Forum Culinar: Moqueca - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Moqueca

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 01:10 PM

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363880850982.jpg

Acum zburam direct in Brazilia.Servim o Moqueca si ne intoarcem.
Veti gasi mai multe variante, cu sau fara lapte de cocos.Cu peste, cu creveti.

300-400 gr peste dezosat.Eu am avut filè-uri de merluciu.
2-3 rosii bine coapte.Eu am folosit cherry.6-7-8 depinde de marime.
o ceapa rosie
un ardei gras
aproximativ 150 ml de lapte de cocos
usturoi, chilli
sucul de la o limetta

Am "frulat" jumatatea din cantitatea de rosii, ceapa si ardei.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363884017269.jpg

Am pus pestele la marinat in sosul obtinut prin "frularea" legumelor.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363884655478.jpg

Am lasat 1/2 ora la rece.

Am pus intr-o tigaie la calit in ulei de masline( ca de palmier n-aveam), restul de ceapa, ardei si rosii.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363886272617.jpg

Am calit usor si am adaugat pestele cu marinata.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363886559402.jpg

Am pus capac si am lasat la fiert 15-20 de minute.
Am adaugat laptele.Eu va sfatuiesc sa puneti treptat.Gustati si mai adaugati, daca nu va satisface gustul.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363889789518.jpg

Si sucul de la limetta.Si aici, la fel.Depinde de gustul fiecaruia.

Mai lasati pe foc 5-6 minute si gata.Eu usturoiul si chilli l-am adaugat la sfarsit.
Pentru un gust mai delicat, recomand calirea usturoiului si eliminarea lui inainte de a adauga pestele.

Serviti cu orez fiert.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363888871933.jpg

L-am facut deja de doua ori.Data viitore il fac cu creveti. =))

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 May 2012 - 01:41 PM

Eu aproape ca promit ca-l fac cu creveti!! Dar trebuie si o bautura asortata!! O cachaca!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 01:45 PM

Exact! =))

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 May 2012 - 02:15 PM

baby, I'm yours ! =)) =))
imi place cum suna reteta. o trec in meniu pe ziua de miine, ca azi e ziua pieptului de pui. :D

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2012 - 02:20 PM

Suna bine , o sa incerc cu creveti .

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 02:25 PM

Vezi postareauptown girl, la 07 May 2012 - 02:15 PM, a spus:

baby, I'm yours ! =)) :D
imi place cum suna reteta. o trec in meniu pe ziua de miine, ca azi e ziua pieptului de pui. =))


Any time, any where, baby! :D

Acu ca pomensti de piepti, mai ca as face si o moqueca de pui.Dar nu le spune brazilienilor. :D

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 02:26 PM

Izuk, si pe mine ma tenteaza cu creveti. =))

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 May 2012 - 02:55 PM

Mama ce balamuc am face daca ne-am strange in " tabara de vara", obligatoriu trebuie sa facem candva, cine stie ce rateaza omenirea fara intrunirea noastra!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 03:09 PM

Mai, nici nu stii cat mi-ar place.
:(
Poate destinul imi indreapta pasii si spre Bucuresti, dar tu aduci cachaca?Ok?

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 May 2012 - 06:37 PM

Il fac, il fac, numai sa iau lapte de cocos :( !

#11 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 07 May 2012 - 06:42 PM

La frigul de la mine mere ca unsa o cachaça, pe caldura de la voi m-as orienta spre o caipirinha.

Puteti face linistite moqueca si cu pui/gaina, se cheama "a baiana", provine din statul Bahia.

Sa va fie de bine! :( Tchin-tchin!

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-97-13364088851198.jpg

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 May 2012 - 07:06 PM

Vezi postareaEataly, la 07 May 2012 - 02:25 PM, a spus:


Acu ca pomensti de piepti, mai ca as face si o moqueca de pui.Dar nu le spune brazilienilor. :(



Lilly, promit sa nu suflu o vorbulita, daca nu ma spui nici tu ! :(
de fapt, moqueca inseamna tocanita in portugheza. deci, nu cred sa ma ia de urechi brazilienii, ca pestele meu a fost un mutant cu pene. :thumleft:

asadar am imbalsamat 300 g piept de pui in amestecul de "frulata" (2 rosii + 1/2 ardei galben + 2 cepe verzi + un pic de patrunjel) - doamne, ce parfum placut avea !

Imagine postata

am calit legumele, printre care am scapat si 1/4 de dovlecel, ca il aveam in programul de azi :rolleyes:

Imagine postata

iar apoi am urmat pasii descrisi de tine

Imagine postata

ce pot sa-ti spun in final ?

saru' mina pt. masa, ca a fost buna si gustoasaaaaaa ! :(

moqueca cu peste sau/si creveti o sa incerc negresit


Imagine postata


#13 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 May 2012 - 07:16 PM

la o moqueka de pui sau creveti, ma inscriu si eu !Imagine postata
Baby da ce unghii "regulamentare" ai !Imagine postata

Si in afara de unghii si moqueka ,imi mai plac mie multe in pozele tale ,dar cel mai mult ....
platanul de lemn .
Cris the builder ti l-a facut ?
Mac sa-mi strig Omul sa vada si sa ia exemplu ca a taiat acum doi ani o buturuga de sejar secular ,in felii dar tot nelacuite stau .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 May 2012 - 07:56 PM

Vezi postareaPiscotel, la 07 May 2012 - 07:16 PM, a spus:

....
platanul de lemn .



pe funduletul ei :rolleyes: artizanal, am pus si eu ochii. :( da bine in poze ! :thumleft:

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 09:24 PM

UpG, cata rapiditate. :(
Incerc si eu cu pui, mai ales ca avem "dezlegare" de la Laura.

Any, exista si varianta fara lapte de cocos.Dar mi se pare mai putin exotica.Mirosea asa de bine ca vedeam balerine dansand samba si balerini de capoeira! :(

Lia, stii cum se zice cizmarul umbla cu cizmele rupte.De doua saptamani ma rog de el sa-mi cumpere doua surcele sa mi le lipeasca si sa-mi fac recuzita.Dar.... =(( sa zic mersi ca ieri mi-a reparat aragazul care de un an, repet DE UN AN, pierdea gaz.
:(

Ieniuei funduletul ala l-am cumparat si m-a costat frumusetea de 18 ieuro.Asa ca sa se invete minte. =))

Ps.
Prietena mea cand ma vede fara oja pe unghii ma intreba daca sunt bolnava?

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 May 2012 - 09:53 PM

Vezi postareaEataly, la 07 May 2012 - 09:24 PM, a spus:

UpG, cata rapiditate. :(
Incerc si eu cu pui, mai ales ca avem "dezlegare" de la Laura.

Any, exista si varianta fara lapte de cocos.Dar mi se pare mai putin exotica.Mirosea asa de bine ca vedeam balerine dansand samba si balerini de capoeira! :(

Lia, stii cum se zice cizmarul umbla cu cizmele rupte.De doua saptamani ma rog de el sa-mi cumpere doua surcele sa mi le lipeasca si sa-mi fac recuzita.Dar.... =(( sa zic mersi ca ieri mi-a reparat aragazul care de un an, repet DE UN AN, pierdea gaz.
:(

Ieniuei funduletul ala l-am cumparat si m-a costat frumusetea de 18 ieuro.Asa ca sa se invete minte. =))

Ps.
Prietena mea cand ma vede fara oja pe unghii ma intreba daca sunt bolnava?


Ai ,ai ,si eu care ziceam ca ai mester in casa .Imagine postata
Eu l-am si adus la raport pe om sa vada "fundul tau" si l-am luat la rost cu privire la stejar .
A raportat ca .... este,se afla si se gaseste in magazie ,.....intact .Imagine postata
Asadar acum i-am dat tema de casa sa-l finiseze s.Sa vedem cand se executa .
18 Euroi ?Imagine postataAsta da pedeapsa .Imagine postataDar fie vorba intre noi(femeile) ,merita .Imagine postata

Cat despre unghii ,io am crezut ca ti s-a terminat lacul verde si ala mov care-mi place mie .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 May 2012 - 09:55 PM

Dana ,

Fundul tau nu l-am vazut ,da-mi place tocana ta .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 May 2012 - 10:05 PM

cre' că fac şi eu mucheche din ăsta (note to self, întreab-o pe laura dacă se pronunţă mucheche sau mocheche, că la tanti alea cu pronunţările nu se prea înţelege). ardei n-am. dacă frulez numa' roşiile cu ceapa pînă se blenduie bine, se supără cineva? :(

#19 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 May 2012 - 12:29 AM

Si eu si eu. Am di tati, si ardei si lapte de cocos. Si o fac cu pui.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 May 2012 - 11:00 AM

Vezi postareaPiscotel, la 07 May 2012 - 09:55 PM, a spus:

Dana ,

Fundul tau nu l-am vazut ,da-mi place tocana ta .Imagine postata


Pisco, merci pt. apreciere. :lol:

ma mir ca a trecut neobservat, ca e din lemn masiv. :) iaca-mi fundu', pe care macelaresc carnurile. :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi