gugăl m-a pus să aleg intre: răspândire, extindere, difuzare, întindere, amploare, anvergură, extensie, chef, spaţiu, deschidere, desfăşurare, extensiune, zaiafet, banchet, lărgime şi cuvertură de pat.
primul impuls a fost către cuvertură de pat dar pîn' la urmă mi-am zis că tot zaiafet e mai bun că exprimă la fix esenţa reţetei şi mai ales modul de folosire

Ingrediente
+ 500g creveţi de care aveţi, ai mei au fost baby, congelaţi şi pre-fierţi
+ un brick de philadelphia (250 g) la temperatura camerei
+ o jumate de ceapă sau două fire de ceapă verde
+ cîteva linguri de maioneză
+ condimente cajun
+ pătrunjel

Cum se face
creveţii trebuie să ajungă in stadiu "fiert", dacă îi cumpăraţi congelaţi şi pre-fierţi nu trebuie decît dezgheţaţi sub jet de apă rece, dacă sunt proaspeţi, trebuie fierţi sau aburiţi.
condimentaţi creveţii cu sare, piper şi condimentele cajune

scoateţi blenderul din ascunziş şi procesaţi in ordinea asta:
- ceapa, care trebuie sa ajungă foarte fină, ca dată prin răzătoare
- philadelphia
- cîteva linguri de maioneză, cît să subţieze un pic maclavaisul
- cînd baza este de consistenţa dorită, adăugaţi creveţii şi pătrunjelul şi pulsaţi de 2-3 ori, cît să se amestece bine, nu să se facă praf
Notă: cine vrea, poate să mai adauge suc de lămîie şi ceva sos iute

poza finală, numai castronu', nu am mai avut timp de poze hartristice că incepea meciu' şi zaiafetul aferent. by popular demand, se va repeta şi de superbowl

am primit 'jde miii de complimente plus că a trebuit să dictez reţeta la mai multe persoane, că tare le-a mai plăcut
PS dana, reţeta e dedicată matale, scuzoaie de întirzierea întîrziată