Orecchiette din urda(ricotta)
#1
Postat 21 February 2012 - 04:36 PM
Cunoastem cu totii orecchiettele.Recunosc ca pe cele clasice nu le-am facut.Le cumpar deja facute.Reteta asta cu urda in compozitie mi-a placut enorm.Si de cand am vazut-o pe blogul "Dolcipensieri" am trecut-o in capul listei.
350 gr de faina
250 gr de ricotta
1 ou
2-3 linguri de ulei extra
Eu am facut jumatate din cantitate, suficienta pentru mine si pentru Manu.
Amestecati ingredientele si framantati bine.
Lasati aluatul la odihna, la rece, o jumatate de ora.
Formati suluri de grosimea unui deget si taiati bucati.
Turtiti fiecare bucatica cu degetul si formati astfel orecchiettele.Puteti face operatia asta si cu ajutorul unui cutit cu lama rotunjita la varf.
Aici productia:
Pentru pasta numita "ghiozdan-zainetto" va rugam sa contactati direct producatorul-inventatorul.
Le-am lasat la uscat si intre timp am pregatit "condimentul": rosioare cerry trase in tigaie cu un pic de ulei extra si busuioc proaspat.Voi puteti sa folositi ce vreti: pesto, ragu.
Si cu parmigiano:
#2
Postat 21 February 2012 - 04:40 PM
#3
Postat 21 February 2012 - 04:44 PM
Se fac repede si fara sa detii mare indemanare tehnica in pregatirea pastelor.
#4
Postat 21 February 2012 - 05:53 PM
#5
Postat 21 February 2012 - 06:58 PM
Daaa... sufla asa un aer primavaratic.
#6
Postat 21 February 2012 - 11:27 PM
super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 22 February 2012 - 08:01 AM
Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."
Si asta-mi place .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 22 February 2012 - 08:25 AM
#9
Postat 22 February 2012 - 09:05 AM
2ut, la 22 February 2012 - 08:25 AM, a spus:
Ai grija ca sunt cu urda si tu nu ai voie...
#10
Postat 22 February 2012 - 09:41 AM
#11
Postat 22 February 2012 - 10:06 PM
Daniella, la 21 February 2012 - 11:27 PM, a spus:
super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto
Multumesc Deny, mai ai un pic si poti sa o pui pe Bea la treaba.
Piscotel, la 22 February 2012 - 08:01 AM, a spus:
Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."
Si asta-mi place .
Multumim Lia, las ca ti le facem la vara.
2ut, la 22 February 2012 - 08:25 AM, a spus:
Sper ca-i de bine Bia!
Glumesc.
Sunt bune si urda(ricotta) le da ceva in plus.E bun si pentru copii care nu mananca branzica.Nu se vede, nu se simte dar ...e!
#12
Postat 06 April 2012 - 01:26 PM
Multumesc Eataly!!!!
Am descoperit ca,,,si apasate cu lingurita (micutza)de cafea ies perfect rotunjite...altfel le-as fi gaurit cu unghiile
#13
Postat 06 April 2012 - 01:34 PM
Apoi cu sos de gorgonzola e o nebunieeeeeeeeeee!!!!
#15
Postat 23 February 2015 - 06:24 PM
Cu pecorine pentru mine:
#16
Postat 23 February 2015 - 08:01 PM
#17
Postat 25 February 2015 - 07:00 PM
Adriana, la 23 February 2015 - 08:01 PM, a spus:
Hai Adriana, cine face mai iute?
Cu varza acra. Varza normala, nu?
Peter
#18
Postat 25 February 2015 - 07:42 PM
Eu oricum as folosi varza normala ca murata n-am.