Reţete detox
#1
Postat 28 January 2012 - 09:35 PM
Cum tocmai fac detoxul anual, am zis să vă arăt cîteva reţete, poate ajută sau inspiră pe cineva.
In toate reţetele folosesc numai două ingrediente principale, plus condimente (usturoiul, ceapa deshidratată, frunzele aromatice, intră la condimente). Nu adaug nimic altceva, nu ulei, nu făină, nu zahăr.
Cod in guazetto
Ingrediente: peşte şi roşii
peşte alb, slab, în cazul meu cod din atlantic
200g de roşii cherry
3 căţei de usturoi
sare, piper
Cum se face
Puneţi peştele condimentat in tigaie cu capac, rupeţi roşiile în jumate să iasă sucul, tăiaţi usturoiul fin , puneţi capacul şi înăbuşiţi cam 15 minute
In farfurie, delicios la maxim
#2
Postat 28 January 2012 - 09:38 PM
Foarte bine arata reteta. Astept si altele.
Multumesc ca imparti cu noi.
#3
Postat 28 January 2012 - 10:00 PM
Salată de fenicul şi portocală
Ingrediente: fenicul şi portocală
1 jumătate de bulb de fenicul
1 portocală
1 lingură de oteţ balsamic
sare şi piper opţional
Cum se face
Se taie, se amestecă, se adaugă balsamic de cît mai bună calitate şi se papă. un gust deosebit.
#4
Postat 28 January 2012 - 11:04 PM
tigrul nărăvaş, a scos capul din tigaie
in farfurie, yummy de trei ori
#5
Postat 28 January 2012 - 11:13 PM
Arata bine, O sa fac si eu maine salata cu portocala si fenicul. Merci de idee Sau alcool nu e voie in perioada asta de detoxifiere?
#6
Postat 28 January 2012 - 11:32 PM
Kiva, la 28 January 2012 - 11:13 PM, a spus:
Sau alcool nu e voie in perioada asta de detoxifiere?
nu e pe toată ziua, numai o masă, lingă felul respectiv compus din carne(peşte)/legumă, mănînc un fruct.
in cazul salatei de fenicul şi portocală nu am mai mîncat alt fruct, salata respectivă am mîncat-o cu piept de pui la grătar.
alcool nema, se poate cel mult mirosi
#7
Postat 28 January 2012 - 11:37 PM
Dexter, la 28 January 2012 - 10:00 PM, a spus:
Salată de fenicul şi portocală
Ingrediente: fenicul şi portocală
1 jumătate de bulb de fenicul
1 portocală
1 lingură de oteţ balsamic
sare şi piper opţional
Cum se face
Se taie, se amestecă, se adaugă balsamic de cît mai bună calitate şi se papă. un gust deosebit.
De asta fac si eu, ne place, numai ca pun putin ulei ev bun si nu pun balsamic.
#8
Postat 28 January 2012 - 11:48 PM
#10
Postat 28 January 2012 - 11:59 PM
Retetele tale de detox sunt idei proprii sau ai de la medic o lista din care poti alege, sau linii directorii? Ce argument ai sa nu consumi EV in timpul dietei detox? EV e f util pt piele, dar si pt detox ficat, bila ... Se face chiar cura cu ulei pt bila maloasa.
reteta de peste mi se pare super! Feniculul nu-mi place si nici nu se gaseste la noi. Astept ochi si urechi urmatoarele postari.
Eu pt detox folosesc gratar peste/curcan/vita alaturi de salata verde (EV si zeama de lamaie sunt permise la orice masa), sau morcov sau telina crude. Telina e voie si fiarta. Mai am voie rosie cruda. Mar crud. Dimineata grepfruit.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 29 January 2012 - 12:01 AM
Daniella, la 28 January 2012 - 11:59 PM, a spus:
reteta de peste mi se pare super! Feniculul nu-mi place si nici nu se gaseste la noi. Asttept ochi si urechi urmatoarele postari.
Eu pt detox folosesc gratar peste/curcan/vita alaturi de salata verde (EV si zeama de lamaie sunt permise la orice masa), sau morcov sau telina crude. Telina e voie si fiarta. Mai am voie rosie cruda. Mar crud. Dimineata grepfruit.
E bun uleiul ev, e permis cate o lingurita in salata, nu mai mult, la fel peste carnea de vita la gratar si peste, tot cate o lingurita.
#12
Postat 29 January 2012 - 12:05 AM
in schimb in dieta cu EV pt bile se pot administra 1-2 lingurite simple doar pt bila/ficat dimi pe stomac gol... basca ce mai mananci peste zi.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 29 January 2012 - 12:27 AM
reţetele pe care le postez vor să arate că există variante care se pot prepara şi fără ingredientele de bază, cu care suntem obişnuiţi.
#14
Postat 29 January 2012 - 01:46 AM
Dexter, la 29 January 2012 - 12:27 AM, a spus:
reţetele pe care le postez vor să arate că există variante care se pot prepara şi fără ingredientele de bază, cu care suntem obişnuiţi.
si la mine detoxul tot carne + fructe + legume (singurele variatii sunt condimente naturale, EV si zeama de lamaie)
daca zici ca e mai eficient asa o sa incerc si varianta ta, dar am o vaga temere ca se usuca tegumentele. Cat trebuie/poti sa tii asa?
ce ai gatit pana acum m-a bagat la 1 noaptea in frigider! de acum sunt cu ochii pe topicul tau!
ce mor eu e ca la noi peste proaspat nu este!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 29 January 2012 - 02:03 AM
Daniella, la 29 January 2012 - 01:46 AM, a spus:
am o vaga temere ca se usuca tegumentele.
cat trebuie/poti sa tii asa?
am uitat că şi eu folosesc zeama de la o lămîie pe zi. fac limonadă cu perrier şi indulcită cu stevia lichidă
contra uscării tegumentelor beau zilnic cel puţin 2l de apă şi dacă văd vreo uscăciune, aplic unt de cocos pe părţile uscate.
programul meu e de trei săptămîni
#16
Postat 29 January 2012 - 12:24 PM
Dexter, la 29 January 2012 - 02:03 AM, a spus:
Daniella, la 29 January 2012 - 01:46 AM, a spus:
am o vaga temere ca se usuca tegumentele.
cat trebuie/poti sa tii asa?
am uitat că şi eu folosesc zeama de la o lămîie pe zi. fac limonadă cu perrier şi indulcită cu stevia lichidă
contra uscării tegumentelor beau zilnic cel puţin 2l de apă şi dacă văd vreo uscăciune, aplic unt de cocos pe părţile uscate.
programul meu e de trei săptămîni
Dex ,
Eu vreau cateva exemple de meniu zilnic ,incepand cu mic dejun si terminand cu cina .
Ce tipuri de carne se accepta ?Peste,vita,piept de pui ?
Cand ai timp pune lista aia cu ingrediente accepate .
Gustarile ? Fructe ,ceaiuri ?
Asadar fii putin mai explicit .
Si te mai rog sa postezi gramaje.Sau e nelimitat ?
Asa .Si pune meniurile tale zilnice chiar daca nu ai timp de poze .
Eu tin o dieta in fiecare primavara ,dar acum m-ai facut pofta sa incep mai repede .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 30 January 2012 - 06:33 PM
carne - piept de pui fără nici o urmă de grăsime vizibilă, vacă-viţel slab, peşte alb, langustă, crab sau creveţi. ocazional (o dată pe săptămînă) ouă sau brinză de vaci cu 0% grăsime.
legume - roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, salată verde, spanac, sparanghel, frunze de sfeclă roşie, varză, ţelină, chard (beta vulgaris) , frunze de cicoare, fennel(fenicul).
fructe - măr, portocală, grepfruit şi căpşuni
condimente: sare marină, piper, oţet de oricare (de mere e cel mai bun), făină de mustar, usturoi, busuioc, pătrunjel, alte frunze aromatice, 1 lingură de sos de soia ( sau tamari) de bună calitate
zeama de la o lămîie şi o lingură de lapte de 2% pe zi
principiul este următorul: se mănîncă carne, o legumă şi un fruct la masa de prinz şi altă carne, altă legumă şi alt fruct la masa de seară.
între mese se mănîncă ... răbdări prăjite cu ceai de toate felurile şi apă cît cuprinde (min 2 L pe zi). cine nu poate mînca numai 2 mese, poate jongla cu combinaţiile de ex. fructele la micul dejun sau la gustare.
NU ulei sau orice grăsime, nu dulciuri, nu alcool, nu bonboane, nu gumă de mestecat că trezeşte sucurile gastrice
eu am renunţat şi la cafea fără nici o problemă, nici măcar o durere de cap.
cantităţile: carnea max 300g, legumele sunt la liber, dar nu un vagon, fructele 1 la o masă, greful o jumate iar căpşunile o cană.
meniul de ieri
mic dejun : ceai de tip oolong cu amestec de fructe uscate pentru parfum (mango, ananas)
prînz: piept de pui la grătar cu roşii cherry natur, măr natur
cină: muşchiuleţ de vacă la grătar cu salată de daikon cu oteţ alb. cantiatatea de ridichii a fost mult mai mare, ceea ce e in poză e pentru impresia artistică
azi, ceai frumos mirositor la micul dejun şi limondă cu suc de lămăie pe care l-am pus in perrier şi am indulcit cu stevia lichidă, la prinz pap din nou piept de pui dar cu salată verde cu oteţ de mere, plus grepfruit roz pe care îl fac smoothie, îl bag la blender cu o linguriţă de ceai matcha şi îl indulcesc cu stevia lichidă cu gust de alune de pădure. diseară, carne tocată de vacă, cu ceva ... incă nu ştiu cu ce.
#18
Postat 30 January 2012 - 07:00 PM
La mic dejun : Suc de portocale si un ceai de soc
Pranz : File de cod cu brocolii si morcovi .Legumele le-am fiert in apa cu sare,apoi le-am stropit cu o lingurita de ulei de masline,piper,putin suc de portocala .
Am baut o cafea cu picaturi de salvie.Nu pot sa renunt la ea .
La cina : Mere si morcovi
+ apa la greu .
Eu am gasit o dieta Detox in care este permis si orez integral si paste integrale,cam 50 de g /masa la 2-3 zile .
De maine ma aprovizionez mai bine si seara o sa-mi fac supa crema de legume.
A mai am o intrebare : fasole sau mazare e permis ?
Stii cum am botezat dieta asta ?
Dex-tox .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 30 January 2012 - 07:53 PM
pişco, sunt tot felul de programe detox, nu ştiu ce să-ţi spun de mazăre sau fasole, eu nu le mănînc pe niciunele, pap numai ce e pe listă iar rezultatele sunt extrem de mulţumitoare in ceea ce mă priveşte.
apropo de listă, legumele sunt alese de doctor în urma multor ani de cercetări, cică ar fi cele mai benefice in contextul respectiv.
#20
Postat 30 January 2012 - 08:27 PM
Mai schimbam retete .
Retete impropriu zis ,ca numai le aburim pe toate .
La legume eu o sa mai extind putin.
Imi plac morcovii,brocolii,conopida ,vinetele ,ciupercile ...dar atata sa fie numai baiul .
Hai ca poate mai intra si alte fete in program si facem un Fan-Club .
E fain sa tinem mai multi cura si sa vedem rezultatele la final si la kilograme si la ten si la energie ...vie .
http://povesticulinare.blogspot.com/