Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

  • 103 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2012 - 09:35 PM

ATENŢIE: Dacă aveţi probleme de sănătate sau sensibilităţi metabolice, de digestie sau de orice altă natură, înaintea începerii oricărui program de detox, este necesar să obţineţi avizul pozitiv al doctorului curant.

Cum tocmai fac detoxul anual, am zis să vă arăt cîteva reţete, poate ajută sau inspiră pe cineva.
In toate reţetele folosesc numai două ingrediente principale, plus condimente (usturoiul, ceapa deshidratată, frunzele aromatice, intră la condimente). Nu adaug nimic altceva, nu ulei, nu făină, nu zahăr.

Cod in guazetto

Ingrediente: peşte şi roşii

peşte alb, slab, în cazul meu cod din atlantic
200g de roşii cherry
3 căţei de usturoi
sare, piper

Cum se face

Puneţi peştele condimentat in tigaie cu capac, rupeţi roşiile în jumate să iasă sucul, tăiaţi usturoiul fin , puneţi capacul şi înăbuşiţi cam 15 minute

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277733342685.jpg

In farfurie, delicios la maxim

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277733272899.jpg

#2 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 January 2012 - 09:38 PM

Ce bine imi pare ca ai deschis acest topic!! Sunt ochi si urechi. B)

Foarte bine arata reteta. Astept si altele.

Multumesc ca imparti cu noi. B)
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2012 - 10:00 PM

Oana you're welcome, să fie de sănătate tuturor.

Salată de fenicul şi portocală


Ingrediente: fenicul şi portocală

1 jumătate de bulb de fenicul
1 portocală
1 lingură de oteţ balsamic
sare şi piper opţional

Cum se face

Se taie, se amestecă, se adaugă balsamic de cît mai bună calitate şi se papă. un gust deosebit.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277805299662.jpg

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2012 - 11:04 PM

azi la prânz, acelaşi guazetto ca mai sus, dar cu creveţi. am pus şi un tigru (tiger shrimp), să văd cum se comportă

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277841551745.jpg

tigrul nărăvaş, a scos capul din tigaie

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277841509237.jpg

in farfurie, yummy de trei ori

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13277840927083.jpg

#5 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 January 2012 - 11:13 PM

Dexter, asta e mancarea pe toata ziua sau mai ai ceva adaos de fructe si salate?
Arata bine, O sa fac si eu maine salata cu portocala si fenicul. Merci de idee B) Sau alcool nu e voie in perioada asta de detoxifiere? B)

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2012 - 11:32 PM

Vezi postareaKiva, la 28 January 2012 - 11:13 PM, a spus:

asta e mancarea pe toata ziua sau mai ai ceva adaos de fructe si salate?
Sau alcool nu e voie in perioada asta de detoxifiere?

nu e pe toată ziua, numai o masă, lingă felul respectiv compus din carne(peşte)/legumă, mănînc un fruct.
in cazul salatei de fenicul şi portocală nu am mai mîncat alt fruct, salata respectivă am mîncat-o cu piept de pui la grătar.

alcool nema, se poate cel mult mirosi B)

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2012 - 11:37 PM

Vezi postareaDexter, la 28 January 2012 - 10:00 PM, a spus:

Oana you're welcome, să fie de sănătate tuturor.

Salată de fenicul şi portocală


Ingrediente: fenicul şi portocală

1 jumătate de bulb de fenicul
1 portocală
1 lingură de oteţ balsamic
sare şi piper opţional

Cum se face

Se taie, se amestecă, se adaugă balsamic de cît mai bună calitate şi se papă. un gust deosebit.



De asta fac si eu, ne place, numai ca pun putin ulei ev bun si nu pun balsamic.

#8 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2012 - 11:48 PM

any şi mie îmi place varianta cu ulei, chiar foarte tare, dar acum, cum nu mănînc ulei, o fac fără şi e foarte bună numai cu balsamic

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2012 - 11:59 PM

Vezi postareaDexter, la 28 January 2012 - 11:48 PM, a spus:

any şi mie îmi place varianta cu ulei, chiar foarte tare, dar acum, cum nu mănînc ulei, o fac fără şi e foarte bună numai cu balsamic


Te cred, o sa incerc si eu =)) .

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 January 2012 - 11:59 PM

Dex, bravo de topic! Vino incoa sa te pup =)) ! Si eu sunt foarte interesata.
Retetele tale de detox sunt idei proprii sau ai de la medic o lista din care poti alege, sau linii directorii? Ce argument ai sa nu consumi EV in timpul dietei detox? EV e f util pt piele, dar si pt detox ficat, bila ... Se face chiar cura cu ulei pt bila maloasa.
reteta de peste mi se pare super! Feniculul nu-mi place si nici nu se gaseste la noi. Astept ochi si urechi urmatoarele postari.

Eu pt detox folosesc gratar peste/curcan/vita alaturi de salata verde (EV si zeama de lamaie sunt permise la orice masa), sau morcov sau telina crude. Telina e voie si fiarta. Mai am voie rosie cruda. Mar crud. Dimineata grepfruit.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2012 - 12:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 January 2012 - 11:59 PM, a spus:

Dex, bravo de topic! Vino incoa sa te pup =)) ! Si eu sunt foarte interesata. Retetele tale de detox sunt idei proprii sau ai de la medic o lista din care poti alege. Ce argument ai sa nu consumi EV in timpul dietei detox? EV e f util pt piele, dar si pt detox ficat, bila ... Se face chiar cura cu ulei pt bila maloasa.
reteta de peste mi se pare super! Feniculul nu-mi place si nici nu se gaseste la noi. Asttept ochi si urechi urmatoarele postari.

Eu pt detox folosesc gratar peste/curcan/vita alaturi de salata verde (EV si zeama de lamaie sunt permise la orice masa), sau morcov sau telina crude. Telina e voie si fiarta. Mai am voie rosie cruda. Mar crud. Dimineata grepfruit.


E bun uleiul ev, e permis cate o lingurita in salata, nu mai mult, la fel peste carnea de vita la gratar si peste, tot cate o lingurita.

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2012 - 12:05 AM

stiu ca e voie in total 1 lingura pe zi, indiferent cate salate sau ce ai manca ...

in schimb in dieta cu EV pt bile se pot administra 1-2 lingurite simple doar pt bila/ficat dimi pe stomac gol... basca ce mai mananci peste zi.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 January 2012 - 12:27 AM

dani, reţetele sunt idei proprii, dar detoxul nu. în detoxul pe care îl fac, nu mănînc nici un fel de grăsime şi numai anumite combinaţii de carne + legume + fructe, lista fiind destul de limitată. în contextul respectiv corpul scapă de toxine şi consumă din grăsimea proprie şi mai ales cea internă, de pe organe.
reţetele pe care le postez vor să arate că există variante care se pot prepara şi fără ingredientele de bază, cu care suntem obişnuiţi.

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2012 - 01:46 AM

Vezi postareaDexter, la 29 January 2012 - 12:27 AM, a spus:

dani, reţetele sunt idei proprii, dar detoxul nu. în detoxul pe care îl fac, nu mănînc nici un fel de grăsime şi numai anumite combinaţii de carne + legume + fructe, lista fiind destul de limitată. în contextul respectiv corpul scapă de toxine şi consumă din grăsimea proprie şi mai ales cea internă, de pe organe.
reţetele pe care le postez vor să arate că există variante care se pot prepara şi fără ingredientele de bază, cu care suntem obişnuiţi.

si la mine detoxul tot carne + fructe + legume (singurele variatii sunt condimente naturale, EV si zeama de lamaie)
daca zici ca e mai eficient asa o sa incerc si varianta ta, dar am o vaga temere ca se usuca tegumentele. Cat trebuie/poti sa tii asa?
ce ai gatit pana acum m-a bagat la 1 noaptea in frigider! de acum sunt cu ochii pe topicul tau!
ce mor eu e ca la noi peste proaspat nu este!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 January 2012 - 02:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 01:46 AM, a spus:

zeama de lamaie
am o vaga temere ca se usuca tegumentele.
cat trebuie/poti sa tii asa?

am uitat că şi eu folosesc zeama de la o lămîie pe zi. fac limonadă cu perrier şi indulcită cu stevia lichidă
contra uscării tegumentelor beau zilnic cel puţin 2l de apă şi dacă văd vreo uscăciune, aplic unt de cocos pe părţile uscate.
programul meu e de trei săptămîni

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 January 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaDexter, la 29 January 2012 - 02:03 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 01:46 AM, a spus:

zeama de lamaie
am o vaga temere ca se usuca tegumentele.
cat trebuie/poti sa tii asa?

am uitat că şi eu folosesc zeama de la o lămîie pe zi. fac limonadă cu perrier şi indulcită cu stevia lichidă
contra uscării tegumentelor beau zilnic cel puţin 2l de apă şi dacă văd vreo uscăciune, aplic unt de cocos pe părţile uscate.
programul meu e de trei săptămîni



Dex ,

Eu vreau cateva exemple de meniu zilnic ,incepand cu mic dejun si terminand cu cina .
Ce tipuri de carne se accepta ?Peste,vita,piept de pui ?
Cand ai timp pune lista aia cu ingrediente accepate .
Gustarile ? Fructe ,ceaiuri ?
Asadar fii putin mai explicit .

Si te mai rog sa postezi gramaje.Sau e nelimitat ?
Asa .Si pune meniurile tale zilnice chiar daca nu ai timp de poze .
Eu tin o dieta in fiecare primavara ,dar acum m-ai facut pofta sa incep mai repede .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2012 - 06:33 PM

Pişco, iaca ce am eu pe lista

carne
- piept de pui fără nici o urmă de grăsime vizibilă, vacă-viţel slab, peşte alb, langustă, crab sau creveţi. ocazional (o dată pe săptămînă) ouă sau brinză de vaci cu 0% grăsime.

legume
- roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, salată verde, spanac, sparanghel, frunze de sfeclă roşie, varză, ţelină, chard (beta vulgaris) , frunze de cicoare, fennel(fenicul).

fructe - măr, portocală, grepfruit şi căpşuni

condimente: sare marină, piper, oţet de oricare (de mere e cel mai bun), făină de mustar, usturoi, busuioc, pătrunjel, alte frunze aromatice, 1 lingură de sos de soia ( sau tamari) de bună calitate

zeama de la o lămîie şi o lingură de lapte de 2% pe zi

principiul este următorul: se mănîncă carne, o legumă şi un fruct la masa de prinz şi altă carne, altă legumă şi alt fruct la masa de seară.

între mese se mănîncă ... răbdări prăjite :salut: cu ceai de toate felurile şi apă cît cuprinde (min 2 L pe zi). cine nu poate mînca numai 2 mese, poate jongla cu combinaţiile de ex. fructele la micul dejun sau la gustare.

NU ulei sau orice grăsime, nu dulciuri, nu alcool, nu bonboane, nu gumă de mestecat că trezeşte sucurile gastrice

eu am renunţat şi la cafea fără nici o problemă, nici măcar o durere de cap.

cantităţile: carnea max 300g, legumele sunt la liber, dar nu un vagon, fructele 1 la o masă, greful o jumate iar căpşunile o cană.

meniul de ieri

mic dejun : ceai de tip oolong cu amestec de fructe uscate pentru parfum (mango, ananas)
prînz: piept de pui la grătar cu roşii cherry natur, măr natur
cină: muşchiuleţ de vacă la grătar cu salată de daikon cu oteţ alb. cantiatatea de ridichii a fost mult mai mare, ceea ce e in poză e pentru impresia artistică :71:


Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13279397399915.jpg

azi, ceai frumos mirositor la micul dejun şi limondă cu suc de lămăie pe care l-am pus in perrier şi am indulcit cu stevia lichidă, la prinz pap din nou piept de pui dar cu salată verde cu oteţ de mere, plus grepfruit roz pe care îl fac smoothie, îl bag la blender cu o linguriţă de ceai matcha şi îl indulcesc cu stevia lichidă cu gust de alune de pădure. diseară, carne tocată de vacă, cu ceva ... incă nu ştiu cu ce.

#18 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 January 2012 - 07:00 PM

Am inceput si eu de azi .

La mic dejun : Suc de portocale si un ceai de soc

Pranz : File de cod cu brocolii si morcovi .Legumele le-am fiert in apa cu sare,apoi le-am stropit cu o lingurita de ulei de masline,piper,putin suc de portocala .

Am baut o cafea cu picaturi de salvie.Nu pot sa renunt la ea .Imagine postata

La cina : Mere si morcovi

+ apa la greu .

Eu am gasit o dieta Detox in care este permis si orez integral si paste integrale,cam 50 de g /masa la 2-3 zile .

De maine ma aprovizionez mai bine si seara o sa-mi fac supa crema de legume.


A mai am o intrebare : fasole sau mazare e permis ?

Stii cum am botezat dieta asta ?

Dex-tox .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#19 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2012 - 07:53 PM

dex-tox rulz! =))

pişco, sunt tot felul de programe detox, nu ştiu ce să-ţi spun de mazăre sau fasole, eu nu le mănînc pe niciunele, pap numai ce e pe listă iar rezultatele sunt extrem de mulţumitoare in ceea ce mă priveşte.
apropo de listă, legumele sunt alese de doctor în urma multor ani de cercetări, cică ar fi cele mai benefice in contextul respectiv.

#20 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 January 2012 - 08:27 PM

Ok Dex !Imagine postata

Mai schimbam retete .
Retete impropriu zis ,ca numai le aburim pe toate .Imagine postata


La legume eu o sa mai extind putin.
Imi plac morcovii,brocolii,conopida ,vinetele ,ciupercile ...dar atata sa fie numai baiul .
Hai ca poate mai intra si alte fete in program si facem un Fan-Club .Imagine postata
E fain sa tinem mai multi cura si sa vedem rezultatele la final si la kilograme si la ten si la energie ...vie .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 103 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi