Reţete detox
Postat 10 January 2013 - 12:05 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 10 January 2013 - 12:31 AM
dani şi la mine e congelatorul plin dar plin e mai tot timpul şi ce-i in el oricum nu se strică.
apropo de mere şi fructe, pîna la primul detox nu mîncam fructe decît fooaaarte rar. acum mănînc un măr cel puţin in fiecare zi. dacă nu incepi acum, poate ne prinzi din urmă

cu merele e destul de delicat, nici mie nu îmi plac toate soiurile dar din fericire la mine in sat a apărut unul nou, provenit dintr-o mutaţie genetică spontană, se cheamă ambrosia şi este cea mai delicioasă fructă posibilă. dulce, zemos, frumos mirositor... poate dacă incerci alte soiuri să găseşti unul pe placul tău? in afară de ambrozia mai mănînc gala, red prince, crimson crisp, honeycrisp. nu îmi dau seama dacă sunt soiuri locale sau globale.
Postat 10 January 2013 - 12:02 PM
Daniella, la 10 January 2013 - 12:03 AM, a spus:
Dragutzo pai tocmai asta ziceam...eu nu am tinut cura ca la carte si nici continuu...in sensul ca tineam doua trei saptamini...dupa care cind ma frustra vreo chestie pe la servici..mergeam direct la un hamburger de ala de nu ai vazut tu in Romania- cu de toate in el si cit ceaunul de mamaliga:)), apoi o luam cumintel de la capat.
Apropos de sotul meu, el simbata maninca absolut orice la discretie...si tot a dat jos cele 10kg in 3 luni.
Postat 10 January 2013 - 12:24 PM
Daniella, la 10 January 2013 - 12:03 AM, a spus:
Zerda, de ce o faci iar , daca te-ai simtit asa de rau ?
nici eu nu stiu cum fac cu rosiile, lamaia, otetul, salata verde, castravetele, ortocala, grep, mar, lista de fructe... si refluxul !!!???
Dex, vreau neaparat sa te urmez, dar nu sunt sigura 100% ca pot ...am congi plin (porc, vinete+ardei copti, inghetata, zmeura, raggu clasic) si nu stiu sigur cum o sa organizez aprovizionarea in cazul asta ... in afara de problemele cu picea, care nu ma lasa seara sa ma deslipesc de ea ....
Pentru ca vreau sa vad daca pot! Cu amendamentele doctorului, in niciun caz asemanator cu al meu, fara lactate, eu nu metabolizez calciul, trece prin mine ca prin gard, trebuie sa fie mereu prezent, ca sa poata trece prin gard si ce ramane, este spre binele meu.
Asta e un mare viciu al detoxului zic eu, ca omul patit! Nu ai suficiente surse de calciu, nu migdale, nu fasole,nu banane etc. Sa ma privezi de iaurt, e ca si cum m-ai lua de langa apa! Dar o sa incerc versiunea mea sa vedem ce iese!
Postat 10 January 2013 - 07:06 PM
eu nu am folosit pina acum dar am auzit ca ar trebui sa o ud inainte de a o baga in cuptor?
Postat 10 January 2013 - 08:13 PM
Lizura, la 10 January 2013 - 07:06 PM, a spus:
eu nu am folosit pina acum dar am auzit ca ar trebui sa o ud inainte de a o baga in cuptor?
Eu am oala din aia romana de mai bine de 15 ani si o folosesc mai des de odata pe luna, in special la friptura de pasare. Am respectat mereu indicatiile din instructiuni: o tin scufundata total in apa - si vasul si capacul- cam 15 minute, apoi pun in ea ce-am de gatit, ( imi place mult cum iese friptura de pui in ea) si o dau la cuptor. Cuptorul neaparat rece, nu preincalzit. Cand simt dupa miros ca ar fi gata, ridic capacul si mai las la rumenit 5-10 minute. A, si n-o spal cu detergent de vase, doar cu apa calda si spalator de sarma.
Postat 10 January 2013 - 08:17 PM
la cel smaltuit nu trebuie sa scufunzi in apa nimic!
Postat 10 January 2013 - 08:24 PM
la cel smaltuit nu trebuie sa scufunzi in apa nimic!
[/quote]
Eu ma refeream la vasele nesmaltuite, care absorb apa in pori cat sunt scufundate si apoi o elibereaza incet cand se incalzesc...coacerea/frigerea se face mai mult in abur si suc propriu .
Postat 11 January 2013 - 02:53 PM
La mine au cam venit kilogramele inapoi, am mai ramas cu trei lipsa din cele sase date jos in doua ture. Mai interesant a fost mrs. Chris. El a reusit sa dea 10 kg jos in cele doua randuri de detox si in ultima vreme s-a stabilizat la -8. Asta in conditiile in care de sarbatori a mancat regulamentar carnita de porc, cartofi prajiti, sunculita afumata si alte produse porcoase. Acum a bagat din nou salate de cruditati si e ok.
Eu pentru doua saptamani sant babysitter la nepotelul meu de un an si baiatul meu care are 100 kile a zis ca vrea si el sa tina si ii pregatesc separat din retetele pe care le stiti. Sa vedem ce-o iesi, ca pe de o parte zice ca tine, pe de alta ii este pofta din ce pregatim pentru cel mic.
Cand ajung acasa bag o tura de salate si mult peste. Detoxul il las pentru primavara, cand apar verdeturile de gradina si capsunile.
Mai intru sa tin galerie si sa mai fur idei de meniu.
Jos toxina!
Postat 12 January 2013 - 01:52 PM
Postat 12 January 2013 - 04:02 PM

Unde este carne tocata poti inlocui cu ciuperci, mie imi iese o musaca buna rau cu ciuperci!
Daca vrei sa mananci proteina dar nu carne, te-as sfatuit sa nu iei soia din aia la pachete, fie ca este de snitele sau carne cuburi sau granule. Adica eu am avut numai experiente negative cu ele, cu toate marcile, si la cat costa, mai bine te lasi pagubasa. In schimb gatesc mancare cu soia boabe sau chiftelute de soia, deci nu cu soia am eu probleme ci cu acele produse de sinteza, da-mi pm daca vrei mai multe explicatii.
Si da-mi una peste cap daca am uitat eu de ce nu mai mananci carne. Eu ma gandeam ce a patit Luanda, care dupa ani de zile de nemancat carne a ajuns la doctor i-au dat ultimatum!
Postat 12 January 2013 - 04:59 PM
Sa stii ca fiica-mea cum imi faceam cina detox (creveti cu rosii si usturoi sau muschi de vita la gratar cu balsamic servita cu rosii cherry crude alaturi sau salata), bobina de zor din farfuria mea. E drept ca peste zi mai mancase mese normale la gradi si ca avea 1 an si 7 luni cand am tinut eu detox. Totusi, faca gatesti meniurile pt fiul tau, ma gandes ca iti e mai usor sa tii si tu.
Eu am tinut o singura tura, relativ cuminte, cu unele abateri si cele 7 kg le-am mentinut pana azi. Ce am mai reusit sa slabesc dupa aceea, fara detox, dar cu mese mai organizate (inca vreo 4 kg) le-a, pus la loc in ult 3 luni. Oricum fata de momentul 0 detox am -7 kg si asta e destul de multmitor ...cum spuneam si atunci mai vreau -10 kg, dar in primul rand vreau sa fiu sanatoasa.
Dex, nu-s inca sigura pentru luni, dar pana luni sapt. viitoare, dupa ce mai golesc frigiderul de persiabile si mai fac loc in congelator pentru cumparaturi detox, sper sa ma urnesc, motivata si de voi.

Liz, eu cu vasul nesmaltuit nu m-am impacat eloc, l-am aruncat dupa 2 intrebuintari ... mirosea horror ... probabil am gresit la prepararea prealabila, inainte de prima utilizare. In schimb cu vasul smaltuit nu e necesara nici o pregatire ... si se gateste tot in suc propriu, cam ca si intr-un vas de iena cu capac, sau in zepter.
btw, Dex, in zepter doar vita congelata merge cum ai spus gatita, sau orice carne congelata: zeama de lamaie, un fir de apa, condimente si 2h pe foc minim?
Cat despre mere, imi plac si mie cele dulci si parfumate... , dar nu stiu unde sa le gasesc "clean".
La ce intrebati voi ... pe langa dieta fixa mentionata de Dex, eu nu ma pricep sa dau sfaturi, ca e altceva...

Postat 12 January 2013 - 05:48 PM
eu am rezervări vis-a-vis de soia in general. dacă citiţi istoria tofu-lui o să fiţi uimiţi să aflaţi că acum 2000 de ani era folosit in mînăstirile din china, pentru reducerea nivelului de testosteron. de aici şi proverbul, bărbaţii adevăraţi nu mănîncă tofu

tocmai am citit un articol despre soia, nefiind dintr-o sursă cunoscută mie, nu am ştiut ce să cred aşa că am verificat şi unele dintre observaţii le-am găsit şi în recomandările clinicii mayo, deci nu sunt poveşti.
mai jos, cîteva idei care m-au pus pe gînduri legate de efectele secundare produse de soia, mai ales cea procesată:
Nivelurile ridicate de acid fitic din soia reduc asimilarea de calciu, magneziu, cupru, fier si zinc. Acidul fitic din soia nu este neutralizat prin metode de preparare obișnuite, cum ar fi înmuiere, germinare și de gătit lung, lent. Dietele bogate fitați au cauzat probleme de crestere la copii.
Alimente din soia cresc necesarul de organism pentru vitamina D.
Fitoestrogeni din soia sunt agenti puternici antitiroidieni care cauzeaza hipotiroidism si pot cauza cancer tiroidian. La sugari, consumul de formula din soia a fost legată de boli tiroidiene autoimune.
Fitoestrogeni din soia perturba functia endocrina si au potențialul de a provoca infertilitate și a promova cancer de san la femeile adulte.
Inhibitori de tripsina în soia interfera cu digestia proteinelor si poate provoca tulburări pancreatice.
Acidul glutamic liber sau MSG, o neurotoxina puternica, se formează în timpul prelucrării produselor alimentare de soia plus că MSG este adăugat la alte produsele alimentare
Prelucrarea proteinelor de soia, rezultă în formarea de nitrozamine lysinoalanine toxice și foarte cancerigene.
Alimentele din soia contin niveluri ridicate de aluminiu, care este toxic pentru sistemul nervos și rinichii.
in concluzie: eu mănînc soia, fermentată (sos, miso, tempeh), mai mult pe post de condiment, tofu rar, făină, lapte sau edamame, de loc. de la alea mă scarpin instant, soia fiind şi alergică.
Postat 12 January 2013 - 06:00 PM

dani, orice carne merge in zepter, pe principiul respectiv. idea e că dacă pui capacul şi focul la minimum, poţi prepara fără ulei. vita durează mai mult, alte cărnuri mai puţin.
la fel şi cu ceramică smălţuită, merge fără ulei, mai ales dacă băgaţi la cuptor. eu in cuptor folosesc numai ceramică şi nu adaug niciodată ulei la nici o carne, inclusiv peşte.
să nu uitaţi să vă cântăriţi şi să vă măsuraţi!
Postat 12 January 2013 - 07:49 PM
Dexter, la 12 January 2013 - 05:48 PM, a spus:
eu am rezervări vis-a-vis de soia in general. dacă citiţi istoria tofu-lui o să fiţi uimiţi să aflaţi că acum 2000 de ani era folosit in mînăstirile din china, pentru reducerea nivelului de testosteron. de aici şi proverbul, bărbaţii adevăraţi nu mănîncă tofu

tocmai am citit un articol despre soia, nefiind dintr-o sursă reputabilă, nu am ştiut ce să cred aşa că am verificat şi unele dintre observaşii le-am găsit şi în recomandările clinicii mayo, deci nu sunt poveşti.
mai jos, cîteva idei care m-au pus pe gînduri legate de efectele secundare produse de soia, mai ales cea procesată:
Nivelurile ridicate de acid fitic din soia reduc asimilarea de calciu, magneziu, cupru, fier si zinc. Acidul fitic din soia nu este neutralizat prin metode de preparare obișnuite, cum ar fi înmuiere, germinare și de gătit lung, lent. Dietele bogate fitați au cauzat probleme de crestere la copii.
Alimente din soia cresc necesarul de organism pentru vitamina D.
Fitoestrogeni din soia sunt agenti puternici antitiroidieni care cauzeaza hipotiroidism si pot cauza cancer tiroidian. La sugari, consumul de formula din soia a fost legată de boli tiroidiene autoimune.
Fitoestrogeni din soia perturba functia endocrina si au potențialul de a provoca infertilitate și a promova cancer de san la femeile adulte.
Inhibitori de tripsina în soia interfera cu digestia proteinelor si poate provoca tulburări pancreatice.
Acidul glutamic liber sau MSG, o neurotoxina puternica, se formează în timpul prelucrării produselor alimentare de soia plus că MSG este adăugat la alte produsele alimentare
Prelucrarea proteinelor de soia, rezultă în formarea de nitrozamine lysinoalanine toxice și foarte cancerigene.
Alimentele din soia contin niveluri ridicate de aluminiu, care este toxic pentru sistemul nervos și rinichii.
in concluzie: eu mănînc soia, fermentată (sos, miso, tempeh), mai mult pe post de condiment, tofu rar, făină, lapte sau edamame, de loc. de la alea mă scarpin instant, soia fiind şi alergică.
shit...ca sa zic asa...nu am stiut nimic din toate astea. Cred ca voi minca peste si mai degraba fasole batuta - pt ca e o sursa buna de proteine. Pot minca si carne dar in nici un caz zilnic pt ca asta mi-ar dinamita situatia cu totul. Macar pt o luna doua trebuie sa nu.
Merci mult pt informatia despre tofu!!!
Postat 12 January 2013 - 08:19 PM
Am inceput si eu de azi:
dimineatza: o portocala
la amiaza: peste ( pangasius) cu rosii
seara: morcovi cruzi cu branza 0% si verdeatza
Apoi am recitit lista si am vazut ca nu erau trecutzi morcovii. E bai?
Postat 12 January 2013 - 08:37 PM

o dată nu-i bai, pune lista pe frigider, să ai access uşor la ea

Postat 12 January 2013 - 10:15 PM
apropo de morcovi, ce stiu din "stiinţa popularizată" şi observaţiile proprii, e că au indexul glicemic mare plus că din cauza betacarotenului engros, pot fi alergici. eu de la suc de morcov mă scarpin, de unde deduc că nu-s cei mai indicaţi la detox. cu ardeii, habar nu am care-i treaba.
Postat 13 January 2013 - 05:52 AM
Dexter, la 12 January 2013 - 06:00 PM, a spus:
la fel şi cu ceramică smălţuită, merge fără ulei, mai ales dacă băgaţi la cuptor. eu in cuptor folosesc numai ceramică şi nu adaug niciodată ulei la nici o carne, inclusiv peşte.
eu nu adaugam apa si doar un fir e EV pe carnuri, dar de la detox incoace am eliminat si eu adaosul de ulei peste carnuri ... chiar nu are nici un rost!
ce te intrebam eu este daca se pot pune carnurile congelate in zepter / vas roman si gati pe principiul enuntat de tine ... Eu nu am gatit niciodata carnea congelata. Cred ca am pus o data niste pesti congelati, la cuptor in tava , chiar in tipul detox si s-au facut gelatina ... Creveti si fructe de mare baby da, pe alea le mai zvarl si congelate cand sunt in criza de timp, dar alea se dezgheata 1-2 pana le speli cu apa rece ...