W Mamadeus Paparotti, la 24 January 2012 - 06:21 PM, a spus:
Eu am facut chiar azi ciulamaua clasica, din spinari si pipote de pui.
Carneturile rumenite in unt, scoase , pusa ceapa, deglasat cu vin alb sec, carnea intoarsa in oala, completat cu apa (fons, supa), un praf de piper alb, o lecuta de sare si la unduit sub capac una bucata de ora.
La dres, am ciulamalit-o
4 catei de usturoi zdrobiti si frecati cu sare in mojar pana au ajuns alifie, o cana de smantana dulce si doua oua intregi (asa a comandat azi socrella, eu deobicei puneam doar galbenusele) batute.
...era sa uit. In dresatura am avut si o lingura de amidon desfacuta in lapte.
A iesit un sos matasos, alb-galbui ca fildesul si gustul ....
Langa a fost o double-cooked polenta.
Carneturile rumenite in unt, scoase , pusa ceapa, deglasat cu vin alb sec, carnea intoarsa in oala, completat cu apa (fons, supa), un praf de piper alb, o lecuta de sare si la unduit sub capac una bucata de ora.
La dres, am ciulamalit-o
4 catei de usturoi zdrobiti si frecati cu sare in mojar pana au ajuns alifie, o cana de smantana dulce si doua oua intregi (asa a comandat azi socrella, eu deobicei puneam doar galbenusele) batute.
...era sa uit. In dresatura am avut si o lingura de amidon desfacuta in lapte.
A iesit un sos matasos, alb-galbui ca fildesul si gustul ....
Langa a fost o double-cooked polenta.
Sadic? Da, sadic!