interesant subiectul, mai ales ca se apropie timpul sa se imparta imobiliarele familiei
si daca este valabila perioada de 5 ani de casatorie si apoi se face impartirea bunurilor indiferent de proprietar... suntem cam pragmatici
exemplul meu, apartament care va trece de la bunica direct la nepoata. si diverse, deloc de neglijat
prefer ca fiica-mea sa aiba independenta locativa, chiar daca "ginerica" imi este f. drag si se inteleg perfect.
la mine nu se pune problema casatoriei, inca, dar pe copiii astia ii vad rationali si chiar de ar fi imensa si oarba dragostea lor, isi vor pastra fiecare ce are, vorbesc de imobiliare.
nu e corect ca dupa 5 ani de trai comun oficial ce primeste copilul de la mine (bunica-sa), separat, ptr. ea si numai ptr. ea, ar trebui se fie si al ginerelui.
daca vor sa plece de la o lingura si dragoste cit cuprinde, cum e o parere aici, e bine, dar va fi excelent daca nu vor avea pe ce se "bata" la un eventual divort.
daca e o minima prevedere nu vor exista dureri de cap.
am si alte 3 exemple actuale din familie, din care o verisoara maritata in franta, a semnat contract prenuptial, tot ce are barbatul ei ii revine numai ei dupa moartea lui, dar nu participa la averea socrilor. doar daca vor ei sa ii dea ceva
tot ce are in ro. ii revine numai ei, ca pe el nu-l intereseaza, chiar daca sunt si imobiliare !
si contractul a fost facut de familia franceza, nici nu a clipit cind a semnat ca s-au inteles perfect numai citind hartiile, fara sa faca discutii inutile.
acum are si un copil, dar e corect contractul si fiind singurul nepot probabil tot ce va fi in ambele familii ii va reveni lui peste multi ani
dar legile in franta sunt putin diferite de ro., ca acolo statul te obliga sa ai grija de parinti la batrinete, asa am inteles din povestile lor.
alta verisoara, in ro., casa, masina, garaj fiecare.
se marita, dar fiecare isi pastreaza tot ce are, implicit, au acelasi nume, au 2 copii si stau in apartamentul ei, fara sa-si complice inutil viata cu alte acte de proprietate ! sau contract prenuptial.