
Am vazut la discutia de aici ca v-ar interesa subiectul.
Contrar asteptarilor e foarte usor de facut.
Respectati doua, trei reguli si aveti unt de casa.
Avem nevoie de frisca lichida pasteurizata.Aia neindulcita pentru preparate sarate si dulciEu am folosit asta:

Din 400 ml de frisca lichida mi-a iesit 156 gr unt.
Am pus-o in Ka cu un pic de sare si am dat drumul la viteza maxima.
Dupa cateva minute era asa:

Dupa inaca cateva minute era asa:

Dupa inca cateva minute era asa:

Cu ajutorul unei site:

Am separat untul de zer:

Il pastrez pentru maine la paine sau alta "cocatura".

Dupa care l-am stors bine, bine, bine , bine cu mana:

L-am clatit bine cu apa rece si iar l-am scurs.L-am invelit in folie si i-am dat forma de...unt.


Mi-am facut paine cu unt si cu jeleu de coacaze de la Lia!


Maine vreau sa-l pun la copt, sa vad cum se comporta.

Simplu, nu?