Otak-Otak sau Ho Mok Pla Flan de peste în papiota de frunza de bananier
#1
Postat 11 March 2012 - 09:41 PM
Reteta poate sa para spectaculoasa, de fapt este extrem de simpla. Singura problema se rezuma la acumularea ingredientelor.
600g fileuri de peste alb fara oase
200 ml crema de cocos (minim 60%)
4 esalote
3-4 catei de usturoi
2.5 cm ghimbir
2.5 cm galanga (facultativ)
2 oua
1 lg pasta de creveti cu ardei iute (facultativ) sau 1 ardei iute
3 fire de lemon herb
1 lg zahar
1 lg faina de orez (facultativ)
1 lc rasa sare
3 lg sos de peste
1 lamîie kafir (coaja) sau 4 frunze de kafir lime (facultativ)
1/2 lamîie verde (zeama)
6 foi 20x25 cm foi de bananier (sau folie de aluminiu)
Se mixeaza toate ingredientele, cît mai reci, în afara de frunzele de bananier. Din firele de lemon herb pastrati doar partile moi.
Adaugati fileurile de peste taiate cuburi la sfîrsit si mai mixati o data scurt.
Opariti, grilati sau treceti la flacara foile de bananier ca sa le înmuiati.
Dispuneti 2-3 lg de umplutura pe partea lucioasa a foilor, pe lungime.
Rasuciti foile în papiota, fixati cu scobitori.
Dati la gril, la cuptor sau la vapori, pentru 15 min.
Serviti cu orez fiert natur.
Pofta buna!
#2
Postat 11 March 2012 - 11:49 PM
#3
Postat 12 March 2012 - 10:26 AM
Adriana, la 11 March 2012 - 11:49 PM, a spus:
Încearca la magazinele de produse asiatice sau chiar pe la florarii.
#4
Postat 12 March 2012 - 10:39 AM
Frunzele sunt o problema si la noi.
NU voi mai face greseala sa le inlocuiesc cu FRUNZA TOXYCA de rubarba.
Sunt in faza de documentare. Se pare ca brusturele ar putea fi OK.
Daca nu voi folosi si eu frunze de ... alumniu
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 12 March 2012 - 10:50 AM
#6
Postat 12 March 2012 - 11:49 AM
W Mamadeus Paparotti, la 12 March 2012 - 10:39 AM, a spus:
Frunzele sunt o problema si la noi.
NU voi mai face greseala sa le inlocuiesc cu FRUNZA TOXYCA de rubarba.
Sunt in faza de documentare. Se pare ca brusturele ar putea fi OK.
Daca nu voi folosi si eu frunze de ... alumniu
Maestre, uitasem complet episodul cu rubarba
Frunzele de brusture sînt inofensive, dar nu am habar ce parfum / gust pot comunica umpluturii la copt.
La Bucuresti puteti cauta frunzele de bananier prin magazinele de produse chinezesti, aveti mari sanse sa le gasiti congelate.
#7
Postat 12 March 2012 - 12:17 PM
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
#8
Postat 12 March 2012 - 12:20 PM
Ioana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)
#9
Postat 12 March 2012 - 12:25 PM
#10
Postat 12 March 2012 - 12:30 PM
Alexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:
Ioana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)
Mai la vara / toamna, s-ar putea folosi panusii de papusoi.... Nu? Mie mi se pare ca da.
Din pacate, cand am luat (asta toamna) din livada matusa-mii stiuletii, ca sa-i pun la congelator, am lasat acolo panusii.... Maaaaaaare greseala am facut!
#11
Postat 12 March 2012 - 12:40 PM
zerda, la 12 March 2012 - 12:25 PM, a spus:
Cred ca la cuptor sau la gratar s-ar arde, iar la aburi s-ar putea sa se înmoaie complet
#12
Postat 12 March 2012 - 12:41 PM
Foxyy, la 12 March 2012 - 12:30 PM, a spus:
Alexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:
Ioana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)
Mai la vara / toamna, s-ar putea folosi panusii de papusoi.... Nu? Mie mi se pare ca da.
Din pacate, cand am luat (asta toamna) din livada matusa-mii stiuletii, ca sa-i pun la congelator, am lasat acolo panusii.... Maaaaaaare greseala am facut!
Ar merge, faci un soi de tamales, n-are ce sa fie rau
#13
Postat 12 March 2012 - 12:43 PM
Alexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:
Ioana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)
oricum am sa ma mai uit dupa frunze de banane, poate,poate
#14
Postat 12 March 2012 - 02:09 PM
D-asta-i bine sa ai lucru' tau...
(cum o zis ardeleanu' cand o vazst cum i pleaca trenul din gara din fata nasului)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#15
Postat 12 March 2012 - 02:30 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 12 March 2012 - 02:50 PM
#17
Postat 12 March 2012 - 02:53 PM
uptown girl, la 12 March 2012 - 02:50 PM, a spus:
eu am vazut bananieri pe Coasta de Azur cre' ca imi scot foile la imprimanta si fac si eu reteta
No, poate ajung prin zona Iesilor la sfarsitul asta de saptamana. Sigur e sera 8, da? Sa nu umblu de bezmetica pe-acolo....
Mai vrea careva???
#18
Postat 12 March 2012 - 03:55 PM
Foxyy, la 12 March 2012 - 02:53 PM, a spus:
No, poate ajung prin zona Iesilor la sfarsitul asta de saptamana. Sigur e sera 8, da? Sa nu umblu de bezmetica pe-acolo....
Mai vrea careva???
+ 1
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#19
Postat 12 March 2012 - 04:26 PM
Cica s-ar mai gasi si-n Olanda..... Numa' pe la noi nu.
Care vine incoa', din nemtia sau Olanda? Facem si noi un biznis cinstit!
#20
Postat 12 March 2012 - 05:01 PM