Forum Culinar: KITCHENAID - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KITCHENAID

#101 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2012 - 11:20 AM

Nu pun pas cu pas, am facut poza doar la produsul finit.
In carte scrie ca pana ce se ajunge la consistenta dorita, etc, gust, o sa aruncam cateva aluaturi.
O sa vad la pranz daca mancam sau ba :occasion14: .

Aluatul trebuie impartit in bilute si puse in accesoriu pe rand.
Pentru rigatoni Ka-ul tre' sa mearga la viteza 6.
Ies cate 4 rigatoni o data.
Se taie si se pun la uscat pe o duprafata intinsa, neteda. Apoi i-am pus la frigider, cam dupa o ora asa.
Eu n-am mai facut paste in viata mea, habar n-am cum trebuie procedat.

Noi mancam paste zilnic.
Daca tu mananci o data cand si cand, nu stiu daca se merita.

#102 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 February 2012 - 11:49 AM

Exact, la asta ma gandesc si eu. Eu mananc paste, insa nu zilnic. Imi place sa le mananc proaspete si chiar daca nu am masinaria, le fac la mana. Nu is taiate simetric, normal, insa la cat de des fac eu, eu zic ca merge binisor. De asta si intreb cam cat dureaza tot procedeul, de la scos ingredientele pe masa pana la aruncatul in oala, ca sa pot compara. Uneori imi e mai simplu sa murdaresc un lighean si mainile decat sa montez, sa demontez, sa spal accesoriile KA. Cum ziceam, timpul ma omoara si am ajuns sa gandesc numai in termeni pragmatici. :occasion14:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#103 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2012 - 02:21 PM

De facut se fac repede si pot fi fierte imediat de la 2 la 5 minute (fierberea).
Dar repet, depinde ce exigente are fiecare.

#104 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 21 February 2012 - 03:28 PM

Any sa-l stapanesti sanatoasa :occasion14:
A cat is a friend fur-ever !

#105 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2012 - 03:59 PM

Vezi postareaUma, la 21 February 2012 - 03:28 PM, a spus:

Any sa-l stapanesti sanatoasa :occasion14:


Multumesc mult Uma :rolleyes: !
Le-am facut, le-am si mancat, au fost bune, numai ca acum vreau sa vad cum se fac fara ou.
Adica cata faina, cata apa.

#106 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 06:46 PM

Ieri am facut rigatoni. Aluat cu ou.
Pasta buna la gust, consistenta, etc.
Unica chestie e ca nu am ramas toti cu gaura, unii s-au mai turtit.
Nu la fiert, ci la inceput cand i-am taiat si i-am pus la uscat.
Nu stiu cum trebuie sa fac sa fie toti la fel, frumosi.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13299289741561.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13299289886959.jpg

Azi spaghetti.
Aluat cu faina de grau dur si apa.
Foarte buna la gust, insa s-au cam lipit una de alta.
Probabil cand le tai trebuie sa am mana infainata sa nu se lipeasca.
Un mister. Deocamdata.
Le-am mancat ca pe alea de ieri cu ulei ev, parmigiano si piper macinat proaspat.
Nu stric deocamdata condimente, pana nu-i dau de cap.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13299291550909.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13299291689154.jpg

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2012 - 07:41 PM

Ce misto e asta de spaghetti, imi place, cred si eu ca buba e ca nu au fost bine trecute prin faina de s-au lipit.

#108 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 07:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2012 - 07:41 PM, a spus:

Ce misto e asta de spaghetti, imi place, cred si eu ca buba e ca nu au fost bine trecute prin faina de s-au lipit.


Adica dupa ce le tai, trebuie sa le trec prin faina =)) ?

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2012 - 07:52 PM

da, sa le zvinturi/agiti nu's cum sa zic cu un pic de faina, daca nu se lipesc, ori le iei cite una si le asezi ca soldateii fara sa se atinga una de cealalta =))

#110 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 07:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2012 - 07:52 PM, a spus:

da, sa le zvinturi/agiti nu's cum sa zic cu un pic de faina, daca nu se lipesc, ori le iei cite una si le asezi ca soldateii fara sa se atinga una de cealalta =))


Am de experimentat inseamna.
Rigatoni cand i-am facut ii taiam si inainte de-ai pune la uscat (ca i-am fiert a doua zi) ii separam ca se mai lipeau.
Asa fain se vede in video, m-am uitat pe youtube.

#111 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2012 - 09:49 PM

Mama, ce imi plac Any. Si rigatoni chit ca is turtiti. Ce video, mama? Ia pune si aici te rog!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#112 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 11:51 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2012 - 09:49 PM, a spus:

Mama, ce imi plac Any. Si rigatoni chit ca is turtiti. Ce video, mama? Ia pune si aici te rog!


Asta e, daca nu se poate pune rog sa fie sters

http://www.youtube.c...feature=related

#113 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 February 2012 - 04:31 PM

Any, frumos accesoriu! Sa-l folosesti sanatoasa!
Cum e cu curatatul? Ca nu-mi pot da seama cum arata interiorul. Se ajunge fara probleme prin toate "colturile"?
Am cîteva atasamente la KA, si toate se curata rapid si fara probleme, chiar si masina de tocat carne se curata foarte usor.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#114 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 04:41 PM

Vezi postareaMaya, la 23 February 2012 - 04:31 PM, a spus:

Any, frumos accesoriu! Sa-l folosesti sanatoasa!
Cum e cu curatatul? Ca nu-mi pot da seama cum arata interiorul. Se ajunge fara probleme prin toate "colturile"?
Am multe atasamente la KA, si toate se curata rapid si fara probleme, chiar si masina de tocat carne se curata foarte usor.


Multumesc Maya :71: !
Se curata rapid de tot, il deschid si scot componentele, discul prin care ies pastele il pun la inmuiat si cu o scobitoare trec prin gaurele.
Accesoriul propriu zis, masinaria, nu se baga in apa.
Am fost mai mult decat norocosi, l-am luat la un pret de nimic ca nici nu am indraznit sa scriu cat am dat pe el.
A fost ultimul.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13300081937996.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13300082063877.jpg

#115 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 February 2012 - 04:54 PM

Pai chiar te rog, lauda-te, si spune ne si noua de unde, cu cît...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#116 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 04:59 PM

Vezi postareaMaya, la 23 February 2012 - 04:54 PM, a spus:

Pai chiar te rog, lauda-te, si spune ne si noua de unde, cu cît...


A fost 32,90 euro de la mediaworld.it
Eram gata sa-l cumparam cu 170, vazusem la 160 dar se terminase. Inainte de a apasa pe buton, zic hai sa ne mai uitam, sa mai dam un search pe google.
Dl.Any a cautat cu codul produsului si asa l-am descoperit.
Nu ne-a venit a crede, ne uitam unu' la altul si radeam.
Insa cand a ajuns ne-am convins ca era adevarat.
Ne-am dus iar sa ne uitam pe site, produsul era terminat.

Eu cred ca o data-n viata se intampla o chestia de asta.

#117 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 February 2012 - 05:22 PM

Ce fain! Asta da afacere! Mai ieftin de 150 € nu l-am vazut. Dar la noi mai apar oferte din astea prin magazine de profil. Asa mi-am luat si eu KA cu mai multe accesorii, la pret cum nu am mai întîlnit pe aici.
Deci în afara setului de baza - robot, bolul mare de inox, aparatoarea de stropi, paleta de aluat, telul de spuma si cîrligul de aluat, am primit:
-accesoriu cu setul de razatori - fina si groaba, plus feliatorul
-accesoriu de stors/separator de seminte, pielite/facut piuree
-masina de tocat carne(cu doua site- grob si fin)
-umplatoare de cîrnati- subtiri si grosi
Totul pentru 399 €. Pret bun, zic eu. Dar de atunci nu a mai fost asa o oferta. Pe linga setul de baza rar cînd s-a mai dat(de cadou) doar cîte un accesoriu. Toate în niciun caz. Am avut noroc :71:

Si cartea, bineînteles( Lori, de ce nu-ti place cartea? Mie-mi plac retetele. Ai probat ceva?).


Alexandru întreba de putere. KA-ul avînd motor cu propulsie directa, culca la pamînt un Ken de 1200 =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#118 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 05:31 PM

Da, imi aduc aminte de Ka-ul tau cu toate accesoriile de pe vremea cand ma interesam de masinarie, pret, etc, de dincolo.
Ai fost o norocoasa. Eu l-am luat la 423 doar cu accesoriile de baza. Dar si asa a fost un pret bun, mai mic nu am gasit.

As vrea sa-mi iau accesoriul "deluxe" , alea 3 masinarii pentru paste, foietaj, etc.
Dl. Any a zis: il luam, ai sa vezi ca-l gasim la 35 de euro =)) .

Cartea nu o am, am uitat sa trimit formularul pe care l-am primit cu KA-ul :sm: .

Cu siguranta o sa-mi iau la vara accesoriul care face suc de rosii, separator seminte si pielite, imi aduc aminte ca-mi ziceai tu odata cand te bombardam cu intrebari, ca lucreaza foarte bine.

#119 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 February 2012 - 05:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 05:31 PM, a spus:



Cu siguranta o sa-mi iau la vara accesoriul care face suc de rosii, separator seminte si pielite, imi aduc aminte ca-mi ziceai tu odata cand te bombardam cu intrebari, ca lucreaza foarte bine.

E o chestie super pentru sos, suc proaspat, bulion de rosii, jeleuri, sucuri, etc, din tot felul coacaze, mure, zmeura, struguri... chestii de astea cu pielite si sîmburi. Foarte folosit de mine, acest accesoriu. La fel masina de tocat carne. Cutitul înca nu necesita ascutire! Si robotul meu are ani buni :sm: La fel raza + feliatorul, toate taie ca în prima zi. Ce-i drept nici nu le-am bagat în masina de vase, desi scrie ca e ok...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#120 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 06:13 PM

Vezi postareaMaya, la 23 February 2012 - 05:36 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 05:31 PM, a spus:



Cu siguranta o sa-mi iau la vara accesoriul care face suc de rosii, separator seminte si pielite, imi aduc aminte ca-mi ziceai tu odata cand te bombardam cu intrebari, ca lucreaza foarte bine.

E o chestie super pentru sos, suc proaspat, bulion de rosii, jeleuri, sucuri, etc, din tot felul coacaze, mure, zmeura, struguri... chestii de astea cu pielite si sîmburi. Foarte folosit de mine, acest accesoriu. La fel masina de tocat carne. Cutitul înca nu necesita ascutire! Si robotul meu are ani buni =)) La fel raza + feliatorul, toate taie ca în prima zi. Ce-i drept nici nu le-am bagat în masina de vase, desi scrie ca e ok...


Da, asta neaparat tre' s-o iau.
Masina de carne, nu, ca am termomixul, tre' sa faca si el ceva :sm: .

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi