Pariziene ''cerra''
#1
Postat 20 January 2012 - 10:42 PM
Aluat:
600 gr faina
300ml lapte cald
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 ou ptr uns inainte de cuptor
Ptr uns aluatul:
200gr untura
1 lingura cu varf faina
1 lingurita oregano
Frecam untura cu faina si adaugam oregano
Umplutura:
2 fire de praz
100 gr prosciutto crudo
100 gr cascaval ras
Se toaca fin prazul si prosciutto
Amestecam cascavalul ,prazul si prosciutto
Mod de preparare:
Punem faina intr`un castron, facem cuib. Pe margina fainii punem sarea , iar in cuib punem drojdia, zaharul si laptele cald.
Lasam sa creasca drojdia cam 10 min si ne apucam si framantam aluatul
Aluatul rezultat il punem apoi pe masa infainata
Intindem aluatul cu sucitorul apoi il ungem cu jumatate din cantitatea de untura
Impachetam asa
Ungem cu cu putina untura
Apoi asa
Acum partea de jos o petrecem putin peste partea de sus dar rulam putin capatul inspre interior
Apasam bine peste aluat si incepem si intindem din nou aluatul (nu uitam sa infainam sub aluat si deasupra)
si ungem cu untura ramasa.
taiem aluatul in doua
Tragem usor de margini sa avem bucata dreapta si taiem fiecare bucata de aluat in 5 parti
luam cite o bucata de aluat si la un capat franjuram
Punem umplutura si ridicam marginile, apoi rulam strans (tragem inspre noi iar franjurii se pot lungii si ei
Rulam
Punem parizienele in tava pe hartie de copt
Lasam la crescut cam 30 de min, ungem cu oul batut , presaram chimion (optional) si punem la copt in cuptorul preincalzit la 190 gr ptr 30-35min.
Coapte
Sectiune prima zi
Sectiune a doua zi incalzite putin la MO.
Pofta buna !!!!
#2
Postat 20 January 2012 - 10:50 PM
Cum pot arata parizienele astea!
Saptamîna viitoare le încerc. Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 20 January 2012 - 10:57 PM
#4
Postat 20 January 2012 - 11:05 PM
#5
Postat 20 January 2012 - 11:07 PM
#6
Postat 20 January 2012 - 11:18 PM
Arata tare bine straturile alea.
#7
Postat 20 January 2012 - 11:35 PM
#8
Postat 21 January 2012 - 09:26 AM
Am bagat la cutia cu maimute (adica am bagat la cap )
#9
Postat 21 January 2012 - 09:55 AM
Asta inseamna ca dupa framantat ai trecut deja la prepararea foilor? As vrea sa inteleg bine inainte sa ma apuc de treaba.
Multumesc mult!
#10
Postat 21 January 2012 - 10:43 AM
Iar sectiunea e de-a dreptul indecenta .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 21 January 2012 - 11:46 AM
Vreau si eu sa le fac, daca pun unt in loc de untura ar avea acelasi rezultat?
#12
Postat 21 January 2012 - 11:51 AM
sissi, la 21 January 2012 - 11:46 AM, a spus:
Vreau si eu sa le fac, daca pun unt in loc de untura ar avea acelasi rezultat?
am sa fac eu experimentul azi. am aluatul la dospit, dar e cel de la cornurile pufoase de aici
cum nu folosesc untura am sa fac tehnica data de cerra, dar cu unt. am sa pun rezultatul si aici, sa vezi cum iese.
#13
Postat 21 January 2012 - 12:58 PM
sorinadaniela, la 21 January 2012 - 09:55 AM, a spus:
Asta inseamna ca dupa framantat ai trecut deja la prepararea foilor? As vrea sa inteleg bine inainte sa ma apuc de treaba.
Multumesc mult!
eXACT! treci imediat la intins:)
#14
Postat 21 January 2012 - 01:00 PM
sissi, la 21 January 2012 - 11:46 AM, a spus:
Vreau si eu sa le fac, daca pun unt in loc de untura ar avea acelasi rezultat?
Sunt bune si cu unt gras, doar ca nu vor fi chiar la fel ca si cele cu untura. Exact chestia cu aluatul fraged care il faci cu untura este mult ma fraged decat cu unt. Experiment facut de mult.
Nu va speriati ! o sa fie bune chiar daca sunt unse cu unt.
Va astept!
#15
Postat 21 January 2012 - 07:02 PM
boni, la 21 January 2012 - 11:51 AM, a spus:
sa nu credeti ca m-am dat la fund. doar ca am avut o schimbare in program si a trebuit sa las aluatul mai mult. ideea e ca a stat prea mult si nu am mai putut lucra cu el bine. se rupea tot.
data viitoare sunt mai atenta cu programatul timpului, promit
#16
Postat 21 January 2012 - 07:11 PM
Sorina, tu ce fel de faina intentionezi sa folosesti?
#17
Postat 21 January 2012 - 08:30 PM
#19
Postat 21 January 2012 - 09:46 PM
[quote name='boni' date='21 January 2012 - 11:51 AM' timestamp='1327139500' post='123891']
am sa fac eu experimentul azi...
[/quote]
sa nu credeti ca m-am dat la fund. doar ca am avut o schimbare in program si a trebuit sa las aluatul mai mult. ideea e ca a stat prea mult si nu am mai putut lucra cu el bine. se rupea tot.
data viitoare sunt mai atenta cu programatul timpului, promit
[/quote]
Am inteles ca ai facut aluatul de la cornurile pufoase. Am citit reteta si eu si nu inteleg ruptiunea.
Cand se rupea aluatul? adika ai lasat la crescut in castron? daca da, atunci trebuia sa il rastorni pe masa si sa`l framanti putin si era ca nou si continuai treaba.
[quote name='moatza' date='21 January 2012 - 05:11 PM' timestamp='1327165879' post='123942']
Cerra, nu-i adevarat ce-ti iese din maini! Bravo de 10 ori!
Multumesc!
Iese la toata lumea:)
[quote name='Ellani' date='21 January 2012 - 06:30 PM' timestamp='1327170614' post='123955']
Iote,inca o colaborare frumoasa cu Izuk!(care nici nu banuia ce tornada va urma dupa parizienele ei )
[/quote]
Normal!!!!!!
Sa fie toate modelele. Din aluat dospit,uneori cu putine modificari la ingrediente sau tehnica ies minunatii.
[quote name='ralesu' date='21 January 2012 - 07:05 PM' timestamp='1327172713' post='123965']
sunt SUPERBE!
Bravo!
[/quote]
Multumesc frumos!
#20
Postat 22 January 2012 - 03:34 PM
Notez si cand pot, fac.