Imi plac fructele de mare, si mai ales imi plac in cmbinatie cu orez. Pentru reteta asta am folosit:
Orez negru
Calamari intregi
Ardei gras- eu sub forma de bulion de capia congelat
Ceapa
Usturoi
Mix de legume congelate: mazare, porumb, morcov
Ulei pentru prajit - un amestec de susan cu porumb
Sweet Chilli - un sos dulceag de ardei iuti
Plum Sauce - un sos dulceag, thai
Fish Sauce - sos de peste
Sare, piper
Mazare mange tout - ca garnitura
Prima oara am sa explic cum am curatat calamarul.
Calamarul : un tub, tentaculele (sint separate), si mai este o aripioara.
Tentaculele au in mijloc un fel de cioc, care trebuie scos:
Aripioara are la mijloc un cartilaj:
Care se scoate indoind un pic aripioara:
Tubul, la rindul lui, are un cartilaj, care iese foarte usor:
Umplutura:
- am calit ceapa, usturoi si bulionul de capia:
- dupa citeva minute am pus legumele direct congelate:
- am pus apoi aripioara taiata cubulete:
-apoi am amestecat cu orezul fiert si bine scurs:
Apoi am potrivit de gust si am adaugat sosurile. Dupa care am umplut calamarii cruzi:
Pe care i-am calit cam 10 min in amestecul de uleiuri:
Daca alegeti sa opariti calamari inainte de umpletere, scurtati timpul in tigaie.
Intre timp, in apa cu sare, am oparit mazarea:
Poftiti la masa:
Pagina 1 din 1
Calamari umpluti
#2
Postat 15 December 2009 - 10:31 PM
Mama, curajoasa esti !
Eu am mancat doar rondele de calamari,facute de altii.La greci.Bune tare.
Nu ma incumet sa pun mana pe ei.
Doar guritza.
Eu am mancat doar rondele de calamari,facute de altii.La greci.Bune tare.
Nu ma incumet sa pun mana pe ei.
Doar guritza.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 15 December 2009 - 10:32 PM
Ralu, felicitari, dupa cum spunea si Pisco... Eu am curatat de cateva ori da' cred ca nu ma mai prinde cineva prea curand sa pun mana pe ei
#4
Postat 15 December 2009 - 10:36 PM
Fetelor, mie imi plac suficient de tare incit sa curat cind e nevoie
Sint extrem de fragezi asa, o nebunie!
Iar orezul asta negru e atit de parfumat!
Sint extrem de fragezi asa, o nebunie!
Iar orezul asta negru e atit de parfumat!
raluca elena
#7
Postat 20 December 2009 - 12:53 PM
sunt sigura ca am sa fac, pt ca imi place sa incerc noutati...
vad orez negru la tine...e mult mai gustos? am vazut si aici da` nu am luat pana acum, oricum cu reteta ta sigur incerc si orezul.calamari congelati am vazut...super idee , mai ales dupa sarbatori
vad orez negru la tine...e mult mai gustos? am vazut si aici da` nu am luat pana acum, oricum cu reteta ta sigur incerc si orezul.calamari congelati am vazut...super idee , mai ales dupa sarbatori
#8
Postat 21 December 2009 - 12:49 AM
Nico, mie imi place orezul in general, iar asta negru mi se pare aproape la fel de aromat ca basmati.
Sint curioasa ce impresie iti lasa, daca incerci sa-mi spui
Sint curioasa ce impresie iti lasa, daca incerci sa-mi spui
raluca elena
#9
Postat 23 February 2010 - 03:33 AM
Tare apetisant arata calamarii pregatiti de tine.
Enjoy the silence!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1