Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1941 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 January 2015 - 10:38 AM

Vezi postareaDexter, la 25 January 2015 - 02:49 AM, a spus:

PS cind termin detoxul am de gînd să fac mușuroi cu fasole boabe, un fel chili dietetic :drool:

Exact asa imi fac si eu chili-ul, doar ca pun si o cutie de rosii in bulion si putin otet balsamic in loc de sos de soia. Cu fasole... si mincat cu cous-cous :huh:

#1942 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2015 - 12:35 PM

M-am uitat aseara ca si mie mi se parea ca era dar am gasit-o doar pe cea cu rosii micute, am cautat numai in primele pagini. Nici eu nu pun grasime deloc la carnea tocata pentru ca o pun in antiaderenta cu capac.
Doar ca pina cind ai povestit tu mai demult nu-mi venise in minte sa maninc carnea tocata asa ca virgula carne :huh: adica o gindeam doar pentru ingredient al altor preparate :drool:
Incerc varianta ta, oricum pentru mine mi-am facut ragu din carne tocata slaba, ca cea pe care am folosit-o la reteta ta cu dovlecei, doar cu carne si suc de rosii.

#1943 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2015 - 11:39 AM

Am gasit un articol care ma dumireste in oarecare masura, legat de poftele mentale si emotionale si mi se pare destul de interesant de lipit la acest topic. Nu o sa dau linkul sau numele blogului pentru ca nu cred ca e conform regulamentului.

"Toate acele pofte care vin in timpul unei diete, vin pentru ca noi sa le infruntam si sa le intelegem. Vin pentru ca noi sa avem vointa sa le privim detasat si sa ne intrebam “De ce simt aceasta pofta ? Chiar imi este foame sau nu ? Ce sentimente imi provoaca aceasta pofta ? Ce motive si amintiri imi trezeste aceasta pofta ?”.

Prin introspectie, atentie si detasare putem rezolva multe din aceste pofte. Atunci cand intelegem care este de fapt motivul poftei, putem simti o eliberare si chiar o tristete, ca si cum am pierdut ceva. Pierderea se simte din cauza ruperii legaturilor emotionale de energia creata de motivul acelei pofte. Dar de fapt nu pierdem, ci redobandim controlul asupra actiunilor noastre.

Dupa mai multe stari in care am simtit pofte de tot felul, am observat ca multe din aceste pofte de mancare apar atunci cand nu imi este foame de nimic, dar creeaza o stare pe care o confundam cu foamea. Aceasta stare este agresiva si animalica, simti sa te repezi si sa mananci foarte rapid acea mancare, sa o devorezi ca un animal care de abia a prins prada si ii este frica sa nu o piarda. Si chiar daca te saturi momentan (pentru ca nu mai are loc in stomac), dupa un timp scurt simti din nou acel imbold de a manca, de a devora ceva. In timpul acelei stari, aproape ca nu mai ai nici un control asupra actiunilor tale, pur si simplu mananci si nu iti dai seama ce faci. Iar dupa ce trece starea, te intrebi “Dar ce m-a apucat de am facut asta ? “ si te apuca regretele: chiar imi cerea corpul meu acel aliment, sau este doar o pofta emotionala? Cu cat reusim sa ne observam mai mult cu atat ne dam seama ca este o reactie automata, aflata adanc in subconstient care ne impinge sa facem asa ceva. Nu, nu corpul imi cere jumari, sau mici si bere! Pentru mine asta e clar!

Foamea poate fi confundata si cu simptomele de detoxifiere. Atunci cand prea multe toxine sunt eliberate in sange apar senzatii de slabiciune, ameteala si dureri in anumite locuri (de cap etc). Acestea sunt de multe ori confundate cu senzatia de foame. Mancarea grea opreste aceste simptome si omul ramane cu impresia ca i-a fost foame pentru ca acum (adica dupa ce si-a satisfacut poftele) se simte “mai bine”.

De foarte multe ori mancam din amintiri, gustul real al mancarii nu il simtim ci doar avem amintirea lui. Vom vedea si aceasta diferenta cand incepem sa fim din ce in ce mai constienti in timp ce luam masa.

Pe langa motivele emotionale si mentale, care sunt principalele, exista si motive fizice pentru a prefera un anume gust sau preparat.

Singura modalitate de a stapani poftele este sa va recuperati controlul si responsabilitatea asupra actiunilor pe care le faceti. Nimeni nu va poate ajuta in acest sens, depinde exclusiv de vointa dumneavoastra de a invata si de a constientiza."

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1944 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2015 - 12:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2015 - 11:39 AM, a spus:

Am gasit un articol care ma dumireste in oarecare masura, legat de poftele mentale si emotionale si mi se pare destul de interesant de lipit la acest topic. Nu o sa dau linkul sau numele blogului pentru ca nu cred ca e conform regulamentului.

Daniella, nu sunt permise linkuri de reclama, pagini personale in scop de reclama si site-uri concurente.
Dar din moment ce ai copiat integral un articol dintr-un loc trebuie sa spui de unde l-ai copiat.
Sper ca m-am facut inteleasa.

#1945 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2015 - 12:06 PM

http://retetecugust....sau-dependenta/

Sper sa fi inteles.:crying:
Reclama nu-mi fac si nu fac nici blogului respectiv. Mie imi foloseste, in pasii mei pe drumul de a manca mai sanatos, sa inteleg diferentele intre pofte si nevoile reale ale corpului de a ingera anumite alimente in scopul obtinerii nutrientilor necesari si nu doar ca dependente, atasamente, traditii culinare... pofte cum le numim generic ... .

#1946 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2015 - 02:36 AM

dani, interesant punct de vedere.
avem și noi in topic undeva mai la inceput un raport medical despre poftele induse de carențe in vitamine/minerale/etc și cum se "traduc" fiecare.
eu am citit despre postul numai cu apă, in scop terapeutic, mecanismul este similar cu detoxul, numai că amplificat la maxim.
jos toxina!

#1947 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2015 - 10:03 PM

dani, unde dispăruși bre că nu mai știm nimic de jos toxina matale?

eu am făcut două rețete noi, ia de vedeți

macrou cu nimic :)

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14228206112623.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14228206152423.jpg

creveți cu "mujdei" - usturoi, soia, sos iute tip Tabasco/Frank's red hot sauce/sriracha, sare, piper, apă - pulsate bine in blender, adăugat peste creveți și lăsat să scadă in tigaie

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14228208664417.jpg

#1948 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2015 - 03:26 PM

LOL! :) "xx cu nimic" e specialitatea mea ! cam asta gatesc eu de regula, sarez, piperez, aromatizez cu ceva ierburi+ usturoi si la cuptor (uneori soia + balsamico), fie ca e peste, crevete, legume de toate tipurile ...cam atat mai zburda maxim imaginatia mea ... Daca nu e detox, carnurile primesc si vin, legumele primesc si ulei evo ... in rest cam atat de aici ...

tiii ce bine arata crevetii! Tie nu ti-e frica de sosurile alea ca au conservanti si alte chimicale undercover? Eu din ce am citit ultimamente, asa rezulta ...de ma miram eu acum 2 ani ca rosiile de la conserva imi dau bataie de cap pe cantar ...

dar macroul e considerat peste alb?
Eu am disparut alternativ in derapaje si in recuperari, pt ca dupa 6 zile de detox pur, am sfeclit- o din 2 in 7 ... :) Am tot felul de harababura neasteptata la serviciu ...asa ca seara ma ia cu mancatul compulsiv... sau macar pofte ... :) , ba vin vizitatori, ba ma convoaca in delegatii etc.
De aia tot citeam cu descifratul poftelor ... si am recunoscut animalul care se repeda fara constiinta asupra prazii ... :)

Citesc "Cum sa ne redobandim tineretea" de John Thomas si bineinteles ca m-a luat capul cand mi-am calculat varsta bioelectrica ... :) Hai sa vedem ce mai facem pentru un trai mai sanatos.

#1949 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2015 - 10:24 PM

dani, pe macrou il măninc in premieră și văd că nu a dăunat.
pe sosuri le măninc de mult și nu au avut niciodată efecte secundare, sosul de soia de fapt este tamari organic, sosul iute este cayenne, apă și oțet. de obicei nu cumpăr fără să citesc eticheta, mai ales la detox. am "citit" multe sticle pînă să le cumpăr pe astea... dacă or fi și alte chestii undercover, nu știu.

#1950 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2015 - 09:14 PM

Meniurile mele de mentinere se invart in jurul pestelui cu o leguma (fara ulei) si cate un smoothie (sau suc) ..., cat ma tine... mai scap si in diverse...

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14234228772923.jpg

#1951 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 23 July 2015 - 01:40 PM

Buna tuturor! Nu a mai intrat nimeni aici de atitea luni??
Imagine postata
Imagine postata

#1952 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 July 2015 - 02:18 AM

dragă liz, lumea e detoxificată și nu mai dă pe aici numai că... aducem vești proaspete ... tocmai ce am terminat un program de "curățare" a sistemului digestiv descris în cartea "clean gut" a doctorul alejandro junger.
am citit (de fapt am ascultat) cartea și am rezonat cu ce scria doctorul așa că a fost musai sa experimentez.
dacă intereseaza pe cineva detaliez, dar cartea este o lectura foarte interesantă.

BTW, prima carte a doctorului junger "clean" este tradusa in românește și se cheamă DETOX. RECUPERAREA CAPACITATII NATURALE DE AUTOVINDECARE A ORGANISMULUI
"clean gut" incă nu e tradusă

#1953 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2015 - 02:20 PM

Hello, Dexter :cheers:! Astea chiar sunt vesti bune! desigur ca, eu cel putin, vreau detalii! imi trebuie iar un heirup...
audiobook/ul e pe youtube, sau de cumparat?

#1954 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2015 - 02:32 AM

dani, nu știu dacă e pe youtube că nu am căutat, eu am cumpărat-o de pe audible.com

in mare am eliminat glutenul, lactatele, cafeaua, alcoolul și am luat cîte 7 feluri de suplemente (antimicrobiale/antimicotice, B-uri, magneziu, probiotice, enzime) și la "reintroducere" am testat "toxic triggers" glutenul la care nu am avut nici o reacție și lactatele, la are am avut o reacție moderată.
(va urma) mai spre week-end cînd se mai adunâ timp liber

#1955 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2015 - 08:33 PM

la programul clean gut am băut smoothie in fiecare dimineață și mi-am făcut un nou obicei așa că vă dau amănunte in caz ca intereseaza pe cineva

ce este smoothie și ce nu este?
este - o "băutură" care înlocuiește o masă, la mine micul dejun
nu este - o băutură tip desert care acompaniază masa, aia este (milk)shake

smoothie trebuie să aibă un component de bază care să lege compozitia. cum programul a eliminat lactatele cele doua alegeri au fost banana sau avocado.

amestecurile mele au fost alese in așa fel încît să furnizeze nutriția corectă pentru inceputul zilei și să aibă cît mai mulți nutrienti benefici

ingrediente de bază
1/2 avocado (tip - nu scoateți miezul cu lingura pentru că parte verde inchis de sub coajă e benfica. tăiați in 4 și cojiți pur și simplu) (grasimi sănătoase)
1 linguriță de miez de boabe cacao raw și bio (cacao nibs) (fier mai mult decît orice altă plantă)
1 linguriță de nucă de cocos neindulcită raw și bio (superfood)
un pumn de migdale raw (proteina)
un păhărel de suc de afine 100%, fără adăugiri de nici un fel, raw și bio (antioxidanți)
un fruct (recomandate căpșuni, afine, mure, zmeura)
sau (o) legume (telina, castravete, kale alte frunze morcovi) care se combină cu baza de avocado
apă/ceai
gheață

optional
chia
semințe de in
semințe de cînepă
semințe de dovleac/floare soarelui
alune de pădure in loc de migdale
suc de morcovi 100% fără adăugiri de nici un fel, raw și bio
miere
merișoare
proteina tip pudră, be baza de cînepă
ness (contribuție proprie :( )

in poza: ingredientele de baza varianta avocado, mango, ness și decorații

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-1215-14406123918079.jpg

și secțiune prin pai

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-1215-14406123885457.jpg

#1956 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 August 2015 - 07:15 AM

Vezi postareaDexter, la 26 August 2015 - 08:33 PM, a spus:

și secțiune prin pai

:(
sa-ti priasca!

#1957 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 07:05 PM

mi-am adus aminte de stela popescu cu "din covrig mănînc numai gaura" :(

#1958 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 February 2016 - 07:09 PM

Dex? Deeex!
Hm, nothing to do here and no one to do it :P
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1959 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2016 - 03:17 AM

present! :P

ce mai faceți, ce mai dregeți?

#1960 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 February 2016 - 11:37 PM

Dregem detoxifieri, ca nu se mai poate! :occasion15: Any subscribers?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou