Forum Culinar: Paste cu pește - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu pește

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2015 - 09:41 AM

Rigattoni cu sos de peste
Am pus in tigaie un borcan de sos de rosii facut de mine, bucati de file de peste congelat si am lasat la fiert pina cind pestele incepe sa se desfaca. Separat am fiert rigattonii si apoi i-am aruncat in tigaie, amestecat bine si servit :angryfire:
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14319349066893.jpg

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2015 - 12:29 AM

Radiatoare cu somon si piper roz
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14330249714528.jpg

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2016 - 12:35 AM

Spaghetti con le cozze
Imagine atasata: monthly_03_2016/post-4-14584269391114.jpg

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2016 - 08:51 AM

Nu's de ce o iesit asa de rosie in poza da' era buna tare.
Tentacule de calamar in putin ulei cu un catel de usturoi, vin alb, sos de rosii si apoi amestecat cu paste
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14748726579603.jpg

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2017 - 09:16 AM

Mini penne rigate con polpo e pomodoro
Metoda risottata adica am pus in tigaie caracatita bucatele congelata cu sos de rosii, cind a inceput sa fiarba am adaugat pastele si apa fierbinte si am amestecat din cind in cind pina ce sosul s-a evaporat si pastele s-au fiert, excelente
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14978565826315.jpg

#26 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 June 2017 - 07:56 AM

Am facut si eu o data metoda asta, foarte bune.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2017 - 04:34 PM

Sint mult mai gustoase pastele facute in modul asta

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2019 - 02:51 PM

Condimentul pentru pastele de azi: somon proaspat, ciuperci, smantana cu gust de somon. E de-a dreptul woooow somonul cu ciuperci. Daca nu ati incercat pana acum, va recomand.

Pt dl. Any...eu am prestat de dieta pt mine.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-40270700-1548334263.jpg

Vin mai acus si cu pastele.

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2019 - 04:02 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-52907200-1548338535.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-33334400-1548338574.jpg

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2019 - 04:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 02:51 PM, a spus:

E de-a dreptul woooow somonul cu ciuperci. Daca nu ati incercat pana acum, va recomand.

nici nu mi-ar fi trecut prin cap combinatia dar acu ca ai zis o sa o incerc

#31 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2019 - 05:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 January 2019 - 04:50 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 02:51 PM, a spus:

E de-a dreptul woooow somonul cu ciuperci. Daca nu ati incercat pana acum, va recomand.

nici nu mi-ar fi trecut prin cap combinatia dar acu ca ai zis o sa o incerc


Pai nici mie, mi-a zis odata o cunostinta si am probat. Nu facusem cred de vreo cativa ani buni, acum am avut somon proaspat in plus si mi-am adus aminte. E foarte bun sa stii.

Eu am facut asa:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.

Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.

Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.

Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 24 January 2019 - 05:08 PM


#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2019 - 01:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 04:56 PM, a spus:

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).


Atasament 20181110_135707.jpg


Any, am luat triglie.Spune-mi te rog cum le faci tu.🤗

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2019 - 02:14 PM

Lili, mi le face fileuri Rambo, deci numai file de triglie.
Iar pasta depinde de inspiratia de moment.
Deci pestele il pun intr-un strop de ulei ev ,rapid pe o parte si pe alta apoi il scot pe o farfurie.
In uleiul asta care a ramas (mai pun un pic daca trebuie)pun un catel de usturoi strivit cu cutitul, apoi rosii cherry taiate in doua, foc mare, cade pielita de pe rosii, scot pielita si o arunc. Dupa cate pun inapoi pestele, patrunjel tocat, amestec rapid si gata.

Sau pui pe farfurie direct patrunjel tocat proaspat.

Rosiile le strivesti un pic in tigaie.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 January 2019 - 02:13 PM


#34 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2019 - 07:11 PM

Fileuri fileuri.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-70109100-1548522675.jpg

#35 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 January 2019 - 05:04 AM

paste cu vongole/clams rețetă culeasă din județul emilia romagna (cred că de fapt așa se fac și-n alte județe)

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-00963800-1548557650.jpg

PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii Imagine postata

#36 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2019 - 04:10 PM

Cum nu-mi placeau rosiile la magazin, am facut cu suc de rosii.
Nu mai am poze, ca m-am grabit.
Multumesc de idee Any, sigur o sa mai repet experienta.

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2019 - 11:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 05:07 PM, a spus:

Eu am facut asa:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.

Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.

Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.

Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.

mersi, le fac imediat ce procur tot

#38 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 January 2019 - 11:36 PM

Dex arata fain de tot. Noi avem obicei sa facem sambata la pranz paste cu vongole. Un kg de vongole la doi oameni. Nu va zic cate grame de spaghetti pun, ca mi-e rusine. Dar de cand mananc de dieta nu am mai facut.

Lili cu placere. Pestele asta mie imi place enorm, are gust de mare nu stiu cum sa explic. Cand il mananc simt tot gustul marii.

Adriana sper sa-ti placa, noua ne place enorm, imagineaza-ti ce chin pe capul meu, am gustat numai de sare, fara sa mananc.

#39 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2019 - 11:52 PM

Vezi postareaDexter, la 27 January 2019 - 05:04 AM, a spus:

paste cu vongole/clams rețetă culeasă din județul emilia romagna (cred că de fapt așa se fac și-n alte județe)

Atasament IMG_5162.JPG

PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii Imagine postata


Imagine postata Am scuza acum sa dau cep la ala bun. Weekendul viitor il lasam sa curga in cascade , 'tzeles Imagine postata! Dar m-ai ferici si mai tare daca mi-ai da o reteta de moules ca la belgieni ori francezi, din aia cu sos cu smantana lichida, usturoi si patrunjel in care tot moi painea de mananci o bagheta fara sa ti dai seama...ai?

Weekendul asta m-am delectat scurt cu un Picpoul de Pinet la pestele pane: https://www.artaculi.../page__st__1280
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 January 2019 - 12:52 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2019 - 11:52 PM, a spus:

o reteta de moules ca la belgieni ori francezi, din aia cu sos cu smantana lichida, usturoi si patrunjel in care tot moi painea de mananci o bagheta fara sa ti dai seama...ai?

nu am și nici nu cred că aș găti așa ceva că nu mă împac de loc cu idea de seafood și lactate :)

any și eu o să fac cantitatea dublă data viitoare că s-au terminat cam repede

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi