Timballo di anelletti al forno paste la cuptor
#1
Postat 19 February 2012 - 05:10 PM
Multi vor spune ca e greoaie, are vinete fripte, etc.
Nu e o reteta care se face in fiecare zi sau in fiecare duminica.
Slava Domnului sunt atatea retete de paste, cu ingrediente fel si fel, deci e normal sa se varieze.
La Palermo, se face si mai si, adica dupa ce se amesteca cu ragù, se pune si sos besamel.
Eu fac fara besamel.
Pastele folosite sunt anelletti, pentru o forma rotunda ca asta am folosit 600 de gr, suficient pentru 6 persoane avand in vedere ca e condiment destul.
Am facut un ragù ca aici http://artaculinara...._1
De data asta, pentru ragù am folosit 500 de gr de carne de porc si 500 de gr de vita. Asa s-a nimerit.
Am curatat 4 vinete mari, le-am taiat felii nu drept subtiri si le-am prajit in ulei de floarea soarelui combinat cu ulei ev.
Le-am pus la scurs si am schimbat o data hartia absorbanta.
Am taiat 3 mozzarelle felii, apoi din nou fiecare felie taiata pe jumatate si am lasat la scurs.
In timp ce pastele fierbeau, am uns o tava cu putin ulei ev, am presarat cu pesmet, am batut bine tava sa se elimine ce era in exces.
Am tapetat tava cu feliile de vinete, asa incat bordurile sa fie acoperite.
Pastele trebuie sa fie fierte al dente, deci nu fierte chiar de tot.
Le-am scurs de apa si le-am amestecat cu o parte de ragù. Nu tot, eu am facut ragù mai mult, sa-mi mai si ramana.
Am pus ceva parmigiano si am amestecat bine din nou
Am pus jumatate din cantitatea de paste in tava, am nivelat cu lingura, deasupra am pus bucatile de mozzarella, apoi am adaugat restul de paste.
Am acoperit cu restul de vinete
Am dat la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute.Tavile astea nu inchid chiar cum trebuie, in sensul ca mai curge ulei din tava, picaturi. Asa ca, sfatul meu e sa puneti un alt vas pe nivelul inferior al cuptorului eventual cu ceva apa in el, in care sa curga uleiul, ca sa nu curga in cuptor.
#2
Postat 19 February 2012 - 05:14 PM
#3
Postat 19 February 2012 - 05:37 PM
Ultimul pe care l-am facut nu era traditional pentru ca n-aveam anelletti
#4 Guest_Gelutza_*
Postat 19 February 2012 - 05:38 PM
#5
Postat 19 February 2012 - 05:38 PM
#6
Postat 19 February 2012 - 05:40 PM
Adriana, la 19 February 2012 - 05:37 PM, a spus:
Ultimul pe care l-am facut nu era traditional pentru ca n-aveam anelletti
Eu as zice, macar o data-n viata !
Gelutza, la 19 February 2012 - 05:38 PM, a spus:
Nu e greu deloc, mai ales daca ai ragù facut de dinainte si congelat, numai trebuie sa-l decongelezi si sa frigi vinetele.
Merci Gela !
#8
Postat 19 February 2012 - 05:47 PM
Foarte faina reteta si daca e musai o data in viata o sa o incerc si eu numai ca nu am tava din aia si nici paste de felul ala n-am vazut.
Cred ca trebuie sa o incerc cand ajung in Italia. Pana atunci o sa admir pozele.....
#9
Postat 19 February 2012 - 05:52 PM
La-Chef-A, la 19 February 2012 - 05:47 PM, a spus:
Foarte faina reteta si daca e musai o data in viata o sa o incerc si eu numai ca nu am tava din aia si nici paste de felul ala n-am vazut.
Merci, sa stii ca e buna tare.
Gabi, daca nu ai tava din asta cu gaura la mijloc, poti folosi una rotunda, fara gaura.
Reteta originala e cu paste din astea anelletti, insa daca nu gasesti si nu gasesti poti face cu altfel de paste, eu as incerca cu paste scurte, sunt mai usor de gestionat.
#10
Postat 19 February 2012 - 05:53 PM
eu cred ca o voi incerca cu sos simplu de rosii , daca oi gai pe aici pastele, daca nu , la vara in italia .
#11
Postat 19 February 2012 - 06:04 PM
Ba ragu era, se vede ca am pus mai putin probabil, si putin prosciutto, uite aici detaliat
http://adriananicole...05/01/timballo/
#12
Postat 19 February 2012 - 06:20 PM
stella, la 19 February 2012 - 05:53 PM, a spus:
eu cred ca o voi incerca cu sos simplu de rosii , daca oi gai pe aici pastele, daca nu , la vara in italia .
Pai de dragul lor tre' sa faci!
Daca nu, hai la mine ca am facut pentru 6!
Adriana, la 19 February 2012 - 06:04 PM, a spus:
Ba ragu era, se vede ca am pus mai putin probabil, si putin prosciutto, uite aici detaliat
http://adriananicole...05/01/timballo/
Eu cand fac, fac cu mozzarella, insa da, se foloseste si branza de care ai pus tu sau tuma ii zice aici.
Imi place ca mozzarella cnd se topeste se intinde asa de fain .
#13
Postat 20 February 2012 - 12:28 AM
Acuma mai serios,am pus reteta la catastif,si-astept vreo oferta la vinete(altfel,ma costa un kil mai scump decat carnea,aceeasi poveste ca si dovleceii ) ,in ciuda faptului ca n-am vazut nici paste din astea inelate.Le fac si cu paste scurte,nu-i bai si nici forma din aia n-am,dar ma descurc eu.Bine,e fain cand ai toate ingredientele exacte,dar...ne multumim cu ce-avem si pana la urma,gustul conteaza.
#14
Postat 20 February 2012 - 12:34 AM
Ellani, la 20 February 2012 - 12:28 AM, a spus:
Acuma mai serios,am pus reteta la catastif,si-astept vreo oferta la vinete(altfel,ma costa un kil mai scump decat carnea,aceeasi poveste ca si dovleceii ) ,in ciuda faptului ca n-am vazut nici paste din astea inelate.Le fac si cu paste scurte,nu-i bai si nici forma din aia n-am,dar ma descurc eu.Bine,e fain cand ai toate ingredientele exacte,dar...ne multumim cu ce-avem si pana la urma,gustul conteaza.
Apai daca se pune problema asa, eu ar trebui sa-mi sterg si contul de pe forum, sa nu mai intru deloc, sa cad in ispita .
Am scris mai sus, le poti face cu paste scurte si in forma rotunda.
#15
Postat 20 February 2012 - 04:40 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#17
Postat 17 March 2012 - 09:46 PM
N-am avut chiar toate componentele,dar pe unde cu improvizari pe unde cu modificari...N-am mai rabdat si cum am prins oferta la vinete imediat s-a si comis.
Pentru ca n-am avut tava rotunda ca a ta,am facut-o intr-o tava de chec,ceea ce clar ca i-a stirbit din frumusete(a ta arata ca masurata cu rigla),dar gustul a contat in cazul nostru.Normal ca nici paste n-am avut de care trebuie ,dar le-am facut cu paste fusilli si-am exclus si mazarea pentru ca nu se da in vant sufletul meu pereche.
Cu toate modificarile,tot a iesit foarte gustoasa si daca mananci doar din ea la o masa,nu cade atat de greu la stomac precum s-ar parea.
Multumesc frumos de reteta,asa ne-am delectat si noi cu un pic de bucatarie italiana,chiar daca sunt constienta ca acolo e muuuuuuuuuult mai buna!
#18
Postat 18 March 2012 - 01:48 AM
Ellani, la 17 March 2012 - 09:46 PM, a spus:
N-am avut chiar toate componentele,dar pe unde cu improvizari pe unde cu modificari...N-am mai rabdat si cum am prins oferta la vinete imediat s-a si comis.
Pentru ca n-am avut tava rotunda ca a ta,am facut-o intr-o tava de chec,ceea ce clar ca i-a stirbit din frumusete(a ta arata ca masurata cu rigla),dar gustul a contat in cazul nostru.Normal ca nici paste n-am avut de care trebuie ,dar le-am facut cu paste fusilli si-am exclus si mazarea pentru ca nu se da in vant sufletul meu pereche.
Cu toate modificarile,tot a iesit foarte gustoasa si daca mananci doar din ea la o masa,nu cade atat de greu la stomac precum s-ar parea.
Multumesc frumos de reteta,asa ne-am delectat si noi cu un pic de bucatarie italiana,chiar daca sunt constienta ca acolo e muuuuuuuuuult mai buna!
Ellani, esti fantastica! Nimic nu-ti sta in cale cand iti pica cu tronc ceva !
Ma bucur enorm ca ai incercat sa le faci si ca v-au placut!!!!
Da, la prima vedere pare tare greoaie, etc. Dar e gustoasa din cale-afara.
Bravo, sa va fie de bine !
#19
Postat 13 May 2013 - 09:03 PM
#20
Postat 27 May 2013 - 03:22 PM
Merci Any si Adriana!