Forum Culinar: Orecchiette din urda(ricotta) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orecchiette din urda(ricotta)

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2012 - 04:36 PM

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298338926123.jpg

Cunoastem cu totii orecchiettele.Recunosc ca pe cele clasice nu le-am facut.Le cumpar deja facute.Reteta asta cu urda in compozitie mi-a placut enorm.Si de cand am vazut-o pe blogul "Dolcipensieri" am trecut-o in capul listei.

350 gr de faina
250 gr de ricotta
1 ou
2-3 linguri de ulei extra

Eu am facut jumatate din cantitate, suficienta pentru mine si pentru Manu.

Amestecati ingredientele si framantati bine.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298342257895.jpg

Lasati aluatul la odihna, la rece, o jumatate de ora.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298342680825.jpg

Formati suluri de grosimea unui deget si taiati bucati.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298343112034.jpg

Turtiti fiecare bucatica cu degetul si formati astfel orecchiettele.Puteti face operatia asta si cu ajutorul unui cutit cu lama rotunjita la varf.


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298343812008.jpg

Aici productia:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298344283227.jpg

Pentru pasta numita "ghiozdan-zainetto" va rugam sa contactati direct producatorul-inventatorul.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298348738959.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298348892121.jpg


Le-am lasat la uscat si intre timp am pregatit "condimentul": rosioare cerry trase in tigaie cu un pic de ulei extra si busuioc proaspat.Voi puteti sa folositi ce vreti: pesto, ragu.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298346374956.jpg

Si cu parmigiano:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13298346691624.jpg

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2012 - 04:40 PM

Extraordinar de atragatoare!! :thumleft:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2012 - 04:44 PM

Asa mi s-au parut si mie. :thumleft:
Se fac repede si fara sa detii mare indemanare tehnica in pregatirea pastelor.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2012 - 05:53 PM

Si daca n-ai timp sa le orechesti le lasi gnocchi, imi sufla a primavara si cald reteta asta :thumleft:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2012 - 06:58 PM

Normal ca le putem da ce forma dorim si putem.
:thumleft:
Daaa... sufla asa un aer primavaratic. :thumleft:

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2012 - 11:27 PM

io vreau reteta de orecchietto-zainetto :lol:
super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 February 2012 - 08:01 AM

Pastele tale sunt splendide .
Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."Imagine postata
Si asta-mi place .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 February 2012 - 08:25 AM

Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru :tongue3: .

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 February 2012 - 09:05 AM

Vezi postarea2ut, la 22 February 2012 - 08:25 AM, a spus:

Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru :tongue3: .


Ai grija ca sunt cu urda si tu nu ai voie...
Sorina

#10 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 February 2012 - 09:41 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 February 2012 - 09:05 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 22 February 2012 - 08:25 AM, a spus:

Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru :tongue3: .


Ai grija ca sunt cu urda si tu nu ai voie...


Poi nu pentru mine, pentru restul, ca pe ai mei nu prea i-am "convertit".

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 February 2012 - 10:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2012 - 11:27 PM, a spus:

io vreau reteta de orecchietto-zainetto :D
super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto :D


Multumesc Deny, mai ai un pic si poti sa o pui pe Bea la treaba. :biggrin:

Vezi postareaPiscotel, la 22 February 2012 - 08:01 AM, a spus:

Pastele tale sunt splendide .
Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."Imagine postata
Si asta-mi place .Imagine postata


Multumim Lia, las ca ti le facem la vara. :D

Vezi postarea2ut, la 22 February 2012 - 08:25 AM, a spus:

Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily!


Sper ca-i de bine Bia! :lol:
Glumesc.

Sunt bune si urda(ricotta) le da ceva in plus.E bun si pentru copii care nu mananca branzica.Nu se vede, nu se simte dar ...e! :71:

#12 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 April 2012 - 01:26 PM

Daca nu le incercati, nu ma mai joc cu voi ;)
Multumesc Eataly!!!! :tongue3: :cheers: :cheers:

Am descoperit ca,,,si apasate cu lingurita (micutza)de cafea ies perfect rotunjite...altfel le-as fi gaurit cu unghiile :blush:


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337114969515.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337115171123.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337115388335.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337115595834.jpg
ex Aninita

#13 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 April 2012 - 01:34 PM

Aceeasi compozitie in varianta gnocchi ...EXCELENT!!!! :tongue3:

Apoi cu sos de gorgonzola e o nebunieeeeeeeeeee!!!! :cheers:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337120324113.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337120522536.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337120733458.jpg
ex Aninita

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 April 2012 - 02:11 PM

Asa-i Carmen, sunt foarte bune si usor de facut.

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2015 - 06:24 PM

Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! :icon_fessee:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-9-14247085257689.jpg

Cu pecorine pentru mine:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-9-14247085524369.jpg

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2015 - 08:01 PM

Vezi postareaEataly, la 23 February 2015 - 06:24 PM, a spus:

Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! :icon_fessee:

combinatie splendida
tre' sa le incerc musai :D

#17 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 February 2015 - 07:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 February 2015 - 08:01 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 23 February 2015 - 06:24 PM, a spus:

Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! :-*

combinatie splendida
tre' sa le incerc musai :-*


Hai Adriana, cine face mai iute?
Cu varza acra. Varza normala, nu?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2015 - 07:42 PM

Pai eu momentan n-am ricotta si miine tre sa fac pogacelele tale, sper.
Eu oricum as folosi varza normala ca murata n-am.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 February 2015 - 12:50 PM

Mamma mia, cu varza acra cred ca-i nebuneala curata! :hungry:

#20 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 February 2015 - 12:10 PM

Sunt pe calea cea buna. :hungry:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-142511823992.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi