Masline aperitiv
#1
Postat 16 April 2012 - 12:58 PM
Va avertizez: sunt periculoase.Daca reusiti sa va opriti dupa o maslina, aveti un premiu.
Le ochisem de ceva timp pe blogul "Anice&Cannella", uitasem de ele, nu mai stiam unde le-am vazut, cand le-am cautat nu le-am gasit.E bine cand retete mai vechi sunt scoase la suprafata.Asa ca le-am regasit pe un alt blog(La torta pendente).
Deci, eu am facut cantitate dubla pentru ca maslinele mele erau gigant:
Masline verzi fara sambure.Daca-s mari 20-24.
100 gr faina
60 gr parmezan ras
60 gr unt
2 linguri apa rece
Amestecati faina, parmezanul si adaugati untul rece bucatele.
Legam compozitia cu cele doua linguri de apa.
Formam o biluta si o dam la frigider.
Dupa 30 de minute scoatem aluatul din frigider si invelim fiecare maslina intr-o coaja subtire de aluat.
Le asezam pe hartie de copt si introducem maslinele iar in frigider.
Minim 2 ore, eu le-am lasat peste noapte si s-au comportat perfect.
Le coacem la 190-20 de grde pana se rumenesc usor.Stati cu ochii pe ele.
Prea bune, merg la aperitiv alaturi de un vin sau cu prietenii la un meci cu o bere rece in mana.
#2
Postat 16 April 2012 - 01:22 PM
#3
Postat 16 April 2012 - 02:32 PM
Minunat aperitiv!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 16 April 2012 - 02:55 PM
Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 16 April 2012 - 03:22 PM
any_annette, la 16 April 2012 - 01:22 PM, a spus:
Any, eu chiar recomand sa le tineti in frigider o zi.Isi mentin forma.Eu am copt 4 bucati imediat si s-au "borsit" un pic.
Maya, la 16 April 2012 - 02:32 PM, a spus:
Minunat aperitiv!
Exact, eu n-am reusit.Dar imi place sa provoc lumea!
W Mamadeus Paparotti, la 16 April 2012 - 02:55 PM, a spus:
Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana!
Al meu e gol. Ca m-am abtinut de la mega-pregateli.M-am multumit sa va admir pe voi!
#6
Postat 16 April 2012 - 04:32 PM
Mi-ai facut pofta
Pupici!
#10
Postat 21 May 2012 - 12:54 PM
#11
Postat 01 June 2012 - 02:16 PM
grazie cara . se vor reface sigur...
#12
Postat 01 June 2012 - 02:20 PM
Astea creeaza dependenta, si inteleg pe cine nu le incearca de frica ca nu se vor mai opri din mancat!
Ca mine acum.
#14
Postat 21 July 2012 - 04:06 PM
#16
Postat 22 July 2012 - 08:55 PM
Eataly, la 22 July 2012 - 06:04 PM, a spus:
Nu-i nici o problema,am facut ieri maslinele aperitiv in aluatul cu vin dupa reteta Adrianei.A iesit o bunatate.Cand cumpar parmezan fac dupa reteta asta,ca sigur sunt si asa excelente
#17
Postat 24 July 2012 - 07:00 PM
Pupici!
#18 Guest_Gelutza_*
Postat 21 August 2012 - 12:15 PM
Am fost prea aglomerata si aluatul acela mi s-a parut mai rapid, data viitoare le voi face intocmai ca ale tale.
Dovezi si .
#19
Postat 21 August 2012 - 12:21 PM
Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala
#20 Guest_Gelutza_*
Postat 24 August 2012 - 01:03 PM
petunie, la 21 August 2012 - 12:21 PM, a spus:
Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala
Sunt foarte bune, eu deja le-am repetat, de data asta le-am dat si prin susan si au fost si mai si.
Am editat mesajul ca sa adaug poza doveditoare pentru maslinutele date prin susan.