Otak-Otak sau Ho Mok Pla Flan de peste în papiota de frunza de bananier
#21
Postat 12 March 2012 - 05:10 PM
Ce daca naparleste bananierul ?
Dupa ce faceti un stoc de frunze ,trimiteti si in provincie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#22
Postat 12 March 2012 - 05:34 PM
Foxyy, la 12 March 2012 - 04:26 PM, a spus:
Cica s-ar mai gasi si-n Olanda..... Numa' pe la noi nu.
Care vine incoa', din nemtia sau Olanda? Facem si noi un biznis cinstit!
Aici se gasesc doua frunze congelate (cam 450-500g) pentru 1€50 la orice dugheana de alimentatie asiatica.
Addendum : Nu uitati sa taiati nervura centrala! Aceasi reteta se poate face cu creveti sau cu carne de pui.
#23
Postat 12 March 2012 - 05:38 PM
#24
Postat 12 March 2012 - 08:47 PM
izuk, la 12 March 2012 - 05:38 PM, a spus:
Gran Canaria e plina de bananieri, iar frunzele suporta calatoria destul de bine.
P.S. : Sa nu ratati Puerto de Mogán Nu e departe de Maspalomas.
#25
Postat 12 March 2012 - 10:36 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 13 March 2012 - 01:29 AM
Maya, la 12 March 2012 - 10:36 PM, a spus:
Merge daca o data ce ai taiat frunza pe lung în doua (ca sa separi nervura centrala), suprafata ramîne suficient de mare.
#27
Postat 13 March 2012 - 01:56 AM
Daca ajung, poate reusesc sa si pozez
Multumim de reteta!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 13 March 2012 - 08:38 AM
Foxyy, la 12 March 2012 - 02:53 PM, a spus:
uptown girl, la 12 March 2012 - 02:50 PM, a spus:
eu am vazut bananieri pe Coasta de Azur cre' ca imi scot foile la imprimanta si fac si eu reteta
No, poate ajung prin zona Iesilor la sfarsitul asta de saptamana. Sigur e sera 8, da? Sa nu umblu de bezmetica pe-acolo....
Mai vrea careva???
de la ultima mea aterizare prin Copou (sa tot fie vreo 5 ani ) e posibil sa fie schimbat doar nr. serei. insa bananierul ma indoiesc sa-si fi dat cineva osteneala sa-l mute din loc. oricum e sera cea mai inalta de prin zona si punctul de atractie al gradinii, n-are cum sa-ti treaca neobservata !
foi de bananier nu ma mai agit sa caut. am ajuns la concluzia ca e mai simplu cu napa cabbage sau cu ardei sa fac otaca-otaca.
dar tare as vrea sa vad daca apare in ziarul local un articol cu titlul "o artista culinara facind echilibristica in bananier".
#29
Postat 13 March 2012 - 08:43 AM
Dexter, la 12 March 2012 - 05:01 PM, a spus:
zice lumea ca e buna sa-ti croiesti o fusta hula sau sandale. da' nici eu n-am incercat.
#30
Postat 13 March 2012 - 08:49 AM
Alexandru, la 12 March 2012 - 08:47 PM, a spus:
izuk, la 12 March 2012 - 05:38 PM, a spus:
Gran Canaria e plina de bananieri, iar frunzele suporta calatoria destul de bine.
P.S. : Sa nu ratati Puerto de Mogán Nu e departe de Maspalomas.
sa fiu in locul tau Izuk, nu m-as hazarda sa iau frunze de bananier in bagaje. nu ca ar trage la cintar, dar vamesii de la aeroport nu suporta ideea !
#31
Postat 13 March 2012 - 05:02 PM
uptown girl, la 13 March 2012 - 08:49 AM, a spus:
Poate sa se incinga cu ele pe sub haine, sa le puna asa, pe post de burtiera/corset.
Acuma serios, in bagajul de cala poti cara aproape orice si cred ca un manunchi de frunze de banana nu se vede la aparate. Eventual le impacheteaza frumos intr-o bluza.
Eu am adus vreo 4 tigari speciale din Amsterdam in geanta de mana, in trusa de cosmetice. In aeroport m-or pus sa ma descalt, m-or pipait peste tot, dar n-or vazut ceea ce era important. Norocul a fost ca nu erau cu cainii antrenati prin zona. Atunci o faceam de oaie.
Sper ca frunzele de bananier nu miros a cannabis.
#32
Postat 13 March 2012 - 10:58 PM
BTW gasesc si frunze de cactus Nopales , poate cumpar o data sa fac o omleta.