Forum Culinar: Otak-Otak sau Ho Mok Pla - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Otak-Otak sau Ho Mok Pla Flan de peste în papiota de frunza de bananier

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 March 2012 - 09:41 PM

Otak-otak în Malaezia, Singapore si Indonezia, Ho Mok Pla în Thailanda, cam tot aia.
Reteta poate sa para spectaculoasa, de fapt este extrem de simpla. Singura problema se rezuma la acumularea ingredientelor.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-13314953422654.jpg

600g fileuri de peste alb fara oase
200 ml crema de cocos (minim 60%)
4 esalote
3-4 catei de usturoi
2.5 cm ghimbir
2.5 cm galanga (facultativ)
2 oua
1 lg pasta de creveti cu ardei iute (facultativ) sau 1 ardei iute
3 fire de lemon herb
1 lg zahar
1 lg faina de orez (facultativ)
1 lc rasa sare
3 lg sos de peste
1 lamîie kafir (coaja) sau 4 frunze de kafir lime (facultativ)
1/2 lamîie verde (zeama)
6 foi 20x25 cm foi de bananier (sau folie de aluminiu)

Se mixeaza toate ingredientele, cît mai reci, în afara de frunzele de bananier. Din firele de lemon herb pastrati doar partile moi.
Adaugati fileurile de peste taiate cuburi la sfîrsit si mai mixati o data scurt.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-13314961859246.jpg

Opariti, grilati sau treceti la flacara foile de bananier ca sa le înmuiati.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-13314962052051.jpg

Dispuneti 2-3 lg de umplutura pe partea lucioasa a foilor, pe lungime.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-13314963266067.jpg

Rasuciti foile în papiota, fixati cu scobitori.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-1331496350622.jpg

Dati la gril, la cuptor sau la vapori, pentru 15 min.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-1331496395044.jpg

Serviti cu orez fiert natur.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-3-13314964261274.jpg

Pofta buna!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2012 - 11:49 PM

Bine ca ai scris ca frunzele se pot inlocui cu folie de aluminiu ca eu le-am vazut numai la televizor :rolleyes:

#3 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2012 - 10:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2012 - 11:49 PM, a spus:

Bine ca ai scris ca frunzele se pot inlocui cu folie de aluminiu ca eu le-am vazut numai la televizor :floare:


Încearca la magazinele de produse asiatice sau chiar pe la florarii.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 March 2012 - 10:39 AM

Superb! :floare:

Frunzele sunt o problema si la noi.
NU voi mai face greseala sa le inlocuiesc cu FRUNZA TOXYCA de rubarba.
Sunt in faza de documentare. Se pare ca brusturele ar putea fi OK.
Daca nu voi folosi si eu frunze de ... alumniu :headbang:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2012 - 10:50 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2012 - 11:49 PM, a spus:

Bine ca ai scris ca frunzele se pot inlocui cu folie de aluminiu ca eu le-am vazut numai la televizor :headbang:

Eu nici macar acolo!!!!!! :floare:

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 12 March 2012 - 10:39 AM, a spus:

Superb! :biggrin:

Frunzele sunt o problema si la noi.
NU voi mai face greseala sa le inlocuiesc cu FRUNZA TOXYCA de rubarba.
Sunt in faza de documentare. Se pare ca brusturele ar putea fi OK.
Daca nu voi folosi si eu frunze de ... alumniu :floare:


Maestre, uitasem complet episodul cu rubarba :toothy9;
Frunzele de brusture sînt inofensive, dar nu am habar ce parfum / gust pot comunica umpluturii la copt.
La Bucuresti puteti cauta frunzele de bananier prin magazinele de produse chinezesti, aveti mari sanse sa le gasiti congelate. :headbang:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 March 2012 - 12:17 PM

Numai retete una si una ne aduci .Nici eu n-am vazut nici macar in magazinele asiatice, frunze de banane,desi am vazut pe la diverse emisiuni de aici, eu n-am gasit.
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2012 - 12:20 PM

Vezi postareaIoana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Numai retete una si una ne aduci .Nici eu n-am vazut nici macar in magazinele asiatice, frunze de banane,desi am vazut pe la diverse emisiuni de aici, eu n-am gasit.
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.


Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva :floare:
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 March 2012 - 12:25 PM

Nu ar merge si in hartie de copt umezita?? Sau poate chiar ne-eumezita??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2012 - 12:30 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Numai retete una si una ne aduci .Nici eu n-am vazut nici macar in magazinele asiatice, frunze de banane,desi am vazut pe la diverse emisiuni de aici, eu n-am gasit.
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.

Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva ;)
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)

Mai la vara / toamna, s-ar putea folosi panusii de papusoi.... Nu? :scratch: Mie mi se pare ca da. :biggrin:
Din pacate, cand am luat (asta toamna) din livada matusa-mii stiuletii, ca sa-i pun la congelator, am lasat acolo panusii.... Maaaaaaare greseala am facut! :((

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2012 - 12:40 PM

Vezi postareazerda, la 12 March 2012 - 12:25 PM, a spus:

Nu ar merge si in hartie de copt umezita?? Sau poate chiar ne-eumezita??


Cred ca la cuptor sau la gratar s-ar arde, iar la aburi s-ar putea sa se înmoaie complet :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2012 - 12:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 March 2012 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Numai retete una si una ne aduci .Nici eu n-am vazut nici macar in magazinele asiatice, frunze de banane,desi am vazut pe la diverse emisiuni de aici, eu n-am gasit.
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.

Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva ;)
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)

Mai la vara / toamna, s-ar putea folosi panusii de papusoi.... Nu? :(( Mie mi se pare ca da. :scratch:
Din pacate, cand am luat (asta toamna) din livada matusa-mii stiuletii, ca sa-i pun la congelator, am lasat acolo panusii.... Maaaaaaare greseala am facut! ;)


Ar merge, faci un soi de tamales, n-are ce sa fie rau :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 March 2012 - 12:43 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 12 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Numai retete una si una ne aduci .Nici eu n-am vazut nici macar in magazinele asiatice, frunze de banane,desi am vazut pe la diverse emisiuni de aici, eu n-am gasit.
Dar in frunze de varza n-ar merge?Zic si eu, mai bine decat in folie de aluminiu.


Merge si în frunze de varza, si as zice chiar ca merge si sa umpli ardei cu pasta respectiva :biggrin:
Evident, în cazurile astea se exclude prepararea la gratar si se impune prepararea la cuptor (sau la aburi)


oricum am sa ma mai uit dupa frunze de banane, poate,poate
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 March 2012 - 02:09 PM

Un bananier .... :biggrin:

D-asta-i bine sa ai lucru' tau... :scratch:

(cum o zis ardeleanu' cand o vazst cum i pleaca trenul din gara din fata nasului)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 March 2012 - 02:30 PM

Noi avem un singur Asia Shop în oraselul nostru, si chiar am vazut frunze de bananananana:biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 March 2012 - 02:50 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 March 2012 - 10:50 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2012 - 11:49 PM, a spus:

Bine ca ai scris ca frunzele se pot inlocui cu folie de aluminiu ca eu le-am vazut numai la televizor ;)

Eu nici macar acolo!!!!!! :biggrin:


Foxyy, da o fuga pina la gradina botanica din Iasi in sera # 8 si-ai sa vezi acolo mindrete de bananier. da' ai grija nu-l cheli de tot ! :((

eu am vazut bananieri pe Coasta de Azur :scratch: cre' ca imi scot foile la imprimanta si fac si eu reteta ;)



Imagine postata

Imagine postata




#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2012 - 02:53 PM

Vezi postareauptown girl, la 12 March 2012 - 02:50 PM, a spus:

Foxyy, da o fuga pina la gradina botanica din Iasi in sera # 8 si-ai sa vezi acolo mindrete de bananier. da' ai grija nu-l cheli de tot ! ;)

eu am vazut bananieri pe Coasta de Azur :scratch: cre' ca imi scot foile la imprimanta si fac si eu reteta ;)

No, poate ajung prin zona Iesilor la sfarsitul asta de saptamana. Sigur e sera 8, da? Sa nu umblu de bezmetica pe-acolo.... :biggrin:
Mai vrea careva??? :((

#18 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 March 2012 - 03:55 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 March 2012 - 02:53 PM, a spus:


No, poate ajung prin zona Iesilor la sfarsitul asta de saptamana. Sigur e sera 8, da? Sa nu umblu de bezmetica pe-acolo.... :biggrin:
Mai vrea careva??? :scratch:

+ 1 :((
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2012 - 04:26 PM

Frunze de banan cica s-ar fi gasit (candva) la Metro, da' la un pret nesimtit. Asta am citit pe net. N-am mai multe detalii, momentan, dar o sa-ncerc sa aflu de la clientii "fideli" daca e adevarat sau nu.
Cica s-ar mai gasi si-n Olanda..... :scratch: Numa' pe la noi nu.
Care vine incoa', din nemtia sau Olanda? :biggrin: Facem si noi un biznis cinstit!

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 March 2012 - 05:01 PM

o altă substituţie ar fi Cordyline fruticosa sau Ti care se găseşte şi ca plantă de apartament. nu am incercat personal, da' cică ar fi foarte bună, fiind din familia sparanghelului.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi