Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#21 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2012 - 02:08 PM

Vezi postareaardeleanca, la 13 March 2012 - 01:14 PM, a spus:

Si eu vreau, musai, sa o incerc. Intrebarea mea este: e mai buna calda sau rece?


Mie imi place calda insa este destul de greu sa o mentii calda pana o termini. Se poate reancalzi la microunda fara probleme, asta in cazul in care iti mai ramane ceva. :cheers:

#22 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2012 - 02:57 PM

Singurul motiv pentru care n-am scris inca aici e pentru ca muream de invidie! :cheers:
Da, admit, ma oftic ca nu pot sa o fac.
Ca daca o fac mananc ca nemancatul pana mi-e rau.

Dar trebuia sa-ti spun Gabitza ca arata ispititor de bine si pozele sunt graitoare. :D

#23 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 March 2012 - 03:00 PM

Vezi postareaEataly, la 13 March 2012 - 02:57 PM, a spus:

Singurul motiv pentru care n-am scris inca aici e pentru ca muream de invidie! :angryfire:
Da, admit, ma oftic ca nu pot sa o fac.
Ca daca o fac mananc ca nemancatul pana mi-e rau.

Dar trebuia sa-ti spun Gabitza ca arata ispititor de bine si pozele sunt graitoare. :notworthy:

Si nu poti sa faci mai putin? O juma' de sfert de portie? :D
Eu inca n-am gasit Brie, mai caut.

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2012 - 03:06 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2012 - 03:00 PM, a spus:


Si nu poti sa faci mai putin? O juma' de sfert de portie? :angryfire:
Eu inca n-am gasit Brie, mai caut.


Nu se merita, dar retin ideea cand am mosafiri.

#25 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,403
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2012 - 09:10 PM

Vezi postareaardeleanca, la 13 March 2012 - 01:14 PM, a spus:

Si eu vreau, musai, sa o incerc. Intrebarea mea este: e mai buna calda sau rece?


Desi nu patesti nimic daca o mananci rece, nu mai are acelasi gust ca atunci cand curge. Branza se solidifica, dar nu mai are aceeasi consistenta ca la inceput. Daca nu ai destui musafiri :floare: , mai bine faci o portie mica. E drept ca la microunde nu am incercat sa o pun (ca nu am), dar daca zice La-Chef-A, atunci merge :71: .

#26 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaEataly, la 13 March 2012 - 02:57 PM, a spus:

Singurul motiv pentru care n-am scris inca aici e pentru ca muream de invidie! :71:
Da, admit, ma oftic ca nu pot sa o fac.
Ca daca o fac mananc ca nemancatul pana mi-e rau.

Dar trebuia sa-ti spun Gabitza ca arata ispititor de bine si pozele sunt graitoare. :D


Multumesc Lili. Eu am refacut-o sambata cand am avut musafiri. Le-a placut si lor, culmea! :floare:

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,062
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2012 - 11:05 PM

Trebuia s-o fac mai demult dar mai intii n-am avut timp, apoi n-am avut oua :floare:
A mea arata rau de tot dar a fost asa de buna ca s-a terminat imediat (Stefano a renuntat la profiterol in favoarea ei), acum trebuie negresit sa gasesc un brie rotund si s-o refac. E adorabila crocantul (sper ca se zice asa) aluatului, dulceata merisoarelor si gustul brinzei.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13316727124353.jpg

#28 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2012 - 11:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2012 - 11:05 PM, a spus:

Trebuia s-o fac mai demult dar mai intii n-am avut timp, apoi n-am avut oua :floare:
A mea arata rau de tot dar a fost asa de buna ca s-a terminat imediat (Stefano a renuntat la profiterol in favoarea ei), acum trebuie negresit sa gasesc un brie rotund si s-o refac. E adorabila crocantul (sper ca se zice asa) aluatului, dulceata merisoarelor si gustul brinzei.


Ba nu arata rau de loc. Ma bucur tare ca v-a placut. Ti-am zis ca si eu am refacut-o in weekend si de aceea as vrea sa mentionez ca e bine ca stratul de dulceata sa nu fie foarte gros pentru ca dupa aceea devine prea dulce si parca ia prea mult din gustul branzei.

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 12:11 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 March 2012 - 02:08 PM, a spus:

Vezi postareaardeleanca, la 13 March 2012 - 01:14 PM, a spus:

Si eu vreau, musai, sa o incerc. Intrebarea mea este: e mai buna calda sau rece?


Mie imi place calda insa este destul de greu sa o mentii calda pana o termini. Se poate reancalzi la microunda fara probleme, asta in cazul in care iti mai ramane ceva. :)

Arta! curata arta :hungry: ! parol!
ai facut doar 1 brie la 4 guri? :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 12:12 AM

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Eu inca n-am gasit Brie, mai caut.

Are la toate hipermarketurile. :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 March 2012 - 08:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 12:12 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2012 - 03:00 PM, a spus:

Eu inca n-am gasit Brie, mai caut.

Are la toate hipermarketurile. :hungry:

Hmmmm. Tre' sa scotocesc mai atent. :floare:

#32 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 March 2012 - 12:23 PM

Chef-A, azi mi-am luat muniţiile necesare si suficiente :D , miine atac reteta, sa traiti ! Imagine postata :occasion14:

Imagine postata



#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 March 2012 - 05:18 PM

Dana, stau pe pozitie, iti va iesi impecabil ca de obicei :sad3: .

M-am uitat dupa merisoare, dar n-am vazut, mai caut :-*

#34 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 16 March 2012 - 06:51 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 March 2012 - 12:23 PM, a spus:

Chef-A, azi mi-am luat muniţiile necesare si suficiente :-* , miine atac reteta, sa traiti ! Imagine postata :sad3:



Ola-la, sa inteleg ca faci portie dubla?
Not a bad idea after all !!!!! Imagine postata

#35 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 March 2012 - 05:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 March 2012 - 05:18 PM, a spus:

Dana, stau pe pozitie, iti va iesi impecabil ca de obicei :scratch: .

M-am uitat dupa merisoare, dar n-am vazut, mai caut :)


Any, merci de incurajare ! :occasion14: chiar am nevoie dupa un esec avut astazi. =))

#36 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 March 2012 - 05:55 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 March 2012 - 06:51 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 16 March 2012 - 12:23 PM, a spus:

Chef-A, azi mi-am luat muniţiile necesare si suficiente =)) , miine atac reteta, sa traiti ! Imagine postata :occasion14:



Ola-la, sa inteleg ca faci portie dubla?
Not a bad idea after all !!!!! Imagine postata


Chef-A, asa as vrea. rotitele de brie sint de 150 g, iar la masa vom fi 4 persoane. o sa revin cu impresii dupa degustare. :scratch:

#37 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 March 2012 - 09:23 PM

Foarte interesanta reteta.Iar de aratat nu mai zic nimic...ca-mi ploua in gura. Mai trebuie sa iau foietaj si o incerc si eu. Pe aici n-am vazut brie rotunda, asa ca am sa fac cu triunghi.

#38 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 March 2012 - 12:17 PM

Chef-A, n-am cuvinte decit de lauda si-ti multumesc frumos ca mi-ai adus reteta in atentie ! :lol:

singura modificare facuta a fost substitutia feliilor de migdale cu fistic, in rest te-am ascultat la . & , :lol:

Imagine postata

pt. fiecare brie am folosit cite o alta tehnica de impaturire, stil rotund si patratzos - gen plic

Imagine postata

sotul din dotare si musafirii, cind au dat cu ochii de farfurie, au inceput inceput sa cinte in canon: "ooooo, sole mioooooo !" :-*

Imagine postata

dupa care s-a lasat cu "mmmmmm-uri" prelungi, de parca aveam la masa elevi de la scoala ajutatoare :pupic:

Imagine postata

verdictul final: NU RATATI O RETETA SUBLIMAAAA ! :lol:



#39 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 March 2012 - 12:23 PM

Dana , nici nu e de mirare ca ai auzit doar "mmmm" la felul cum arata . :lol:

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,062
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2012 - 12:59 PM

Vezi postareaela, la 17 March 2012 - 09:23 PM, a spus:

Foarte interesanta reteta.Iar de aratat nu mai zic nimic...ca-mi ploua in gura. Mai trebuie sa iau foietaj si o incerc si eu. Pe aici n-am vazut brie rotunda, asa ca am sa fac cu triunghi.

Si eu tot cu triunghi am facut-o, acu am luat alt triunghi sa o refac :lol:
Chef, am uitat sa marturisesc ca eu n-am pus fulgii de migdale ca n-aveam, acu mi-a venit ideea sa pun 2 mieji de nuca ca i-am decongelat si stau acolo si se uita la mine.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi