînd încep sa se întepeneasca adaugi progresiv restul de zahar. Incorporezi delicat celelalte ingrediente. Pe o tava acoperita cu pergament pui un cerc de patiserie (sau alta forma) Blatul trebuie sa iasa destul de subtire, cam cît un biscuit. Dai la cuptor 220°C pret de 10 minute. Lasi sa se raceasca în forma.
2) Topesti ciocolata la bain-marie, incorporezi nutella, dai deoparte, lasi sa se racoreasca un pic si incorporezi delicat crêpes dentelle. Torni peste blat si egalizezi
3) Topesti ciocolata la bain marie, pui smîntîna într-o craticioara sa dea un clocot, dai deoparte. Torni ciocolata în smîntîna, omogenizezi. Bati galbenusurile cu zaharul pîna încep sa se albeasca, incorporezi untul, apoi amestecul ciocolata-smîntîna. Bati albusurile spuma, cu un praf de sare, le amesteci delicat cu crema de ciocolata, torni în forma, egalizezi si dai la rece minim 10h.

Scoti cercul de patiserie si cerni deasupra cacao în pudra înainte de a servi.




:rolleyes:

Sa-l fac sau sa nu-l fac?
Am pralin pudra, nu praliné!Nu vreau cu Nutella!

#19 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 18 January 2012 - 02:09 PM

Maaaaaaaaai,oameni buni,aveti milaaaaaaa!Si io cand mai fac dobosul? :rolleyes:

#20 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 January 2012 - 02:14 PM

Asa spun si eu Ellani , ma tot uit si-nghit in sec . Cum fac sa nu-mi mai apara topicul asta ?! :P Numa' dupa crepes dantelles nu am mai umblat in supermarket :rolleyes:

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi