![Imagine atasata: monthly_05_2012/post-90-13364938114496.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_05_2012/post-90-13364938114496.jpg)
Din categoria "chocolate rules"
![:71:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/71.gif)
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Ingrediente:
400g zahar (eu am pus doar 300...nu ne plac deserturile prea dulci)
250g faina
75g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 bicarbonat
1/2 lingurita sare
2 oua
240ml apa calduta
120ml lapte
120ml ulei
2 banane medii bine coapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 mana de nuci maruntite (optional)
Amestecati intr-un bol zaharul, faina, cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt bol, bateti usor cele 2 oua, adaugati apa calduta, laptele, ulei, vanilia si piureul de banane (eu le-am maruntit cu furculita). Combinati ingredientele uscate cu cele lichide (folositi un tel, nu e nevoie de mixer), turnati in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coaceti pana trece testul scobitorii la 180grC. !! Aluatul e destul de lichid, dar nu intrati in panica, asa trebuie sa fie
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/toothy9.gif)
Glazura de ciocolata:
50g unt
7 linguri zahar
7 linguri cacao
250ml lapte
Puneti toate ingredientele intr-un vas si puneti pe foc. Lasati sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. E o glazura delicioasa si merge folosita la orice, de la torturi pana la inghetata.
Dupa ce atat tortul, cat si glazura s-au racit, intidenti un strat generos de glazura desupra si acoperiti cu nuci macinate/maruntite daca va plac.
![Imagine atasata: monthly_05_2012/post-90-13364938235088.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_05_2012/post-90-13364938235088.jpg)