Cumpar destul de des merluciu si voiam sa-l gatesc intr-o noua varianta. Am cautat pe net si-am ajuns la urmatoarea reteta:
Ingrediente (unele lipsesc din poza):
- 6 rondele merluciu (se pot folosi si fileuri)
- 8 fire sparanghel verde (in poza am 12, dar am folosit doar 8)
- 10 scoici
- 1 ceapa mai mica
- 1 catel usturoi
- 2 oua
- 1 lingurita faina
- ¼ pahar vin alb
- ½ pahar supa de peste
- patrunjel
- ulei, sare
Cantitatile pot varia, in functie de preferinte.
Curatam sparanghelul si-l punem la fiert in apa cu putina sare si o felie de lamaie.
Scoicile le lasam intr-un bol, in apa cu sare.
Fierbem ouale.
Intre timp, am pus si supa de peste la foc (fara poze, am avut capul de peste si varfurile sparanghelului). Dupa ce a fiert, o strecuram.
Taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit putin, adaugam lingurita de faina si amestecam bine. Adaugam vinul, lasam sa se evapore acoolul, dupa care turnam supa si lasam sa fiarba 1-2 minute. Eu am folosit ceva mai mult de jumatate de pahar cu supa, ca se ingrosase sosul prea tare.
In sosul format punem rondelele de merluciu presarate cu sare.
Le lasam aproximativ 8 minute, dupa care le intoarcem. Adaugam si scoicile, sparanghelul si ouale fierte si mai lasam vreo 6 minute, pana cand se deschid scoicile.
Stingem focul, presaram patrunjel verde si lasam cu capac cateva minute.
Eu am fiert si doi cartofi, i-am taiat rondele si am servit pestele peste ei.
Pagina 1 din 1
Merluciu cu sparanghel si scoici
#3
Postat 19 May 2012 - 03:47 PM
Foarte interesesanta idee.Imi place!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1