Gateau royal
#1
Postat 11 January 2012 - 12:53 PM
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele.
Multumiri anticipate!
#2
Postat 12 January 2012 - 12:12 PM
Foxyy, la 11 January 2012 - 12:53 PM, a spus:
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele.
Multumiri anticipate!
Este o prajitura destul de raspîndita (se gaseste pîna si la Carrefour) si este cunoscuta mai mult ca "Trianon"
Este compusa dintr-o foaie de biscuit cu praf de migdale pe fund, un strat subtire de pralina (gen nutella) amestecata cu "crepes dentelle" (nu stiu daca se gasesc pe la voi) peste care se toarna o "mousse au chocolat" stil mascota sau joffre. Am sa caut reteta daca vrei, nu cred ca e greu de facut.
#3
Postat 12 January 2012 - 12:24 PM
Alexandru, la 12 January 2012 - 12:12 PM, a spus:
Foxyy, la 11 January 2012 - 12:53 PM, a spus:
Mi-a povestit un coleg ca a mancat in Franta si i-a placut tare mult. Si cum io-s curioasa din fire (si jupanu' nu obiecteaza prea mult ca e folosit pe post de cobai), as incerca sa fac prajiturica, daca e incercata, n-as prea vrea sa raman cu sechele.
Multumiri anticipate!
Este o prajitura destul de raspîndita (se gaseste pîna si la Carrefour) si este cunoscuta mai mult ca "Trianon"
Este compusa dintr-o foaie de biscuit cu praf de migdale pe fund, un strat subtire de pralina (gen nutella) amestecata cu "crepes dentelle" (nu stiu daca se gasesc pe la voi) peste care se toarna o "mousse au chocolat" stil mascota sau joffre. Am sa caut reteta daca vrei, nu cred ca e greu de facut.
Cand ai timp, te-as ruga sa vii si cu ceva cantitati, saru' mana!
"Crepes dentelle" nu pot fi facute acas'?
#4
Postat 12 January 2012 - 12:49 PM
Foxyy, la 12 January 2012 - 12:24 PM, a spus:
Din pacate, doar daca ai degete de zîna si rabdarea unui ascet indian.
Aici se gasesc si la supermarket, la raionul de biscuiti.
P.S. : Daca le cauti, vezi ca le mai zice si "Gavottes"
#5
Postat 12 January 2012 - 12:52 PM
#6
Postat 12 January 2012 - 01:24 PM
#7
Postat 12 January 2012 - 02:29 PM
#8
Postat 12 January 2012 - 02:33 PM
#9
Postat 16 January 2012 - 02:34 AM
(pentru 25 de gavottes cu experienta)
250ml lapte (sau lapte de soia vegetal)
60gr unt (sau margarina vegetala)
1 lingurita cc(lingurita de cafea) vanilie (lichida sau pudra)
Sare un varf de cutit
60gr faina
60gr zahar cristalizat
2 oua
Intr-un castron incalziti laptele cu untul, sarea, vanilia, o data ce untul sa topit inchideti aragazul si lasati sa se raceasca.
Intr-un bol amestecati faina cu zaharul, apoi puneti ouale si bateti pina totul devina o pasta .
In timp ce continuati sa bateti faina+zaharul si ouale, turnati laptele/untul caldut, incet ca sa nu formati cocoloase.
Aceasta pasta se da la frigider pentru 30 minute.
Incalziti cuptorul Th5 (150C)
Ungeti o tava de biscuti, luati un polonic mai mic (nu mare) si turnati in tava , intindetil cat mai fin (daca este posibil sa fie dreptunghi dar forma conteaza mai putin) facand in asa fel incat sa pastrati grosimea aluatului (cred ca se procedeaza la fel ca si cu foile de dobos)
Tipu spune ca el a incercat sa foloseasca hartie de copt, folie de aluminiu uns cu ulei si a esuat, singurul bun truc a fost hartie multicuisson (asta pentru cine vrea sa se apuce sa faca pe hartie de copt)
hartie multicuisson http://www.meilleurd...le_cuisson.html
http://www.nonstickk...list.asp?pgid=6
http://www.forumfr.c...ti-cuisson.html
Introduceti tava in cuptor pentru 10 minute pina cind � clatita � prinde o culoare lejera.
Scoateti tava din cuptor, decupati un patrat din aluat/blat, rulatil rapid, fiecare patratel de aluat/blat pe manerul unui cutit sau rulatil pur si simplu, aplatizindu-le usor la fiecare tur pentru a forma un paralelipiped si nu un tub.
Asezati gavottele (dupa rulare/aplatizare) pe o tava si mai dati-le la cuptor citeva minute pentru a le uscat si a primi o culoare mai intensa.
Gavottele se pastreaza intr-o cutie inchisa ,ermetic ferindu-le de umiditate ,pentru a le pastra crocante.
Aici este reteta de Gavottes "originala"
http://sandrakavital...-pour-tous.html
Daca ai prin zona supermarchetul C.....R cauta si poate le gasesti.
#10
Postat 16 January 2012 - 09:53 PM
yoyo, la 16 January 2012 - 02:34 AM, a spus:
Aici este reteta de Gavottes "originala"
Daca ai prin zona supermarchetul C.....R cauta si poate le gasesti.
O sa ma uit prin supermarket, da' nu-s foarte sigura ca astia or sa stie ce caut io. Si-asa, zilele trecute, cand am intrebat unde gasesc antipasti, se uitau femeile alea la mine si cred ca se intrebau daca e o injuratura sau o intrebare.....
Linku' pus de tine nu functioneste.
#12
Postat 16 January 2012 - 11:17 PM
#13
Postat 16 January 2012 - 11:46 PM
Ca pentru foietaj / pasta sfoglia / pâte feuiletée. Macar esti sigur/a de rezultat.
#14
Postat 16 January 2012 - 11:57 PM
Alexandru, la 16 January 2012 - 11:46 PM, a spus:
Ca pentru foietaj / pasta sfoglia / pâte feuiletée. Macar esti sigur/a de rezultat.
Normal ca intai o sa caut. Dar...... daca oi avea vreun moment de plictiseala maxima, poate-o sa le-ncerc sa le bibilesc io.
#15
Postat 17 January 2012 - 12:12 AM
#16
Postat 17 January 2012 - 08:20 PM
#17
Postat 18 January 2012 - 12:35 PM
60 g praf de migdale
130 g zahar
15 g faina
2 albusuri (50 g)
Al doilea strat :
200 g praliné (sau nutella)
70 g ciocolata alba
120 g crêpes dentelles farîmitate
Al treilea strat :
6 oua
120 g zahar
130 g smîntîna lichida
350 g ciocolata cu 70% de cacao
100 g unt (la temperatura camerei)
1) Cerni faina, amesteci cu praful de migdale si 60g zahar. Bati albusurile spuma, cînd încep sa se întepeneasca adaugi progresiv restul de zahar. Incorporezi delicat celelalte ingrediente. Pe o tava acoperita cu pergament pui un cerc de patiserie (sau alta forma) Blatul trebuie sa iasa destul de subtire, cam cît un biscuit. Dai la cuptor 220°C pret de 10 minute. Lasi sa se raceasca în forma.
2) Topesti ciocolata la bain-marie, incorporezi nutella, dai deoparte, lasi sa se racoreasca un pic si incorporezi delicat crêpes dentelle. Torni peste blat si egalizezi
3) Topesti ciocolata la bain marie, pui smîntîna într-o craticioara sa dea un clocot, dai deoparte. Torni ciocolata în smîntîna, omogenizezi. Bati galbenusurile cu zaharul pîna încep sa se albeasca, incorporezi untul, apoi amestecul ciocolata-smîntîna. Bati albusurile spuma, cu un praf de sare, le amesteci delicat cu crema de ciocolata, torni în forma, egalizezi si dai la rece minim 10h.
Scoti cercul de patiserie si cerni deasupra cacao în pudra înainte de a servi.
#18
Postat 18 January 2012 - 02:07 PM
Alexandru, la 18 January 2012 - 12:35 PM, a spus:
60 g praf de migdale
130 g zahar
15 g faina
2 albusuri (50 g)
Al doilea strat :
200 g praliné (sau nutella)
70 g ciocolata alba
120 g crêpes dentelles farîmitate
Al treilea strat :
6 oua
120 g zahar
130 g smîntîna lichida
350 g ciocolata cu 70% de cacao
100 g unt (la temperatura camerei)
1) Cerni faina, amesteci cu praful de migdale si 60g zahar. Bati albusurile spuma, cînd încep sa se întepeneasca adaugi progresiv restul de zahar. Incorporezi delicat celelalte ingrediente. Pe o tava acoperita cu pergament pui un cerc de patiserie (sau alta forma) Blatul trebuie sa iasa destul de subtire, cam cît un biscuit. Dai la cuptor 220°C pret de 10 minute. Lasi sa se raceasca în forma.
2) Topesti ciocolata la bain-marie, incorporezi nutella, dai deoparte, lasi sa se racoreasca un pic si incorporezi delicat crêpes dentelle. Torni peste blat si egalizezi
3) Topesti ciocolata la bain marie, pui smîntîna într-o craticioara sa dea un clocot, dai deoparte. Torni ciocolata în smîntîna, omogenizezi. Bati galbenusurile cu zaharul pîna încep sa se albeasca, incorporezi untul, apoi amestecul ciocolata-smîntîna. Bati albusurile spuma, cu un praf de sare, le amesteci delicat cu crema de ciocolata, torni în forma, egalizezi si dai la rece minim 10h.
Scoti cercul de patiserie si cerni deasupra cacao în pudra înainte de a servi.
Sa-l fac sau sa nu-l fac?
Am pralin pudra, nu praliné!Nu vreau cu Nutella!
#19
Postat 18 January 2012 - 02:09 PM
#20
Postat 18 January 2012 - 02:14 PM