Tiramisù
#1
Postat 06 February 2012 - 06:55 PM
5 oua
5 linguri de zahar
500 de gr de mascarpone
cafea amara
savoiardi in jur de 27 de bucati ( atatia intra in vasul ales de mine)
cacao amara
In primul rand am facut cafeaua, o cafetiera de 6.
Am pus-o intr-o farfurie si am "lungit-o" cu apa, in jur de 100 ml.
Se separa ouale.
Glbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine de tot pana ce am obtinut o crema si zaharul nu se mai simte.
Am adaugat pe rand cate o lingura de mascarpone si am mixat bine dupa fiecare lingura adaugata.
Crema obtinuta am pus-o intr-un castron incapator.
Am mixat albusurile de ou cu un varf de cutit de sare.
Am luat cate o lingura de albus si am pus peste crema facuta inainte, am invartit de jos in sus (nu de la stanga la dreapta).
Si tot asa pana ce cele 2 compozitii sunt amestecate complet.
Am luat jumatate din savoiardi, i-am inmuiat pe rand in cafea (lasam sa curga excesul de cafea din ei), i-am asezat pe fundul recipientului si am pus deasupra jumatate din crema.
Apoi am continuat cu alt strat de savoiardi si alt strat de crema.
#2
Postat 06 February 2012 - 07:00 PM
din fata si din profil
In acest moment am bagat recipientul acoperit la frigider.Deci trebuie sa stea ceva vreme la rece, cam 8 - 10 ore.
Inainte de a-l servi o sa-l presar cu cacao amara.
Il duc la socrii diseara. Sper sa pot face o poza la sectiune.
edit
coafat cu cacao inainte de a pleca de-acasa
#3
Postat 06 February 2012 - 07:07 PM
Mi-ai adus aminte de el...
Arata de milioane. Sa-l papati cu drag si pofta alaturi de socri!
Editez... ca mi-a venit o idee. Savoiardi nu fac, da o idee am. Nu va fi tiramisù clasic, da' cel putin imi fac pofta.
#4
Postat 06 February 2012 - 07:09 PM
sorinadaniela, la 06 February 2012 - 07:07 PM, a spus:
Mi-ai adus aminte de el...
Arata de milioane. Sa-l papati cu drag si pofta alaturi de socri!
Savoiardi nu sunt buni la Monti?
Merci Sorina . Noua asa ne place cremos.
Asa l-am facut intotdeauna cu exceptia unei perioade in care in loc de albus de ou puneam frisca batuta.
#5
Postat 06 February 2012 - 07:23 PM
#7
Postat 06 February 2012 - 08:41 PM
#8
Postat 06 February 2012 - 08:42 PM
sorinadaniela, la 06 February 2012 - 07:23 PM, a spus:
Cata vointa ai, ti-am mai zis !
ralesu, la 06 February 2012 - 07:46 PM, a spus:
Mi-e poftaaaaaaaaaaaaaaa!
Sper sa reusesc sa pozez ceva .
#9
Postat 06 February 2012 - 08:47 PM
Ellani, la 06 February 2012 - 08:41 PM, a spus:
Eu nici lichior nu pun ca nu ne place.
Mai faceam o varianta cum ziceam mai sus, cu frisca in loc de albus de ou: 300 de gr de mascarpone si 300 de gr de frisca, 6 oua si 6 linguri de zahar.
#11
Postat 06 February 2012 - 09:08 PM
de obicei frec la baia lu' maria ( bain marie) galbenusurile, apoi adaug albusurile si mixez continuu pe foc la bain marie...las sa se
raceasca si amestec cu mascarponele.
Si eu pun cu tzaraita cafea ( expresso tare, dar amestecat cu un pic de grand marnier ,)
oricum, arata wow desertul tau...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su*
zicea o faimoasa reclama de cafea ....
#14
Postat 07 February 2012 - 01:01 AM
moatza, la 06 February 2012 - 08:53 PM, a spus:
L-am mancat tot, 5 oameni, da' poze n-am adus.
Am facut la mielul soacramii si la carnati si gata bateria.
Oricum, nu va asteptati la sectiuni din alea de revista de sa stea teapan pe farfurie.
stella, la 06 February 2012 - 09:08 PM, a spus:
de obicei frec la baia lu' maria ( bain marie) galbenusurile, apoi adaug albusurile si mixez continuu pe foc la bain marie...las sa se
raceasca si amestec cu mascarponele.
Si eu pun cu tzaraita cafea ( expresso tare, dar amestecat cu un pic de grand marnier ,)
oricum, arata wow desertul tau...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su*
zicea o faimoasa reclama de cafea ....
De-ai sti de cand nu l-am facut, azi m-am gandit eu asa ca ar fi mai frumos sa fac eu ceva dulce decat sa cumpar.
Imi place sloganul asta , asa si e!
ralesu, la 06 February 2012 - 10:02 PM, a spus:
N-as putea sa ti-l traduc mot a mot, concluzia ar fi ca, cu cat mananci mai mult cu atat iti ridica moralul si deci te simti mai bine.
Asta ar fi intelesul.
Foxyy, la 06 February 2012 - 11:59 PM, a spus:
Belea! Mi-ai facut pofta de tiramisu. Ma duc sa iau o gura de royal, sa-mi treaca poftele...
Reteta ta se-aseamana tare mult cu a mea. Mi-ai adus aminte de prajiturica, tre' s-o fac cat de curand. Am de toate in casa...
Eiiii n-as prea zice ca se aseamana, al tau are gelatina !
#15
Postat 07 February 2012 - 10:50 AM
sorinadaniela, la 06 February 2012 - 07:07 PM, a spus:
Mi-ai adus aminte de el...
...
Editez... ca mi-a venit o idee. Savoiardi nu fac, da o idee am. Nu va fi tiramisù clasic, da' cel putin imi fac pofta.
sorina, nu stiu ce ideea ti-a venit tie, dar vreau sa iti dau eu o idee.
cred ca merge foarte bine cu "pandispan" cu faina de migdale. eu asa fac foile de dobos: oua + fructoza + pudra de migdale. un blat de genul asta, taiat fasii sau cum ti se potriveste mai bine, cred ca merge foarte bine aici.
#16
Postat 07 February 2012 - 11:58 AM
Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!
Any, scuze pt deviere...
#17
Postat 07 February 2012 - 12:21 PM
sorinadaniela, la 07 February 2012 - 11:58 AM, a spus:
Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!
Any, scuze pt deviere...
Simtiti-va ca acasa !
#18
Postat 07 February 2012 - 12:44 PM
#19
Postat 07 February 2012 - 12:51 PM
any_annette, la 07 February 2012 - 12:21 PM, a spus:
asa ca ma desfasor.
sorinadaniela, la 07 February 2012 - 11:58 AM, a spus:
Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!
Any, scuze pt deviere...
sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos
da' zici si tu bine ce zici
#20
Postat 07 February 2012 - 12:54 PM
boni, la 07 February 2012 - 12:51 PM, a spus:
any_annette, la 07 February 2012 - 12:21 PM, a spus:
asa ca ma desfasor.
sorinadaniela, la 07 February 2012 - 11:58 AM, a spus:
Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!
Any, scuze pt deviere...
sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos
da' zici si tu bine ce zici
Da' oare niste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge ?