Forum Culinar: Vitello tonnato - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vitello tonnato Cine stie reteta?

#1 Useril este offline   v.oanna 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 18 May 2012 - 12:25 AM

Salutare tuturor, :( :(
Nu stiu daca am facut bine sa deschid un topic nou (cer Admin-ului sa-l mute daca am gresit).

Cine poate si stie sa-mi scrie o reteta sau mai multe, insirand ingredientele pentru salsa si care ar fi partea cea mai potrivita a vitei pentru acest preparat si cum se gateste?

Multumesc

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2012 - 06:55 AM

Bine ai venit.
Uite aici explicat repejor.

Vezi postareaAdriana, la 27 December 2011 - 07:08 PM, a spus:

Vitello tonnato bucata de carne am fiert-o cu pieptul si legumele de la salata boeuf, cind era rece am taiat-o felii foarte subtiri si deasupra am pus sosul facut din maioneza, ton din conserva si citeva capere
Imagine postata


Sosul cindva se facea din legumele in care fierbea carnea care se pisau bine si se amestecau cu ou pina ce iesea un sos asemanator maionezei, varianta moderna si rapida e cea de sus :(

Carnea se fierbe cu mirodenii, se lasa sa se raceasca si se taie rece in felii subtiri, ideal ar fi cu o masina de feliat, se aseaza feliile pe platou si se acopera cu sosul.

Si, lucru important, e un aperitiv nu un felul II.

Bucata de carne eu stiu cum se numeste in italiana,cind vreau sa il fac bun ma duc la macelar si ii zic sa-mi dea carne pentru vitello tonnato si stie el ce-mi da :(
Daca sunt la supermarket ma uit la ea, trebuie sa fie o bucata intreaga fara vene,cartilagii sau grasime, aici i se zice si magatello, e o bucata de la coapsa din spate, uite in poza de aici e numarul 5
http://www.coalvi.it...zione/tagli.pdf

#3 Useril este offline   v.oanna 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 18 May 2012 - 11:07 AM

Bun bun bun... Acu' numa sa-i spun mamei sa-mi cumpere carne de-asta si abia astept sa testez.

Pt salsa, imi recomanzi ton natur sau in ulei? Ma gandesc ca maioneza e mai grea si as putea sa pun ton natur (tu ce parere ai?)

Multumesc

P.S. Este de ajutor pdf-ul despre carnea de vita. :pupic: :pupic:
P.P.S. Bine v-am gasit!!!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2012 - 03:33 PM

Eu as pune natur :rolleyes:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi