Pagina 1 din 1
"Tortine" din ansoa.
#1
Postat 06 April 2012 - 05:29 PM
Reteta este a mea.(n-am stiut sa-i dau un titlu mai frumos...poate careva dintre voi e mai inspirat si imi dati o idee )
Reteta fiind dupa mintea si gusturile mele nu am cantitati...
Ingrediente pt. "tortine":
fileuri de ansoa
piure de cartofi
usturoi
patrunjel
oua
piper
sare
peste afumat (somon sau orice altceva)
Pt. sos:
ulei de masline
usturoi
rosii cherry
masline negre
patrunjel
piper
sare
vin alb
Va trebuiesc forme de aluminiu sau orice alte forme.
Formele se ung se tapeteaza cu pesmet si apoi se "tapeteaza" cu ansoa.
Umplutura: piure de cartofi in care am pus sare, peste afumat taiat bucatzele, usturoi pisat, patrunel tocat fin, sare, piper dupa gust si ou pt. a lega compozitia.
Sosul: am incins uleiul, am calit catzei de usturoi apoi i-am aruncat, am pus rosiile si le-am invartit in tigaie pana au lasat un sos am adaugat maslinele si am lasat sa fiarba vreo 5 minute, am adaugat si vin, sare si piper...amai bolborosit un minut cat s-a evaporat alcoolul din vin...apoi am adaugat patrunjelul si am oprit focul.
Le-am dat la cuptor cam 35 minute la 180 grade.
Reteta fiind dupa mintea si gusturile mele nu am cantitati...
Ingrediente pt. "tortine":
fileuri de ansoa
piure de cartofi
usturoi
patrunjel
oua
piper
sare
peste afumat (somon sau orice altceva)
Pt. sos:
ulei de masline
usturoi
rosii cherry
masline negre
patrunjel
piper
sare
vin alb
Va trebuiesc forme de aluminiu sau orice alte forme.
Formele se ung se tapeteaza cu pesmet si apoi se "tapeteaza" cu ansoa.
Umplutura: piure de cartofi in care am pus sare, peste afumat taiat bucatzele, usturoi pisat, patrunel tocat fin, sare, piper dupa gust si ou pt. a lega compozitia.
Sosul: am incins uleiul, am calit catzei de usturoi apoi i-am aruncat, am pus rosiile si le-am invartit in tigaie pana au lasat un sos am adaugat maslinele si am lasat sa fiarba vreo 5 minute, am adaugat si vin, sare si piper...amai bolborosit un minut cat s-a evaporat alcoolul din vin...apoi am adaugat patrunjelul si am oprit focul.
Le-am dat la cuptor cam 35 minute la 180 grade.
ex Aninita
#2
Postat 06 April 2012 - 06:05 PM
Mamma mia! Cum mai sclipesc!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 06 April 2012 - 07:47 PM
Arata asa de frumoase ca pana si eu care nu sunt mancatoare de peste ma tot intorc sa le vad f. frumoasa ideea.Si am vazut si vitelul si am vazut si clatitele ,si sunt la dietaa!!
#4
Postat 06 April 2012 - 07:59 PM
Geany, la 06 April 2012 - 07:47 PM, a spus:
Arata asa de frumoase ca pana si eu care nu sunt mancatoare de peste ma tot intorc sa le vad f. frumoasa ideea.Si am vazut si vitelul si am vazut si clatitele ,si sunt la dietaa!!
Si eu ar trebui sa fiu...dar tot zic: dupa Paste!!!!!!
ex Aninita
#5
Postat 06 April 2012 - 08:05 PM
#6
Postat 06 April 2012 - 08:56 PM
Arata pur si simplu minunat!
Cat de perfect e deschis pestele, zici ca-i floare acolo-n forma de muffins!
Cat de perfect e deschis pestele, zici ca-i floare acolo-n forma de muffins!
#7
Postat 07 April 2012 - 09:55 AM
any_annette, la 06 April 2012 - 08:56 PM, a spus:
Arata pur si simplu minunat!
Cat de perfect e deschis pestele, zici ca-i floare acolo-n forma de muffins!
Cat de perfect e deschis pestele, zici ca-i floare acolo-n forma de muffins!
Era foarte proaspat si mare...nu tot timpul se gasesc asa "perfecti". Au si astea perioade cred cand se pescuiesc ca lumea.
Off...cum de altfel am descoperit eu ca si sgombro(macroul) in perioada asta e dementzial!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ex Aninita
#8
Postat 07 April 2012 - 11:19 AM
[quote name='Carmen' date='07 April 2012 - 10:55 AM' timestamp='1333785307' post='141694']
[quote name='any_annette' date='06 April 2012 - 09:56 PM' timestamp='1333738580' post='141641']
Off...cum de altfel am descoperit eu ca si sgombro(macroul) in perioada asta e dementzial!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Total de acord.
E un peste atletic si musculos cu carne ferma, cu tinuta frumoasa la gattit si gust de ... peste neagresiv, mai degraba delicat. Desi culoarea carnii (si calitatea, sa nu mai vorbim pretul) difera, cand tin in mana un macrou am senzatia ca tin un pui de ton. Se pare ca fac parte din aceeasi familie Scombridae. Cantitatea de oase e rezonabila si usor de indepartat.Bashca ca nu are solzi.
Huge, huge fan!
Filistinii si "rafinatii" fac glume proaste pe seama lui si il numesc fish bait (momeala). Cica numai bun de prins marlini si alti monstri spectaculosi, insa valoarea culinara a macroului e indiscutabila. Sa nu mai vorbim si de faptul ca este un omegatrei de frunte.
Conexiunea si Soacra-roatta in special prefera facatura aia infecta si apatoasa de pangasius, cu care nu mi-as hrani nici animalele, sau mai fadul merlucius.
Sa fie la ele.
[quote name='any_annette' date='06 April 2012 - 09:56 PM' timestamp='1333738580' post='141641']
Off...cum de altfel am descoperit eu ca si sgombro(macroul) in perioada asta e dementzial!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Total de acord.
E un peste atletic si musculos cu carne ferma, cu tinuta frumoasa la gattit si gust de ... peste neagresiv, mai degraba delicat. Desi culoarea carnii (si calitatea, sa nu mai vorbim pretul) difera, cand tin in mana un macrou am senzatia ca tin un pui de ton. Se pare ca fac parte din aceeasi familie Scombridae. Cantitatea de oase e rezonabila si usor de indepartat.Bashca ca nu are solzi.
Huge, huge fan!
Filistinii si "rafinatii" fac glume proaste pe seama lui si il numesc fish bait (momeala). Cica numai bun de prins marlini si alti monstri spectaculosi, insa valoarea culinara a macroului e indiscutabila. Sa nu mai vorbim si de faptul ca este un omegatrei de frunte.
Conexiunea si Soacra-roatta in special prefera facatura aia infecta si apatoasa de pangasius, cu care nu mi-as hrani nici animalele, sau mai fadul merlucius.
Sa fie la ele.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#9
Postat 07 April 2012 - 03:26 PM
W Mamadeus Paparotti, la 07 April 2012 - 11:19 AM, a spus:
il numesc fish bait (momeala)
...iar americanii king fish
ex Aninita
#10
Postat 07 April 2012 - 03:33 PM
Carmen, foarte frumoase si apetisante tortinele. Plus ca-i peste sanatos, azzurro.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1