Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#781 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 09 May 2012 - 12:21 AM

Vezi postareaDexter, la 08 May 2012 - 05:57 PM, a spus:

uma, in mai multe surse in limba româna am găsit scrumbia aka scrumbia albastră ca fiind Scomber scombrus. Acelaşi Scomber scombrus in surse de limbă engleză este atlantic mackerel.

mă documentai cum e şi cu scrumbia de Dunăre care este altă mîncare de peşte (pun intended :headbang: ). ALOSA PONTICA, este din aceiaşi familie cu herringul, familia Clupeidae, la fel şi sardinele. denumirea in engleză este pontic shad.
pe herringul de atlantic in cheamă Clupea harengus Linnaeus deci nu are de a face cu mackerelul.

e greu cu tradusul peştilor, în majoritatea dictionarelor peştii lumii sunt ori ştiucă ori biban =))

Nu te contrazic ca la peste ma pricep mai putin -stiu doar ca mackerel e sigur macrou, la scrumbie, asa imi aduceam aminte..dar trebe sa vina un pescar adevarat sa ne arate ce si cum :tongue3:
Oricum, mackerelul de Spania e bun, bun!
A cat is a friend fur-ever !

#782 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 09 May 2012 - 03:42 AM

2ut, bravo!! Asa am dat si eu in prima saptamana- 2,800kg :headbang:

Koral, felicitari!! Mai vrei sa slabesti?

Dani,Dexter, mare dreptate ati mai avut! La mine este prima dieta pt a slabi care o fac si am crezut ca-mi merge sa pap orice vreau eu dupa ce am terminat cele 3 saptamani :) :-* mda...copchiii!
Astazi am fost cuminte si am baut apa, si apa, si apa, apoi seara am fost la restaurant si am mancat un gratar de vita porterhouse de 20 ounces si cateva felii mari de la o rosie - ce bun a fost totul!!si foarte satios, nici nu am mai poftit nimic apoi :tongue3:
Am sa vad dimineata cum stau la kg, ca deja nu vreau sa mai fac prostiute, "urmez ca la carte" :)

Eu in stevia nu am incredere, ma documentasem mai demult si cica nu o "cunoste" organismul , e ca si cum ai manca carton....si multe altele ce se mai zice de ea...Nu stiu ce sa mai cred?! Ce e bun si ce e rau!? Acum fiecare face cum il duce capul.. :)

Bafta la toate lumile!! =))
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#783 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 09 May 2012 - 08:14 AM

Eu vin la raport:azi inca 200g jos, am fix 3kg mai putin fata de cand am inceput, se vede bine la burta, din pacate nu si la fund, inca.
Azi am asa:
MD - capsuni (incep sa aiba si oaresce gust)
P - carne de vita tocata cu rosii si condimente
G - mar
C - pastrav la cuptor cu castraveti
Dexter, ieri la cina am inlocuit castravetii cu salata de fenicul si portocala, reteta ta, foarte buna, multam de idee, maine pap iar.
Dani, mersi ca mi-ai atras atentia cu pulpa de pui, imi ramasese in cap ca pot pui, nu doar piept. Bine ca mi-ai zis.
Jos toxina!

#784 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 May 2012 - 08:36 AM

Bravo Oana! deci ieri ai tinut dieta cu carne de vita + 1 rosie! super! nu ai mancat altceva toata ziua? esti tare, brava!

2ut, brava de inca -200g, la mine a mers mai greu in sapt 2-3. Nici eu nu retinusem initial ca nu avem voie pulpe, asa ca si eu am gresit la inceput.
La chiftele sa iasa oleak mai putin gloante sa pui o lingura de sos de soia in compozitie (o sa incerc + balsamico).

Koral iesi si tu la raport. Cum mai merge, esti bine? Dupa ce termin tura 2 o sa fac si eu ca tine, primele 3 saptamani nu os a bag branzeturi, poate un kefir/iaurt disociat de altele.

la mine azi inapoi +800 g, ieri seara am mancat o salata mare de varza cu multa carne de pui si cateva capsuni. Nexam vizita in baie.

Abia astept ziua de luni sa ma apuc de treaba serioasa again! Asa ca 2ut, in ultima saptamana iti fac companie la detox alla carte! Cum iei pranzul ala la tine, ca am vazut ca mereu ai carne de vita tocata? gata facut? sau ai posibilitatea sa gatesti la serviciu?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#785 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 09:27 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 May 2012 - 08:36 AM, a spus:

Bravo Oana! deci ieri ai tinut dieta cu carne de vita + 1 rosie! super! nu ai mancat altceva toata ziua? esti tare, brava!

2ut, brava de inca -200g, la mine a mers mai greu in sapt 2-3. Nici eu nu retinusem initial ca nu avem voie pulpe, asa ca si eu am gresit la inceput.
La chiftele sa iasa oleak mai putin gloante sa pui o lingura de sos de soia in compozitie (o sa incerc + balsamico).

Koral iesi si tu la raport. Cum mai merge, esti bine? Dupa ce termin tura 2 o sa fac si eu ca tine, primele 3 saptamani nu os a bag branzeturi, poate un kefir/iaurt disociat de altele.

la mine azi inapoi +800 g, ieri seara am mancat o salata mare de varza cu multa carne de pui si cateva capsuni. Nexam vizita in baie.

Abia astept ziua de luni sa ma apuc de treaba serioasa again! Asa ca 2ut, in ultima saptamana iti fac companie la detox alla carte! Cum iei pranzul ala la tine, ca am vazut ca mereu ai carne de vita tocata? gata facut? sau ai posibilitatea sa gatesti la serviciu?

Mi-l pun in caserola, gata facut si il incalzesc la MO la servici. Deci incepi inca o tura de detox? Io nu stiu daca as putea asa repede (numai mancare vad, visez).

#786 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 10:11 AM

Vezi postarea2ut, la 09 May 2012 - 09:27 AM, a spus:

Mi-l pun in caserola, gata facut si il incalzesc la MO la servici. Deci incepi inca o tura de detox? Io nu stiu daca as putea asa repede (numai mancare vad, visez).

aha, super idea! doar ca nu am MO/bucatarie la serviciu. Da, incep inca o tura (dupa 5 saptamani de mentinere), pentru ca vreau sa ajung neaparat undeva in jur de 50, ideal 47, sunt foarte hotarata acum si asta e cea mai grea parte: sa ai determinare si forta sa faci o dieta.
Eu nu am avut asa mari pofte. E greu cand intri pe forum mai ales, dar eram asa de hotarata si este asa de bine sa stii ca ai o lista scurta si cantitati fixe, variante putine. La mine doar asa functioneaza, nu ma lasa sa scap in balarii. Doar la ceva dulce stiu ca am poftit de vreo 2 ori, dar am mancat fructul si nu am avut iesiri in decor.

#787 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 May 2012 - 01:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 May 2012 - 06:42 PM, a spus:

boon, acum sa raportez. Azi m-am intors, vedem maine cantarul. Am avut urmatoarele probleme:
- aproape toate mancarurile (pe care le adoram) mi s-au parut uleioase, grase, grele!!!

ai ales gresit din menu!

- nu am mai putut sa mananc 2 feluri + desert + vin, mi-era efectiv greata dupa 1 fel!

e foarte urat ce spui Daniela, si ma simt trasa-n cauza pentru ca traiesc pe acest pamant si n-a mai zis nimeni pana azi ca a mancat gretos aici!

- deci in Sicilia, unde pestele proaspat te intampina la intrare si te priveste in ochi, imbiindu-te sa il mananci, am constatat, ca imi place pestele gatit la abur, sau gratar, fara ulei. Ciudat pana si salmoriglio siciliano (olio, succo di limone, acqua, origano, aglio, sale) mi s-a parut gras, probabil nu era uleiul care trebuie... .

Cu siguranta era ulei sicilian, sicilienii in general sunt fideli insulei si produselor pe care acest pamant minunat le da!
Iti mai zic ceva: vin cisterne din Toscana, camioane, cumpara ulei varsat de aici, acolo il imbuteliaza si-l vand ca ulei toscan. Am prieteni care au sute de maslini si vand ulei.
Sosul de care zici il cunosc prea bine, il fac mereu cand mancam peste la gratar. Are ulei in el, deci cum sa fie altfel decat gras?

In schimb am murit de placere sa mananc chifle calde din diverse faineturi bio cu masline, rosii si muiate in putin intr-un ulei eccezionale! Semplice e buono. Dar 1 singura data, deci caz exceptional, nu ca am mancat chifla in fiecare zi!

No, bine macar ca ceva a fost pe placul tau :)

- pestele spada nu il pot suporta la gust (mai ales cand vad partea aia maro ... ), de somon stiam deja

Partea maro NU se mananca. Iar pestele spada saptamana trecuta era 32 de euro.
Multi "nu-l suporta"
. Eu il mananc si-l dau si la oaspeti.

- si inainte uram cand imi dadeau diverse (peste la gratar, involtini, sarde al becaficco, scoici gratinate, paste ale sarde chiar) cu pesmet, acum chiar nu le-am putut suporta!!!bleah! ce se schimba gusturile! Pesmetul in mancare, personal mi se pare horror si mi s-a parut mereu, la fel cum, chestiune de gust nu vad deloc bine cartofi cu paste, sau alte cereale/fainoase cu paste ...

Nu generaliza, cu siguranta ai gresit restaurantul.

Pana cand aseara proprietarul pensiunii unde am tras mi-a confirmat ca bucataria siciliana este grea, cu multe prajeli, consistenta etc... Atunci mi-am dat seama ca dieta doar mi-a deschis mai tare gustul spre natural si dietetic (gatitul fara ulei) decat inainte.

Uite de asta retetele mele is pline de prajeli!

Jos uleiul din gateala! Sus :tongue3: uleiul al bun, folosit la rece. Am primit si eu o sticla de ulei de-al bun (de pe langa casa omului! nu am avut niciodata! parca te imbie: mananca-ma, mananca-ma, mananca-ma!)
de unde o sa mai fac eu rost de asa ceva ?! :105:

De la magazin in orice caz nu.

De maine, am o saptamana urata/grea, dar de luni cealalta cred ca voi reveni in forta cu alte 3 sapt de detox, desi tot perioada grea de stres am.... Nu, nu-mi place cum arat inca, deci nu mi-as dori sa ma opersc aici! Sanatate sa am sa merg inainte pana la 47 kg, sau max 52!

Succes la slabit, sa-ti fie de bine vacanta!

#788 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 05:00 PM

Any, nu am zis nici un moment ca e gretoasa mancarea siciliana, sau nu asta am vrut sa spun, poate ca exprimarea mea o fi fost gresita. Oriunde m-as fi dus tot asta ar fi fost rezultatul in aceasta perioada, de dupa dieta, iar eu iubesc bucataria italiana, mai mult decat pe oricare alta! Comentariul meu e la topicul detox, tocmai pt ca are mare legatura cu dieta pe care am tinut-o. Singura chestie pe care o afirm este ca mancarea siciliana nu este in toate cazurile usoara, ci mai degraba consistenta. Intr-adevar poate am ales gresit din menu, de regula am ales tot ce mancam si in trecut cand se bateau turcii la gura mea si eram foaaaaaaarte, foarte, foarte incantata! Am vrut sa confirm ce a spus Dex, ca dupa detox, se schimba gusturile si obiceiurile culinare incredibil de mult. Astfel, e greu sa reintroduci uleiul la gatit in primul rand ... si altele... El, a afirmat chiar ca orice sos i se pare acum bleah!

Faptul ca am ales gresit din menu uneori e clar, clar, clar! pentru ca atunci cand am fost cu gazdele, am mancat chestii nemaipomenite, dar pe care tot din cauza dietei nu le-am mai putut duce la "bun sfarsit" ca alta data, din cauza ca mi se parea prea mult, ca stomacul si mai ales apetitul s-a diminuat. De aia imi era greata deja la al doilea fel, pentu ca era prea mult pt apetitul meu diminuat si nu pt ca era gretoasa mancarea. Inainte mancam pana simteam ca pocnesc si tot terminam tot, acum cand ma satur mi-e greata, nu are legatura cu pamanturile si preparatele culinare minunate din Sicilia, e strict legat de efectele detox.

La pestele spada, eu nu zic de "coaja" aia ce inconjoara felia, ci ca felia in sine: carnea, are o parte alba si niste bucati inserate usor maronii (cum are si crapul).

Uleiul sicilian e de mai multe categorii si calitati, asta e clar. Astfel, am mancat cu gazdele la un restaurant mai altfel, tipul haute cuisine (Nettuno din Giardini Naxos) si acolo ne-au servit uleiul ala aromat si exceptional (nu stiu cum, dar deloc gras/greu) in care spuneam ca am inmuiat chiflele calde. Ei bine, gazda ulterior mi-a spus ca nu ii vine sa creada ca e natural si nu carecumva are ceva adaugat, pt ca si ei au maslini si fac ulei, dar nu are un asemenea gust, parfum, savoare. La plecare am primit de la gazda o sticla de ulei de al lor facut in casa. Am pus aseara la paste si la salata. Nu doar ca nu are legatura cu cel gustat la nettuno, dar asta mi s-a parut mai greu decat ala nenorocit (Acum nu il mananc nici pe ala!) pe care il iau de la supermarket de la noi si scrie pe el extravirgin si de care gazda mi-a spus sa uit ca ar putea fi extravirgin. Asa cum ai spus si tu, a zis si el, ca uleiul facut in casa ajunge pentru tine, ca producator la 7-8 €/kg, deci imposibil sa gasesti sub 12 €/kg un extravirgin in magazin, avand in vedere adaousurile producator + costuri si adaosuri din tot lantul de distributie. Desi clar uleiul primit e mai bun decat cel de la supermarket, probabil chestiune de obisnuinta, sau tot din cauza dietei de mi se pare greu.

Retetele tale nu sunt pline de prajeli, pentru ca tu gatesti intr-un anumit mod. Insa meniul e larg, tu nu alegi lucrurile grele si cu prajeli din bucataria siciliana. Ca sa ma fac mai bine inteleasa, spre exemplu la un restaurant bun la care am fost cu gazdele, pizza vegetariana era cu legumele prajite, ei au cerut sa ca legumele de pe pizza sa le faca la gratar. Este evident ca preparatul final e diferit si depinde de gusturi daca alegi sa mananci asa sau invers. Eu cred ca pentru multi oameni pizza aia vegetariana din meniu cu legumele prajite este mult mai gustoasa decat cea pe care au luat-o ei, cu legumele perpelite pe gratar.

Cat despre pesmet in mancare e chestiune de gust, nu imi placea nici inainte, pt ca nu sunt consumatoare de paine, decat rarissim. Si inainte cand nimeream (Se intampla in multe locuri din Italia) sa imi puna pesmet pe gratarul mixt de peste ma enervam.

Imi pare tare rau ca ai luat-o personal, comentariul era la topicul detox, doar pentru a scoate in evidenta ceea ce noi am mai scris aici, ca dupa o dieta de acest fel se schimba gusturile (Cel putin in prima faza), pana la a nu ne mai fi pe plac preparate pe care inainte le adoram. Postul meu nu are legatura cu bucataria siciliana, ci doar cu starea si apetitul mea actuale vis a vis de orice fel de mancare. Am scos in evidenta ca pana si ce imi placea mai mult si mai mult, acum nu mai pot manca.
Si nu doar chiflele calde cu uleiul ala divin mi-au placut in Sicilia din acest voiaj, ci mult mai multe preparate. Cand o sa am timp o sa le pun la topicul de calatorii si pe cele care mi-au placut si pe cele care acum mi s-au parut grase, dar acolo nu o sa scriu constatarile mele personale legate de urmarile detox.

multumesc de urari

#789 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2012 - 05:25 PM

Eu am spus aici, sincer deschis pe fata, de slabit, am slabit si nu-mi pare rau. Ca eu am avut alte probleme, asta e, ghinion, se mai intampla. Doar ca eu nu sunt deloc influentabila la gusturi, pentru ca sunt o gourmet si oricand o sa vreau sa gust altceva, chiar numai un pic. Deci dieta nu mi-a schimbat gusturile deloc.
Am o cutie de 500 grame de inghetata in congelator, dar nu m-am atins de ea, mai degraba poftesc un rasol cu mustar/hrean sau amandoua si mai bine! Eh, fiecare cum ii vine mai natural!
Eu nu suportam uleiul de masline, pentru ca mi-a fost dat ca medicament, acum cativa ani! puteai sa-i faci si coronitza ca tot nu-mi placea! Acum mananc fara teama!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#790 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 05:28 PM

zerda si eu patesc la fel, desi inainte devoram fara sa stau pe ganduri cutia de 500 g inghetata, de se mira toata lumea cat pot sa mananc :) ! de aia eu zic ca pe mine m-a influentat dieta, pentru moment, nu stiu cum va fi mai incolo... posibil sa revin la obiceiurile culinare obisnuite...
eu adoram uleiul de masline, desi l-am luat si eu ca medicament, in cura pt bila (2 linguri dimineata pe stomacul gol)
acum imi place rece in salata, dar mult mai putin cantitativ decat inainte cand inundam salata si mi se parea divina! insa uleiul gatit greu acum ..., desi in dieta i-am simtit enorm lipsa din salate si am si scris asta la momentul respectiv ...

#791 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 05:33 PM

Doamne fereste, cat ai scris!
Partea neagra de la pestele spada exista in toti pestii spada, depinde de unde e felia, daca-i de la coada e mai curata, daca e mai mare de la mijloc are acele bucatele maronii care de regula nu se mananca. Nu ma refeream la pielita.

#792 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 05:39 PM

aha! deci partea aia maronie nu se mananca, nu stiam. merci! vezi de ce e bun forumul, invata si coana mitza de la dadarlad ... ;) La crap nu mancam chestia portiunile maro, asa nici la spada nu am mancat, dar nu stiu de ce nu-mi place, are gustul prea decis (ca si somonul)... . Imi plac pestii cu gust mai delicat...

am scris mult, ca m.am necajit ca ai zis ca am spus lucruri urate despre Sicilia, care e iubirea mea si a lui tati din toate punctel de vedere, inclusiv culinar!!! :( io-s acu'cu handicap la stomacel ... , sau la cap :) ..., face bine la silueta, dar produce greturi ... :( Si sa te supar eu tocmai pe tine? surioara mea, care imi face pofta cu tot ce gateste?!!!?? mai bine imi bagam calus, decat sa afirm ca eu actualmente am greturi :) !

si inca am uitat sa zic, ca nici vinul nu a intrat, eu care sunt mare amatoare de vinuri italiene. Si ala mi se parea prea aspru, prea acru, exact cum i se par lui tati toate vinurile, pt ca el nu e bautor de alcooale de nici o culoare!

Any, dar de ce sa fi zis gazdoiul ca bucataria siciliana e forte si grea, ca el doar nu a tinut detox? ;) Ca probabil m-a influentat si el cand am scris, insa nu si cand mancam, ca acest comentariu al lui a venit undeva in penultima zi (ultimele 3 seri am iesit cu ei).

#793 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 07:01 PM

Dani, gazdoiul o fi zis ca mancarea-i grea pentru ca probabil mananca numai caponata de dimineata pana seara.
Eu la caponata de ex, prajesc doar vinetele.

#794 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 09:33 PM

nu, a zis ca el nu mananca chestii prajite, numai la abur, gratar si foarte lejer si foarte proaspat, cel putin 1 dta pe zi peste. Am asteptat la cina, pana pe la 10 (seara) sa bage aia peste proaspat si ne-au facut unii de miscau cand ni i-au prezentat... ! Si toate antipastele le-a cerut din priprie initiativa mereu, doar ceva lejer si fara multe combinatii. De ex, ii plac alicele marinate, zicea ca de alea poate manca si 1 kg.
Am gresit, nu a zis ca bucataria siciliana e grea si consistenta, ci ca bucataria traditionala este.

#795 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 09 May 2012 - 10:10 PM

Nu mai vorbiti de mancare uleioasa!! Cand stiu ca ma duc in Romania si mai toata lumea gateste asa, aouleu!! Eu care nu refuz...bag asa, dar anul asta am sa fiu mai atenta si am sa mananc mai putin...
Mai sunt persoane care nu gatesc asa uleios dar multe nici nu vor sa auda sa mai scada uleiul si grasimea animala...asta e! fiecare cum vrea! si ma mai enrveaza la culme bulionul prea mult in mancare - ca sa fie rosie frumos mancare..hmmm..am mai auzit-o si pe asta!

Eu gatesc mai fara ulei si cand imi este dor de ceva prajit, imi fac pofta, dar nu acum sa bag in orice fel de mancare prajeala multa si cu mult ulei...iac!! :rolleyes:

Marti dimineata, cand m-am cantarit aveam in plus 1,300kg si am facut foamea toata ziua,am baut apa si apa ,doar seara am mancat gratar de vita si o rosie. Miercuri dimineata -adica astazi, aveam in minus 1,300kg, m-am bucurat foarte mult de reusita si de asta sunt cuminte si stau in banca mea :occasion14:

Meniul meu de astazi a fost: -dimineata bobite de struguri si branzica de capra mai cremoasa
-la pranz am avut mancarica de ardei copti cu branzica de capra si ochiuri
- pt cina ma gandesc sa pap capsunele cu branza de capra ca sa nu introduc prea multe intr-o zi

si dovezile....

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1297-13365941613843.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1297-13365941488337.jpg

si pt maine am facu Fenicul gratinat -reteta a lui Maya si mai vad eu ce pap...

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1297-13365941719581.jpg

Va pup!! bafta!!
ReteteFamilie.com

#796 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 May 2012 - 12:47 AM

Am uitat sai zic si lui Any ca ea nu gateste deloc uleios, gateste chiar f bine, ma inspira de multe ori.
Any, nici Dani nu a zis referitor la tine, tu gatesti f bine si o stie si ea.

Va pup pe amandoua!
ReteteFamilie.com

#797 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2012 - 09:25 AM

Neata, azi stationez, am tot ca ieri. De mancat, am in plan asa:
MD - capsuni
P - pastrav la cuptor cu salata de fenicul si portocala (inca o data, mersi Dexter)
C - vitel la gratar cu rosii
Mi-e pofta de dulce, mai ales cand vad ce e pe forum (dar, ca masochista, nu pot sa nu intru), dar nu mi-e foame, rezist mult mai usor decat am crezut.
Oana, bravo pentru surplusul dat jos rapid, ma bucur ca imi tii companie pe-aici.

#798 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 May 2012 - 03:13 PM

2ut, bravo ca rezisti! Eu am dat-o in bara in a 2-a saptamana de detox dar apoi mi-am revenit. Eu la 'perioada' sunt nebuna dupa dulce...
Acum in schimb sunt cuminte si urmez mentinerea ca la carte, dimineata am papat iarasi cheesecake, ha, ha! -adica branzica de capra cu struguri :occasion15: , la pranz am fenel gratinat si seara vad eu ce mai pap...cred ca pepene galben cu ceva branzica :floare: Daca am branzica si fructe dulci, se compenseaza cu dulcele...
Maine am sa includ alunele si am sa-mi fac o salata cu ton.

Forta!! vorba lui Dani.

Fetele cu mentinera cum mai sunteti? Dani, Koral?

Va pup!!
ReteteFamilie.com

#799 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 May 2012 - 08:14 PM

Tot eu...ha,ha!! :tongue3:
Dani, multumesc mult ca ti-ai facut timp sa-mi explici de cele 6 saptamani de mentinere, mi-ai schimbat viata si tu, iti multumesc de asta. Eu am fost Toma si acum m-am trezit :floare: De cand am inceput sa adaug ingrediente putine la 2-3 zile , ma simt si mai bine, si mai usoara, slabuta, am mai multa incredere in mine si mai ales ca nu am pofte deloc si mananc cu placere ceia ce adaug, nu-mi este asa foame si nu mai mananc asa mult cum faceam alte dati. Multumesc Dani!!

Pupici!
ReteteFamilie.com

#800 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2012 - 08:47 AM

Neata, vin iar la raport (azi + 600g). Mergem mai departe cu
MD - capsuni
P - ton si salata de ridichi
G - un mar (am gasit niste mere excelente, zici ca acum le-au cules, acrute, zemoase, super)
C - piept de pui la gratar cu spanac
In week-end iar nu suntem acasa, dar plecam la socrii, imi duc papica cu mine si sper sa fie ok (doar ca ne asteapta cumnata-mea cu negresa si cheescake....).
Eu nu stiu cum o sa fiu cu mentinerea, ca-s tare lacoma si pofticioasa de fel, sper sa ma pot disciplina (m-am gandit ca o sa-mi amestec mai intai legumele, adaug uleiul, carne de porc si iaurt sau branza de vaci, ca mi-e dor de ele si migdale, nu toate o data, bineinteles).

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul