Trandafiri dulci din mere si aluat fraged Ultrarapid...
#1 Guest_Gelutza_*
Postat 27 January 2012 - 07:39 PM
Acest dulce ma scoate din incurcatura de fiecare data cand am musafiri neanuntati din vreme, ci asa cu o ora inainte"hai ca trecem pe la voi"
Conditia este sa am aluat fraged preparat in congelator...merge si foietaj dar e prea sarat!
Ingrediente pentru 15 bucati:
600 grame aluat fraged, eu il fac pe al Laurei Laurentiu;
3 mere mari, rosii, ionatan
8 linguri de zahar;
o lingura scortisoara macinata;
o linguritarasa de sare de lamaie;
Modul de preparare:
Punem aluatul la decongelat.
Mai intai pregatim merele:
Le taiem in doua,le curatam de cotor, apoi fiecare jmatate se feliaza subtire, asa:
Atentie, nu se curata de coaja, ea e farmecul!
Le punem intr-o tigaie antiaderenta, presaram zahar pe ele, cam 6 linguri si sarea de lamaie
completam cu apa pana le cuprinde si punem la foc cratita pana incepe sa fiarba totul...apoi oprim la primul clocot.
Scoatem merele din siropul format si le punem la zvantat pe un prosop absorbant.
Aluatul se intinde foaie patrata sau dreptunghiulara, cam de 5 mm grosime chiar pe folia in care a fost impachetat;
Se taie fasii lungi de 18/20 cm si cam 2 cm latime
Se presara fasiile cu scortisoara si zahar;
Urmeaza sa punem peste aceste fasii feliile de mere care s-au scurs intre timp, tinand cont sa le asezam astfel, cu partea rotunjita in sus
Cand toata fasia a fost completata cumere se ruleaza de la stanga la drepta si se obtine trandafirasul
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt
Cuptor preincalzit, la 180 grade, cam 50 minute, pana se usuca bine marul!
Cand le scoatem din cuptor le presaram cu putin zahar, parca-s trandafiri incarcati de roua!
Se servesc dupa pofta, calde sau reci,
Pofta buna!
#2
Postat 27 January 2012 - 07:48 PM
Foarte frumosi trandafirii!! Debea astept sa-i fac si eu.
Pupici!!
#3 Guest_Gelutza_*
Postat 27 January 2012 - 08:12 PM
Oana S, la 27 January 2012 - 07:48 PM, a spus:
Foarte frumosi trandafirii!! Debea astept sa-i fac si eu.
Pupici!!
E un desert complet, Oana- aspectuos, foarte gustos, racoros si aromat si se face repede , daca ai aluatul gata!
Am zis, eu am incercat mai multe aluaturi de genul asta, cel mai fain, dupa parerea mea, e al Laurei Laurentiu, de pe blogul ei l-am luat!
Mai departe... cum am explicat!
#4
Postat 27 January 2012 - 08:20 PM
merele decojite au sens in reteta asta, dar pe mine m-ar cam deranja fisia aia de coaja.
sunt f aspectuoase, felicitari!
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 27 January 2012 - 08:51 PM
moatza, la 27 January 2012 - 08:20 PM, a spus:
merele decojite au sens in reteta asta, dar pe mine m-ar cam deranja fisia aia de coaja.
sunt f aspectuoase, felicitari!
Multumesc, moatza!
Fara coaja nu stau merele si nici trandafirul nu ar fi aspectuos...coaja aia da culoarea, eu asa am gasit reteta , am facut de multe ori, nu e asta prima data, dar experienta imi spune ca nu ar iesi forma de floare fara coaja.
Aluatul fraged e ala de vorbeai tu cu cerra despre el...eu asa stiu, nu cel de foietaj, ca e sarat dar cred ca ar merge pana la urma si cu ala, sa incercam!
#6
Postat 27 January 2012 - 09:56 PM
Oare s-ar putea face aluatul in casa? Eu n-am luat de ala congelat si ma cam feresc sa iau.
#7
Postat 27 January 2012 - 10:14 PM
Foxyy, la 27 January 2012 - 09:56 PM, a spus:
sigur s-ar putea! de catre Geluta, Cerra, Laura Laurentiu...
Eu n-am luat de ala congelat si ma cam feresc sa iau.
ei, te fereste pan'te nimereste!
Gela, cred c-ar sta merele si fara coaja, dar n-ar avea fatza trandahirii!
#8
Postat 27 January 2012 - 10:16 PM
moatza, la 27 January 2012 - 10:14 PM, a spus:
Foxyy, la 27 January 2012 - 09:56 PM, a spus:
sigur s-ar putea! de catre Geluta, Cerra, Laura Laurentiu...
Eu n-am luat de ala congelat si ma cam feresc sa iau.
ei, te fereste pan'te nimereste!
Gela, cred c-ar sta merele si fara coaja, dar n-ar avea fatza trandahirii!
Vorba aia: never say never!
#9
Postat 28 January 2012 - 01:31 AM
Ies foarte bine si cu foietaj, si, Pusa, ies frumoase si fara coaja. Eu asa le-am facut.
Facute de bbnyci : http://artaculinara....post__p__102947
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 28 January 2012 - 01:48 AM
#11
Postat 28 January 2012 - 11:21 AM
Da' as avea si eu o rugaminte. M-am dus pe blogul Laurei si am dat o cautare cu 'aluat fraged' si mi-au iesit mai multe chestii. Care e reteta care ai folosit-o tu?
Am innebunit de cand sunt acasa... am prea mult timp la dispozitie si voi imi faceti mereu pofta cu cate ceva... Vai de mine!
Multumesc mult!
#12 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 12:00 PM
Angel, la 28 January 2012 - 01:48 AM, a spus:
Merge si cu puff, daca ai aluatul gata, intr-o jumatatede ora le si papati, sa ai spor!
#13 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 12:05 PM
sorinadaniela, la 28 January 2012 - 11:21 AM, a spus:
Da' as avea si eu o rugaminte. M-am dus pe blogul Laurei si am dat o cautare cu 'aluat fraged' si mi-au iesit mai multe chestii. Care e reteta care ai folosit-o tu?
Am innebunit de cand sunt acasa... am prea mult timp la dispozitie si voi imi faceti mereu pofta cu cate ceva... Vai de mine!
Multumesc mult!
Reteta Laurei e de prin 2009, eu nu o mai caut fiindca o fac la ochi acum, am invatat-o pe de rost, asa este de buna, numai ca trebuie sa-ti faci timp intr-o zi sa prepari mai mult aluat si pe urma zburzi cu el printre cornuri umplute, placinte fragde, saratele si tot felul de chestii, da cautare pe Gogu si cere"foietaj fin si rapid" si vei gasi o postare a Lurei de pe alt forum, daca pe bolg e cazuta prea la fund si nu dai de ea, ca e batrana reteta, din strabuni!
#14 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 12:12 PM
Maya, la 28 January 2012 - 01:31 AM, a spus:
Ies foarte bine si cu foietaj, si, Pusa, ies frumoase si fara coaja. Eu asa le-am facut.
Facute de bbnyci : http://artaculinara....post__p__102947
Imi pare foarte rau ca am postat o reteta deja postata si recunosc faptul ca nu am avut timp sa lecturez toate minunatiile scrise aici, daca am gresit, e corect sa fie stearsa, va dati seama ca nu mi-as fi permis sa postez daca as fi vazut-o, eu am dat o cautare si nu am gasit-o cu denumirea pe care o folosesc eu...daca am gresit, am facut-o involuntar, din dorinta de a impartasi o experienta culinara rapida ce ne scoate din incurcaturi.Sunt sigura ca, la fel ca mine si alte persoane care au gasit in pachetelul de foietaj reteta, au incercat-o si nu sunt eu singura detinatoare a retetei...
Reusita retetei este garantata, cred, daca ai aluatul gata facut/cumparat nu mai ai decat un pas si gata, poti spune linistit mmmmm,iamy, woww....
#15 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 12:19 PM
Foxyy, la 27 January 2012 - 09:56 PM, a spus:
Oare s-ar putea face aluatul in casa? Eu n-am luat de ala congelat si ma cam feresc sa iau.
Sigur se poate face aluatul in casa, eu asa fac de cele mai multe ori, dar recunosc faptul ca atunci cand sunt inghesuita, mai si cumpar...asa cum am mai scris aici, eu mi-am creat automatism, aproape, din prepararea aluatului"foietaj fin si rapid" made by Laura Laurentiu, dar cred ca exista in blogosfera multe retete, acuma, no, mie daca mi-a reusit asta din prima si mi-a placut textura, am ramas fidela, ca orice capricorn, is mai conservatoare.
#16
Postat 28 January 2012 - 12:20 PM
Maya, la 28 January 2012 - 01:31 AM, a spus:
Ies foarte bine si cu foietaj, si, Pusa, ies frumoase si fara coaja. Eu asa le-am facut.
Facute de bbnyci : http://artaculinara....post__p__102947
aha, de-aia mi se parea mie cunoscuta reteta!
Gelutza, stai linistita, ca nu era topic diferit, doar cu reteta asta. Tu pune cu incredere tot ce prestezi, ca fericesti multa lume de pe-aici!
#17 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 12:32 PM
moatza, la 28 January 2012 - 12:20 PM, a spus:
Maya, la 28 January 2012 - 01:31 AM, a spus:
Ies foarte bine si cu foietaj, si, Pusa, ies frumoase si fara coaja. Eu asa le-am facut.
Facute de bbnyci : http://artaculinara....post__p__102947
aha, de-aia mi se parea mie cunoscuta reteta!
Gelutza, stai linistita, ca nu era topic diferit, doar cu reteta asta. Tu pune cu incredere tot ce prestezi, ca fericesti multa lume de pe-aici!
Multumesc, moatzo, mi-a mai stat inima la loc...eu tot ce postez, postez cu cele mai bune intentii, asa sa stie toata lumea si nu ma supar cand gresesc daca ma trageti de maneca, sunt genul care se conformeaza si indreapta totul cu vorba buna si o cinste pe deasupra!
#18
Postat 28 January 2012 - 01:40 PM
Gelutza, la 28 January 2012 - 12:05 PM, a spus:
sorinadaniela, la 28 January 2012 - 11:21 AM, a spus:
Da' as avea si eu o rugaminte. M-am dus pe blogul Laurei si am dat o cautare cu 'aluat fraged' si mi-au iesit mai multe chestii. Care e reteta care ai folosit-o tu?
Am innebunit de cand sunt acasa... am prea mult timp la dispozitie si voi imi faceti mereu pofta cu cate ceva... Vai de mine!
Multumesc mult!
Reteta Laurei e de prin 2009, eu nu o mai caut fiindca o fac la ochi acum, am invatat-o pe de rost, asa este de buna, numai ca trebuie sa-ti faci timp intr-o zi sa prepari mai mult aluat si pe urma zburzi cu el printre cornuri umplute, placinte fragde, saratele si tot felul de chestii, da cautare pe Gogu si cere"foietaj fin si rapid" si vei gasi o postare a Lurei de pe alt forum, daca pe bolg e cazuta prea la fund si nu dai de ea, ca e batrana reteta, din strabuni!
Sa traiti, am inteles! Am facut cum ai zis si am gasit. Saru' mana!
#19 Guest_Gelutza_*
Postat 28 January 2012 - 10:29 PM
sorinadaniela, la 28 January 2012 - 01:40 PM, a spus:
Gelutza, la 28 January 2012 - 12:05 PM, a spus:
sorinadaniela, la 28 January 2012 - 11:21 AM, a spus:
Da' as avea si eu o rugaminte. M-am dus pe blogul Laurei si am dat o cautare cu 'aluat fraged' si mi-au iesit mai multe chestii. Care e reteta care ai folosit-o tu?
Am innebunit de cand sunt acasa... am prea mult timp la dispozitie si voi imi faceti mereu pofta cu cate ceva... Vai de mine!
Multumesc mult!
Reteta Laurei e de prin 2009, eu nu o mai caut fiindca o fac la ochi acum, am invatat-o pe de rost, asa este de buna, numai ca trebuie sa-ti faci timp intr-o zi sa prepari mai mult aluat si pe urma zburzi cu el printre cornuri umplute, placinte fragde, saratele si tot felul de chestii, da cautare pe Gogu si cere"foietaj fin si rapid" si vei gasi o postare a Lurei de pe alt forum, daca pe bolg e cazuta prea la fund si nu dai de ea, ca e batrana reteta, din strabuni!
Sa traiti, am inteles! Am facut cum ai zis si am gasit. Saru' mana!
Ma bucur ca te-ai descurcat si abia astept sa-ti infloreasca trandafirii, sa facem buchetul mare, mare, aici!
Daca ti se pare greu sa prepari aluatul, foloseste puff pastry, eu nu prea il gasesc pe aici...