Forum Culinar: Cornuri moi ca puful - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri moi ca puful sau pariziene

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 November 2011 - 03:50 PM

Pariziene cu ciocolata ( de fapt o crema gen nutella)

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-780-132196982319.jpg

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 December 2011 - 01:33 AM

Vezi postareaizuk, la 22 November 2011 - 03:50 PM, a spus:

Pariziene cu ciocolata ( de fapt o crema gen nutella)

Atasament pariziene cu ciocolata 3.JPG

foarte dragute parizienele tale, izuk. Sunt impletite?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 December 2011 - 09:50 AM

Vezi postareaaura, la 13 December 2011 - 01:33 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 22 November 2011 - 03:50 PM, a spus:

Pariziene cu ciocolata ( de fapt o crema gen nutella)

Atasament pariziene cu ciocolata 3.JPG

foarte dragute parizienele tale, izuk. Sunt impletite?


Ma apucasem sa explic , apoi am zis ca e mai bine sa pun poza :)

Imagine postata

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 December 2011 - 11:29 PM

Vezi postareaizuk, la 13 December 2011 - 09:50 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 December 2011 - 01:33 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 22 November 2011 - 03:50 PM, a spus:

Pariziene cu ciocolata ( de fapt o crema gen nutella)

Atasament pariziene cu ciocolata 3.JPG

foarte dragute parizienele tale, izuk. Sunt impletite?


Ma apucasem sa explic , apoi am zis ca e mai bine sa pun poza :floare:

Imagine postata

merci. Ma apuc si eu maine de facut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 January 2012 - 04:11 PM

Faine painicile voastre , iar de baigli mi-e si mie pofta , o sa-l fac zilele viitoare . Astazi am facut niste cornuri cu sare

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-780-13262046511569.jpg

#6 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 January 2012 - 04:51 PM

Mai,Dorina,ce-mi faci tu mie,of,of,mai,mai!
Ma faci sa m-apuc de aluaturi,dar azi nu mai fac nik.Si imi place ca poti face poze frumoase inclusiv la sectiuni,eu nu poci asa :71:

#7 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 01:44 PM

Atunci n-am mai facut nimik ,dupa cum mi-am promis,dar azi...

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1267-13263687021752.jpg

Chifle cu branza,cartofi si altele cu ficat.

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2012 - 02:04 PM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:44 PM, a spus:

Atunci n-am mai facut nimik ,dupa cum mi-am promis,dar azi...

Atasament SDC11944ell.jpg

Chifle cu branza,cartofi si altele cu ficat.


Superb arata ! :notworthy:

#9 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2012 - 02:36 PM

Ellani ,vezi ca nu-s chiar atat de departe de tine ( cred :rolleyes: ) , poate te trezesti cu mine la usa ....

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2012 - 06:07 PM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:44 PM, a spus:

Chifle cu branza,cartofi si altele cu ficat.



oooo, ma ia cu trepidatii! super arata!

#11 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 10:15 PM

Ce bine ar fi sa va pot servi pe toate,daca tot ziceti ca va plac cum arata!

Dorina,crezi bine,o iei in sus,in dreapta,s-apoi in stanga si esti la mine-n prag.Bine,in pragul aeroportului,dar de-acolo vin sa va iau cu masina,asa ca nu vei mai avea bataie de cap =))

Any,mai am,proaspete si pufoase,adevarat ca ar trebui o idee mai mult pana s-ajungi la aeroport,dar de-acolo treaba e ca si rezolvata.Si-acolo ar fi deja si Elena in asteptare deja,deci mari probleme nu vad,iar daca se termina pana atunci,fac a altele cu mare drag, pentru ca tare minunat imi pare aluatul asta,ingrediente foarte putine,dar fac minuni impreuna.

Merci beaucoup! :D

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 02:18 PM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 10:15 PM, a spus:

Ce bine ar fi sa va pot servi pe toate,daca tot ziceti ca va plac cum arata!

Dorina,crezi bine,o iei in sus,in dreapta,s-apoi in stanga si esti la mine-n prag.Bine,in pragul aeroportului,dar de-acolo vin sa va iau cu masina,asa ca nu vei mai avea bataie de cap :D

Any,mai am,proaspete si pufoase,adevarat ca ar trebui o idee mai mult pana s-ajungi la aeroport,dar de-acolo treaba e ca si rezolvata.Si-acolo ar fi deja si Elena in asteptare deja,deci mari probleme nu vad,iar daca se termina pana atunci,fac a altele cu mare drag, pentru ca tare minunat imi pare aluatul asta,ingrediente foarte putine,dar fac minuni impreuna.

Merci beaucoup! :D


Nu pui reteta la aluat, te rog frumos :D !

#13 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 January 2012 - 04:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 January 2012 - 02:18 PM, a spus:


Nu pui reteta la aluat, te rog frumos :) !


O pun cu mare placere, chiar si daca nu m-ai fi rugat frumos :(

Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.

250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate :( )
1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)

Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile :( ,pentru ca aluatul isi face singur treaba)si se lasa la crescut intr-un loc cald aprox 30 min,iar chiflele gata asamblate aprox 10 min.
E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 04:36 PM

Vezi postareaEllani, la 16 January 2012 - 04:34 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 16 January 2012 - 02:18 PM, a spus:


Nu pui reteta la aluat, te rog frumos :) !


O pun cu mare placere, chiar si daca nu m-ai fi rugat frumos :(

Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.

250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate :( )
1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)

Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile :( ,pentru ca aluatul isi face singur treaba)si se lasa la crescut intr-un loc cald aprox 30 min,iar chiflele gata asamblate aprox 10 min.
E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!


Eu il fac sigur ca prea-mi place cum arata.
Pot inlocui kefirul cu iaurt?

Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot :( !

#15 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 January 2012 - 04:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 January 2012 - 04:36 PM, a spus:


Eu il fac sigur ca prea-mi place cum arata.
Pot inlocui kefirul cu iaurt?

Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot :( !


Iaurtul cred ca merge dar sa fie ceva mai lichid.Eu aici gasesc ceva mai fluid,nu ca cel grecesc,de sta lingura in el.Adevarat c-o data ma gandeam sa folosesc iaurt din asta grecesc lichefiat cu apa,dar n-am ajuns sa pun in aplicare.Sa vedem,poate si alte pareri,daca ar fi ok fluidizarea asta pentru aluat.

Eu am facut pana acum cu :
-umplutura de branza de vaci cu ou(cu stafide,in cazul celor dulci)(asta era umplutura in reteta de baza,in rest am tot incercat si improvizat)
-cartofi pireu(mai dens,nu pufos) amestecati cu ciuperci si ceapa(ambele sotate in unt)
-ficat de pasare(gaina sau curcan)sotat in unt cu ceapa apoi data prin masina de tocat(sau maruntit cu blenderul,iar daca nu vrei sa ai de curatat mult dupa,merg chiar si maruntite cu furculita) amestecat cu ou crud si sare
-sunca si cascaval(uns aluatul cu ketchup,eventual)

Si variante dulci
-scortisoara amestecata cu zahar (ex 50 gr zahar si 2-3 linguri scortisoara,in functie de cat de multa scortisoara preferati)
-gem(mai inchegat,ca sa nu curga) sau dulceata
-crema de ciocolata(gen nutella)
Eu zic sa incerci mai intai cu branza si o varianta dulce si pe urma,daca-ti place, incerci si alte variante.
Au fost ok incalzite la microunde chiar si dupa ce am congelat cateva de curiozitate dar sunt si foarte comode pentru pachet de serviciu.
Acuma nu vreau sa exagerez cu lauda,dar ce sa fac daca le coc destul de des :)

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 07:33 PM

Vezi postareaEllani, la 16 January 2012 - 04:57 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 16 January 2012 - 04:36 PM, a spus:


Eu il fac sigur ca prea-mi place cum arata.
Pot inlocui kefirul cu iaurt?

Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot :) !


Iaurtul cred ca merge dar sa fie ceva mai lichid.Eu aici gasesc ceva mai fluid,nu ca cel grecesc,de sta lingura in el.Adevarat c-o data ma gandeam sa folosesc iaurt din asta grecesc lichefiat cu apa,dar n-am ajuns sa pun in aplicare.Sa vedem,poate si alte pareri,daca ar fi ok fluidizarea asta pentru aluat.

Eu am facut pana acum cu :
-umplutura de branza de vaci cu ou(cu stafide,in cazul celor dulci)(asta era umplutura in reteta de baza,in rest am tot incercat si improvizat)
-cartofi pireu(mai dens,nu pufos) amestecati cu ciuperci si ceapa(ambele sotate in unt)
-ficat de pasare(gaina sau curcan)sotat in unt cu ceapa apoi data prin masina de tocat(sau maruntit cu blenderul,iar daca nu vrei sa ai de curatat mult dupa,merg chiar si maruntite cu furculita) amestecat cu ou crud si sare
-sunca si cascaval(uns aluatul cu ketchup,eventual)

Si variante dulci
-scortisoara amestecata cu zahar (ex 50 gr zahar si 2-3 linguri scortisoara,in functie de cat de multa scortisoara preferati)
-gem(mai inchegat,ca sa nu curga) sau dulceata
-crema de ciocolata(gen nutella)
Eu zic sa incerci mai intai cu branza si o varianta dulce si pe urma,daca-ti place, incerci si alte variante.
Au fost ok incalzite la microunde chiar si dupa ce am congelat cateva de curiozitate dar sunt si foarte comode pentru pachet de serviciu.
Acuma nu vreau sa exagerez cu lauda,dar ce sa fac daca le coc destul de des :)


Multumesc mult de tot :) !

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 January 2012 - 09:51 PM

Cu aluatul lui Ellani :thumleft: si tehnica lui Izuk :scratch: , asta a fost cina noastra din seara asta.
Le-am facut cu salam romanesc, altele cu gorgonzola, apoi prosciutto si pecorino, cu capocollo.
Minunate!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13268298471634.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13268298630173.jpg

I-am devorat

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13268301594772.jpg

#18 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 17 January 2012 - 10:05 PM

Mama,Any,nici nu credeam ca le vei face chiar atat de repede!Tare faine ti-au iesit,doar ca la tine sunt cu o tenta mai 'italiano' :thumleft: .Ale mele au fost asa,mai taranesti,cu ce are omu' prin casa :scratch:

Ma bucur tare ca v-au placut si da,multumesc si eu lui Izuk c-a postat tehnica cu poze mai inainte,altfel nu aveam cum sa-ti explic mai pe-ntelese.
P.S Cu ce le-ai facut pana la urma?Kefir sau iaurt?

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 January 2012 - 10:15 PM

Vezi postareaEllani, la 17 January 2012 - 10:05 PM, a spus:

Mama,Any,nici nu credeam ca le vei face chiar atat de repede!Tare faine ti-au iesit,doar ca la tine sunt cu o tenta mai 'italiano' :thumleft: .Ale mele au fost asa,mai taranesti,cu ce are omu' prin casa :scratch:

Ma bucur tare ca v-au placut si da,multumesc si eu lui Izuk c-a postat tehnica cu poze mai inainte,altfel nu aveam cum sa-ti explic mai pe-ntelese.
P.S Cu ce le-ai facut pana la urma?Kefir sau iaurt?


Multumesc frumos Ellani, mi-au placut si mie si sotului meu foarte mult.
Le-am facut cu iaurt neindulcit binenteles.

Si eu le-am facut cu ce aveam prin frigider, salamuri si branzeturi care trebuiesc consumate.

#20 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2012 - 01:39 AM

unde e tehnica de rulare va rog? am retinut aluatul, ma duc sa-mi fac provizii dar tehnica nu am gasit-o. e pe topicul asta? m-am uitat in urma dar cateodata sant ca chioara eu :-h
sa va fie de bine ca tare gustos arata

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi