Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#741 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2012 - 12:10 PM

Eu ma detoxific la greu cu kimchi si guvizi marinati.

last week - 1.6 kg

Incep sa intoarca fetele capul dupa mine pe strada =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#742 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 May 2012 - 12:41 PM

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-405-13363871790423.gif.... =)) =)) Imagine atasata: monthly_05_2012/post-405-13363871683132.gif

#743 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 May 2012 - 12:57 PM

Ati vazut ca merge la fix cu kimchi?? Eu v-am zis!! las ca ajung acasa si mai fac o supa cu kimchi! Eu ma mentin, desi am avut niste probleme cu mana deci mi-e greu sa gatesc, deci, fac salata dupa salata si gratar dupa gratar. Si ciorba de loboda.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#744 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 May 2012 - 01:23 PM

Vezi postareamoatza, la 07 May 2012 - 11:19 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 07 May 2012 - 10:03 AM, a spus:

Salutare, o intrebare intrebatoare celor ce folosesc pe post de indulcitor Stevia.Cum vi se pare la gust?

nu prea imi place. adaugata in lichid cald e chiar rea, dupa gustul meu. totusi nu la fel de rea ca zaharina. adaugata in lichid rece e mai omenoasa.

cel mai bun indulcitor pe care l-am gasit eu e siropul de agave, asta parca n-are niciun gust suspect.

jos toxina! io-s detox la birou, acasa mai pacatuiesc, da' s bine asa cum sunt =))

Sincer mi s-a parut groaznica, am aruncat cafeaua si am facut o alta si am pus zaharul meu brun de toate zilele.Nu zic ca mi-a ramas gustul ala oribil mult timp in gura.De acum am sa incerc doar in prajituri sau eventul pe unele fructe.Norocul meu e ca numai cafeaua o beau indulcita, ceaiul il beau mereu fara miere, fara zahar
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#745 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 May 2012 - 02:07 PM

Vezi postareaIoana, la 07 May 2012 - 01:23 PM, a spus:

Sincer mi s-a parut groaznica, am aruncat cafeaua si am facut o alta si am pus zaharul meu brun de toate zilele.Nu zic ca mi-a ramas gustul ala oribil mult timp in gura.De acum am sa incerc doar in prajituri sau eventul pe unele fructe.Norocul meu e ca numai cafeaua o beau indulcita, ceaiul il beau mereu fara miere, fara zahar

Ioana, nu ma pricep la stevie ca nu am avut, dar eu am eliminat acum multi ani zaharul din cafea. Am inceput prin a o lungi cu lapte si a scadea portia de zahar in fiecare zi, pana nu a mai ramas zahar de loc. Apoi in fiecare zi am scazut si portia de lapte. De multi ani reusesc sa beau expresso scurt de tot, de sta lingurita bat, dar lungit putin cu apa fiarta de cele mai multe ori =)) , fara pic de zahar sau lapte. Acum nu imi mai place deloc cu zahar nici brun, nici miere de nici un fel. La fel beau limonada sau alte sucuri de fructe complet neindulcite, fara probleme. Simt cum degreseaa zi vitaminizeaza, iti dau energie cua devarat.
Indulcite nu imi mai plac deloc. Doar la dulciuri mai scap cand si cand, as manca o tona, dar ma abtin cat pot de mult! :D

Cantarul neprietenos raporteaza in locul meu, dupa 10 zile de vacanta, in care am mancat 1 fel si ala cu greturi, dar am introdus paste-zilnic, inghetata zilnic, 1/2 canollo de 2 ori, de cateva ori 1 pahar de vin, am 1.7 kg in plus fata de ziua plecarii si 1.1 kg in plus fata de ziua cand am terminat detoxul. O problema a fost si divortul de baie, cu siguranta. Branzeturile ma omoara si ele la cantar, oricat de putin sau de disociat le mananc. Dar cum sa le elimin de tot, sa raman fara lactate de tot nu se poate ...
Ia sa vedem cum ne revenim la stadiul de mentinere saptamana asta .... =))

nu stiu, unde e reteta de kimchi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#746 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 May 2012 - 02:16 PM

Daniele, eu merg pe principiul, "viata e destul de amara ca sa mai beau si cafeaua amara" =))
Eu nu fac o pasiune din slabit, dar v-am tot "auzit" pe aici vb de stevia asta si am zis sa vad daca merge sa inlocuiesc zaharul,da se pare ca tot la el raman. =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#747 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 02:26 PM

Vezi postareaIoana, la 07 May 2012 - 02:16 PM, a spus:

Daniele, eu merg pe principiul, "viata e destul de amara ca sa mai beau si cafeaua amara" =))
Eu nu fac o pasiune din slabit, dar v-am tot "auzit" pe aici vb de stevia asta si am zis sa vad daca merge sa inlocuiesc zaharul,da se pare ca tot la el raman. =))

cum sa fie viata amara, cand eu te vazui zburdand pe plaja?! te alinti ...
eu am gasit o pasiune in cafeaua amara, altfel zici ca beau sirop ...
dulciurile da ... fac parte dintre dulcegariile vietii ... :D De aceea prefer sa ma abtin la cafea si sa mai scap un dulce cand si cand :D

2ut, brava pt -2 kg. Pt 6 zile nu e de colo, totusi intr-adevar in deplasare e greu cu dieta, ca nu ai la dispozitie ce iti trebuie.
am patit si eu asa cu pestele congelat, naspa rau unele sortimente ...exact cum ai zis: o chestie gelatinoasa, aproape se descompune si gretoasa foc, in special codul!
Daca gasesti peste proaspat esti salvata, asa cum a zis zerda: 2 pastravi aruncati la cuptor, doar cu suc de lamaie, usturoi, sare, piper, oregano.
Am mai nimerit bine file de halibut congelat, pe care l-am facut cu rosioare, ca in prima reteta postata de Dex.
Vezi ca nu ai voie pulpe de pui, poate de aia doar 2 kg?
Ia topicul de la inceput, ca asa am facut si eu in saptamana 3 si am gasit o multime de retete care mi-au placut, dupa ce in sapt 2 ma oripilasem de la vreo 2 portii de peste cu spanac fiert, de nici un animal haituit nu cred ca le manca.
Mie mi-a mai placut foarte mult, pulpa de vita maturata (am gasit-o la Carrefour la galantarul de carnuri unde serveste vanzatoarea) e in forma de suluri ambalate in folie de plastic alimentara. Mi-a placut mai mult decat muschiul. Iese o nebunie la gratar, sau la abur, sau la tigaie, eu l-am facut in sange cu un pic de balsamico si de soia, piper si la sfarsit sare. Ar mege si in sos de ciocolata cu pepperoncino. :D
Crevetii mie mi-au mai placut mult trasi 10 min cu lamaie, usturoi, sare si piper. Sau la fel dar si cu rosii cherry.
E imp sa alegi rosii gustoase pt perioada asta de dieta. Alea mari au un gust horror la vremea asta.

#748 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2012 - 02:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 02:07 PM, a spus:

nu stiu, unde e reteta de kimchi?

Imprastiata pe la muraturi:

http://artaculinara....post__p__105924

http://artaculinara....dpost__p__97359

http://artaculinara....dpost__p__98124

Dar cum am trimis un e-mail unui prieten care a gustat din muratura mea, il reproduc aici caci poate e mai sintetizat.

* Kimchi contine multa vitamina A si C, calciu, fosfor si fier. Antioxidatii din kimchi ajuta sistemul imunitar in prevenirea imbatranirii si preventia cancerului.
* Kimchi are putine calorii si un continut bogat de fibre in ingredientele vegetale. Unul din componentii ardeiului iute ajuta la arderea grasimilor.

* Kimchi contine o mare cantitate de acizi lactici produsi prin procesul de fermentare. Lactobacilli curata intestinele – ajutand astfel la prevenirea cancerului la intestine.

* Intr-o sectiune a Kimchi Museum este explicata “Eficacitatea Lactobacillilor in Kimchi”. Lactobacilli, cunoscuti si sub numele de ‘lactic acid bacteria,’ este un puternic micro-organism care ajuta organismul sa lupte impotriva toxinelor. Aceleasi micro-organisme se gasesc in iaurt si branza, rezultate in procesul de fermentatie.  Gustul acru pe care il au iaurtul si branza se gaseste si in kimchi, fapt ce contribuie la aroma unica a acestuia.

* Kimchi are de patru ori mai multe bacterii lactice decat iaurtul!

Se poate pastra pe termen lung (pana la 6 luni), fara a necesita conditii speciale (este doar necesar ca temperatura sa nu scada sub 7 grade Celsius), fiind astfel o mancare deosebit de comoda si la indemana.

http://www.retetelel...imchi-partea-1/
http://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

http://kimsminimeals...ealthiest-foods

Ingrediente:
o varza (alba, rosie, chinezeasca - napa cabbage) ~ 1 kg
o ridiche neagra mare, sau alba ~ 500 g
ceapa verde (sau praz iarna) - 3-4 legaturi
usturoi - o capatana mare
ghimbir - o bucata cam cat o jumatate de palma sau mai mult
ardei iute. Muuuult. cat suportati. 5-6 bucati sau +. Sau chili powder - boia iute 1.5 linguri pline. Mai gustati, mai puneti daca va tine cureaua. Koreenii pun cu pumnul. Sau pasta de ardei iute.Dar iute si multa. Cea din comert in general contine conservanti si alte dracii asa ca nu o recomand.
cam 6 linguri de sare grunjoasa (neiodata, pentru muraturi)
2 linguri de zahar. (brun, de palmier, alb, miere)
3-4 linguri de orez boabe. Se vor transforma in faina de orez.
100 ml sos de soya sau sos de peste (Nam Pla)

optionale:
Morcovi, ardei gras, frunze de leurda, de curry, frunze de mustar, condimente tip "asian spices" (seminte de coriandru, enibahar, anason stelat, cardamon, etc.) si/sau ce va mai place sau doriti.
Exista sute, poate mii de retete de kimchi, de ce nu ar exista si cea a voastra?

Mod de preparare:
In ordinea acesta:
Se pune la fiert cu o lingurita de sare si zaharul cam 1 litru de apa.
Orezul se macina in rasnita electrica de cafea pana se obtine faina de orez. Sau acesta poate fi cumparata direct de la naturisti dar e mai scump.
Cand apa fierbe se adauga faina de orez in ploaie, ca la mamaliga si se amesteca cu telul sau o furculita sa nu faca aglomerari - cocoloase. Se lasa sa fiarba 5-10 minute la foc mic pana se obtine o compozitie cam ca aluatul de clatite.
Daca ati optat pentru ardeiul iute uscat - boia iute - se pune si acesta la fiert cu faina de orez.
Se lasa sa se racesca.
Pana atunci se toaca legumele. Varza tocata se pune intr-un vas mare si se sareaza generos sa-si lase apa si sa se inmoaie. pe masura ce tocam restul infredientelor bastonase subtiri sau cu ne pricepem le punem peste varza si le amestecam cu acesta.
Ghimbirul se poate toca fin sau da pe o razatoare. Cateii de usuturoi se zdrobesc in presa de usuturoi sau se rad pe razatoarea fina.
ceapa verde se taie bucati de 3-5 cm . Se pot pune si frunze de usuturoi. Unii taie frunzisul si cu foarfeca. Nu conteaza prea mult tehnica.
Intr-o oala mare sau borcan imens =)) bidonas de plastic , etc. se pun toate ingredientele peste care se rastoarna fietura de orez racita si sosul de soya sau de peste. Merge si fara ele, dar rezultatul e mai bun. Atentie, sosul de soya e si el sarat.
Chiar daca sunt retete care vorbesc de otet, NU este cazul. Fermentatia naturala va face tot si Lactobacillus creste in mod natural cantitatea de vitamina C de peste 5 ori fata de continutul din legumele proaspete.
Recipientul de fermentare trebuie sa nu fie umplut pana sus, caci atunci cand incepe bolboroseala, poate sa impinga legumele afara.
se lasa la loc calduros - bucatarie - acoperit cu un capac, ceva pentru miros, care este de grupa mare, dar nu inchis ermetic, ca bacteriile sa poata sa vina sa-si faca lucrarea.
Vara e gata in 30 de ore. Perfect murata, acra fermentata "to the perfection" iarna se mai pot adauga cateva zile 3-4. Se poate consuma din acest moment.
Se pune in borcane cu capac ermetic si se verifica peste noapte daca vre-unul nu este etans si "curge" pe sub capac. Se depoziteaza apoi la rece in camara racoaroasa, pivnita, frigider.

Timp de prepare ~ 1 ora sau mai putin.
Cost pentru cantitatile date, locale - sub 10 RON, rezulta 5 borcane pline de 800 ml.

Warnings:
Smells like hell, tastes like haven!
Highly, highly addictive =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#749 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 May 2012 - 02:51 PM

Si se mananca destul de repede, trebuie spus!
Mie mi-a picat foarte bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#750 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 07 May 2012 - 03:30 PM

Eu m-am dezdrabalat rau de tot weekendul asta din cauza de aniversare in familie - tort, sampanie, salata boeuf si piftelute...

O iau de la capat de miine iar...macar o saptamina poate reusesc vreo ceva...aveti idee cit se slabeste intr-o saptamina?

Daniella, brava tie! Toata stima pt cele 57 kg! Eu sint tot grasunica la 57, dar daca as ajunge pe acolo asa fi extrem de multumita!
Imagine postata
Imagine postata

#751 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 03:36 PM

eeee, pai daca e cu zahar si orez cum e de dieta?
cum miroase like hell? usturoi? sau ca varza murata in primavara? :(

#752 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 May 2012 - 03:38 PM

Salutare!!

Eu sunt cea mai fericita!! Sambata am terminat dieta de detox si dupa cele 3 saptamani am slabit 4kg, am scazut in centimetri, cei mai multi s-au dus de la fund , de unde aveam si nevoie -7 cm, acum am 90 cm - marimea potrivita :( , la talie -2 cm , eu o aveam mica nici nu trebuia mai mult, si -3 cm la bulane :(, si un minus de 70-75%la celulita. Mie mi-a priit foarte bine dieta, am scapat si de kg in plus si de centimetri, celulita...de ce vroiam sa scap!!

In w-end am mancat tot ce am vrut eu, dulciuri, paste - am fost la restaurantul chinezesc :rolleyes: ..si luni dimineata am avut un plus de 200g :( , nu am pus mare lucru, dar am si facut sport pe langa ce am mancat zilele trecute, poate si de asta nu am pus mult. Prefer sa fac sport si sa mananc ce-mi pofteste inima :thumleft:

Mii de pupicuri pt tine Dexter!! Ai fost salvarea mea!

Jos toxina!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#753 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaLizura, la 07 May 2012 - 03:30 PM, a spus:

Eu m-am dezdrabalat rau de tot weekendul asta din cauza de aniversare in familie - tort, sampanie, salata boeuf si piftelute...

O iau de la capat de miine iar...macar o saptamina poate reusesc vreo ceva...aveti idee cit se slabeste intr-o saptamina?

Daniella, brava tie! Toata stima pt cele 57 kg! Eu sint tot grasunica la 57, dar daca as ajunge pe acolo asa fi extrem de multumita!

si eu tot grasunica sunt la 57kg. Nici nu m-am despilegolat la costum de baie, pe plaja ... :thumleft: mai trebuie sa ma dezumflu inca o tura sa fiu intr-o forma mai acatarii...

tine Detoxul ad literam cand ajungi acasa si ai determinare si chef si o sa vezi ca ai rezultat si nu e grea. Dar e musai 3 sapt + 6 de mentinere.
Intr-o saptamana depinde ce dieta tii si ce stil de viata ai avut inainte??? Oricum cat vei slabi doar corpul tau stie.
Daca ai avut hamburgheri+cartofi prajiti+cola si ai trecut pe salate si iaurt slabesti mai repejor (exclus orice tip de faineturi/cereale, legume ingrasatoare sau zaharuri).
Mai mult insa de vreo 1-2 kg pe sapt, sau 4-6 kg / luna, daca nu aplici o militarie destul de exacta privind cantitatile si ingredientele, nu cred. Si ai nevoie oricum de min 6 sapt de mentinere dupa (in care sa nu pui nimic, pentru a se stabiliza greutatea).
Eu, ca sectantii, insist sa te inregimentezi la detox alla carte! :(

#754 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaOana S, la 07 May 2012 - 03:38 PM, a spus:

Salutare!!

Eu sunt cea mai fericita!! Sambata am terminat dieta de detox si dupa cele 3 saptamani am slabit 4kg, am scazut in centimetri, cei mai multi s-au dus de la fund , de unde aveam si nevoie -7 cm, acum am 90 cm - marimea potrivita :( , la talie -2 cm , eu o aveam mica nici nu trebuia mai mult, si -3 cm la bulane :(, si un minus de 70-75%la celulita. Mie mi-a priit foarte bine dieta, am scapat si de kg in plus si de centimetri, celulita...de ce vroiam sa scap!!

In w-end am mancat tot ce am vrut eu, dulciuri, paste - am fost la restaurantul chinezesc :rolleyes: ..si luni dimineata am avut un plus de 200g :( , nu am pus mare lucru, dar am si facut sport pe langa ce am mancat zilele trecute, poate si de asta nu am pus mult. Prefer sa fac sport si sa mananc ce-mi pofteste inima :thumleft:

Jos toxina!!

Brava Oana! felicitari ca ai ajuns la finish si ca esti multumita!
dar nu ai terminat :( ! stii ca iti trebuie 6 saptamani de mentinere in care sa introduci treptat cate un aliment nou pe zi si din care primele 3 exclus faineturi si zaharuri? Altfel nu mentii rezultatul.
deci nu vad ce ai facut in we ... nu vad nik ... :(

#755 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 May 2012 - 03:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 07 May 2012 - 03:38 PM, a spus:

Salutare!!

Jos toxina!!

Brava Oana! felicitari ca ai ajuns la finish si ca esti multumita!
dar nu ai terminat :( ! stii ca iti trebuie 6 saptamani de mentinere in care sa introduci treptat cate un aliment nou pe zi si din care primele 3 exclus faineturi si zaharuri? Altfel nu mentii rezultatul.
deci nu vad ce ai facut in we ... nu vad nik ... :(

Nu prea am inteles ce ai vrut sa zici..!?
Adica daca eu mananc orice vreau si nu pun in plus, asta inseamna ca nu mentin rezultatul?
Eu am sa incep sa pap mai putin din toate,ca deja am inclus in w-end cam toate ingredietele. In schimb nu am sa mai mananc paine la orice mancare, ca m-am dezobisnuit, am sa incerc sa mananc cate un pic de dulce in fiecare dimineata ca nu poat altfel :( si mult sport, ca sa ma mentin.

Nu e ok ?

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#756 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 07 May 2012 - 04:39 PM

Cincizeeeeeeeeeci!!!!!! :( :( :( 50 ! 50! 50!

Astept pompoanele... :thumleft:
Nu, Daniella, nu am introdus inca branza, saptamana asta am inceput sa introduc un pahar de lapte dimineata si un iaurt seara de maine. In rest, inca sunt la salate din mai multe legume, uneori cu gratar de pui sau peste, alteori goale sau cu ou fiert.
Nu mi-e foame , beau mult mai multe lichide , si beau doar o cafea pe zi in loc de ... p.a.t.r.u. :rolleyes:
Bravo, Oana,Bianca, Shefu,tinem in continuare pumnii Daniella, Lizura,Zerda( daca mai continui)sper ca nu am uitat pe nimeni.

Musai sa ma apuc si eu de kimchi, ca de mult mi-am propus!
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#757 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2012 - 04:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 03:36 PM, a spus:

eeee, pai daca e cu zahar si orez cum e de dieta?
Pai nu-i pilaf :(
cum miroase like hell? usturoi? sau ca varza murata in primavara? :(
Daca o pui in sosete nespalate si le ti la subsuoara :rolleyes: :(

(Despre Kimchi)
Faina de orez e putina raportata la cantitatea de kimchi si faciliteaza fermentarea naturala rapida. Probabil ca se regaseste in forma modificata in zeama.
Zaharul fermenteaza si el.

Nu stiu daca e de dieta cu 32 de kcal/100g. :( Dar as zice ca da.
E inregistrata ca una din primele 5 cele mai sanatoase mancaruri.
Problema cea mai mare din punctul meu de vedere e sodiul ca in orice muratura si rata mai mare de cancer de stomac in Korea, dar nu o sa mancam noi, romanii kimchi de 3 ori pe zi ca dumnealor.

Nutritional composition of typical kimchi[23] Nutrients per 100 g Nutrients per 100 g
Food energy 32 kcal Moisture 88.4 g
Crude protein 2.0 g Crude Lipid 0.6 g
Total sugar 1.3 g Crude fiber 1.2 g
Crude ash 0.5 g Calcium 45 mg
Phosphorus 28 mg Vitamin A 492 IU
Vitamin B1 0.03 mg Vitamin B2 0.06 mg
Niacin 2.1 mg Vitamin C 21 mg

Kimchi is made of various vegetables and contains a high concentration of dietary fiber, while being low in calories. One serving also provides over 50% of the daily recommended amount of vitamin C and carotene. Most types of kimchi contain onions, garlic, and chilli peppers, all of which are salutary. The vegetables being made into kimchi also contribute to the overall nutritional value. Kimchi is rich in vitamin A, thiamine (B1), riboflavin (B2), calcium, and iron,[13][14] and contains a number of lactic acid bacteria, among those the typical species Lactobacillus kimchii.[15][16][17] Health magazine named kimchi in its list of top five "World's Healthiest Foods" for being rich in vitamins, aiding digestion, and even possibly reducing cancer growth.[18]

Judecati singuri, eventual incercati.
Mie imi place la nebunie! :thumleft:

One study conducted by Seoul National University claimed that chickens infected with the H5N1 virus, also called avian flu, recovered after eating food containing the same bacteria found in kimchi. During the 2003 SARS outbreak in Asia, many people even believed that kimchi could protect against infection, although there was no scientific evidence to support this belief.[19][20] However, in May 2009, the Korea Food Research Institute, Korea’s state food research organization, said they had conducted a larger study on 200 chickens, which supported the theory that it boosts chickens' immunity to the virus.[21]

Additionally, a 2005 study in South Korea found that when eaten in large quantities, kimchi increases the risk of gastric cancer, particularly among people with certain genetic traits.[22]

#758 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 05:05 PM

Oana, nu, nu-i ok, corpul e in alerta si tinde sa reia greutatea de dinainte, o sa traga tot din ceea ce ingurgitezi acum si face rezerve pentru un eventual nou atac de "inanitie". De aceea, dupa un regim asa de inregimentare trebuie sa tii 6 saptamani de mentinere, in care sa introduci treptat daor cate un aliment pe zi, pentru a stabiliza si mentine greutatea timp de 6 saptamani. Dupa 6 saptamani, corpul reseteaza memoria si tine minte noua greutate. Din cele 6 saptamani nu ai voie in primele 3 saptamani deloc nimic fainos si nimic ce contine zahar. A scris undeva Dex asta, dar nu am timp sa caut, sumarul ar fi ce ti.am spus. Ieri +200 g este un semn si daca nu esti extrem de norocoasa o sa continui cu 100-200 pe zi si in 6 sapt ajungi de unde ai plecat. Ar fi pacat pentru ca ai facut 3 saptamani de privatiune sa pierzi ce ai obtinut.
De aceea noi tot vorbim de mentinere.
Eu stiam chiar de 7 saptamani, dar daca Dex a zis, fie 6!
Daca reusesti 6 saptamani sa mananci ce vrei si sa te mentii la greutatea cu care ai terminat dieta este ok si esti cea mai tare. Ai insa grija ca in primele zile de dupa dieta nu pui mult, pentru ca din inertie corpul inca mai scade. Insa destul de probabil sa creasca progresiv sutele de grame repuse. Of course, tu faci cum crezi ca e mai bine pt tine, dar asta e marea capcana a oricarei diete: mentinerea! Multe persoane se plang ca nu e buna dieta x sau y. Desigur, daca nu asteapta bine sa termine si fuga sa reia obiceiurile culinare de dinainte, corpul sufera socuri. Daca a fost doar o scapare nu e problema, dar imp sa reusesti sa mentii 6 saptamani ce ai obtinut.

#759 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 05:07 PM

BRAVAAAAA Koral! mii de pompoane scuturate de la mine catre tine! esti ce a mai tare! brava! ai -1 dupa detox
si eu obtinusem -0.9kg in prima saptamana, dar uite ca m-a destabilizat concediul, insa revin in forta!
ai facut f bine ca nu ai bagat branzeturi, eu clar nu le metabolizez bine deloc! insa m-am speriat de ce au zis fetele referitor la lipsa de calciu si sunt speriata de osteoporoza, ca are si mama

brava de 100 ori! sa mentii rezultatul. Mai ai 3 saptamani de mentinere, poate mai dai 1 kg jos, sa ai loc sa variezi in weekenduri sau la vreun dezmat!

TRAIASCA 50-ul! abia astept sa scriu si eu 50! 50! 50! da si mie :(

#760 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 05:11 PM

Sefu', nu ma indoiesc ca e sanatos si posibil sa fie si de dieta calorica.
La prima vedere mi se pare laborios de facut si 1 ora laolalta sa gatesc nu am decat 1 data la 2-3 saptamani. Daca mai zici ca si smell ... :(
cred ca ar trebui sa probez de la dumneata ca sa ma conving! :thumleft:

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic