E foarte buna tarta, ciocolatoasa tare de tot.
Ingrediente pentru aluat:
200 gr unt rece
130 gr zahar pudra
50 gr galbenus de ou (circa 2-3 galbenusuri)
300 gr faina 00
30 gr cacao
vanilie
Ingrediente crema de patiserie:
250 gr lapte
75 gr zahar (eu am pus 100 de gr)
50 gr galbenus de ou
25 gr amidon de porumb
vanilie
Pentru crema ganache:
125 ml smantana proaspata pentru frisca
190 gr ciocolata amara 72%
Incepem cu aluatul.
Am pus in vasul mixerului untul rece taiat bucatele, faina cernuta, cacaua si zaharul pudra.

Am amestecat pana ce am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez rapid pana ce am obtinut un aluat neted si omogen..



Am format o bila, am invelit aluatul intr-o folie de plastic si l-am pus la frigider. Minim 30 de minute.

In acest timp am pregatit crema de patiserie.
Eu am pus toate ingredientele la termomix (zaharul l-am macinat intai) si a facut el restul.

Pe foc se face asa:
Se pune pe foc la fiert laptele intr-o oala cu o parte din zahar.
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar, amidonul si vanilia. Se adauga putin din laptele care intre timp s-a infierbantat pe foc, apoi se uneste compozitia in oala cu lapte si se fierbe pana ce se ingroasa.
Am facut apoi crema ganache.
Am pus intr-un ibric pe foc mic smantana, cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc, am adaugat ciocolata maruntita si am amestecat bine pana ce se s-a topit si am obtinut o crema omogena.


Crema de patiserie se amesteca cu crema ganache.

Am scos aluatul de la frigider, am taiat 2/3 din el pentru a tapeta tava, iar restul l-am pastrat pentru grilaj.
Ia uitati cat e de fain

Aluatul l-am intins intre 2 bucati de hartie de copt ca sa nu se lipeasca.
Cantitatea de aluat ajunge pentru a tapeta o tava de 22-24 cm.
Eu am avut o tava in forma de inima.
Am uns-o cu unt, apoi am pus aluatul.

Am taiat aluatul in exces, am intepat cu furculita din loc in loc, apoi am pus crema si am intins bine.


Aluatul ramas l-am intins, taiat fasii si am facut grilajul
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute in functie de cuptor.
Eu 40 de minute.
