Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1621 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2013 - 10:49 AM

Jurnal Detox 2:

Cantarire: 55,1 kg

Ziua a 15-a, Luni, 25.02.2013:
MD: Fresh din 1 grepfruit + 1 ristretto
P:
200 g cod Alaska la cuptor cu 15 rosii cherry crude
C: creveti cu salata de ridichi Daykon
Cantarire: 55,1 kg

Ziua a 16-a, Marti, 26.02.2013:
P:
200 g cod Alaska la cuptor cu salata verde
C: creveti cu rosii cherry
Cantarire: 54,4 kg

Ziua a 17-a, Mi, 27.02. 2013:
P:
2 pastravi la cuptor cu 2 castraveti verzi lungi +1 cana capsuni
C: 2 ristretto
La orele 23: iesire in decor
Cantarire: 54,4 kg

Ziua a 18-a, Joi, 28.02.2013:
P: 2 ristretto

C: creveti cu salata verde de (valeriana)
Cantarire: 55,0 kg

Ziua a 19-a, Vineri, 01.03.2013:
P: Cod Alaska + 2 castraveti lungi
+ 1 ristretto
C: creveti cu rosioare
Cantarire:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13621277447817.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13621277565952.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13621277635459.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13621277717547.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1622 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 01 March 2013 - 04:48 PM

La multi ani de martisor!!

Va pun martisoarele care le-am primit de la fete si sot, ca sa va bucurati de ele virtual :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13621492628524.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13621492776982.jpg

O primavara frumoasa va doresc!!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1623 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 01 March 2013 - 04:57 PM

Ok, acum sa trecem la dieta...

Tot nu m-am cantarit dar ma simt in fiecare zi mai slaba si cu o mare energie, wow!!

Meniul pt urmatoarele 3 zile
MD: fruct sau ceai, depinde ce chef am in fiecare zi, astazi am mancat un mar verde - Yummi!!
P: Creveti facuti a la Dani si Dexter - la tigaie, cu usturoi si stropiti cu suc lamaie , ii voi servii cu dieferite legume in fiecare zi, poate astazi cu spanac...vad eu..

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13621497516037.jpg

C:Supa piept pui cu multe rosii ( 250g pipet pui +250g rosii, patrunjel, usturoi si putin suc de lamaie) - am sa vad ce fruct pap...

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13621497425725.jpg

Am facut si eu salata de fenicul - o nebunie domnule!! Foarte buna!! Multumesc Dexter pt reteta si ii multumesc si lui Dani ca mi-a adus minte de ea :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13621497603848.jpg

Va multumesc de sustinere!!

Jos toxina si forta!!
ReteteFamilie.com

#1624 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2013 - 05:00 PM

WOAW Oana ce de bunataturi ai gatit! mor de pofta! vreau si eu ciorbita de-a ta!

si eu sunt trasa la burta si sigur am pierdut in cm, se vede la haine 1 numar jumate,pt nici 20 zile e un miracol dieta asta! si usoara! ce imi pare rau este ca de luni am avut o inspectie si am fost nelinistita si in we si in timpul sapt si am scapat la cafea, desi 2 sapt nu am atins-o! uff! pt asta bag 4 zile in plus, pana joi inclusiv.
Acum ma duc la ziua nepoatei, tineti-mi pumnii sa nu scap in "zarzavaturi"!oricum are vitel la cuptor, fara ulei, deci sper sa gasesc o salata verde, rosie, varza murata ceva fara ulei, daca nu carne cu carne :floare: si-s curioasa maine la cantar ca nua m mai mapat carne de aproape 10 zile!

#1625 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 01 March 2013 - 05:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2013 - 05:00 PM, a spus:

WOAW Oana ce de bunataturi ai gatit! mor de pofta! vreau si eu ciorbita de-a ta!

si eu sunt trasa la burta si sigur am pierdut in cm, se vede la haine 1 numar jumate,pt nici 20 zile e un miracol dieta asta! si usoara! ce imi pare rau este ca de luni am avut o inspectie si am fost nelinistita si in we si in timpul sapt si am scapat la cafea, desi 2 sapt nu am atins-o! uff! pt asta bag 4 zile in plus, pana joi inclusiv.
Acum ma duc la ziua nepoatei, tineti-mi pumnii sa nu scap in "zarzavaturi"!oricum are vitel la cuptor, fara ulei, deci sper sa gasesc o salata verde, rosie, varza murata ceva fara ulei, daca nu carne cu carne :blink: si-s curioasa maine la cantar ca nua m mai mapat carne de aproape 10 zile!

Forta Dani!! Nu te lasa!! Stiu cum e sa scapi....:( Eu inca sunt cumintica :floare:

Te pup!!
ReteteFamilie.com

#1626 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 01 March 2013 - 06:43 PM

La multi ani de Martisor la toate fetele dragutele.
Dani cred ca ar trebui sa mai bagi ceva pui macar, hai ca ma streseaza si pe mine acul ce nu vrea sa coboare. Pup!

#1627 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 02 March 2013 - 11:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2013 - 05:00 PM, a spus:

Acum ma duc la ziua nepoatei, tineti-mi pumnii sa nu scap in "zarzavaturi"!oricum are vitel la cuptor, fara ulei, deci sper sa gasesc o salata verde, rosie, varza murata ceva fara ulei, daca nu carne cu carne :) si-s curioasa maine la cantar ca nua m mai mapat carne de aproape 10 zile!

Dani si eu am patit același fenomen paranormal. Abia am strimtat o fusta la croitoreasa si după o săptămîna adică ieri de martisor cind am îmbrăcat-o cu gratie ...era prea larga din nou... Deși la cintar oscilez între 59 si 59.5.
Imagine postata
Imagine postata

#1628 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2013 - 07:22 PM

apropo de varietatea meniului, e bine să mîncaţi din toate din listă ca să vă luaţi nutrienţii necesari.
cînd nu se vede nimic pe cîntar, se vede la centrimetri, la grăsimea de pe organe sau la aia de sub piele şi la haine :cheers:. dacă staţionaţi pe cîntar, ceva tot se întimplă. bătălia continuă :hungry:

la revenire, trebuie să începeţi să reintroduceţi alimentele foarte încet, ca să stabilizaţi noua greutate şi să vedeţi care sunt cu probleme şi ce cantităţi vă aranjază. in primele trei săptămîni nu se mănîncă nimic cu zahăr sau carbi simplii din pîine, paste, orez etc, numai din cei complexi din fructe şi anumite legume.

în primele 3-4 zile de revenire nu am introdus decît un pic de ulei de măsline la salată şi ouă fierte la micul dejun, am mixat legumele/frunzişul şi cam atît. cum nu am probleme cu untul, l-am introdus la gătit în prima săptămînă dar acum fac ochiuri in ulei de cocos.
după cele 3-4 zile, puteţi introduce orice carne vreţi, poate să fie şi grasă. eu am inceput cu pui intreg, vacă mai grasă, supe şi ciorbe cu carne, peşti mai graşi, cu carne roşie. am aşteptat cu porcul pînă spre sfîrşitul primei săptămini. porcul se metabolizează altfel şi cum mie îmi place mai gras am preferat să aştept. miel, abia săptămîna viitoare. nu am mâncat incă nimic procesat şi nici nu am de gînd, salam, afumături chestii din astea.

fructe şi legume: in primele 3 săptămîni evit banana, pepenele verde sau galben, struguri, mango, măsline negre, rodie, sfeclă, anghinare cu atenţie, porumb, păstârnac, morcovi, cartofi, rădăcinoasele in general, fasole, năut, linte etc.

lactate: mare atenţie, mulţi sunt sensibili fără să ştie, eu incă nu am introdus brânzeturi şi tare bine îmi e. pun un pic de lapte in cappucinno ocazional şi un pic de unt la gătit, tot ocazional. dacă nu aveţi sensibilitate la lactate, introduceţi cu atenţie. nu mîncaţi iaurt cu fructe pentru că are zahăr. de săptâmîna viitoare pap ingheţată de vanilie de cea mai bună calitate şi frişcă, abia aştept.

alcool - începeţi uşor cu vin sec, nu bere, nu cocktail. eu am introdus alcoolul abia săptîmăna trecută. nu mi-a trebuit.

seminţe şi nuci - toate cu grijă în primele săptămâni şi în cantităţi mici.

în mare am mîncat: ouă umplute cu ton din conservă şi cherry la micul dejun, proteină cu salată mixtă sau ceva legume (sparanghel, kale, fasole verde, praz, dovlecel, din astea) şi fructe la prînz şi seara. am ţinut obiceiul să schimb proteina şi legumele la cină. peşte şi lighioane, cel puţin o dată pe săptămînă. am o reţetă nouă, yummy, am postat-o la topicul de peşti.
am făcut multe supe cu carne şi zarzavat dar nu am mîncat decît zarzavatul care mi-a convenit.

nu mănânc gustări, mă păstrez pentru mesele principale pentru că îmi place să simt senzaţia de foame şi să mă gîndesc că ce mîncare bună o pap. cînd m-am săturat mă opresc, nu vreau să "override" semnalul de saţietate pentru că dacă-l ignor de prea multe ori, nu-l mai percep şi voi ajunge din nou cu gîndul numai la mâncare.
cîteodată mănînc mai multe fructe, max trei pe zi, dintre care neapărat un măr. continui să beau apă, targetul este cam 1,5 l pe zi.

de săptîmăna viitoare introduc artileria grea, încep cu fasolea, mango sau struguri, paste şi parmiggiano.
pînă acum nu am avut decît o surpriza cu ciupercile tip champignon (pleurotus au fost ok) dar am făcut ziua de carne şi am revenit la normal.

forza şi jos toxina!

#1629 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2013 - 07:11 PM

mostră de cină cu prietenii, eu fiind în meniu de revenire. ideea a fost să nu prepar multe feluri pe care să nu le pot gusta şi bine am făcut, pentru că rezultatele au fost foarte bune.

fettunta toscană (un fel de pîine prăjită) mâncată care natur, care unsă cu cişcă sau pastă de jumări producţie proprie - eu 2 felii unse. nu aveam de gând să mănînc dar nu am rezistat. prima oară că am mîncat pîine
pancetta homemade - 2 bucăţele mici
salată toscană de kale - din belşug - parmiggiano pentru prima oară
pasta alla chitarra cu ragu de miel - numai mosafirii, nu m-a tentat de loc
porc, bucată mai grasă la cuptor, cu sos de usturoi - 2 bucăţi medii
garnituri de sparanghel, broccoletti, fasole verde - din belşug din toate
pandoro cu cremă de pistacchio verde di bronte - numai mosafirii, nu m-a tentat pentru că voiam affogatto tare de tot, dar săptămîna viitoare am să incerc o bucăţică
affogato cu îngheţată de vanilie haagen dazs şi frişcă adevărată - primul după detox

drambuie - prima băutură dulce
vin roşu - cannonau di sardegna
fernet branca ca digestiv
perrier din belşug

un măr la culcare

rezultatul - azi m-am trezit cu o juma' de kg in minus :hug:

concluzia - metabolismul a făcut faţă fără consecinţe unei cine cu alimente noi şi cantităţi mai mari. me happy.

de săptămîna viitoare introduc mâncărurile "dificile", cel mai bine ar fi la prînz dar merg şi seara in cantitate mai mică

jos toxina!

#1630 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2013 - 11:18 PM

Merci Oana de incurajari si de martisoare! Imi plac meniurile tale! bravo ca nu ai scapat pe de laturi! Nici eu pana in ziua a 13-a, respectiv in we 2 si in we 3. In plus astept musafirul lunar, deci sunt pe retentie de lichide, chiar si 2 kg pot sa arat in plus, din experienta. Si beau ape si ceaiuri cel putin 3 kg pe zi. Seara aproape ca dau gata sticla de 2 kg de apa.

cris, merci! dar nu-s la fel de grozava ca si anul trecut, de aia rezultatul. M-a cam destabilizat rezultatul ala dupa primele 10 zile cu consum de vita. Am recuperat pui si vita in we.

Liz, asa e cantarul nu arata mare lucru, dar toata lumea ma intreaba daca am slabit deja 7 kg. Pe haine asa pare! ... probabil mi s-au alungit picioarele ;), coapsele/genunchii, iar talia si umerii s-au mai subtiat. M-am detoxifiat, primele kg date jos sunt toxinele ascunse in celulele grase. La o dieta de detoxifiere 3-7 kg sunt numai toxine acumulate in celulele adipoase.

Dex, asa e: centimetri sunt baza se pare in tura asta! Ma cuprind iar toate hainutele de dinainte de sarcina,a dica de la 52 kg. Corpul prinde un contur frumos, ca si data trecuta.

Ce meniu bogat ai ;) ! nu ai poftit tu chitaruici cu raggu de miel si panetone cu fistic ?! :hug: Eu as fi poftit, dar nu as fi cedat ;). Treci in saptamana a 5-a sau in ultima de Mentinere?

#1631 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2013 - 11:24 PM

in we (in afara vizitelor prestate sau primite) meniuri ca de obicei, pentru ca astea le pot face rapid si de timp nu prea dispun (ca de obicei): file de cambula cu castraveti verzi lungi si obisnuitii creveti cu rosioare si frunze de oregano+coriandru.
btw ca ziceati de castraveti. Eu nu am nici cea mai mica problema sa ii mananc natur, imi plac la nebunie! Singurul tip este sa fie curatati perfect de coaja, coaja e totalmente indigesta, la fel si la ardei/vinete.

Vreau sa subliniez ca toate meniurile mele se fac in max 10 minute cu tot cu pregatire (Crevetii fara decongelare prealabila) si 20 min pestii la cuptor (codul il folosesc si congelat, cu succes). In timp ce se coc astea, fac salata. Dimineata cand ma trezesc imi bag pestele la cuptor si il iau cald la mine, pe la 10-11 trec la atac. Si apoi mai mananc seara tarziu cand reusesc sa ajung acasa, de ex. saptamana trecuta am tot ajuns pe la 9 jum, 10 :hug: De aceea am mai avut o abatere si miercuri!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13623458711307.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13623458725954.jpg

#1632 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 11:57 AM

cris, am mancat si pui si vita in we asta + ... De expresso deja am recunoscut, ca l-am luat de coada din ziua a 15-a, dintr-o tampenie! Mai jos, spovedania cu cenusa pe cap, plus planul pana joi inclusiv, ca de vineri sunt plecata 3 zile la hotel cu masa festiva vineri seara. 12 zile am tinut curat, in ultimele 2 weekenduri, am avut cate 2 zile de abateri :hug: + cina de miercuri, total 5 zile de abateri, 4 de prelungire si 2 zile de inot in we, dar oricum nu compenseaza, ca ar fi trebuit sa fie organismul detoxifiat pana acum, asa nu prea mai este. Dar dupa we urmator ma gandesc ce sa mai aplic, ori prelungiri, ori vad eu, ca de ajuns la 52 kg tot vreau sa ajung pana un Paste si vorba fetelor: alearga Lola, alearga!

Ziua a 19-a, Vineri, 01.03.2013:
P: Cod Alaska + 2 castraveti lungi

C: salata de vinete, salata de ardei copti, chiftele, snitele, sarmale cu mamaliga+branza+smantana + ardei iute murat, muschi de vitel. Apa.

Cantarire: 56,4 kg

Ziua a 20-a, smbt, 02.03.2013:
P: creveti cu rosioare

C: friptura de vita, branza

Cantarire: 56,0 kg

Ziua a 21-a, duminica, 03.03.13:

P: file de cambula cu 2 castraveti + 4 capsuni

1 mar

Cantarire: 55,2 kg

Ziua a 22-a, luni, 04.03.2013:

MD: suc de la 1 greph, ristretto
P: file de cambula cu rosioare

C: spanac cu oua, inabusite

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13623908851053.jpg
Ziua a 23-a, marti, 05.03.2013:
P: cod Alaska cu salata verde

Ziua a 24-a, miercuri, 06.03.2013:
P: cod Alaska cu sa vad ce mai gasesc (fenicul/Daykon/sparanghel)

Ziua a 25-a, joi, 07.03.2013 (ultima de detox):
P: pastrav cu castraveti

MENTINERE (we de 3 zile in deplasare):

Ziua a 26-a, vineri, 08.03.2013:

P: peste cu legume

C: meniu festiv cu de toate (nu trec lista pe care o stiu deja, sa nu va provoc pofte :lol:).

Deci sunt la sectiunea de compensari 4 zile. Dupa ce ma scap si de perioada sper sa arate cantarul mai prietenos :hug:

Voi cum stati? Oana, Dex :love3: predau legatura

#1633 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 04 March 2013 - 02:11 PM

Io am iar o framantare, nush daca tine neaparat de detox, dar merge si-aici.
Stim ca fructele tb mancate separat, de preferat inaintea meselor cu min o ora-doua. Ca nu tb sa se-ntalneasca in stomac, chestii de metabolizare diferita, draci/laci. Da' legumele crude, salate et co de ce se mananca langa carne/branza/oua etc. Nu zic doar de detox, ca stiu ca nu-i voie lactate. Legumele se metabolizeaza diferit fata de fructe? Salata aia de fenel cu citrice a fost plat singur, neacompaniator? Ar fi indicat langa o carne?
Sa nu radeti de mine daca ptr voi e f clara situatia asta. Eee?

#1634 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 04 March 2013 - 03:30 PM

Vin si eu pe aici sa fac galerie la fete si sa le urez succes la kilograme in minus! Imagine postata
Moatza, eu stiu ca fructele fermenteaza pe cand legumele nu si de asta trebuiesc mancate separat. Daca asta ai vrut sa intrebi.Imagine postata

#1635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 03:40 PM

asa e cum spune Iulia, daca vrei iti detaliez tot procesul (pe scurt: la fructe digestia incepe deja din gura, la contactul cu saliva si sunt deja digerate complet in 30 min; in timp ce prima faza a digestiei la proteine incepe in stomac cu alte enzime si se digera in timpi lungi - 24h si mai mult, atunci fructele stau amestecate cu carnea si fermenteaza - dau flatulenta. Aciditatea naturala a fructelor intra in reactie cu pepsina care e enzima cu ajutorul careia se digera proteinele, oprind productia acesteia). Problema tine in primul rand de tulburari gastrointestinale, in afara de combinatia glucide cu proteine.
Doar ca la Detox e un mecanism diferit, in sensul ca eu nu ma balonez la Detox, chiar daca mananc fructul la masa, cred ca deoarece sunt combinatiile de asa natura alese (si listele de alimente as de restrictive) de nutritionist ca eu, care-s foarte rea de balonari si nu mananc fructele de obicei decat pe stomacul gol dimineata, pt ca altfel fac burta cat cimpoiul, ei bine la detox nu am aceasta problema.
In afara de detox, si daca beau un pahar de apa ma balonez. La detox, nu, burta e supla, chiar si acum cand astept musafirul lunar (nu vorbesc de retentie de lichide in SMP, care cred ca exista ... adica eu sper sa dea cantarul inapoi dupa ce se instaleaza 'mnealui!).
Iulia merci de incurajari! si voua la Lole, succes si alergatura sprintena, spor la dat jos!

#1636 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 04 March 2013 - 04:34 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 04 March 2013 - 03:30 PM, a spus:

fructele fermenteaza pe cand legumele nu

:lol:
adica o rosie nu fermenteaza? sau chiar salata verde? ma refer la legume care se mananca crude.
mie mi se pare ca toate fermenteaza.

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2013 - 03:40 PM, a spus:

la fructe digestia incepe deja din gura, la contactul cu saliva si sunt deja digerate complet in 30 min; in timp ce prima faza a digestiei la proteine incepe in stomac cu alte enzime si se digera in timpi lungi - 24h si mai mult, atunci fructele stau amestecate cu carnea si fermenteaza - dau flatulenta. Aciditatea naturala a fructelor intra in reactie cu pepsina care e enzima cu ajutorul careia se digera proteinele, oprind productia acesteia).

de fructe stiam si eu, pe mine ma intereseaza treaba cu legumele.

tot nu-s lamurita.

#1637 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 05:45 PM

brava dani! forza încă 4 zile!

moaţa, cred că este legat de locul unde se face digestia. vegetalele in general trec prin stomac "neprelucrate" pentru că enzimele nu le pot descompune ci numai bacteriile din intestin. fibrele insolubile au numai rolul de a "agăţa" materiile care trebuiesc eliminate aşa că alea-s bune oricum.
chestia cu fermentaţia de la fructe o fi bazată pe studiu serios, sau numai o modă trecătoare, nu ştiu, că am citit şi păreri pro şi contra. eu le mănînc la masă şi mi-e mai bine decît dacă le mănînc de capul lor.

am citit un articol bun despre cum se metabolizează carbii în general, dar trebuie să-l mai diger un pic pînă să-mi fac o părerere că era extrem de chimic, materie care nu a fost niciodată bună prietenă cu mine

#1638 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 09:13 PM

scuza-ma Moatza, nu am sesizat bine nuanta care te interesa! nu e nimic de ras, cu cat citim mai mult despre nutritie si cu cat mai multe se lipesc de noi si familiile noastre, cu atat mai putini factori de risc si mai multa sanatate in viata noastra, cu atat o viata si o batranete mai frumoase ...

o sa aduc aici un tabel, de pe
http://www.sanatatea...-alimentele.htm,
care ilustreaza bine combinatiile bune si care certifica printre altele, de ce de ex. la Detox putem combina fructe la masa (pt ca nu avem carbs, precum si faptul ca citrice/kiwi merg combinate cu orice, pepene niciodata cu nimic etc).

scuze, nu stiu sa afisez tabelul, uite-te tu pe site-ul de la link

si mai vin cu reguli de combinatii general valabile (am luat sursa
http://www.perfecte....limentele.html.

dar pe orice sursa de la orice nutritionist vei gasi aceleasi reguli principale:
http://www.rawlifest...-a-alimentelor/
, care-s date, cum a spus si Dex de locul unde se digera fiecare grupa de alimente: gura, stomac, intestin, in functie de ce aminoacizi si in cat timp, precum si de cum reactioneaza intre ele):

1. Mananca grasimi si proteine la mese separate. Unele alimente, in special nucile, contin peste 50% grasime ai necesita ore intregi pentru a fi digerate.
2. Laptele trebuie consumat separat, pentru ca are nevoie de un mediu special pentru a putea fi digerat.
3. Pepenii nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse.
4. Fructele dulci (mere, banane, struguri, pere) nu se combina cu niciun fel de alt aliment si nici chiar intre ele. In schimb fructele acide (citricele, kiwi) se pot manca la aceeasi masa.
5. Nu combina proteine cu carbohidrati bogati in amidon. Aceste alimente tulbura digestia.
6. Proteinele nu trebuie sa fie gatite cu prea multa grasime.
7. Sari peste desert. Mancat la finalul mesei, desertul cade greu la stomac si fementeaza, incetinind digestia alimentelor pe care le-ati consumat inainte.
8. Proteinele (carnea rosie, puiul, nucile, produsele lactate, ouale) se armonizeaza cu legumele. Preferabil este ca la o masa sa alegi o singura sursa de proteine (adica nu si carne si ou).
9. Feculentele (paine, orez, paste fainoase, cartofi, leguminoase) se asociaza bine cu legumele.
10. Nu combina acizi ca citricele sau otetul cu amidon (paine, cereale, cartofi, paste, ore) la aceeasi masa.
11. Nucile si alunele nu se combina cu niciun alt aliment.

In concluzie, desi ne place sa mancam carne cu cartofi sau orez, acest lucru trebuie evitat. Carnea poate fi asociata corect cu legume verzi, la fel ca branza sau ouale. Pentru o digestie buna carfofii, orezul, pastele se combina si ele tot cu legume.

#1639 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 04 March 2013 - 10:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2013 - 09:13 PM, a spus:

un tabel
care ilustreaza bine combinatiile bune si care certifica printre altele, de ce de ex. la Detox putem combina fructe la masa (pt ca nu avem carbs, precum si faptul ca citrice/kiwi merg combinate cu orice, pepene niciodata cu nimic etc).

4. Fructele dulci (mere, banane, struguri, pere) nu se combina cu niciun fel de alt aliment si nici chiar intre ele.

Deja aici marul este intalnit si la fructele care nu se combina cu alte alimente, si se spune si ca se poate combina cu proteine :D

#1640 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 11:02 PM

Vezi postareaGina, la 04 March 2013 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2013 - 09:13 PM, a spus:

un tabel
4. Fructele dulci (mere, banane, struguri, pere) nu se combina cu niciun fel de alt aliment si nici chiar intre ele.

Deja aici marul este intalnit si la fructele care nu se combina cu alte alimente, si se spune si ca se poate combina cu proteine :D

am vazut si eu contradictia neexplicata clar pe cele doua site-uri, dar am zis sa testez vigilenta moatzei :D ! No, vezi ce bine, sa atraga cineva atentia asupra unor neclaritati?
In general fructele acide, si in special lamaia/citricele/kiwi se pot combina cu orice, precum si fructele de padure, foarte sarace in glucide.
Raspunsul sta in impartirea fructelor, in acide, subacide, dulci și pepeni:
Fructe acide: grapefruit, lămâie, lămâie verde, portocală, ananas, roșii, mere acrișoare, struguri acri.
Fructe subacide: mere, pere, piersici, prune, caise, mango, fructe de pădure, cireșe.
Fructe dulci: banane, curmale, smochine, stafide, prune, papaya, sultanine.
Pepeni: pepene verde, pepene galben, casaba, cantalup, papaya, pepene crenshaw.

Deci depinde de soiul de mar, daca intra in categoria acide (mere acrisoare) sau subacide (mere dulci). :)

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic