Forum Culinar: Pranzul de Pasti 2012 acasa la noi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pranzul de Pasti 2012 acasa la noi

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 03:48 PM

Hristos a-nviat!
Sper ca ati petrecut sarbatorile bine, cu sanatate, liniste si intelegere.
Pranzul de Pasti a suferit mici modificari din ceea ce imi propusesem initial si asta pentru ca nu am gasit prapure si organe pentru drob, asa ca drobul l-am taiat de tot de pe lista.
Iata ce am pregatit.
Masa in ansamblu

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345829108489.jpg

Sambata seara mi-am facut timp si m-am dus la florarie si am luat si flori.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345830800393.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345829843386.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345830019336.jpg

La gustare am avut oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345831199361.jpg

Pentru ca nu am avut coji de ceapa suficiente, altele le-am vopsit cu colorant, cu care eu personal nu prea sunt de acord si nici nu-mi place din mai multe motive: cand curat oul degetele imi raman pictate de rosu si in plus daca crapa vreun ou la fiert, vopseaua patrunde in ou.
Din acest motiv, cele 3 oua care mi-au crapat la fiert, le-am inlocuit cu alte 3 pe care le-am fiert dupa.
Dar surpriza, culoarea tot a intrat pe ou, chiar si necrapat fiind.
E adevarat, sunt mai rosii, dar eu le prefer cu coji de ceapa, natural, asa cum am vazut mereu la mama mea. Pentru Inaltare o sa strang de pe acum coji de ceapa, sa am suficient.
Paine de casa in forma de colac, iar la mijloc am pus o parte din oua

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345831845028.jpg

Dupa ce am ciocnit cu totii ouale rosii, le-am servit cu un sos minunat facut cu maioneza, mustar, iaurt grecesc, patrunjel, castraveti in otet si arpagic in otet.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345833397923.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345833521593.jpg

Apoi rulada umpluta cu pateu din ficat de pui. Blatul de rulada este cel al lui Lori http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
Pateul este a lui Lili http://artaculinara....n-ficat-de-pui/

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345835360997.jpg

Salata de vinete cu maioneza

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345836546336.jpg

Cheescake cu gorgonzola

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345839296091.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345839487014.jpg

Cuburi umplute cu branza si ciuperci de pe blogul "Culorile din farfurie"

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345840515021.jpg

Apoi pappardelle cu ragù de iepure

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345840797313.jpg

Rulou de porc umplut cu pancetta, nuci si prune uscate, acompaniat de cartofi umpluti si prune umplute http://artaculinara....uci-si-cartofi/

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345841198959.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345841836617.jpg

Miel de lapte la cuptor cu usturoi si rozmarin

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345842415944.jpg

Sarmalute-n foi de vita facute de mama cand a fost aici la noi, congelate crude, iar acum eu doar le-am decongelat si le-am fiert

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345842815586.jpg

Cozonac cu nuci si rahat dupa reteta lui Geany
http://artaculinara....gres-niciodata/
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345843474678.jpg

Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide, prima pasca facuta de mine

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-1334584380144.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345844307334.jpg

Trufe de ciocolata dupa reteta Stellinei http://artaculinara....e-de-ciocolata/

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13345844088743.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 04:54 PM

Superb! Sa va fie de bine si Sarbatori Fericite! :-*
Cheseecakeul arata fantastic! Si ce faine au iesit ouale cu coji de ceapa. Mie nu mi-au iesit asa bine. Ma refer la culoare.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 April 2012 - 04:55 PM

Foarte frumos, Any si se vede ca ai muncit nu gluma !
Sarbatori linistite in continuare !

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 05:14 PM

 Maya, la 16 April 2012 - 04:54 PM, a spus:

Superb! Sa va fie de bine si Sarbatori Fericite! :-*
Cheseecakeul arata fantastic! Si ce faine au iesit ouale cu coji de ceapa. Mie nu mi-au iesit asa bine. Ma refer la culoare.


Merci Maya :) !
E si bun chesscake-ul asta, as fi vrut sa-l fac in forme mignon, dar n-am avut.
O sa vina si reteta.

Ouale imi plac la nebunie in coji de ceapa.
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa. Dar imi place sa le vad pe ale voastre colorate :(!
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.


 iulia nicoleta, la 16 April 2012 - 04:55 PM, a spus:

Foarte frumos, Any si se vede ca ai muncit nu gluma !
Sarbatori linistite in continuare !


Merci mult Iulia :( !
Sambata am isit din bucatarie la 3 noaptea, m-a certat dl Any, a zis ca nu-s normala, ca nimeni nu mai face de mancare noaptea, numai eu :( .
E obositor, dar eu nu simt cand trece timpul in bucatarie si in plus am vrut sa ma trezesc fara mult stres duminica dimineata.
Dar ragù-ul de iepure si fripturile le-am facut duminica.

#5 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 April 2012 - 05:33 PM

Trei cuvinte am pentru tine, Any : EX - CE- LENT !!!!!!!
Duci arta culinara dincolo de limitele pe care noi le putem accede... :-* ( da, vorbeste invidia din mine, nu lua in sama" :( )

Si daca vrei sa stii, cel mai mult ma enerveaza ca ai facut asa frumoase oua in coji de ceapa!
In fiecare an imi propun asta, dar nu reusesc! Ca, noa, nu sunt Any, degeaba imi doresc. :)
Familia ta cred ca deja te-a nominalizat pentru titlul de sotia/nora perfecta! :(
Daca nu , te propun eu...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 April 2012 - 05:40 PM

 any_annette, la 16 April 2012 - 05:14 PM, a spus:

Ouale imi plac la nebunie in coji de ceapa.
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa.
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.

Si eu sunt tare mandra de ouale mamei fierte in coji de ceapa.
Cred ca e "un mic secret" si aici . Mama a pus mai multa coaja de ceapa rosie si parca-s mai inchise decat ale tale.Imagine postata

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 05:47 PM

 koral, la 16 April 2012 - 05:33 PM, a spus:

Trei cuvinte am pentru tine, Any : EX - CE- LENT !!!!!!!
Duci arta culinara dincolo de limitele pe care noi le putem accede... :( ( da, vorbeste invidia din mine, nu lua in sama" :( )

Si daca vrei sa stii, cel mai mult ma enerveaza ca ai facut asa frumoase oua in coji de ceapa!
In fiecare an imi propun asta, dar nu reusesc! Ca, noa, nu sunt Any, degeaba imi doresc. :(
Familia ta cred ca deja te-a nominalizat pentru titlul de sotia/nora perfecta! :(
Daca nu , te propun eu...


Hai mai Corina, ca doar aici am invatat cot la cot cu voi in toti anii astia!
Si tu esti prea buna :(

Da, cica mi-a zis familia sa ma duc la Masterchef!
Si le-am raspuns ca nu pot ca nu stiu sa tai ceapa rapid :) .

 iulia nicoleta, la 16 April 2012 - 05:40 PM, a spus:

 any_annette, la 16 April 2012 - 05:14 PM, a spus:

Ouale imi plac la nebunie in coji de ceapa.
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa.
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.

Si eu sunt tare mandra de ouale mamei fierte in coji de ceapa.
Cred ca e "un mic secret" si aici . Mama a pus mai multa coaja de ceapa rosie si parca-s mai inchise decat ale tale.Imagine postata


Da, apoi le-am uns cu slanina sa lucesca cum face mama. Si am avut slanina de la bunica :-* .
Eu m-am "trezit" prea tarziu si am strans putine coji de ceapa.
Dimpotriva, vineri la cumparaturi, am mai luat 1 kg de ceapa si am mai si strans de-acolo de la aprozar niste coji din lada :( !

#8 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2012 - 08:11 PM

Ma faci, Any ,sa m-apuc s-adun foi de ceapa de pe-acum pentru la anul de vopsit oua,caci inca n-am realizat asa ceva singura. :71:
Si vad ca te-ai decis si la prima pasca autentica!

Desi sunt deja satula de bucate de sarbatoare(cred ca si de la faptul ca le-am pregatit),tot as lua din fiecare,caci tare imbietor arata toate. :P Dar rulada cu pateu ar prevala,caci eu de aia am facut oua umplute cu ficat de pui si am decis ca le fac chiar daca nu era s-avem oaspeti.

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 08:30 PM

 Ellani, la 16 April 2012 - 08:11 PM, a spus:

Ma faci, Any ,sa m-apuc s-adun foi de ceapa de pe-acum pentru la anul de vopsit oua,caci inca n-am realizat asa ceva singura. :P
Si vad ca te-ai decis si la prima pasca autentica!

Desi sunt deja satula de bucate de sarbatoare(cred ca si de la faptul ca le-am pregatit),tot as lua din fiecare,caci tare imbietor arata toate. :P Dar rulada cu pateu ar prevala,caci eu de aia am facut oua umplute cu ficat de pui si am decis ca le fac chiar daca nu era s-avem oaspeti.


Multumesc mult, Ellani ! :71:
Eu le faceam pe toate cu coji de ceapa daca aveam destule.
Mama mea numai asa le face de-o viata. Si cand le-am zis la socrii cum sunt facute, pe astea au vrut sa le ciocneasca.

Rulada cu pateu e foarte buna.
Cat despre oua umplute, n-am facut niciodata, dar imi plac la nebunie.

#10 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2012 - 08:37 PM

Daca ti-a mai ramas pateu,nu-i greu sa-ncerci sa vezi cum sunt.

Eu am mancat o data la cineva si-am cerut reteta si de-atunci numai asa le fac,adica inabus ficatul in putin unt,calesc ceapa.Dau prin masina de tocat impreuna cu galbenusurile.Amestec cu maioneza si gata.E si buna de reciclat ouale ramase de la sarbatori. :71:

Ouale vopsite natural sunt doar un plus pentru cei ce au rabdare si nu le e musai sa aiba oua verzi,albastre,sidefate,etc,pentru ca alea chiar ma-ndoiesc c-ar iesi cu ceva coloranti naturali.

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2012 - 08:54 PM

Any, de la decoruri, la preparate, de la cosul de oua pe care troneaza iepurasul la cheesecake-ul de gorgonzola, de la splendidul buchet de flori la rulada de pui si cozonac totul e minunat! Eu la tine la mese chair simt atmosfera de familie fericita si tu multumita sa ii stii pe toti incantati. Te felicit de mii de ori si asa sa ramai mereu! :71:

Eu vreau sa gust papardelele si cheesecake-ul ca de astea nu am avut, ... cu toate ca ... friptura de miel, desi am mancat si acasa si la mama arata de as manca si din aia o pulpa ... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 11:09 PM

 Ellani, la 16 April 2012 - 08:37 PM, a spus:

Daca ti-a mai ramas pateu,nu-i greu sa-ncerci sa vezi cum sunt.

Eu am mancat o data la cineva si-am cerut reteta si de-atunci numai asa le fac,adica inabus ficatul in putin unt,calesc ceapa.Dau prin masina de tocat impreuna cu galbenusurile.Amestec cu maioneza si gata.E si buna de reciclat ouale ramase de la sarbatori. :P

Ouale vopsite natural sunt doar un plus pentru cei ce au rabdare si nu le e musai sa aiba oua verzi,albastre,sidefate,etc,pentru ca alea chiar ma-ndoiesc c-ar iesi cu ceva coloranti naturali.


Ziceam ca imi plac ouale umplute, pentru ca am mancat. Pai cum nu?
Imi aduc aminte de nasa mamei de botez, cand am fost odata la ea ne-a dat oua umplute. Eram mica, da-mi aduc aminte de bune erau!

 Daniella, la 16 April 2012 - 08:54 PM, a spus:

Any, de la decoruri, la preparate, de la cosul de oua pe care troneaza iepurasul la cheesecake-ul de gorgonzola, de la splendidul buchet de flori la rulada de pui si cozonac totul e minunat! Eu la tine la mese chair simt atmosfera de familie fericita si tu multumita sa ii stii pe toti incantati. Te felicit de mii de ori si asa sa ramai mereu! :71:

Eu vreau sa gust papardelele si cheesecake-ul ca de astea nu am avut, desi friptura de miel, desi am mancat si acasa si la mama arata de as manca si din aia o pulpa ... :P


Merci Dani, mielul l-am facut simplu de tot dar a fost foarte aromat.
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2012 - 11:14 PM

 any_annette, la 16 April 2012 - 11:09 PM, a spus:

Merci Dani, mielul l-am facut simplu de tot dar a fost foarte aromat.
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.

Adicatelea cate kg avea?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 11:14 PM

Anutza, jos cu clopu' fata mea.
Eu una vreau sa iau din mielul de lapte...tre sa fie o nebunie la gust.
Felicitari domnului Any ca are asa o "moglietina perfetta"

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 11:43 PM

 Daniella, la 16 April 2012 - 11:14 PM, a spus:

 any_annette, la 16 April 2012 - 11:09 PM, a spus:

Merci Dani, mielul l-am facut simplu de tot dar a fost foarte aromat.
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.

Adicatelea cate kg avea?


Ptin fata avea saracu'.
Uite poza cu juma' de miel, adica putin peste 2 kg.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346125422385.jpg


 stella, la 16 April 2012 - 11:14 PM, a spus:

Anutza, jos cu clopu' fata mea.
Eu una vreau sa iau din mielul de lapte...tre sa fie o nebunie la gust.
Felicitari domnului Any ca are asa o "moglietina perfetta"


Ma duc sa-i transmit :P . Da' sa stii ca nu-s perfecta :71: . Doar sunt taur. Si Dani stie ca am dreptate :P .

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2012 - 08:05 AM

Foarte frumos Any, ne scrii reteta de cheese cake si de cuburi colorate?

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 April 2012 - 09:02 AM

Any, superb, ca de obicei! Si ai facut o multime de bunataturi! Bravo! :D

 any_annette, la 16 April 2012 - 11:43 PM, a spus:

Ptin fata avea saracu'.
Uite poza cu juma' de miel, adica putin peste 2 kg.

Din cate stiu eu, mielul sub 6-7 kg e toxic....

#18 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2012 - 09:18 AM

Any, jos palaria! Tot ce ai pregatit arata superb si sigur si delicios!
GEORGIA

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 10:59 AM

 Adriana, la 17 April 2012 - 08:05 AM, a spus:

Foarte frumos Any, ne scrii reteta de cheese cake si de cuburi colorate?


Multumesc Adriana :love7: , o sa le scriu numai sa-mi fac un pic de timp sa micsorez pozele pas cu pas :floare:.

 Foxyy, la 17 April 2012 - 09:02 AM, a spus:

Any, superb, ca de obicei! Si ai facut o multime de bunataturi! Bravo! :pupic:

 any_annette, la 16 April 2012 - 11:43 PM, a spus:

Ptin fata avea saracu'.
Uite poza cu juma' de miel, adica putin peste 2 kg.

Din cate stiu eu, mielul sub 6-7 kg e toxic....


Merci Fox :) !
Deci eu am platit 25 de euro si a fost 11 euro kg. Deci avea cam 2 kg si 300.
Mielul mi-a zis macelarul ca avea cam 6 kg (cu cap, organe, etc).
Si tata zice la fel ca astia mici sunt toxici. Acuma nu m-oi intoxica de la un bulanas de miel :cheers: .

 Giorgiana, la 17 April 2012 - 09:18 AM, a spus:

Any, jos palaria! Tot ce ai pregatit arata superb si sigur si delicios!


Merci Giorgi :floare: . Lumea asa zice, ca a fost bun!

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 April 2012 - 11:01 AM

 any_annette, la 17 April 2012 - 10:59 AM, a spus:

Merci Fox :floare: !
Deci eu am platit 25 de euro si a fost 11 euro kg. Deci avea cam 2 kg si 300.
Mielul mi-a zis macelarul ca avea cam 6 kg (cu cap, organe, etc).
Si tata zice la fel ca astia mici sunt toxici. Acuma nu m-oi intoxica de la un bulanas de miel :) .

Aaaaa, asa, da. Eu am crezut ca tot mielul avea vreo 4 kg. Am avut impresia ca tu l-ai luat intreg. :floare:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi