Maya, la 20 March 2012 - 10:10 PM, a spus:
Foxyy, cum merge Oncidium tau? Anul trecut a înflorit doar o data. Am scris cînd a înflorit, ca a fost eveniment! Penultima înflorire a fost cînd era Avatar în cinema. Deci înfloreste din 2 în 1. Daca înfloreste si anul asta... din 1 în 1. Sper sa nu astepte iar pîna face Cameron Avatar 2

Superbe!
Maya, eu abia am luat orhideele. Doar Phalaenopsis e mai veche, face acusi 2 anisori.

Celelalte n-au inca saptamana.
Dendrobium (alb) pare sa mearga bine-mersi. Boboceii se maresc si apar floricelele, radacinele vad ca-s in parametri.
Miltonia, am reusit s-o supar nitel la transport, florile sunt un pic morcovite. Sper sa-i mearga bine.
Cambria grena a suferit si ea un pic pe drumul de la magazin pana acasa, sunt un pic atinse florile, dar bulbii si radacinile sunt in regula.
Dendrobiumul verzui (nuanta e mai ciudatica, un galben-verzui) cred ca merge, desi florile arata un pic pleostite. Stau cu fata-n jos, dar nu-s suparate petalele. Sa vad zilele astea ce se mai intampla. Boboceii din varf par sa se desfaca.
Oncidium e plina de bobocei, dar nu-mi dau seama daca-i merge bine. Momentan, stagneaza. Sau, nu-mi dau eu seama daca se dezvolta in continuare. Astept sa vad ca se deschid boboceii. Tre' sa verific ce filme sunt prin cinematografe, sa stiu si eu care-i perioada ei de inflorire.

Si mie imi plac la nebunie! As fi vrut si Cattleya, dar n-am gasit pe aici. Mai caut.