Shrikhand Cheesecake
#1
Postat 07 May 2012 - 12:48 PM
Shrikhand este un desert foarte popular in India.De fapt nu este altceva decat iaurt aromatizat cu cardamon, sofran si zahar, pus la scurs peste noapte.
Ceva de genul Labneh-ului.
Cum eu ador consistenta Labneh-ului, foarte asemanatoare a branzeturilor tartinabile cumparate din comert, si cum am facut o cantitate prea mare de Shrikhand, mi-a venit ideea unui cheese-cake.
In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.
Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:
Pentru cheesecake(pentru doua tavite de unica folosinta de 0,5 l sau pentru o forma de tort de 20-22 cm aproximativ):
100 gr bisuiti cacao pisati
50 gr unt topit
Amestecati biscuitii pisati cu untul topit.
Tapetati baza formei sau tavitele cu compozitia obtinuta, nivelati si presati bine.
Introduceti tava in frigider.
Pentru stratul branzos:
300 gr shrikhand
100 ml frisca lichida
2 oua
40-50 gr zahar
125 gr ciocolata alba
1 lingurita faina
Amestecam shrikhand cu frisca lichida.
Adaugam zaharul si faina:
Ciocolata topita pe baie de aburi:
Si ouale pe rand:
Turnati compozitia peste baza de biscuiti:
Si introduceti tava in cuptor la 170 de grade pentru circa o ora.
O lasati la racit si o pastrati la rece peste noapte sau minim 4 ore.Stiti voi... ca la cheesecake.
Serviti o felie, inchideti ochii si lasati-va transportati de arome si parfumuri orientale.
#3
Postat 07 May 2012 - 01:17 PM
Eu abia astept sa-l refac, ador aroma de cardamom.Manu nu s-a plans.Asa ca...
#8
Postat 07 May 2012 - 02:33 PM
dar ce e "300 gr shrikhand"? iaurt?
complimente si de la chesecakoasa de mine
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 07 May 2012 - 02:52 PM
Eataly, la 07 May 2012 - 12:48 PM, a spus:
In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.
Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:
Deny, iar n-ai fost antena! Treci la loc 4!
#10
Postat 07 May 2012 - 06:44 PM
L-am cautat prin alimentare, zilele trecute ca-mi trebuia pentru alta reteta dar n-am dat de el.
Dar sigur gasesc la magazinul respectiv, ca mai au alte chestii ciudate.
#12
Postat 07 May 2012 - 09:44 PM
Dar merita si privit , ca asa branzoase miniaturale si delicate ,numai tu puteai sa faci .
Cheesecake Tanagra trebuia sa le numesti .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 08 May 2012 - 12:10 AM
Ma intreb daca nu merge facut cheesecake-ul si la rece, fara sa adaugi ouale? S-ar intari de la ciocolata, cred...
#14
Postat 08 May 2012 - 01:01 PM
Piscotel, la 07 May 2012 - 09:44 PM, a spus:
Dar merita si privit , ca asa branzoase miniaturale si delicate ,numai tu puteai sa faci .
Cheesecake Tanagra trebuia sa le numesti .
Le botezam cum vrei tu.
Vine vara si merge un desert racoros aromat si exotic.Chiar si Shrikhandul in sine.Am inteles ca Frozen Shrikhand e o bunaciune.
aura, la 08 May 2012 - 12:10 AM, a spus:
Ma intreb daca nu merge facut cheesecake-ul si la rece, fara sa adaugi ouale? S-ar intari de la ciocolata, cred...
Nu, am sarit din Brazile in India!
Daca elimini ouale, elimina si frisca lichida.Incerca si ne spui si noua.
#15
Postat 08 May 2012 - 01:10 PM
#16
Postat 08 May 2012 - 03:34 PM
Eu de acolo cumpar .
Daca vreti sa iesiti mai ieftin ,cautati condiment pentru vin fiert .Printre bucatile de scortisoara,cuisoare,anis,....sigur gasiti si cateva bobite de cardamom .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 19 May 2012 - 09:44 PM
#18
Postat 20 May 2012 - 06:35 PM
Eu am dublat baza, pentru ca mi s-a parut cam putin, nu stiu de ce. Am pus biscuiti cu ciocolata (gocciole pavesi), oare are de-a face?
Crema am gustat-o, OMG OMG cat de buna era si cruda !
#19
Postat 21 May 2012 - 09:37 AM
Any, acum depinde cat de groasa vrei baza.Dar cu Gocciole am patit-o si eu ca au in compozitie bucati de cioco.
Arata bine felia ta si-mi place si poza.
Nu-i asa ca-i demential desrtul asta? Ma refer la shrikhand-ul in sine si nu l-a cheese cake.
Cand o fi cald il incerc frozen, in loc de inghetata!
#20
Postat 21 May 2012 - 10:35 AM
Eataly, la 21 May 2012 - 09:37 AM, a spus:
Any, acum depinde cat de groasa vrei baza.Dar cu Gocciole am patit-o si eu ca au in compozitie bucati de cioco.
Arata bine felia ta si-mi place si poza.
Nu-i asa ca-i demential desrtul asta? Ma refer la shrikhand-ul in sine si nu l-a cheese cake.
Cand o fi cald il incerc frozen, in loc de inghetata!
Merci Lili !
La asta m-am gandit si eu, ca e de la bucatile de cioco.
Dar a iesit super, il refac cu siguranta !