
Pentru cupcake avem nevoie de:
200 gr zahar tos
130 gr faina
35 gr cacao
3/4 linguria praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 ou mare
1 banana mijlocie
120 ml apa calda
60 ml lapte
60 ml ulei
3/4 lingurita extract vanilie

Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate(zahar,faina, praf copt, bicarbonat,cacao si sarea)

In alt vase se paseaza banana si se adauga oul

si amestecam bine dupa care adauga apa, laptele, uleiul si extractul de vanilie, amestecand iara pana se omogenizeaza

In punct acesta adauga ingredientele umede peste cele uscate

si le amestecam pana cand se incorporeaza complet ingredientele uscate

Turnam compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzi la 180 grade , timp de 20 de minute

Cat timp sunt la cuptor pregatim crema.
Pentru Frosting-ul de ciocolata avem nevoie de :
90 gr ciocolata minim 70% cacao
113 gr unt la temperatura camerei
120 gr zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie

Pana sunt gata cupcake-urile topim ciocolata(la microunde sau pe bain-marie)

Untul il mixam pana devine precum o crema

apoi se adauga si zaharul si mixam iarasi bine pana se topeste zaharul.Adaugam extractul de vanilie si ciocolata care intre timp s-a racit(aveti grija sa se raceasca ca altfel sa nu se taie crema)

mixam iarasi intai la viteza mica apoi marim treptat viteza pana devine o crema fina. In timp ce am pregatit frosting-ul am scos si cupcake-urile din cuptor si lasat la racit .

Cand sunt complet racite , le ornam.Mie mi-au iesit 12 cupcake-uri.


si o mica sectiune
