apropo de varietatea meniului, e bine să mîncaţi din toate din listă ca să vă luaţi nutrienţii necesari.
cînd nu se vede nimic pe cîntar, se vede la centrimetri, la grăsimea de pe organe sau la aia de sub piele şi la haine

. dacă staţionaţi pe cîntar, ceva tot se întimplă. bătălia continuă
la revenire, trebuie să începeţi să reintroduceţi alimentele foarte încet, ca să stabilizaţi noua greutate şi să vedeţi care sunt cu probleme şi ce cantităţi vă aranjază. in primele trei săptămîni nu se mănîncă nimic cu zahăr sau carbi simplii din pîine, paste, orez etc, numai din cei complexi din fructe şi anumite legume.
în primele 3-4 zile de revenire nu am introdus decît un pic de ulei de măsline la salată şi ouă fierte la micul dejun, am mixat legumele/frunzişul şi cam atît. cum nu am probleme cu untul, l-am introdus la gătit în prima săptămînă dar acum fac ochiuri in ulei de cocos.
după cele 3-4 zile, puteţi introduce orice carne vreţi, poate să fie şi grasă. eu am inceput cu pui intreg, vacă mai grasă, supe şi ciorbe cu carne, peşti mai graşi, cu carne roşie. am aşteptat cu porcul pînă spre sfîrşitul primei săptămini. porcul se metabolizează altfel şi cum mie îmi place mai gras am preferat să aştept. miel, abia săptămîna viitoare. nu am mâncat incă nimic procesat şi nici nu am de gînd, salam, afumături chestii din astea.
fructe şi legume: in primele 3 săptămîni evit banana, pepenele verde sau galben, struguri, mango, măsline negre, rodie, sfeclă, anghinare cu atenţie, porumb, păstârnac, morcovi, cartofi, rădăcinoasele in general, fasole, năut, linte etc.
lactate: mare atenţie, mulţi sunt sensibili fără să ştie, eu incă nu am introdus brânzeturi şi tare bine îmi e. pun un pic de lapte in cappucinno ocazional şi un pic de unt la gătit, tot ocazional. dacă nu aveţi sensibilitate la lactate, introduceţi cu atenţie. nu mîncaţi iaurt cu fructe pentru că are zahăr. de săptâmîna viitoare pap ingheţată de vanilie de cea mai bună calitate şi frişcă, abia aştept.
alcool - începeţi uşor cu vin sec, nu bere, nu cocktail. eu am introdus alcoolul abia săptîmăna trecută. nu mi-a trebuit.
seminţe şi nuci - toate cu grijă în primele săptămâni şi în cantităţi mici.
în mare am mîncat: ouă umplute cu ton din conservă şi cherry la micul dejun, proteină cu salată mixtă sau ceva legume (sparanghel, kale, fasole verde, praz, dovlecel, din astea) şi fructe la prînz şi seara. am ţinut obiceiul să schimb proteina şi legumele la cină. peşte şi lighioane, cel puţin o dată pe săptămînă. am o reţetă nouă, yummy, am postat-o la topicul de peşti.
am făcut multe supe cu carne şi zarzavat dar nu am mîncat decît zarzavatul care mi-a convenit.
nu mănânc gustări, mă păstrez pentru mesele principale pentru că îmi place să simt senzaţia de foame şi să mă gîndesc că ce mîncare bună o pap. cînd m-am săturat mă opresc, nu vreau să "override" semnalul de saţietate pentru că dacă-l ignor de prea multe ori, nu-l mai percep şi voi ajunge din nou cu gîndul numai la mâncare.
cîteodată mănînc mai multe fructe, max trei pe zi, dintre care neapărat un măr. continui să beau apă, targetul este cam 1,5 l pe zi.
de săptîmăna viitoare introduc artileria grea, încep cu fasolea, mango sau struguri, paste şi parmiggiano.
pînă acum nu am avut decît o surpriza cu ciupercile tip champignon (pleurotus au fost ok) dar am făcut ziua de carne şi am revenit la normal.
forza şi jos toxina!