Cocheletu' galben, de la ducele mic Cea mai buna metoda ?
#1
Postat 05 April 2012 - 10:12 AM
Cea mai buna metoda ?
Daca v-am captat atentia sa va spun ca este vorba de dumnealui "coquelet"
Este un ... cuoşel, un pusior de ferma bio, dodoloţ, din (s)Franţa de la la ducele mic (P'tit Duc) cam cat o potarniche - 550 grame, vezi bricheta prin comparatie.
Pretul pe bucata 19.4 RON parca. Achizitionat azi doua bucati de la Billa.
.
.
.
As dori sa-l pregatesc dintr-o bucata, la cuptor.
Care vi se pare cea mai buna metoda?
Invelit in feliute subtiri de pancetta cruda puternic aromatizata (si sarata) - productie proprie?
Sau sa fac initial o papiotte (punga din hartie de copt) cu ceva legume si un strop de vin si apoi sa-l socot , sa-l ung cu miere frecata cu mustar, sare si mirosenii si sa-l las sa faca glazura?
Miroseniile? - Herbes de Provence?
Pe pat de legume?
Astept metropola
Dar si ... provintzia
Bien, merci. A bientôt!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2
Postat 05 April 2012 - 10:20 AM
W Mamadeus Paparotti, la 05 April 2012 - 10:12 AM, a spus:
Cea mai buna metoda ?
Daca v-am captat atentia sa va spun ca este vorba de dumnealui "coquelet"
Este un ... cuoşel, un pusior de ferma bio, dodoloţ, din (s)Franţa de la la ducele mic (P'tit Duc) cam cat o potarniche - 550 grame, vezi bricheta prin comparatie.
Pretul pe bucata 19.4 RON parca. Achizitionat azi doua bucati de la Billa.
.
Cocheletu galben 01-AC.jpg
.
Cocheletu galben 02-AC.jpg
.
As dori sa-l pregatesc dintr-o bucata, la cuptor.
Care vi se pare cea mai buna metoda?
Invelit in feliute subtiri de pancetta cruda puternic aromatizata (si sarata) - productie proprie?
Sau sa fac initial o papiotte (punga din hartie de copt) cu ceva legume si un strop de vin si apoi sa-l socot , sa-l ung cu miere frecata cu mustar, sare si mirosenii si sa-l las sa faca glazura?
Miroseniile? - Herbes de Provence?
Pe pat de legume?
Astept metropola
Dar si ... provintzia
Bien, merci. A bientôt!
Buna vezi ca am postat in partea cealalta reteta lui Bob(cu puisori proaspeti,lardoane nuci ...o minunatie)
Am zis ca o s o refac cu imagini dar uite ca m am luat cu una cu alta
Ps poti sa faci cam cu ce vrei cu puisorii de 'lapte'
#3
Postat 05 April 2012 - 10:29 AM
#4
Postat 05 April 2012 - 10:52 AM
Pentru comparatie aveti o jumatate de coquelet si un cartof copt, iar ciupercile murate nu erau gigant!!
Alta editie: aici era frecat si cu boia , uns cu unt cu usturoi,rozmarin fara lamaie, dar cu vin alb sec:
dar cum mi-a placut mie cel mai mul este asa: alla diavola
tai puiul cu foarfeca pe spate si-l aplatizezi il dai cu sare, piper, boia iute, ierburi de Provence, fulgi de ardei iute
il lasi jumate de ora sa se aromeze apoi incingi o tigaie antiaderenta puternic, si-l plasezi acolo
mai intai cu pieptul in jos, eu ca sa-l tin plat am pus o bucata de folie si o oala plina cu apa in capul lui
si l-am facut pana a ajuns asa:
Ii ia cam 20-25 de minute si evident trebuie intors o data dupa care ai scapat de oala cu apa ca s-a aplatizat
rezultat final delicios!!!
pozele de la locul faptei, cum zice Geany!
Sper ca metropola ti-a fost de vreun ajutor!!
#5
Postat 06 April 2012 - 11:22 AM
am folosit multe din ele.
Cocheletu' e la cuptor.
Toata noaptea am rumegat diversele oportunitati si cand am pus mana pe el inca nu stiam ce am de gand sa fac.
M-am lasat dus de instinct si de cele vazute/citite pana acum.
Cred ca am fost influentat de prima reteta a Zerdei si de ultimul pui cu legume psotat de Maya.
Am facut o crema de unt cu usturoi pisat impreuna cu o bucata de lamaie murata marocana (foarte aromata si foarte sarata) in care am pus din belsug un amestec de ierburi tip Provence, majoritatea uscate de mine - busuioc, salvie, cimbrisor, tarhon, lavanda, rozmarin si magheran (ultimele doua cumparate). Toate macinate in creuzetul de portelan in momentul pregatirii. Si piperuri (patru culori-cunoooosc-pe-luuuumeee ) macinate
Am masat bine si din gros coosehlul si l-am lasat asa trei ore. L-am pus pe un pat de legume, sa nu se prinda de vas + aroma data de morcov, telina, ceapa, nu am avut cidru deci am folosit vin alb sec si am acoperit cu folie primele 40 de minute. Acum am scos folia si am marit flacara la cuptor sa ne ocupam putin si de piele.
Ah! Inauntru am pus din belsug untul super-aromat si am indesat frunze de leurda.
Nu stiu cum va iesi din punct de vedere estetic, dar mi-as dori sa aveti monitoare cu miros
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 06 April 2012 - 11:25 AM
W Mamadeus Paparotti, la 06 April 2012 - 11:22 AM, a spus:
am folosit multe din ele.
Cocheletu' e la cuptor.
Toata noaptea am rumegat diversele oportunitati si cand am pus mana pe el inca nu stiam ce am de gand sa fac.
M-am lasat dus de instinct si de cele vazute/citite pana acum.
Cred ca am fost influentat de prima reteta a Zerdei si de ultimul pui cu legume psotat de Maya.
Am facut o crema de unt cu usturoi pisat impreuna cu o bucata de lamaie murata marocana (foarte aromata si foarte sarata) in care am pus din belsug un amestec de ierburi tip Provence, majoritatea uscate de mine - busuioc, salvie, cimbrisor, tarhon, lavanda, rozmarin si magheran (ultimele doua cumparate). Toate macinate in creuzetul de portelan in momentul pregatirii. Si piperuri (patru culori-cunoooosc-pe-luuuumeee ) macinate
Am masat bine si din gros coosehlul si l-am lasat asa trei ore. L-am pus pe un pat de legume, sa nu se prinda de vas + aroma data de morcov, telina, ceapa, nu am avut cidru deci am folosit vin alb sec si am acoperit cu folie primele 40 de minute. Acum am scos folia si am marit flacara la cuptor sa ne ocupam putin si de piele.
Ah! Inauntru am pus din belsug untul super-aromat si am indesat frunze de leurda.
Nu stiu cum va iesi din punct de vedere estetic, dar mi-as dori sa aveti monitoare cu miros
Eu nu-s sigura ca-mi doresc asa ceva..... Deja imi ploua-n gat....
#7
Postat 06 April 2012 - 12:13 PM
Coqueletu e perfect pentru o masa de sambata sau duminica, se face el acolo singur si il terminam la o masa!
#8
Postat 06 April 2012 - 02:13 PM
Mă declar fericit că am cocoşelul mic!
.
.
.
.
.
.
... in acest moment am fost impins de cineva cu salbaticie si nu am mai putut documenta fotografic.
Pielea crocanta si interiorul fraged si suculent
Gustul?
The real thing.
Multumesc pentru asistenta si sfaturi.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#9
Postat 06 April 2012 - 02:58 PM
#10
Postat 06 April 2012 - 04:54 PM
W Mamadeus Paparotti, la 06 April 2012 - 02:13 PM, a spus:
Mă declar fericit că am cocoşelul mic!
[center].
...si cand am citit titlul topicului am facut ochii mari cat alea doua cepe din jurul cocoselului
#11
Postat 10 April 2012 - 12:58 PM