Brie en Croûte
#1
Postat 04 March 2012 - 06:14 PM
Brie en Croûte sau branza Brie imbracata in crusta de foietaj la cuptor este un deliciu in adevaratul sens al cuvantului.
Desi exista mai multe variante pentru aceasta reteta de Brie la cuptor combinatia de branza topita cremoasa in amestec cu dulceata sau miere si fulgi de migdale, nuci sau alune imbracate intr-o crusta crocanta de foietaj este un succes garantat si cu toate ca pare destul de sofisticata totusi se prepara usor si rapid.
Reteta este inspirata chiar de pe website-ul firmei producatoare de foietatj
Pepperidge Farm® Puff Pastry unde puteti gasi si un video explicativ alaturi de multe alte retete interesante care folosesc produsele lor.
INGREDIENTE:
- 1 rotita branza Brie (227gr.)
- 1 rulou de foietaj din comert
- o mana afine rosii (cranberries) uscate
- 2 linguri fulgi de migdale
- 2 linguri dulceata de caise sau mango
- 1 ou amestecat cu o lingurita de apa
Se incinge cuptorul la 400F/ 200C. Intr-un castronel se bate un ou cu o lingurita de apa rece.
Se dezgheata foietajul si se intinde o foaie pe o suprafata pe care am presarat putina faina pana cand obtinem un patrat de circa 30x30cm.
Cu ajutorul unui rotite pentru taiat pizza am taiat colturile patratului si le-am pastrat pentru ornat.
Am intins peste foaie un strat de dulceata lasand marginile de circa 5cm neunse.
Am presarat apoi afine rosii uscate si fulgi de migdale iar in mijloc am asezat branza. Am uns marginea cu amestecul de ou cu apa si apoi am impaturit branza in foietatj.
Dupa ce am impachetat branza bine in foietaj se intoarce si se aseaza intr-o tava.
Cu bucatile de foietaj ramase de la colturile taiate am ales cateva fasii cu care am ornat totul, apoi am uns deasupra cu ou si am dat tava la cuptor circa 25 minute.
Se serveste dupa preferinta calda daca va place Brie topit alaturi de fructe prospete si crackers sau o puteti lasa 30 minute sa se raceasca dupa care se poate taia felii.
#2
Postat 04 March 2012 - 06:23 PM
Eu ador brie-ul si cred ca are un gust sublim in combinatia asta !
#3
Postat 04 March 2012 - 08:36 PM
#5
Postat 04 March 2012 - 10:29 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 04 March 2012 - 11:30 PM
Si eu tot la siteul lu' Pepperidge mi-am improspatat memoria. Niste prieteni ne-au servit cu asa ceva la un Craciun, pe urma cand am vrut sa o execut si eu nu mai stiam exact cum se face si am gasit reteta asta.
Cum zici, se face extrem de rapid (mai ales daca ai foi gata intinse ).
Uite felia mea dupa ce am lasat "placinta" un pic la racit. Eu atunci nici nu am mai uns-o cu ou (nu era nici o ocazie speciala, asa ca nu m-am prea obosit cu aspectul ).
Pentru fetele care se tem ca se crapa la copt, va zic eu ca am facut-o de nu stiu cate ori - nu se crapa. Bucata mea de branza a fost mai mare si a trebuit sa trag un pic de aluat sa o "imbrac", in unele locuri era aproape transparent, se vedea branza prin el, si tot a ramas intact dupa copt.
Imagini atasate
#7
Postat 05 March 2012 - 01:49 AM
any_annette, la 04 March 2012 - 06:23 PM, a spus:
Eu ador brie-ul si cred ca are un gust sublim in combinatia asta !
Any si eu ador combinatia asta. E super bun Brieul asta in foietaj.
Adriana, la 04 March 2012 - 08:36 PM, a spus:
Adriana, nuu se crapa aluatul, poti sa incerci linistita.
Geany, la 04 March 2012 - 09:13 PM, a spus:
Geany multumesc.
Maya, la 04 March 2012 - 10:29 PM, a spus:
Stiu ca e goaznic. Mai bine sa nu cumperi Brie ca pe urma patesti ca mine.
Eu pana m-am invartit la bucatarie dupa un cutit sotul mi-a mancat juma' din ea si faceam mmmmmmm......ce buna e!!!
#8
Postat 05 March 2012 - 01:56 AM
adi_edi, la 04 March 2012 - 11:30 PM, a spus:
Si eu tot la siteul lu' Pepperidge mi-am improspatat memoria. Niste prieteni ne-au servit cu asa ceva la un Craciun, pe urma cand am vrut sa o execut si eu nu mai stiam exact cum se face si am gasit reteta asta.
Cum zici, se face extrem de rapid (mai ales daca ai foi gata intinse ).
Uite felia mea dupa ce am lasat "placinta" un pic la racit. Eu atunci nici nu am mai uns-o cu ou (nu era nici o ocazie speciala, asa ca nu m-am prea obosit cu aspectul ).
Pentru fetele care se tem ca se crapa la copt, va zic eu ca am facut-o de nu stiu cate ori - nu se crapa. Bucata mea de branza a fost mai mare si a trebuit sa trag un pic de aluat sa o "imbrac", in unele locuri era aproape transparent, se vedea branza prin el, si tot a ramas intact dupa copt.
Adi, multumesc frumos.
Si eu aveam demult pe lista reteta asta dupa ce am vazut-o la ei pe site. E super buna iar dupa cum vad tu stii deja, n-are rost sa-ti mai explic.
Mai sunt o gramada de retete pe acolo care merita incercate.
#9
Postat 05 March 2012 - 08:52 AM
#10
Postat 06 March 2012 - 08:48 AM
#12
Postat 06 March 2012 - 10:29 AM
Asta va fi "La piece de resistance " la una din mesele festive .
Poate chiar de Pasti .
Am arhivat-o in Dosarul Pelican .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 06 March 2012 - 11:36 AM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#15
Postat 06 March 2012 - 10:53 PM
#16
Postat 06 March 2012 - 10:56 PM
Adriana, la 06 March 2012 - 08:48 AM, a spus:
Geany, la 06 March 2012 - 10:01 AM, a spus:
Da' chiar, pai de ce nu si triunghiulara, dreptunghiulara sau ce forma vreti sau aveti la indemana. Sunt curiosa cum iti iese Adriana.
#17
Postat 06 March 2012 - 10:59 PM
#18
Postat 06 March 2012 - 11:00 PM
Piscotel, la 06 March 2012 - 10:29 AM, a spus:
Asta va fi "La piece de resistance " la una din mesele festive .
Poate chiar de Pasti .
Am arhivat-o in Dosarul Pelican .
2ut, la 06 March 2012 - 11:18 AM, a spus:
Este super buna cand ai musafiri si vrei sa-i impresionezi cu ceva delicat si deosebit (de bun). Eu am facut-o prima oara acum si am imparti-o cu sotul, adica el 3/4 iar eu 1/4 dar am arhivat-o ca si voi, o repet la prima masa festiva ca zau ca merita.
#20
Postat 13 March 2012 - 01:14 PM