Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 March 2012 - 06:14 PM

Brie en Croûte

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-1330877039545.jpg

Brie en Croûte sau branza Brie imbracata in crusta de foietaj la cuptor este un deliciu in adevaratul sens al cuvantului.
Desi exista mai multe variante pentru aceasta reteta de Brie la cuptor combinatia de branza topita cremoasa in amestec cu dulceata sau miere si fulgi de migdale, nuci sau alune imbracate intr-o crusta crocanta de foietaj este un succes garantat si cu toate ca pare destul de sofisticata totusi se prepara usor si rapid.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769955234.jpg

Reteta este inspirata chiar de pe website-ul firmei producatoare de foietatj
Pepperidge Farm® Puff Pastry unde puteti gasi si un video explicativ alaturi de multe alte retete interesante care folosesc produsele lor.

INGREDIENTE:
- 1 rotita branza Brie (227gr.)
- 1 rulou de foietaj din comert
- o mana afine rosii (cranberries) uscate
- 2 linguri fulgi de migdale
- 2 linguri dulceata de caise sau mango
- 1 ou amestecat cu o lingurita de apa

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769858861.jpg

Se incinge cuptorul la 400F/ 200C. Intr-un castronel se bate un ou cu o lingurita de apa rece.
Se dezgheata foietajul si se intinde o foaie pe o suprafata pe care am presarat putina faina pana cand obtinem un patrat de circa 30x30cm.
Cu ajutorul unui rotite pentru taiat pizza am taiat colturile patratului si le-am pastrat pentru ornat.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769870894.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769881573.jpg

Am intins peste foaie un strat de dulceata lasand marginile de circa 5cm neunse.
Am presarat apoi afine rosii uscate si fulgi de migdale iar in mijloc am asezat branza. Am uns marginea cu amestecul de ou cu apa si apoi am impaturit branza in foietatj.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769891878.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769901212.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769910764.jpg

Dupa ce am impachetat branza bine in foietaj se intoarce si se aseaza intr-o tava.
Cu bucatile de foietaj ramase de la colturile taiate am ales cateva fasii cu care am ornat totul, apoi am uns deasupra cu ou si am dat tava la cuptor circa 25 minute.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769920743.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769931148.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308769943187.jpg

Se serveste dupa preferinta calda daca va place Brie topit alaturi de fructe prospete si crackers sau o puteti lasa 30 minute sa se raceasca dupa care se poate taia felii.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-701-13308770383962.jpg




#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 06:23 PM

M-ai terminat!
Eu ador brie-ul si cred ca are un gust sublim in combinatia asta :rolleyes: !

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2012 - 08:36 PM

Sublim, credeam ca se crapa la copt aluatul dar vad ca s-a comportat perfect.

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2012 - 09:13 PM

Sublim!!! :)

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2012 - 10:29 PM

Groaznic! Asa arata... pentru mine! Ca n-am Brie! Dar ajung eu si la cumparaturi :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,367
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 March 2012 - 11:30 PM

Chefa, ca de obicei, nota 20 la "impresie artistica" :) !
Si eu tot la siteul lu' Pepperidge mi-am improspatat memoria. Niste prieteni ne-au servit cu asa ceva la un Craciun, pe urma cand am vrut sa o execut si eu nu mai stiam exact cum se face si am gasit reteta asta.
Cum zici, se face extrem de rapid (mai ales daca ai foi gata intinse :D).
Uite felia mea dupa ce am lasat "placinta" un pic la racit. Eu atunci nici nu am mai uns-o cu ou (nu era nici o ocazie speciala, asa ca nu m-am prea obosit cu aspectul :) ).
Pentru fetele care se tem ca se crapa la copt, va zic eu ca am facut-o de nu stiu cate ori - nu se crapa. Bucata mea de branza a fost mai mare si a trebuit sa trag un pic de aluat sa o "imbrac", in unele locuri era aproape transparent, se vedea branza prin el, si tot a ramas intact dupa copt.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-192-13308960176974.jpg


#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 05 March 2012 - 01:49 AM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 06:23 PM, a spus:

M-ai terminat!
Eu ador brie-ul si cred ca are un gust sublim in combinatia asta :) !


Any si eu ador combinatia asta. E super bun Brieul asta in foietaj.

Vezi postareaAdriana, la 04 March 2012 - 08:36 PM, a spus:

Sublim, credeam ca se crapa la copt aluatul dar vad ca s-a comportat perfect.


Adriana, nuu se crapa aluatul, poti sa incerci linistita. :D

Vezi postareaGeany, la 04 March 2012 - 09:13 PM, a spus:

Sublim!!! :)


Geany multumesc.

Vezi postareaMaya, la 04 March 2012 - 10:29 PM, a spus:

Groaznic! Asa arata... pentru mine! Ca n-am Brie! Dar ajung eu si la cumparaturi :D



Stiu ca e goaznic. Mai bine sa nu cumperi Brie ca pe urma patesti ca mine.
Eu pana m-am invartit la bucatarie dupa un cutit sotul mi-a mancat juma' din ea si faceam mmmmmmm......ce buna e!!! :D

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 05 March 2012 - 01:56 AM

Vezi postareaadi_edi, la 04 March 2012 - 11:30 PM, a spus:

Chefa, ca de obicei, nota 20 la "impresie artistica" :) !
Si eu tot la siteul lu' Pepperidge mi-am improspatat memoria. Niste prieteni ne-au servit cu asa ceva la un Craciun, pe urma cand am vrut sa o execut si eu nu mai stiam exact cum se face si am gasit reteta asta.
Cum zici, se face extrem de rapid (mai ales daca ai foi gata intinse :)).
Uite felia mea dupa ce am lasat "placinta" un pic la racit. Eu atunci nici nu am mai uns-o cu ou (nu era nici o ocazie speciala, asa ca nu m-am prea obosit cu aspectul :D ).
Pentru fetele care se tem ca se crapa la copt, va zic eu ca am facut-o de nu stiu cate ori - nu se crapa. Bucata mea de branza a fost mai mare si a trebuit sa trag un pic de aluat sa o "imbrac", in unele locuri era aproape transparent, se vedea branza prin el, si tot a ramas intact dupa copt.


Adi, multumesc frumos. :D
Si eu aveam demult pe lista reteta asta dupa ce am vazut-o la ei pe site. E super buna iar dupa cum vad tu stii deja, n-are rost sa-ti mai explic. :D
Mai sunt o gramada de retete pe acolo care merita incercate.

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 08:52 AM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 06:23 PM, a spus:

M-ai terminat!

+1!!!!!! :crying: Sunt la munci si balesc in draci... Acu' as spala putinica si as porni la cumparaturi! N-am Brie, da' tre' sa cumpar curand, sa-i fac bucuria jupanului! :wacko:

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2012 - 08:48 AM

In supermarketelul in care am fost ieri n-am gasit brie intrega, doar felii asa ca am luat o felie, deci nu va di rotunda ci triunghiulara :hungry:

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 10:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

In supermarketelul in care am fost ieri n-am gasit brie intrega, doar felii asa ca am luat o felie, deci nu va di rotunda ci triunghiulara :occasion14:

Si o faci asa triunghiulara?! Cred ca va fi la fel de buna si frumoasa :-*

Mi-e o pofta! :appl:

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 March 2012 - 10:29 AM

Imi place de mor .
Asta va fi "La piece de resistance " la una din mesele festive .
Poate chiar de Pasti .
Am arhivat-o in Dosarul Pelican .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 March 2012 - 11:18 AM

Vai de capul meu, ce bine poate sa arate! E salvata si la mine!

#14 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 March 2012 - 11:36 AM

Intergalactic! :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#15 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 March 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 March 2012 - 08:52 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 06:23 PM, a spus:

M-ai terminat!

+1!!!!!! :floare: Sunt la munci si balesc in draci... Acu' as spala putinica si as porni la cumparaturi! N-am Brie, da' tre' sa cumpar curand, sa-i fac bucuria jupanului! :)


Foxule si eu balesc in draci pe la servici cateodata....asa ca te inteleg perfect. :)
Musai sa-i faci bucuria asta jupanului ca eu cred ca o sa-i placa. Al meu nu mai contenea cu mmmmmmmm.......

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 March 2012 - 10:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

In supermarketelul in care am fost ieri n-am gasit brie intrega, doar felii asa ca am luat o felie, deci nu va di rotunda ci triunghiulara :floare:



Vezi postareaGeany, la 06 March 2012 - 10:01 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

In supermarketelul in care am fost ieri n-am gasit brie intrega, doar felii asa ca am luat o felie, deci nu va di rotunda ci triunghiulara :)

Si o faci asa triunghiulara?! Cred ca va fi la fel de buna si frumoasa :)

Mi-e o pofta! :)


Da' chiar, pai de ce nu si triunghiulara, dreptunghiulara sau ce forma vreti sau aveti la indemana. Sunt curiosa cum iti iese Adriana.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2012 - 10:59 PM

Vedem miine ca azi mi s-au dat planurile peste cap si n-am mai apucat sa o fac :floare:

#18 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 March 2012 - 11:00 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 March 2012 - 10:29 AM, a spus:

Imi place de mor .
Asta va fi "La piece de resistance " la una din mesele festive .
Poate chiar de Pasti .
Am arhivat-o in Dosarul Pelican .Imagine postata



Vezi postarea2ut, la 06 March 2012 - 11:18 AM, a spus:

Vai de capul meu, ce bine poate sa arate! E salvata si la mine!


Este super buna cand ai musafiri si vrei sa-i impresionezi cu ceva delicat si deosebit (de bun). Eu am facut-o prima oara acum si am imparti-o cu sotul, adica el 3/4 iar eu 1/4 dar am arhivat-o ca si voi, o repet la prima masa festiva ca zau ca merita. :floare:

#19 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 March 2012 - 11:01 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 06 March 2012 - 11:36 AM, a spus:

Intergalactic! :)


:floare:

#20 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 13 March 2012 - 01:14 PM

Si eu vreau, musai, sa o incerc. Intrebarea mea este: e mai buna calda sau rece?

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi