Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#521 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 April 2012 - 06:56 AM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2012 - 12:22 AM, a spus:

dani, koralina şi geany, what's up?

Paii Dex eu nu am tinut detoxul si ma gandeam ca poate nu sunt bine venita aici,adica nu binevanita ,sunt off topic.Eu fac galerie la fete si tin impreuna cu ele faza 2 de dupa detox ca sa zic asa.

Daca tot m-ai intrebat am intrat in curatenia pt. paste(efort fizic la greu,ca am harait mobile si frecat la gresie si faianta,asa ca franta)am mancat o salata f. buna cu rosie (am gasit f. bune rosii Grecia la zicea chiar dulci si cu gust de rosii de gradina),felii de castravete,felii de ardei gras rosu,ceapa rosie taiata julien,putin ardei iute.A fost asa de zemoasa ea ca nu a trebuit sa-i adaug nimik decat putina sare.O feliuta (cam cat podul palmei de circumferinta)dar subtire de telemea slaba de vaca.A fost asa de buna!!!sau imi era mie f. foame ?! =))

Pe seara dupa alt smotru am mancat exact 2 linguri de mamaliguta (de la sot si de la bub')cu piept de pui fara piele si cu usturoi, puiul fusese facut la cuptor ,doar cu condimente si stropit cu vin alb al sf.

Asta-i puiu.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13341194351716.jpg

Alaltaieri il facusem si am oprit piept si pt. ieri.

Alaltaieri am mancat tot piept de pui fara piele cu o salata mare verde cu ridichi,iar la amiaza mancasem bors de loboda dreasa cu iaurt .

Deci eu tin asa: carne slaba fiarta sau gratar,salate sau legume proaspete fierte sau la gratar(nu cartof,nu orez )lactate dietetice ,deci iaurt dietetic branza slaba de vaci ,1 data sau de 2 ori pe sapt. ou fiert,fructe mere,portocale ,capsuni (nu struguri nu prune nu banana),ulei de masline putin ,1 lingurita max. otet de mere sau balsamic.paine f. putine si uneori doar( cam 10 gr. prajita).Nu doresc sa renunt de tot la ulei si la paine ,sa reduc la maxim da dar nu sa scot de tot din dieta mea.
Nu dulciuri,nu alcool,nu prajeli.Abdomene si miscare cat de mult urcat pe scari 2 l de apa pe zi.
Cam asta e in mare,o sa gafez de paste in sensul ca nu voi mai tine chiar asa dar nu o sa-mi fac nici de cap,o sa merg la masa si la mama si la rude si nu pot,voi avea si o visinata un vin,mna',o sa ma apuc apoi iar temeinic dupa pasti dupa ce se vor termina si proviziile :-*
Eu nu doresc rezultate spectaculoase ci vreo 3 kg. si in timp cam 2 luni dupa paste ,deci nu-i nici o graba si nu am cantar (am avut 2 si au avut un sf. tragic ca le-am izbit si si-au dat obstescul sf. :-* )asa ca m-am jurat cantar nu mai iau =))

Azi am bors de fasole de la mama si vreau sa mananc un castronel doar de zeama cu putina paine prajita(cam 10 gr. maxim) si ceapa ,pe seara o salata dar nu stiu inca cu ce.(p.s mi-am amintit ca am si conserva de sardine si de tonno am lamaie deci una din astea o sa pap)

In nici una din aceste zile nu am luat micul dejun :-* nu am avut timp si am si uitat,a zburat timpul deja era 13 asa ca am asteptat 14,30 sa mananc pranzul ca eu la 15,15,30 trebuie sa dorm cu bub',nu ma lasa sa plec din pat de langa el ca ma simte si plange

Deci sa-mi spui daca pot sa mai scriu pe aici sau nu in cazul acesta :-*

#522 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 April 2012 - 06:56 AM

În grafic, 51,300.Doar că trebuie să ies la cumpărături, azi mănânc peşte cu salată de ridichi la prânz şi carne de vită tocată cu ceapă verde la tigaie. Mâine am de gând să renunţ la carne, iar vineri intenţionez să consum doar fructe şi lichide.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#523 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 April 2012 - 09:00 AM

HELLO
-400g, azi 57,0 kg
spor la slabit si jos toxina!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#524 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 09:11 AM

Bravo Dany! :thumleft: si Koral sunt sigura ca daca tii asa si maine si vineri o fie si acul cantarului generos :angryfire:

#525 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 11:15 AM

Zerda, imi pare tare bine ca s-a lamurit problema si sper din tot sufletul ca nu mai esti slabita si ca te simti bine.

scopul dietei e intr-adevar in primul rand detoxifierea (deci sanatatea) si in secundar slabirea. Totusi sanatatea ramane pe primul loc in cazul abordarii oricarei diete.

Geany, sunt absolut convinsa ca nu ai de ce sa nu scrii aici! Esti bine venita! Sunt sigura ca si Dex, care a initiat topicul va fi de aceeasi parere.
Doar ca daca personalizam dieta si nu tinem pe principiile si pe lista data de medicul lui Dex, nu putem sa dam vina pe ACEASTA dieta pentru eventualele inconveniente, ci pe dieta/metoda aleasa de fiecare in parte, mai ales daca exista vreo probl de sanatate. Mi se pare ca ce ai tinut pana acum tu este foarte ok, cu salate carne slaba, ceva branzeturi/lactate si ou. Cred ca o sa dureze vreo luna sa dai cele 3 kg jos, dc nu faci excese in zilele de sarbatoare.

Eu ieri, fiind calare pe matura toata ziua, nu mi-am respectat ce imi propusesem pt ca nu am putut sa imi iau caserola dupa mine prin oras, asa ca m.am rezumat (in afara de 2 kiwi dimi) la vreo 30 migdale in doua reprize si un fresh de 500 ml de cocktail din suc de portocale+telina+broccolli, 70 g gorgonzola, pe care le-am agatat din supermarket in drumurile avute. Seara: doua castronele de ciorba de loboda+leurda+kefir/ou + ardei iute de la conserva de casa (Cred ca asta are si ceva zahar, dar m-am gandit ca totusi cantitatea e infima). Rezultatul au fost 400 g si azi si ma felicit ca totusi am reusit sa agat ceva pe drum.
Azi rontai la caserola de ieri (1 andiva, 1/2 castravete, 5 rosioare mici si 7 ridichi de luna). Pt mai tarziu am 100 g camembert si pe diseara iar 2 boluri ciorba de loboda amintita. Cam pe aceeasi tema va suna meniul meu pe toata saptamana aceasta.
Ciorba de loboda mi-a devorat-o si picea aseara. Mai am 300 g si ating cele 7 kg slabite. Marturisesc acum ca vineri seara m-am abatut cu ceva de la dieta (nu mai intru in detalii) si probabil de aceea nu am dat toate cele 7 kg jos in 3 saptamani, dar recuperez saptamana asta printr-o dieta de adaptare destul de conservatoare, ca sa-mi spal pacatele. Am avut cateva mici abateri, in saptamanile 2 si 3, cum am mai scris, in cazul vizitei de luru de 3 zile din sapt 2 si vineri (sapt 3) cum am zis, dar minore nu va ganditi la paste, pizza, fast food, bere (ci fructe de mare in loc de doar creveti, piept de curca in loc de piept de pui si similar).
Nu ma simt deloc slabita, desi se vad fooarte usor, cele 6.7 kg date jos, port deja alte haine si stau toate altfel pe mine, burtocul a ramas rotunjor, dar redus la cel putin jumatate.

Va doresc mult spor la dat jos kg si detoxifiere si multa sanatate!
Brava Koral si sa-ti atingi scopul, ca inteleg ca tu nu te-ai abatut deloc (in afara de castraveti si usturoi, asa-i?) de la principii si lista.

#526 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 11:34 AM

O.K atunci! :thumleft:

Muncesc de dimineata ca ''eroaua '' si mi s-a facut fuoame' asa ca am mancat asa,o felie de paine pe care o lasasem la uscat de ieri(12 gr.),am uns-o cu branza de vaci ,o ridiche taiata feliute fine,o frunza de salata si 150 gr. iaurt dietetic 0,1 % grasime.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13341367324312.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13341367375294.jpg

Dany de paste o sa gafez,nu foarte tare dar o sa gust si 2 sarmalute,si o felie de cozonac,de pasca,visinata sau rachiu si vin,nici nu ma gandesc, las' ca am eu timp sa slabesc ,chiar voiam sa ma apuc dupa paste dar m-am lasat dusa de val si am inceput dinainte,na' ce sa fac?! soarta!! :angryfire:

#527 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 11:54 AM

Dana, castraveţii fac parte din legumele admise, iar usturoiul e considerat condiment în această dietă, deci nu m-am abătut. :angryfire: Doar că eu nu mai am vârsta voastră, iar metabolismul mi-e mai încet, o să vedeţi voi după 40! :thumleft:

Sunt la curăţenie şi eu, tocmai m-am enervat că azi dimi spălam geamuri şi am văzut la blocul de vis a vis UN BĂRBAT! care făcea acelaşi lucru!!!!! Acum , nu sunt sigură de ce m-am enervat, că există bărbaţi care fac asta, că nu l-am chemat să continue şi la mine, sau că nu s-a gândit el singur să se ofere, iar eu să merg frumos la coiffeur... :snorting:

#528 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2012 - 05:23 PM

geany, programul tău sună foarte bine, eşti binevenită să scrii aici, dacă nu ai cîntar, alege ceva de îmbrăcat care ţi-e strimt acum şi să ne spui cînd îţi să bine cu piesa respectivă :floare:

dani şi koral, scot pampoanele, bravo de 3 ori.

cum pap eu castraveţii, care nu fac parte din legumele preferate: îi tai fin de tot cu aparatul care decojeşte legumele, îl ţin perpendicular pe castravete şi obţin cerculeţe foarte subţiri. pun oţet de mere cît să se îmbibe şi să se facă acrii, îi storc, adaug un căţel de usturoi dat pe răzătoarea ceramică şi sare marină grunjoasă. yummm!

#529 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 05:47 PM

ok.Dex,dar asta cand m-oi apuca dupa paste ,ca acum abea m-am apucat si de florii nu am tinut asa ca sa vedem, eu vreau sa tin pana la sf. lui iunie,iar dieta e lejera deci voi da jos in timp ,nu-i nimik,ca eu nu ma grabesc nicaieri =)) =))

La amiaza am mancat un castronel de zeama de bors de fasole facut de mama coaja de la o felie de paine,miezul l-a papat bub' si un fir de ceapa verde,mi-e foame si ma doare capul ,dar si spatele mainile muschii :(

Pe seara planuiesc o salata verde cu ridichi si o conserva de tonno sau sardine sa vad care din astia 2 cu lamaie (ca eu altfel de beste nu halesc,ca-s tuoanta' :floare: nu-mi place :sad3: )

Un mar daca mi-o fi foame si o baie lunga si fierbinte :wub:

Cam asta e planul planuitor pe azi cel putin.

Castravetii mie imi plac f. mult salata ,bunica ii manca cu urda :105:

#530 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 April 2012 - 07:53 PM

Merit si eu o scuturatura de pompon?? Nu mai tin regim de sambata si ma mentin la aceeasi greutate. S-o fi produs ceva cu detoxul asta, cu toate ca mi-a fost rau, atunci cand v-am zis. E drept ca mananc prudent, ceva salata cu ridichi, ceva carne , un pic de branza si muuult iaurt! mi-a fost tare dor de el.
Mai mananc ceva dar nu e pe topic, e mai mult necesitate a organismului meu, dar tot m-am mentinut! ps nu sunt dulciuri e paine veche de doua zile sa aiba de ros stomacul meu .
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#531 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 08:19 PM

Idem si eu tre sa am o coaja de paine musai ca-i prajita sau ceva veche ,putina sa fie ma ajuta,imi propun dupa paste cand oi avea timp sa bantui prin imprejurimile mele sa caut o painita sa-mi convina,mica si mai dietetica,sa vad ce oi gasi sa fie magazinul aproape si sa aiba mereu.Apoi o sa incerc sa nu pap mereu putinul ala de paine cad pot sa o sar o sar,depinde ce o sa am in meniu . :floare:

#532 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 08:44 PM

zerda primeşte scuturătură de pompom roz pentru că i-a trecut slăbiciunea şi se menţine cu succes Imagine postataImagine postataImagine postata

#533 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 11:01 PM

Vezi postareakoral, la 11 April 2012 - 11:54 AM, a spus:

Dana, castraveţii fac parte din legumele admise, iar usturoiul e considerat condiment în această dietă, deci nu m-am abătut. :o Doar că eu nu mai am vârsta voastră, iar metabolismul mi-e mai încet, o să vedeţi voi după 40! :o

Sunt la curăţenie şi eu, tocmai m-am enervat că azi dimi spălam geamuri şi am văzut la blocul de vis a vis UN BĂRBAT! care făcea acelaşi lucru!!!!! Acum , nu sunt sigură de ce m-am enervat, că există bărbaţi care fac asta, că nu l-am chemat să continue şi la mine, sau că nu s-a gândit el singur să se ofere, iar eu să merg frumos la coiffeur... :)

Koral, te rog sa ma ierti :) . Am crezut ca am citit lista de suficiente ori incat sa retin tot :) . Asa ca am incheiat 3 saptamani fara sa gust castravetele crezand ca nu e pe lista. Usturoiul credeam ca e voie doar fulgi, dar acum intr-adevar l-am vazut ca e la condimente, desi ceapa e trecuta la legume ... Nici macar telina nu am mancat! Bine ca ma fixasem pe spanac :o si pe rosii, salata verde.
Tu esti mai toleranta. Eu nu ma suparam ca domnul nu vine si la mine, ma suparam ca al meu nu vine sa ma ajute ...
Nu te mai lauda atat cu aia 41 de anisori, ca daca ai reusit sa te mentii pana in 54kg esti mai tare!

#534 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 11:03 PM

pampoane pentru zerda!

Ciorba mea de loboda de fiecare zi a acestei saptamani:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13341781850759.jpg

#535 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2012 - 08:54 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 April 2012 - 11:01 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 11 April 2012 - 11:54 AM, a spus:

Dana, castraveţii fac parte din legumele admise, iar usturoiul e considerat condiment în această dietă, deci nu m-am abătut. :D Doar că eu nu mai am vârsta voastră, iar metabolismul mi-e mai încet, o să vedeţi voi după 40! :D

Sunt la curăţenie şi eu, tocmai m-am enervat că azi dimi spălam geamuri şi am văzut la blocul de vis a vis UN BĂRBAT! care făcea acelaşi lucru!!!!! Acum , nu sunt sigură de ce m-am enervat, că există bărbaţi care fac asta, că nu l-am chemat să continue şi la mine, sau că nu s-a gândit el singur să se ofere, iar eu să merg frumos la coiffeur... =))

Koral, te rog sa ma ierti :sleepy3: . Am crezut ca am citit lista de suficiente ori incat sa retin tot :thumleft: . Asa ca am incheiat 3 saptamani fara sa gust castravetele crezand ca nu e pe lista. Usturoiul credeam ca e voie doar fulgi, dar acum intr-adevar l-am vazut ca e la condimente, desi ceapa e trecuta la legume ... Nici macar telina nu am mancat! Bine ca ma fixasem pe spanac =)) si pe rosii, salata verde.
Tu esti mai toleranta. Eu nu ma suparam ca domnul nu vine si la mine, ma suparam ca al meu nu vine sa ma ajute ...
Nu te mai lauda atat cu aia 41 de anisori, ca daca ai reusit sa te mentii pana in 54kg esti mai tare!

Culmea e că mie nu prea îmi plac castraveţii cruzi, dar mi se par mai buni oricum decât roşiile care se găsesc pe piaţă în această perioadă, aşa că am făcut, instinctiv, ca şi Dexter, i-am tăiat lamele fine la mandolină şi i-am condimentat cu usturoi şi oţet balsamic şi un strop de sos de soya.
Ţelină nu am mâncat nici eu, deşi am tot timpul în casă, dar uite că mi-ai dat acum ideea , azi oricum eram fixată pe fructe-legume, o să-mi tai bastonaşe să am pregătite.

Pe omu" meu nu aveam motiv să mă supăr, că era la job şi eu sunt în concediu, iar el după-amiază mai trebuie să meargă să o ajute pe soacra în periaoada asta , cu grădina, curăţenia , cumpărături, musai să le împăcăm pe toate .

Raportul de azi: 51 kg! =)) - şi nu, Daniella, nu am 41 de ani( bună încercare... :D )şi nici nu arăt ca un fotomodel, iaca, vă pun o poză din vară, când eram roşcată şi aveam 52 de kg.

Felicitări Zerda pentru menţinere, sper să raportăm şi noi la fel după sărbători. :-*

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2012/post-508-1334213634064.jpg

#536 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2012 - 02:42 PM

Koral :hug:

Nu am gafat! :thumleft: nu inca :cheers:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13342345459924.jpg

#537 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2012 - 02:07 AM

koralina, două frumoase! domnişoara este fata ta?

geany, cozonac cald păpaşi aseară sau numa'l mirosişi :)

#538 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2012 - 07:24 AM

Nu am papat ca nu-mi place :) eu am noroc,ca sunt f. mofturoasa multe lucruri nu mananc si ce mananc mananc putin dintodeauna ,nu am mancat niciodata o farfurie plina mereu las ,dau deoparte una alta ce nu manan ,sunt stramba rau :(

#539 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2012 - 07:53 AM

De paste o sa mananc o felie cu salata de oua rosi' cu tata,se taie felii ouale fierte se stropesc cu ulei otet si putina apa minerala ,sare piper si se face o salata care de la galbenuse cu toate alea iese un sos grozav numai bun de mancat cu o felie de cozonac,daca nu iarna cand nu am oua imi place o felie la micul dejun cu iaurt ,deci in combinatie cu ceva acrut ,asa simplu nu mananc,si apoi nu ma atrage pot sa-i zic pas fara mari batai de cap :)
Bub' in schimb si sotul s-au delectat cu el le-a placut f. mult :(

#540 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2012 - 08:07 AM

Koral, erai foarte fit si la 52 kg/1,62m. Tanara esti!
Nu e fiica-sa, ca are 2 baietei. Cred ca este o eleva ... :(

Eu azi 56,9 kg, stationar, dar sunt in SPM asa ca ceva retentie de lichid.
Azi, Vinerea Mare incerc sa renunt la mancare, macar pana apune soarele, sa tin post numai cu apa, ceai cu alte cuvinte. Incerc ... Pentru ca ieri am avut o abatere (un triunghiulet de quesadilla la orele 14:00), dupa care am compensat cu NO DINNER! Asta in conditiile in care mancasem inainte ca sa fiu pregatita (andive cu branza) si ceilalti la pranzul de afaceri si.au luat in jurul meu cate doua feluri care mai de care mai apetisante si mai ingrasatoare!

Ce bine arata puiul Geany!
Brava, Geany ca nu ai gafat, cu cat mai multe zile rezisti, cu atat mai bine. De cantarit te cantaresti? Nici mie nu-mi plac cozonacii (fainoasele gen chec sau similar) decat umplutura lor. Si tati s-a trezit sa ia un panetone profiterolles care e favoritul meu! Oh ...cat sa mai rezist ?! Am avut musafiri, am fost in vizita, am fost la mese de afaceri si mese festive ..., am fost suparata, am fost nervoasa, am fost stresata. Sper sa pot sa ma regasesc ca sa pot sa ma abtin si de Paste si inca cele 5 saptamani de mentinere dupa.

iti dai tu seama Koral, daca la 52 kg cu 1,62m te simteai cu 2 kg in plus; ma intelegi cum ma simteam eu la 1,60m si 63,7 kg :( Sper pana la 1 iunie sa intru si eu sub 50 kg. :)

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic