Forum Culinar: Tiramisù - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisù

#21 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 February 2012 - 12:56 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 February 2012 - 12:54 PM, a spus:

:lol:
Da' oare nicste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge?
pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru :lol:
stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa :lol:

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2012 - 01:34 PM

[quote name='boni' date='07 February 2012 - 11:51 AM' timestamp='1328611863' post='128195']
[quote name='any_annette' date='07 February 2012 - 12:21 PM' timestamp='1328610110' post='128185']
Simtiti-va ca acasa :lol: !

Atunci am sa ma simt ca acasa... multumesc...

sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos :lol:
da' zici si tu bine ce zici :)
[/quote]

Si tu ai dreptate... da', daca am timp, inseara asta fac un blat pufos si in loc de mousse-ul meu de fructe de padure am sa fac crema de la tiramisù... acum, daca nu le-o place mama alta nu mai face...
Mai incolo promit sa incerc si varianta ta... sau daca o faci inaintea mea sa-mi dai de stire.


[quote name='boni' date='07 February 2012 - 11:56 AM' timestamp='1328612197' post='128197']
[quote name='any_annette' date='07 February 2012 - 12:54 PM' timestamp='1328612071' post='128196']
:lol:
Da' oare nicste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge?
[/quote]pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru ;)
stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa =))
[/quote]

Subscriu la ce a zis Boni... sunt si puturoasa pe deasupra...
Sorina

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 01:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 February 2012 - 01:34 PM, a spus:


Vezi postareaboni, la 07 February 2012 - 12:56 PM, a spus:

pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru :lol:
stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa :lol:


Subscriu la ce a zis Boni... sunt si puturoasa pe deasupra...


Neah, nu cred, altfel n-ai face Monti.

Da' ziceti-mi voi mie cine nu vrea bun, iute, ieftin si sa nu ingrase????

#24 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2012 - 05:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 February 2012 - 01:41 PM, a spus:


Da' ziceti-mi voi mie cine nu vrea bun, iute, ieftin si sa nu ingrase????



Mai pus in incurcatura... cred ca toate vrem, da' suntem putine care punem in practica...
Apoi mai sunt si persoanele norocoase cu un metabolism de invidiat... ce-i intereseaza pe ei de slabit???!!! Norocoase persoane... ce ti-e si cu invidia asta...
Bon, da' am deviat de la subect... sper in seara aceasta sa am timp sa fac blatul de care va zisei. Am cam multe de facut pe ziua de azi, da' nu ma las eu cu una cu doua.
Revin...
Sorina

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 05:22 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 February 2012 - 05:17 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 07 February 2012 - 01:41 PM, a spus:


Da' ziceti-mi voi mie cine nu vrea bun, iute, ieftin si sa nu ingrase????



Mai pus in incurcatura... cred ca toate vrem, da' suntem putine care punem in practica...
Apoi mai sunt si persoanele norocoase cu un metabolism de invidiat... ce-i intereseaza pe ei de slabit???!!! Norocoase persoane... ce ti-e si cu invidia asta...
Bon, da' am deviat de la subect... sper in seara aceasta sa am timp sa fac blatul de care va zisei. Am cam multe de facut pe ziua de azi, da' nu ma las eu cu una cu doua.
Revin...


Spor la treaba :occasion15: !

#26 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2012 - 10:02 PM

Gata, am facut blatul... vroiam sa fac si crema, doar ca m-am trezit ca nu am in casa mascarpone. Maine dimineata cumpar si purced la treaba.
Sorina

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 12:57 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 February 2012 - 10:02 PM, a spus:

Gata, am facut blatul... vroiam sa fac si crema, doar ca m-am trezit ca nu am in casa mascarpone. Maine dimineata cumpar si purced la treaba.


Ce rapida ai fost :) !
Mersul pe bicicleta e de vina :) !
Sa nu ma bati :) !

#28 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2012 - 08:57 AM

Nu te bat, stai linistita... sunt fericita penca la Giulia cica s-ar parea ca nu-i chiar asa de neagra situatia.
Am fost aseara la pediatru si m-a mai linistit un pic...chiar daca parca mai multa incredere am intr-o necunoscuta (dr-ita de sambata) decat in el...
Asa ca ai scapat de data asta.
Ma duc sa cumpar mascarpone, asa pot sa trec la actiune. :)
Sorina

#29 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 February 2012 - 09:35 AM

Sa pui poze, ca mi-a intrat si mie in cap tiramisu asta, musai il fac cu prima ocazie. (cum a iesit blatul?)

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 February 2012 - 06:34 PM

Vezi postarea2ut, la 08 February 2012 - 09:35 AM, a spus:

Sa pui poze, ca mi-a intrat si mie in cap tiramisu asta, musai il fac cu prima ocazie. (cum a iesit blatul?)



Blatul e o minunatie... il fac de mult timp si sunt indragostita de el...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288050746424.jpg

Si acum un pic din procesul tehnologic...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288051177045.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288051408389.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288051578657.jpg

Sectiune inca nu am... nu prea mi-a ars de sectiune... Pozele sunt facute aseara cand am trecut la constructie.
Oricum, mai am, poate daca maine sunt mai bine am sa ma incumet si sa-l trag in poza.
E delicios... Giulia a mancat cot la cot cu mine azi la pranz, iar la h5 mi-a cerut din nou...
Multam Any! :lol:
Sorina

#31 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2012 - 07:50 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 February 2012 - 06:34 PM, a spus:

Blatul e o minunatie... il fac de mult timp si sunt indragostita de el...


Sorina, ia descrie putin blatul, te rog!

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 February 2012 - 08:07 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2012 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 09 February 2012 - 06:34 PM, a spus:

Blatul e o minunatie... il fac de mult timp si sunt indragostita de el...


Sorina, ia descrie putin blatul, te rog!


Da, chiar, ia descrie blatul te rog ! :cheers:
Esti inventiva, ce mai! Bravo, asta e unul din ingredientele principale in bucatarie :occasion15: !

#33 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2012 - 08:39 AM

Blatul e ceva de o simplitate uimitoare...

Ingrediente:
5 oua
100 - 120g fructoza (depinde de cat de dulce se prefera)... eu folosesc 100g
40g cacao

Pt tava de la cuptor eu dublez reteta.


Proces tehnologic:
Separati albusul de galbenus.
Galbenusul se bate cu fructoza bine, apoi se adauga cacao si se continua.
Se bat albusurile.
Se amesteca, stiti deja smecheria 'sus jos/jos sus' (fiecare cum prefera), albusul in compozitia de galbenus.
Si gata, la cuptor max 10 min la 180°C... sa nu cumva sa depasiti cele 10 minute.
Cand se raceste treceti la treaba. Vedeti ca se raceste imediat.
Iese o chestie subtirica, pufoasa si umeda, ce nu are nevoie de insiropare.

Se poate folosi orice fel de crema va trece prin cap. Eu de obicei fac moussuri pe baza de fructe de padure si apoi ornez cu frisca. Simplu si bun.

Reteta nemonti o avem de la Micu Livia din alte zari si a fost montificata de Rodica (Sheng) tot in alte zari. Le multumesc la amandoua, ca tare bun mai e blatul asta.

Acum, apropos de tiramisù... spre deosebire de savoiardi care mai absorb si ei din crema, blatul acesta nu reuseste sa absoarba nimic. Poate ca din acest punct de vedere ar merge mai bine blatul de care vorbea Boni.
Daaaaar, contrastul intre blat si crema e ceva de nedescris, delicios... mi-a adus intr-adevar aminte de tiramisù.
Azi, mai pe lumina voi incerca sa fac ceva poze si la sectiune.
Gata, ca am scris un roman... va pupacesc!
Sorina

#34 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2012 - 10:26 AM

Si acum pe marile ecrane, sectinue din maria sa tiramisù...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288623692609.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13288623831734.jpg

Ce ziceti, va place? Lasati estetica la o parte, ca nu prea le am eu...
Sorina

#35 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 10 February 2012 - 10:34 AM

Beau ceai si inghit in sec...trebuie sa o fac, neaparat!

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2012 - 10:41 AM

Vezi postarea2ut, la 10 February 2012 - 10:34 AM, a spus:

Beau ceai si inghit in sec...trebuie sa o fac, neaparat!


Da, da, asa sa faci, ca tare bun mai e!
Giulia dupa ce a mancat bine la micul dejun, pe la h9 mi-a cerut o bucatica de 'bunu-bunu'. Intre mine si ea slabe sperante sa mai ramana ceva pana diseara...
Sorina

#37 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 February 2012 - 11:21 AM

Vezi postareaboni, la 07 February 2012 - 10:50 AM, a spus:

cred ca merge foarte bine cu "pandispan" cu faina de migdale. eu asa fac foile de dobos: oua + fructoza + pudra de migdale. un blat de genul asta, taiat fasii sau cum ti se potriveste mai bine, cred ca merge foarte bine aici.


Nu scrii tu pls undeva reteta asta :)si si procedeul de executie.
Apropo am descoperit zaharul de mesteacan (cica din asta se face xilitolul care e tot indulcitor) si mi-a iesit tare bine o praji.

Any scuze de paranteza dar, nu aveam unde sa o scriu.

Am facut cred de 4 ori pana acum tiramisu si de fiecare data puteai sa-l tragi pe pai asa lichida era crema :love7: (ok exagerez putin) dar nu ma las asa cu una cu doua...urmatoarea reteta incercata va fi a ta promice :love7:.

#38 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2012 - 11:43 AM

Vezi postareaboni, la 07 February 2012 - 12:51 PM, a spus:


sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos :love7:
da' zici si tu bine ce zici :love7:



Vezi postareayoyo, la 10 February 2012 - 11:21 AM, a spus:



Nu scrii tu pls undeva reteta asta :)si si procedeul de executie.
Apropo am descoperit zaharul de mesteacan (cica din asta se face xilitolul care e tot indulcitor) si mi-a iesit tare bine o praji.




Deja mi-a raspuns mie un pic mai inainte... sper sa-ti fie de folos.
Sorina

#39 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 February 2012 - 12:21 PM

Vezi postareayoyo, la 10 February 2012 - 11:21 AM, a spus:

Apropo am descoperit zaharul de mesteacan (cica din asta se face xilitolul care e tot indulcitor) si mi-a iesit tare bine o praji.

Any scuze de paranteza dar, nu aveam unde sa o scriu.

acu' zii mai multe: unde? cat costa? cum se gaseste? ca si pe mine ma intereseaza tare de tot.


sorina, multumesc pentru promtitudine :love7:

#40 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 February 2012 - 01:36 PM

Sorina, merci de reteta de blat. Crezi ca e destul de elastic sa se preteze si la o rulada?

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi